MC-musene fra Mars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
MC-musene fra Mars
orig. Biker Mice from Mars
Generell informasjon
SjangerScience fiction serie, komiserie
Prod.landUSA
Sesonger3
Episoder65
SpråkEngelsk
Foran kamera
Stemmer avRob Paulsen, Dorian Harewood, Ian Ziering, William Morgan Sheppard, Susan Silo, Brad Garrett, Leeza Miller-McGee, Leah Remini, Kath Soucie, Peter Strauss, Brian Austin Green
Bak kamera
Skaper(e)Rick Ungar
RegiTom Tataranowicz
Sending
Periode18. sep. 199324. feb. 1996
TV-kanalsyndikatsending, Fox Broadcasting Company
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

MC-musene fra Mars (originalt: Biker Mice From Mars) var en animert amerikansk TV-serie på 3 sesonger som gikk fra 1993 til 1996.

I Norge gikk serien på TV3 (Barnetreern). I 2006 kom det ny en etterfølger Biker Mice from Mars.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

planeten Mars (planet) eksisterte det en rase av antropomorfe mus som liker motorsport, og hadde en kultur og et samfunn som ligner veldig på menneskers. Men på et tidspunkt ble musene nesten utryddet av Plutarkianerne, en fremmed rase av overvektige, illeluktende, ormespisende, fisk-lignende humanoider som plyndrer andre planters naturressurser fordi Plutarkianerne har kastet bort deres egne ressurser.

Tre overlevende fra planeten: Throttle, Modo og Vinnie, klarer å få tak i et romskip, og unnslipper derfor den Plutarkiske maktovertakelsen. Men de blir snart skutt ned av et Plutarkisk krigsskip, og ender opp med å krasjlande på jordkloden - i byen Chicago. Der møter musene snart en sjarmerende kvinnelig mekaniker ved navn Charlene Charley Davidson, og de oppdager snart at Plutarkianerne har kommet til jorden også for å få tak i enda flere naturressurser. Musene undersøker en smuldrende ghetto, og oppdager snart at en av Chicagos ledende industri-menn, Lawrence Limburger, faktisk er en Plutarkianer.

Limburger forkler seg som et menneske, og planlegger å plyndre jordens ressurser for å sende til deres egen døende planet. Limburger verver to håndlangere, den sprø vitenskapsmannen Dr. Karbunkle og den idiotiske Greasepit for å hjelpe ham med å få tak i mest mulig av jordens naturressurser og sende alt sammen til Plutark. Limburger får også hjelp fra noen superskurker fra et annet sted i galaksen. Motorsport-musene er derfor fast bestemte på å stikke kjepper i hjulene for Limburgers onde planer.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]