Liv Monica Bargem Stubholt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Liv Monica Bargem Stubholt
Født24. juli 1961 (56 år)
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Politiker
Parti Senterpartiet
Nasjonalitet Norge

Liv Monica Bargem Stubholt (født 24. juli 1961) er forretningsadvokat og partner i advokatfirmaet Selmer. Hun er aktiv både i energisektoren(olje og gass, vannkraft) og i havbrukssektoren. Hun var statssekretær i Utenriksdepartementet og deretter i Olje- og energidepartementet i Stoltenbergs rødgrønne regjering.

Hun ble ansatt som investeringsdirektør i Aker ASA i 2009 og var konsernsjef i Aker Seafoods ASA i 2010. Hun har vært styreleder og senere daglig leder i f Aker Clean Carbon A (teknologi for karbonfangst)S. I perioden 2012–2014 var hun direktør i konsernledelsen i Kværner ASA.

Stubholt sitter i styret i aluminiumsselskapet Norsk Hydro ASA (fra 2010) og hun er styreleder i vannkraftselskapet Varanger Kraft AS, oljeselskapet Rosneft Nordic Oil AS og Klemetsrudanlegget AS (energi fra restavfall). Stubholt er styremedlem i oljeselskapet VNG Norge AS og i fiberselskapet Broadnet AS.

Hun er styreleder i Norsk-Russisk Handelskammer og styremedlem Norsk-Tysk Handelskammer.

Stubholt var nestleder i Europautredningen, som utredet Norges samlede avtalerelasjoner med EU (NOU 2012:2) for Utenriksdepartementet. Hun ledet Hav21 - det regjeringsoppnevnte strategiutvalget som i 2012 avla en rapport om FoU på havet og havets ressurser.

Stubholt gikk i 2005 inn i Stoltenbergs første rødgrønne flertallsregjering først som statssekretær for utenriksminister Jonas Gahr Støre (som representant for Senterpartiet) og senere som statssekretær i Olje- og energidepartementet først for statsråd Åslaug Haga og senere for Terje Riis-Johansen. Hun var med å stifte tankesmien Agenda i 2014 og satt i styret 2014–2015. I perioden 1995 til 1997 var hun rådgiver for Senterpartiets stortingsgruppe for saker i Finanskomiteen.

Hun sitter i rådet for avdeling for petroleumsrett på Universitetet i Oslo og i rådet for Fridtjof Nansens Institutt. Stubholt var medlem av rådet i den internasjonale NGO «International Crisis Group» 2012–2014.

Stubholt er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har tilleggsutdanning innen EU-/EØS-rett og rettsinformatikk. Hun har arbeidet som advokat fra 1988 og var partner i advokatfirmaet BA-HR fra 2000 til 2005 og advokatfirmaet Hjort fra 2013–2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]