Liungen Idrettsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Liungen
Liungen Idrettsforening
Nettsidehttp://www.liungen.no/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneLiungbanen
Lier stadion
LandNorge

Liungen Idrettsforening (stiftet 26. mars 1916 som Idrettsforeningen Odd) er et idrettslag fra Lier utenfor Drammen. Klubben hadde tidligere et fotballag i Toppserien for kvinner, men de slo seg sammen med Vollen i 2009 og ligger nå i 4. divisjon. Klubbens elitelag for herrer slo seg i 2013 sammen med Sparta/Bragerøen og dannet Stoppen Sportsklubb.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Klubben ble opprinnelig stiftet som Idrettsforeningen Odd, 26. mars 1916. Men klubben skiftet navn til Idrettsforeningen Liungen, 3. desember samme år.[1]

Damelaget levde en heistilværelse fram til 2007, da laget rykket ned to divisjoner som følge av at de ikke hadde økonomien til å få godkjent lisens til 1. divisjon, og at de dessuten manglet en bred og dyktig nok stall.[2] I 2008 kom Liungen på 2.-plass i 3. divisjon, men i 2009 ble laget slått sammen med Vollen, og finnes nå i 4. divisjon i Akershus Fotballkrets.

Sesongen 2010–11[rediger | rediger kilde]

Herrelaget kunngjorde i 2010 at de ønsket å satse for fullt, noe de tidlig signaliserte ved å signere flere gode spillere som tidligere hadde spilt i høyere divisjoner. Kenneth Sørheim, som tidligere hadde spilt på nest øverste nivå i Danmark ble hentet som hovedtrener. Sammen med tidligere Odd Grenland spiller Kristian Bye Andersen, skulle de danne hovedtrenerteamet i sesongen 2010/2011. 2010 sesongen ble en svak sesong med sviktende tilskuertall og mye motgang sportslig. Det endte med nedrykk til 6.divisjon, og trenerteamet måtte på ny hente frem sjekkheftet før neste sesong. Noen nye fjes dukket opp, og med ett var laget mye vassere enn i det foregående året. Laget spilte med sin karakteristiske possession-stil gjennom hele sesongen, og høstet virkelig frukter av det solide arbeidet trenerne hadde lagt ned i klubben. Dessverre var ikke det nok, til tross for en god sesong med flotte resultater, endte laget som nummer to i 6.divisjon avd.1. I desember fikk spillere beskjed om at klubben var i samtaler med rivalen Sparta Bragerø om en mulig sammenslåing i 2012. Selv om ingenting er avklart ennå, må drømmene om Liungen i en toppdivisjon, om sant skal sies, skrinlegges for denne gang.

Sesongen 2013[rediger | rediger kilde]

I 2013 samlet klubben sin elitesatsing i fotball for menn med Sparta/Bragerøen i en samarbeidsklubb som fikk navnet Stoppen Sportsklubb.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]