Lycée Édouard Herriot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Lycée Édouard Herriot er en videregående skole i Lyon. Den norske seksjonen ved Lycée Edouard Herriot ble opprettet i 1989. Skolen har ca. 1 250 elever, både gutter og jenter. Norge disponerer skoleplasser til maksimum åtte norske jenter og/eller gutter hvert år. Samarbeidet med skolen i Frankrike forvaltes av Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU).

I 2015 - ble for første gang - norske gutter tatt opp ved skolen.

Skolen ligger i sentrum av Lyon. Bygningene er over 100 år gamle, men godt vedlikeholdt. Deler har nylig gjennomgått en betydelig oppussing.

Lyon ligger i den sørlige del av Frankrike og er Frankrikes 3. største by med ca. 460 000 innbyggere. I "Stor-Lyon" er det 1 220 000 innbyggere. Den ligger ved sammenløpet av Saône og Rhône, og er en viktig handelsby.

Byen har tre universiteter + ENS og INSA, teknisk høgskole og flere vitenskapelige og kulturelle institusjoner. Ett av universitetene har en skandinavisk seksjon.

Kost og losji[rediger | rediger kilde]

Det er gjort avtale med et internat i skolens nærhet som har plass til åtte norske jenter. Førsteårselevene spiser frokost og middag på internatet, og lunsj i skolens matsal. 2. års- og 3. årselevene kan også spise lunsj på skolen.

Som ved alle franske internat for skoleelever, er det strenge regler for å forlate internatet på kveldstid.

I helgene bor 1. års-elevene i vertsfamilier.

Miljø, fritid[rediger | rediger kilde]

Det er gode muligheter til å drive med fritidsaktiviteter på skolen. Det er organisert klubber i video, informatikk, teater, fotball, jonglering, dans, badminton, skoleavis, gymnastikk, volleyball, osv.

Norskseksjonen disponerer et eget rom på skolen, hvor det finnes norske bøker, norske aviser, en stasjonær datamaskin, og en bærbar. Dessuten er det et fellesrom på internatet til leksearbeid.

Skolestart[rediger | rediger kilde]

Ved skolestart følger ikke de norske elevene undervisningen i fransk i sine klasser. I disse timene får de intensiv undervisning i fransk av seksjonsleder. Full integrering i franske klasser skjer senest i slutten av første trimester. Dessuten får de ekstraundervisning i fransk, matematikk og fysikk-kjemi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

- Lycée Edouard Herriot (fransk)
- Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU)
- Lycée.no