MS «Dronning Tyra»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
MS «Dronning Tyra» ved Helgelandsmoen brygge

MS «Dronning Tyra» er en 20 meter lang og 5 meter bred motorbåt, sertifisert for 70 passasjerer og en besetning på fem. Skroget og konstuksjonen er gjort i rustfritt stål og alle hulrom er skummet. Den veier 30 tonn og stikker kun 1 meter dypt. Maks hastighet er 9 knop. Båten går i passasjertrafikk på Storelva og i Tyrifjorden.

Båten ble produsert ved det danske verftet Knud E. Hansen A/S i København i 1989, men ombygd i Norge i 2008. Da ble det blant annet installert to nye salonger, ny bar og nye toaletter.

MS «Dronning Tyra» har hjemmekai ved Glatved Brygge i Hønefoss, men går i turisttrafikk på elva og i Tyrifjorden når vannstanden tillater det. Den anløper blant annet Helgelandsmoen Brygge ved Helgelandsmoen Næringspark, der også rederselskapet Tyrifjord Cruise har tilhold, og Vik Brygge ved Vik i Hole. Ved bryggekanten er det satt opp gapahuk som passasjerene kan benytte, blant annet til grilling og festligheter. Det kan også serveres mat ombord i båten, som har egen bar med alle rettigheter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]