MAF

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
MAF kan også referere til Saint-Martin.

Mission Aviation Fellowship/ MAF er en aktør/NGO innen bistandsflyging med hovedkontorer i England, Australia og USA. MAF er en internasjonal misjon/bistandsorganisasjon og et flyselskap som opererer mer enn 130 fly i mer enn 30 utviklingsland. Dette er en støttefunksjon til over 1 500 internasjonale og lokale organisasjoner og kirker.

MAF flyr til utilgjengelige steder der transport på landjorden er umulig, svært vanskelig og tidkrevende. Mange av de norske misjons- og bistandsorganisasjonene gjør bruk av MAFs flytjenester i utviklingsland. MAF flyr leger, sykepleiere, pasienter, lærere, bistandsarbeidere, misjonærer, mat, medisiner, nødhjelp og annet utstyr.

MAF har inntekter fra gaver fra privatpersoner, bedrifter, menigheter/kirker og skoleaksjoner. Alle fly MAF har benyttet gjennom over 70 år er gitt som gave til MAF fra enkeltpersoner, bedrifter eller andre organisasjoner. MAF kan fly til subsidierte priser eller gratis for andre ideelle organisasjoner.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1943, under krigen, møttes tre flygere til bønn, bibelstudie og diskusjon om hvorvidt det var mulig å bruke fly til fredelige formål og støtte i misjonsarbeidet. Organisasjonen Christian Airmen's Missionary Fellowship (CAMF) og flyselskapet Mission Aviation Fellowship ble etablert i 1945, like etter den andre verdenskrig.

I 1946 ble det første flyet anskaffet, det var en fireseters 1933 Waco dobbeldekker, med en ny 220 hestekrefters motor. Betty Greene fløy første turen, som gikk til et fjerntliggende område i Mexico.

I 1950 ble et kortbånd radio-nettverk etablert for å bedre kommunikasjonen.

MAF består av 14 regionale og nasjonale MAF-avdelinger i tre verdensdeler. De har 133 fly, mer enn 1 200 ansatte, omtrent 200 piloter som flyr i 34 u-land. Ingen av pilotene får lønn, de er sponset av privat personer, menigheter eller kirker, vanligvis fra pilotens hjemland. Hver time med flygning tilsvarer tre dagsreiser til fots, på sykkel eller i båt.[1]

I 2007 hadde MAF mer enn 280 fly-operasjoner daglig, det vil si at det var en landing eller avgang gjennomsnittlig hvert tredje minutt hele døgnet. Dette utgjorde mer enn 90 000 flytimer med mer enn 10 000 tonn gods og 240 000 passasjerer til over 3 000 destinasjoner[1]

I september 2007 ble de regionale og nasjonale MAF-avdelingene fusjonert i MAF International.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Tall fra 2009. MAF Danmark (besøksdato 21. mars 2009)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]