Luis Maria de Borbón y Farnesio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Luis Maria de Borbón y Farnesio

Luis Antonio Jaime de Borbón y Farnesio (født 25. juli 1727 i Madrid i Spania, død 7. august 1785 i Avila) var infante real av Spania og i en periode en av den katolske kirkes kardinaler. Han var far til den senere kardinal Luis María de Borbón y Vallábriga (kreert 1820).

I 1734 døde kardinal Diego de Astorga y Céspedes, erkebiskop av Toledo. Kong Felipe V formidlet til paven sitt ønske om at hans sønn skulle bli etterfølgeren. Pave Klemens XII nektet, både på grunn av sønnens unge alder (syv år gammel) og fordi han misbilliget Borbonenes territoriale ambisjoner i Italia. Ikke desto mindre ble gutten administrator for erkebispedømmets temoralia i 1735.

Han ble kreert til kardinal av pave Klemens XII i desember 1735, bare åtte år gammel. Han deltok ikke ved konklavet 1740.

Armer av Prince Louis av Spania, som kardinal av Toledo i Erkebispegården av Alcalá de Henares (MadridSpania).

I en alder av 27 år var han seg både bevisst fraværet av noe religiøst kall og sin sterke seksualdrift, og besluttet seg for å presentere sin avkjedssøknad fra alle kirkelige embeder til kong Fernando VI og pave Benedikt XIV. Han ble løst fra sin kardinalverdighet i desember 1754.