Magic (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Magic
Generell informasjon
SjangerGrøsser - Thriller
Prod.landUSA USA
UtgivelsesårUSA 8. november 1978
Norge 1979
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense16 år Norge (1979) (Norge)
Bak kamera
RegissørRichard Attenborough
ManusforfatterWilliam Goldman (bok og manus)
ProdusentJoseph E. Levine
Richard P. Levine
KomponistJerry Goldsmith
SjeffotografVictor J. Kemper
KlipperJohn Bloom
Foran kamera
MedvirkendeAnthony Hopkins
Ann-Margret
Burgess Meredith
Ed Lauter
David Ogden Stiers
Annen informasjon
Filmformat1.85 : 1
Filmselskap20th Century Fox
Eksterne lenker

Magic er en amerikansk psykologisk thriller og skrekkfilm fra 1978 med Anthony Hopkins i hovedrollen. Andre sentrale roller består av Ann-Margret, Ed Lauter og Burgess Meredith. Regien er ved Richard Attenborough, mens manus er ved William Goldman (også bok). Jerry Goldsmith er ansvarlig for filmmusikken.

Handling[rediger | rediger kilde]

Corky (Anthony Hopkins) er en tryllekunstner, som opptrer på en nattklubb, uten noe særlig suksess. Året etter dukker han opp igjen, da med den rappkjeftede buktalerdukken, Fats. Corky og Fats tar publikum med storm. Corky står foran sitt store gjennombrudd, men da hans manager, Ben Greene (Burgess Meredith) krever at han må gjennomgå en psykisk sjekk, stikker han avgårde.

For å hvile ut, leier Corky en liten hytte ved en innsjø av sin ungdomskjæreste Peggy Ann (Ann-Margret) Men han får stadig mer problemer med dukken og sin egen identitet. Fats nøyer seg ikke med å ligge nedpakket i en veske. Han krever oppmerksomhet. Etterhvert utvikler det seg til at han begynner å beordre Corky til å utføre de mest skremmende handlinger overfor dem som kommer i deres vei.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Burgess Meredith vant i 1979 en Saturn Award for beste birolle i filmen. Ann-Margret ble nominert for beste kvinnelige hovedrolle, mens Jerry Goldsmith ble nominert for musikken. Filmen ble også nominert til beste skrekkfilm ved samme utdeling. Ved Edgar Allan Poe Awards vant William Goldman prisen for beste film. Anthony Hopkins ble for sin innsats i filmen nominert til en Golden Globe – for beste hovedrolle.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]