MTV Unplugged

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

MTV Unplugged er et musikalsk program som har gått på MTV siden 1989. I dette programmet opptrer kjente artister for publikum i TV-studio der de spiller akustisk. Begrepet «Unplugged» (ikke koblet til) kommer fra at man ikke er plugget i forsterkere, og dermed spiller akustisk. Flere av opptakene som er vist i serien har blitt utgitt på musikkalbum, da oftest med «Unplugged» i tittelen.

MTV Unplugged[rediger | rediger kilde]

Første gang MTV Unplugged ble sendt var 26. november 1989, med Squeeze, Syd Straw og Elliot Easton. De første 13 programmene var den amerikanske sangeren og låtskriveren Jules Shear programleder/vert. Over 100 programmer har blitt innspilt, og nesten 30 musikkalbum har blitt utgitt.

De første artistene som opptrådte akustisk på MTV var Jethro Tull, 17. november 1987 som en akustisk trio (Ian Anderson, Dave Pegg, og Doane Perry), hvor de spilte «Serenade to a Cuckoo» og «Skating Away (On the Thin Ice of the New Day)». XTC optrådte akustisk i mai 1989, og Jon Bon Jovi og Richie Sambora fremførte «Livin' On A Prayer» og «Wanted Dead or Alive» på 1989 MTV Video Music Awards.

Spesielle opptredener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata