LittleBigPlanet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
LittleBigPlanet
Utvikler Media Molecule
Utgiver Sony Computer Entertainment Europe
Siste versjon 2.0
Plattform PlayStation 3
Utgivelse NA 27. oktober 2008[1]
PAL 3. november 2008[1]
Modus Enspiller, flerspiller, online multiplayer, co-op
Aldersgrense ESRB: E
OFLC: G
PEGI: 7+
Mediaformat Blu-ray Disc

LittleBigPlanet, av og til forkortet til LBP og utviklet under tittelen The Next Big Thing, er et puzzle-plattformspill for PlayStation 3 utviklet av Media Molecule og utgitt av Sony Computer Entertainment Europe.

I LittleBigPlanet kontrollerer spilleren små avatarer, kalt Sack-personer på grunn av deres utseende, gjennom et sett av plattformbaner. Spillet inneholder et utvalg av forhåndslagde nivåer som spillerne kan utforske, men brukertilpasning vektlegges i like stor grad: spilleren kan endre på avatarens utseende og personlige rom og kan bygge egne objekter og nivåer som så kan deles og spilles online som en del av LittleBigPlanet-nettverket.

Spillet skulle opprinnelig slippes ut i siste halvdel av oktober 2008, men ble utsatt noen dager før utgivelsen på grunn av at en av sangene i spillet innholdt strofer fra Koranen.[2] Spillet ble sluppet i Nord-Amerika og Japan i slutten av oktober, i Europa i uken som begynte 3. november,[1] og i Norge 7. november.[3] Spillet blir sett på som en viktig tittel for Sony og PlayStation 3,[4] og spillet fikk svært positiv kritikk fra anmeldere, som roste spillets presentasjon inkludert grafikken, fysikken og lyden i tillegg til spillbarheten og satsingen på brukergenerert innhold og onlinemuligheter. Spillet er et av de høyest rangerte spillene for PlayStation 3 på samlingssider for spillanmeldelser.[5][6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c http://www.mediamolecule.com/2008/10/20/new-release-dates/
  2. ^ http://www.dagbladet.no/kultur/2008/10/23/551317.html
  3. ^ http://no.playstation.com/games-media/games/detail/item77372/LittleBigPlanet™/
  4. ^ http://ps3.ign.com/articles/919/919111p1.html
  5. ^ http://www.gamerankings.com/htmlpages2/938583.asp
  6. ^ http://www.metacritic.com/games/platforms/ps3/littlebigplanet

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]