Los Angeles Sol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marta Vieira da Silva, også kjent som Marta, har spilt for Los Angeles Sol.

Los Angeles Sol var et kvinnelig fotballag fra Carson rett utenfor Los Angeles i California i USA. Laget spilte i Women's Professional Soccer. Den 28. januar 2010 ble det bestemt at laget ble nedlagt med øyeblikkelig virkning.[1]

Los Angeles Sol var det første kvinnelige fotballaget fra Los Angeles-området både i WPS og WUSA, men flere spillere spilte tidligere for San Diego Spirit fra San Diego. I sin første og eneste sesong i WPS bemerket Los Angeles Sol seg likevel som en sportslig og publikumsmessig suksess (i kvinnefotballmålestokk), og Los Angeles Sol, med stjernespissen Marta, levde opp til det enorme forhåndsfavorittstempelet og vant serien overlegent. I sluttspillet tapte imidlertid Los Angeles Sol for Sky Blue FC i finalen.

I november ga Anschutz Entertainment Group tilbake sine aksjer i Los Angeles Sol til WPS, og det ble opp til WPS å finne noen nye sponsorer. WPS opplyste at den lovede sponsoren trakk seg i ellevte time, og dermed var mulighetene til å redde Los Angeles Sol borte. Lagets spillere blir fordelt utover de andre lagene i tradisjonell draft-stil.

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

Kjente fotballspillere som har spilt for Los Angeles Sol er blant annet:

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]