Madam Secretary (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Madam Secretary
2016 SAMHSA VOICE AWARDS (28941694360).jpg
Mike Farrell presenterer 2016 Voice Award til Moira Kirland for showet Madam Secretary
Generell informasjon
Lengde42–46 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrollerTéa Leoni
BirollerTim Daly, Keith Carradine
Bak kamera
SkapereBarbara Hall
ProdusentLori McCreary, Morgan Freeman
Sending
Periode21. september 2014
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Madam Secretary er en amerikansk fjernsynsserie skapt av Barbara Hall, med Lori McCreary og Morgan Freeman som ansvarlige produsenter.

Hovedaktører[rediger | rediger kilde]

Téa Leoni spiller tittelrollen som USAs utenriksminister Elizabeth McCord, som må balansere familielivet med den krevende stillingen som landets øverste diplomat. Hun har bakgrunn i Central Intelligence Agency (CIA) som feltagent. Hun er bror til Will Adams, spilt av Eric Stoltz, som i serien er med i Leger uten grenser. Stoltz har regissert flere av episodene i serien, og dukker opp innimellom.

Elizabeth er gift med Henry McCord, spilt av Tim Daly. Han er tidligere militær pilot med bakgrunn i marinen, og deltok i Desert Storm. I serien er han professor i teologi ved National War College, i Military Ethics Department (departementet for militær etikk). Etterhvert så bistår han National Security Agency (NSA) innen sikkerhetsspørsmål relatert til religiøs fanatisme. I sesong 3 er han ansatt av CIA som leder for Special Activities Division. I sesong 5 blir han rekruttert av president Dalton til å være hans Ethics Advisor (etikkrådgiver), som førte til at han måtte si opp stillingen sin på National War College.

Elizabeth og Henry har sammen barna Jason, en selverklært anarkist, Alison, deres yngste moteorienterte datter, og Stephanie "Stevie" som etterhvert får jobb som praktikant for Russell Jackson, stabssjef i Det hvite hus, spilt av Željko Ivanek. I serien spilles presidenten i USA, Conrad Dalton, av Keith Carradine.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

[[]]