LittleBigPlanet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
LittleBigPlanet
UtviklerMedia Molecule
UtgiverSony Computer Entertainment Europe
PlattformPlayStation 3
UtgivelseNA 27. oktober 2008[1]
PAL 3. november 2008[1]
ModusEnspiller, flerspiller, online multiplayer, co-op
AldersgrensePEGI: 7+
ESRB: E
OFLC: G
FormatBlu-ray Disc

LittleBigPlanet, av og til forkortet til LBP og utviklet under tittelen The Next Big Thing, er et puzzle-plattformspill for PlayStation 3 utviklet av Media Molecule og utgitt av Sony Computer Entertainment Europe.

I LittleBigPlanet kontrollerer spilleren små avatarer, kalt Sack-personer på grunn av deres utseende, gjennom et sett av plattformbaner. Spillet inneholder et utvalg av forhåndslagde nivåer som spillerne kan utforske, men brukertilpasning vektlegges i like stor grad: spilleren kan endre på avatarens utseende og personlige rom og kan bygge egne objekter og nivåer som så kan deles og spilles online som en del av LittleBigPlanet-nettverket.

Spillet skulle opprinnelig slippes ut i siste halvdel av oktober 2008, men ble utsatt noen dager før utgivelsen på grunn av at en av sangene i spillet innholdt strofer fra Koranen.[2] Spillet ble sluppet i Nord-Amerika og Japan i slutten av oktober, i Europa i uken som begynte 3. november,[1] og i Norge 7. november.[3] Spillet blir sett på som en viktig tittel for Sony og PlayStation 3,[4] og spillet fikk svært positiv kritikk fra anmeldere, som roste spillets presentasjon inkludert grafikken, fysikken og lyden i tillegg til spillbarheten og satsingen på brukergenerert innhold og onlinemuligheter. Spillet er et av de høyest rangerte spillene for PlayStation 3 på samlingssider for spillanmeldelser.[5][6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]