Liz Greene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Liz Greene
Liz greene may 2006.jpg
Født4. september 1946 (71 år)
Englewood
Søsken Richard Leigh
Utdannet ved Universitetet i Bristol
Beskjeftigelse Astrolog, skribent, psykolog
Nasjonalitet USA

Liz Greene (født 4. september 1946 i Englewood i New Jersey) er en amerikansk-britisk astrolog, psykolog og forfatter. Hun har skrevet flere astrologibøker inspirert av C.G. Jungs psykologi og annen dybdepsykologi.

Hun debuterte med Saturn: A New Look at an Old Devil, hvor hun gir en ny analyse av planeten Saturns rolle som ulykkesbringende. Greene mener at psykologi og astrologi i grunnen handler om det samme: menneskets psyke og dets utviklingsmuligheter. I boken Relating: An Astrological Guide to Living with Others on a Small Planet (1976) «tolkes horoskopets symboler ved hjelp av begreper som personlig og åndelig utvikling, alt i et jungiansk vokabular.»[1]

Greene etablerte Centre for Psychological Astrology i 1983 sammen med Howard Sasportas.[2] Hun tok en doktorgrad ved Universitetet i Bristol i 2010 med avhandlingen The Kabbalah in British Occultism 1860-1940. Hun er søster av forfatteren Richard Leigh.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Utdrag fra En astrologisk håndbok i å leve sammen på en liten planet (1976) inngår i antologien.
  2. ^ http://www.cpalondon.com/