Lungbarrow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lungbarrow
Forfatter(e)Marc Platt
Språkengelsk
SjangerScience fiction
Utgitt20. mars 1997
ForlagVirgin Books
ISBN 0-426-20502-2

Lungbarrow er en roman skrevet av Marc Platt basert på den britiske science fiction-serien Doctor Who. Den ble gitt ut av Virgin Books som den 60. boken i serien Virgin New Adventures. Det er den siste boken i denne serien med den sjuende Doktoren og også den siste boken, uavhengig av serie, med den sjuende Doktoren som den «nåværende» Doktoren.

Handling[rediger | rediger kilde]

Doktoren drar til sin hjemplanet, Gallifrey, og huset Lungbarrow hvor hans 44 søskenbarn har vært fanget i over 800 år. Doktoren blir beskyldt for mord, men han får hjelp av de tidligere følgesvennene Ace, Romana, K-9 og Leela. Han oppdager også en hemmelighet som forbinder ham med en person fra Gallifreys historie kjent som Other.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Lungbarrow avslutter historiene med den sjuende Doktoren i New Adventures og den sender ham for å hente Masters levninger fra planeten Skaro, som TV-filmen fra 1996 begynner med.

Romanen som fulgte Lungbarrow, Lance Parkins The Dying Days, handler om den åttende Doktoren. Virgin mistet deretter lisensen til å gi ut Doctor Who-bøker og de valgte å fortsette New Adventures med en figur fra serien som BBC ikke eier; tidligere følgesvenn Bernice Summerfield. Lungbarrow og Dying Days hjelper derfor til med å fremheve Summerfield mere og gjøre det mulig for den sjuende Doktorens daværende følgesvenn, Chris Cwej, å dukke opp i bøkene om Summerfield.

Platts roman handler stort sett om å fullføre det som var kjent som «the Cartmel masterplan». I de siste to sesongene av TV-serien, før den ble satt på pause (19881989), introduserte daværende manusredigerer Andrew Cartmel hint om bakgrunnen til Doktoren i TV-serien. Antydninger om at Doktoren er mer enn bare en time lord ble skrevet inn i manusene til Ben Aaronovitchs Remembrance of the Daleks og Kevin Clarkes Silver Nemesis. Hvis ikke produksjonen av serien hadde blitt stoppet, ville flere avsløringer ha kommet i den neste sesongen. Opprinnelig sendte Platt inn Lungbarrow som et forslag til en historie i TV-serien, men produsent John Nathan-Turner syntes den avslørte for mye om Doktorens bakgrunn. Elementer fra historien ble dog brukt i historien Ghost Light, som Platt skrev.

Lungbarrow avslører derfor mye om Doktorens hjemplanet og hans rase. Noe av dette har blitt hintet om siden den første New Adventures-romanen. Flere av forfatterne som jobbet på denne serien gikk over til å skrive for BBC Books' Doctor Who-serie og elementer fra Lungbarrow ble også brukt i noen av disse bøkene. Det har også blitt skrevet ting i disse bøkene som motsier Lungbarrow.

En ny versjon av boken med oppdatert innhold, kommentarer fra forfatteren og illustrasjoner, ble gitt ut som en e-bok på BBCs nettsider 22. august 2003.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]