Liv og Maddie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Liv og Maddie
orig. Liv and Maddie
Generell informasjon
SjangerKomedie / Familie
Prod.landAmerikansk
Episoder(liste)
Lengde23 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleDove Cameron
Medvirkende
6 oppføringer
Dove Cameron (rollefigur: Liv Rooney)
Joey Bragg (rollefigur: Joey Rooney)
Tenzing Norgay Trainor
Kali Rocha
Benjamin King
Lauren Lindsey Donzis
Bak kamera
Skaper(e)John D. Beck
ProdusentLinda Mathious
Heather MacGillvray
Greg A. Hampson
TittelmusikkPaula Winger
Bardur Haberg
Oli Jogvansson
MusikkPaula Winger
Bardur Haberg
Oli Jogvansson
Sending
Periode19. juli 2013d.d.
TV-kanalDisney Channel
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Liv og Maddie (engelsk: Liv and Maddie) er en amerikansk situasjonskomedie skapt av John D. Beck og Ron Hart og produsert av It's a Laugh Productions for Disney Channel.

Serien handler om to eneggede tvillinger med helt forskjellige personligheter som begge blir spilt av Dove Cameron. Maddie er en sportslig guttejente som deltar i skolens basketballag, mens Liv har et eget TV-show i Hollywood. Liv og Maddie startet produksjonen i april 2013, mens en pilotepisode ble sendt på 19. juli 2013 i USA etter å ha premiere på Disney Channel Original Movie Teen Beach Movie, og ble sendt regelmessig fra 15. september 2013. Serien ble første gang vist i Norge 20. desember 2013 som en forhåndsvisning og ble sendt regelmessig fra 24. januar 2014. I Norge har serien også vært sendt på Disney Channel.[1]

13. januar 2014 fornyet Disney Channel Liv og Maddie med en ny sesong på 13 episoder som var planlagt å ha premiere i høst 2014. Den andre sesongen ble senere utvidet til 24 episoder. Første sesong endte den 27. juli 2014 i USA, og sesong 2 begynne den 21. september samme år. Den 3. april 2015, ble serien fornyet for en tredje sesong av Disney Channel.

Handling[rediger | rediger kilde]

Skuespillerinne Liv Rooney har nettopp returnert til fødestedet sitt i Stevens Point, Wisconsin, etter å ha fullført en fire år lang periode i Hollywood, og filmet en populær TV-serie kalt Sing It Loud! Hennes identiske tvilling-søster, Maddie, er en guttejente med et anlegg for idrett og et spesielt talent for basketball. Familien ønsker Liv velkommen hjem med åpne armer. Tvillingene har også to yngre brødre: Joey, en typisk tenåring som er ett år yngre enn tvilling-jentene - og Parker, en smart ungdom med en rampete personlighet som også er det yngste barnet i Rooney-familien.

Moren deres er Karen, en psykolog og senere rektor ved en videregående skole. Faren deres er Pete, treneren for Maddies basketball-lag som senere godtar en stilling som trener for et college-team i Beloit, Wisconsin. Serien handler hovedsakelig om at Liv forsøker å tilpasse seg et normalt familieliv, etter sin vellykket karriere som barnestjerne i Hollywood. De fleste arrangementene finner sted i Rooney-familiens hjem, eller ved Ridgewood High School. Mot slutten av den tredje sesongen kollapser Rooney-huset, og Maddie melder seg til en høyskole i Los Angeles, California.

Dette fører også til at resten av Rooney-familien, bortsett fra Pete som forblir i Wisconsin for å fortsette sin jobb som trener, velger å bosette seg i Malibu, California - for å bo sammen med Karens yngre søster, Dena, og datteren hennes, Ruby, hvor seriens fjerde sesong tar plass.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

  • Dove Cameron som Liv Rooney: Det eldste barnet i Rooneyfamilien. Hun og Maddie er bestevenner.
  • Dove Cameron som Maddie Rooney: Enegget tvillingsøster til Liv. Hennes slagord er "Bam! What?!"
  • Joey Bragg som Joey Rooney: Den mellomste barnet i Rooneyfamilien og eldre bror til Parker.
  • Tenzing Norgay Trainor som Parker Rooney: Den mellomste barnet i Rooneyfamilien og eldre bror til Parker.
  • Kali Rocha som Karen Rooney: en skolepsykolog og mor til Liv, Maddie, Joey, og Parker.
  • Benjamin King som Pete Rooney: en basketballtrener og far til Liv, Maddie, Joey, og Parker.

Biroller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Liv og Maddie». Besøkt 7. november 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Wikiquote: Liv and Maddie – sitater