Liz Greene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Liz Greene
Liz greene may 2006.jpg
Født4. september 1946 (72 år)
Englewood
Søsken Richard Leigh
Utdannet ved University of Bristol
Beskjeftigelse Astrolog, skribent, psykolog
Nasjonalitet USA

Liz Greene (født 4. september 1946 i Englewood i New Jersey) er en amerikansk-britisk astrolog, psykolog og forfatter. Hun har skrevet flere astrologibøker inspirert av C.G. Jungs psykologi og annen dybdepsykologi.

Hun debuterte med Saturn: A New Look at an Old Devil, hvor hun gir en ny analyse av planeten Saturns rolle som ulykkesbringende. Greene mener at psykologi og astrologi i grunnen handler om det samme: menneskets psyke og dets utviklingsmuligheter. I boken Relating: An Astrological Guide to Living with Others on a Small Planet (1976) «tolkes horoskopets symboler ved hjelp av begreper som personlig og åndelig utvikling, alt i et jungiansk vokabular.»[1]

Greene etablerte Centre for Psychological Astrology i 1983 sammen med Howard Sasportas.[2] Hun tok en doktorgrad ved Universitetet i Bristol i 2010 med avhandlingen The Kabbalah in British Occultism 1860-1940. Hun er søster av forfatteren Richard Leigh.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Utdrag fra En astrologisk håndbok i å leve sammen på en liten planet (1976) inngår i antologien.
  2. ^ http://www.cpalondon.com/