Mads, Mons og Mari

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mads, Mons og Mari
orig. Dig and Dug
Generell informasjon
TypeAnimasjon
SjangerQ110955215
Prod.land Storbritannia
Sesonger1
Episoder16
Lengde10 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avGeorge Layton
FortellerGeorge Layton
MedvirkendeGeorge Layton
Bak kamera
Prod.lederSimon Jollands
ProdusentTerry Ward
ManusRichard Everett
RegiTerry Ward
TittelmusikkRichard Everett
MusikkRichard Everett
Prod.selskapDorling Kindersley
Sending
TV-kanalChannel 4
Teknisk informasjon
Bildeformat4:3
LydformatMono

Mads, Mons og Mari (originaltittel Dig & Dug With Daisy) er en britisk animert TV-serie for barn fra 1994 som ble produsert av Dorling Kindersley. Den består av 16 episoder og figurene ble skapt etter et manus av Richard Everett. Serien ble sendt på Channel 4.

Den handler om to klønete bygningsarbeidere (Mads og Mons), som ble gitt en oppgave som de måtte gjennomføre i en 5 minutters kortfilm. Bortsett fra segmenter likt Helan og Halvan kortfilmene, lærte også programmet og bygningsarbeid. Programmet ble fortalt av George Layton. I Norge ble serien sendt på NRK og tittelsangen ble sunget av Guri Schanke.

Figurer[rediger | rediger kilde]

  • Mads: Mads er Mons' kollega. Ung, høy og tynn av utseende. På tross av at han er ivrig og hardtarbeidende, og klar for jobben, er han ganske naiv, ganske lett redd og er uerfaren. Det fører ofte til komiske situasjoner! Men litt om litt lærer Mads om maskiner og bygning. Han er antakelig i 30-årene.
  • Mons: Mons er Mads' kollega. Han er stor, litt eldre enn Mads, litt mer erfaren med maskiner, men akkurat like klønete og naiv. Mons kontrollerer ofte (eller prøver å kontrollere) oppgavene som blir gitt til han og Mads, men hans klossethet gjør at de to havner i vanskeligheter. Han gjør også at problemer som er lette å løse, store og alvorlige. Han er mest sannsynlig i 40-årene.
  • Mari: Mari er Mons' niese. Hun er smartere enn de to bygningsarbeiderne til sammen, så dette gjør at hun og tanten Beth kan løse alle problemene som Mads og Mons ikke kan løse. Verken hennes mor eller far blir nevnt i episodene, men onkelen Mons er kanskje broren til en av foreldrene.
  • Bonden Stubbles: Hovedfiguren i de første fire episodene.
  • Hr. MacAdam: Er sjefen til Mads og Mons ved anleggsplassen. Han er veldig dyktig med maskiner, men en nærmere titt avslører at han er like klossete og naiv som de to bygningsarbeiderne. Han snakker med skotsk dialekt og er bare med i fire episoder.