Liv Monica Bargem Stubholt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liv Monica Bargem Stubholt (født 24. juli 1961) er partner i advokatfirmaet Hjort med bakgrunn både som næringslivsleder i petroleumsektoren og politiker for Senterpartiet.

Hun ble ansatt som investeringsdirektør i Aker ASA i 2009 og hun var konsernsjef i Aker Seafoods ASA i 2010. Hun ble valgt som styreleder og senere daglig leder i Aker Clean Carbon AS samme år. I 2012 gikk hun inn i konsernledelsen i Kværner ASA med ansvar for strategi og kommunikasjon.

Stubholt er styremedlem i Norsk Hydro ASA (fra 2010).

Stubholt gikk i 2005 inn i Stoltenbergs første rødgrønne flertallsregjering først som som statssekretær for utenriksminister Jonas Gahr Støre og senere som statssekretær i Olje- og energidepartementet for Åslaug Haga og Terje Riis-Joahnsen. I perioden 1995 til 1997 var hun rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe for saker i Finanskomiteen. Hun gikk inn i styret for tankesmien Agenda fra 2014.

Stubholt er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har tilleggsutdanning innen EU/EØS-rett og rettsinformatikk. Hun har arbeidet som advokat fra 1987 og var partner i advokatfirmaet BA-HR fra 2000 til 2005.

Hun var nestleder i det forskningsbaserte utvalget som utredet Norges samlede avtalerelasjoner til EU (NOU 2012:2) for Utenriksdepartementet. Hun ledet Hav21 - det regjeringsoppnevnte strategiutvalg som i 2012 avla en rapport om FoU på havet og havets ressurser. Hun sitter i rådet for avdeling for petroleumsrett på Universitetet i Oslo.

Hun er styremedlem i Norsk-Russisk Handelskammer og Norsk-Tysk Handelskammer.

Stubholt er medlem av rådet i International Crisis Group og i Frithjof Nansens Institutt.

Kilder[rediger | rediger kilde]