Maalbeek metrostasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Maalbeek
MetroBrussel Maalbeek.jpg
LandBelgia Belgia
KommuneBrussel
Åpnet1969
Tjenester
Plattform(er)2
Posisjonskart
Maalbeek metrostasjon ligger i Belgia
Maalbeek metrostasjon
Maalbeek
Maalbeek metrostasjon (Belgia)

Maalbeek metrostasjon
50°50′38″N 4°22′37″Ø

Maalbeek metrostation (fransk (tidligere flamsk skrivemåte): Maelbeek) er en stasjon på Brussels metro i sentrum av Brussel. Stasjonens navn stammer fra en bekk med samme navn.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Stasjonen ble åpnet 17. desember 1969 som en premetrostasjon (dvs. med trikker i stedet for metrotog), som del av den første underjordiske strekningen for kollektivtransport i Belgia, den gikk mellom De Brouckère og Schuman. I 1976 ble premetrostrekningen ombygd til en ekte metrostrekning. 1982 ble denne delt opp i to forkkjellige linjer: 1A og 1B, som begge betjener Maalbeek. 4. april 2009 fikk disse de nye numrene 1 og 5.

Terrorangrepene i 2016[rediger | rediger kilde]

22. mars 2016 ble det meldt om et terrorangrep på stasjonen. Den flamske radio- og fjernsynsorganisasjonen VRT rapporterte offisielt at 15 mennesker hadde mistet livet i angrepet, og 55 hadde blitt skadet.[1][2] Kort tid seinere ble det rapportert at 20 mennesker hadde mistet livet i angrepet, og 106 skadet.[3] Minst 34 mennesker har mistet livet som følge av anslagene i Brussels ifølge flere nettaviser.[4][5]

Beliggenhet[rediger | rediger kilde]

Stasjonen ligger under Rue de la Loi/Wetstraat med en av utgangene mot denne gata, og en sideutgang mot Rue Joseph II/Jozef II Straat. Den andre utgangen fører til Chaussée d'Etterbeek/Etterbeekse steenweg. Den befinner seg under ei bru langs Rue de la Loi/Wetstraat. Like ved (også på Chaussée d'Etterbeek/Etterbeekse steenweg) er det en inngang til de sydlige plattformene på Schuman jernbanestasjon, denne inngangen befinner seg under jernbanebrua med trapp opp til plattformene.

Europaparlamentet befinner seg nær stasjonen.

Forrige stasjon   Brussels metro   Neste stasjon
1
5

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

belgiaDenne belgia- og jernbanerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.