Little Big Adventure

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Little Big Adventure
UtviklerAdeline Software International
UtgiverElectronic Arts
Activision
Electronic Arts Victor
DistributørSteam
GOG.com[1]
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
itch.io
RegissørFrédérick Raynal
DesignerFrédérick Raynal
Yaël Barroz
Didier Chanfray
Laurent Salmeron
ForfatterFrédérick Raynal
Yaël Barroz
Didier Chanfray
Laurent Salmeron
PlattformDOS
PlayStation
Microsoft Windows[2]
Android
iOS
Utgivelse19. juli 1996
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 12
Nettstedtwinsenslittlebigadventure.com
Del av serien Little Big Adventure
Little Big Adventure 2

Little Big Adventure (LBA) er et action-eventyrspill som ble utviklet av Adeline Software International og lansert i slutten av 1994. Handlingen dreier seg om historien til hovedpersonen Twinsen. Spillet ble utgitt på CD-ROM, og senere også på disketter. Spillet ble dessuten også overført til PlayStation. Det andre spillet i serien, Little Big Adventure 2 (også kjent som Twinsen's Odyssey), ble utgitt i 1997.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillerens karakter, Twinsen, kan byttes mellom fire forskjellige modus (Normal, Atletisk / Sporty, Aggressiv eller Diskret) som hver endrer karakterens evner og interaksjoner med resten av spill-verdenen. Kamp i spillet utføres hovedsakelig ved hjelp av Magic Ball, en glødende energi-kule som spilleren kan kastes mot fiender. Banen og vinkelen på ballen endres avhengig av slags modus spilleren står i. Å bytte til "Aggressiv"-modus tillater også karakteren fra å delta i konflikter med slag og spark.

Handlingen er lagt til den fiktive planeten Twinsun, en verden som ligger mellom to soler, noe som resulterer i et polar-område rundt ekvator. Fire forskjellige arter befolker Twinsun: Quetchs ligner estetisk på mennesker, bortsett fra at de har hestehale. Spheros er korte sfæriske skapninger. Grobos ligner antropomorfe elefanter. Rabbi-bunnies er høye, tynne humanoide kaniner. Når spillet begynner, blir det forklart at hele befolkningen på planeten har blitt ført inn på den sørlige halvkule av en brutal tyrann kalt Dr. FunFrock, som har tatt over kontroll over hele planeten ved å utvikle en hær av kloner som reiser ved hjelp av teleport-maskiner som han har spredt over hele planeten.

Spilleren får rollen som en ung Quetch ved navn Twinsen, som sitter fengslet i et asyl på den festning-lignende Citadel Island på grunn av hans profetiske drømmer om verdens ende. Twinsen stikker av fra asylet, og vender til huset som han tidligere delte med kjæresten Zoe. Kloner fra Dr. FunFrock kommer for å arrestere ham igjen, men Zoe skjuler Twinsen, men blir arrestert selv. Twinsen må reise mellom øyene på planeten og håper å finne en metode for å overvinne FunFroks klon-hær og finne igjen Zoe.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]