Liste over viseformennene i Folkerepublikken Polens statsråd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Viseformannen i Folkerepublikken Polens statsråd var visestatsoverhode 1952 – 1989.

      SD       Uavhengig       ZSL       PZPR       «Pax»

Mandatperiode Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Formann
1 Wacław Barcikowski.jpg Wacław Barcikowski
(1887-1981)
20. november 1952 – 13. november 1956 SD Zawadski
No image.png Jan Dembowski
(1889–1963)
20. november 1952 – 20. februar 1957 Uavhengig
No image.png Stefan Ignar
(1908-1992)
20. november 1952 – 13. november 1956 ZSL
Franciszek Mazur.jpg Franciszek Mazur
(1895-1975)
20. november 1952 – 20. februar 1957 PZPR
No image.png Stanisław Kulczyński
(1895-1975)
13. november 1956 – 20. februar 1957 SD
Czesław Wycech.jpg Czesław Wycech
(1899-1977)
13. november 1956 – 20. februar 1957 ZSL
2 Jerzy Albrecht.jpg Jerzy Albrecht
(1914-1992)
20. februar 1957 – 16. november 1960 PZPR Zawadzki
No image.png Stanisław Kulczyński
(1895-1975)
20. februar 1957 – 15. mai 1961 SD
Oskar R. Lange.jpg Oskar Lange
(1904-1965)
20. februar 1957 – 15. mai 1961 PZPR
Bolesław Podedworny.jpg Bolesław Podedworny
(1898-1972)
20. februar 1957 – 15. mai 1961 ZSL
3 No image.png Stanisław Kulczyński
(1895-1975)
15. mai 1961 – 24. juni 1965 SD Zawadzki
Ochab
Oskar R. Lange.jpg Oskar Lange
(1904-1965)
15. mai 1961 – 24. juni 1965 PZPR
Edward Ochab 2.jpg Edward Ochab
(1906-1989)
15. mai 1961 – 12. august 1964 PZPR
Bolesław Podedworny.jpg Bolesław Podedworny
(1898-1972)
15. mai 1961 – 24. juni 1965 ZSL
4 No image.png Stanisław Kulczyński
(1895-1975)
24. juni 1965 – 27. juni 1969 SD Ochab
Spychalski
Oskar R. Lange.jpg Oskar Lange
(1904-1965)
24. juni 1965 – 2. oktober 1965 † PZPR
Ignacy Loga-Sowiński.jpg Ignacy Loga-Sowiński
(1914-1992)
24. juni 1965 – 27. juni 1969 PZPR
Bolesław Podedworny.jpg Bolesław Podedworny
(1898-1972)
24. juni 1965 – 27. juni 1969 ZSL
No image.png Mieczysław Klimaszewski
(1908-1995)
14. desember 1965 – 27. juni 1969 Uavhengig
No image.png Witold Jarosiński
(1909-1993)
22. desember 1968 – 27. juni 1969 PZPR
5 No image.png Mieczysław Klimaszewski
(1908-1995)
27. juni 1969 – 28. mars 1972 Uavhengig Spychalski
Cyrankiewicz
Ignacy Loga-Sowiński.jpg Ignacy Loga-Sowiński
(1914-1992)
27. juni 1969 – 13. februar 1971 PZPR
No image.png Zygmunt Moskwa
(1908-1975)
27. juni 1969 – 28. mars 1972 SD
Bolesław Podedworny.jpg Bolesław Podedworny
(1898-1972)
27. juni 1969 – 13. februar 1971 ZSL
BRumiński.JPG Bolesław Rumiński
(1907-1971)
13. februar 1971 – 26. oktober 1971 † PZPR
No image.png Stanisław Gucwa
(1919-1994)
13. februar 1971 – 28. mars 1972 ZSL
6 Janusz Groszkowski Polish scientist.jpg Janusz Groszkowski
(1898-1984)
28. mars 1972 – 25. mars 1976 Uavhengig Jabłoński
Władysław kruczek.jpg Władysław Kruczek
(1910-2003)
28. mars 1972 – 25. mars 1976 PZPR
No image.png Zygmunt Moskwa
(1908-1975)
28. mars 1972 – 23. juli 1975 † SD
No image.png Józef Ozga-Michalski
(1919-2002)
28. mars 1972 – 25. mars 1976 ZSL
7 Edward Babiuch.jpg Edward Babiuch
(1927-)
25. mars 1976 – 18. februar 1980 PZPR Jabłoński
Władysław kruczek.jpg Władysław Kruczek
(1910-2003)
25. mars 1976 – 2. april 1980 PZPR
Tadeusz Witold Młyńczak.jpg Tadeusz Młyńczak
(1934-)
25. mars 1976 – 2. april 1980 SD
No image.png Zdzisław Tomal
(1921-1984)
25. mars 1976 – 2. april 1980 ZSL
8 Tadeusz Witold Młyńczak.jpg Tadeusz Młyńczak
(1934-)
2. april 1980 – 6. november 1985 SD Jabłoński
Secomski95.jpg Kazimierz Secomski
(1910-2002)
2. april 1980 – 6. november 1985 Uavhengig
No image.png Zdzisław Tomal
(1921-1984)
2. april 1980 – 18. august 1984 † ZSL
Jerzy zietek portrait photo.jpg Jerzy Ziętek
(1901-1985)
2. april 1980 – 6. november 1985 PZPR
No image.png Bolesław Strużek
(1920-2007)
20. september 1984 – 6. november 1985 ZSL
9 Kazimierz Barcikowski PZPR.jpg Kazimierz Barcikowski
(1927-2007)
6. november 1985 – 19. juli 1989 PZPR Jaruzelski
Zenon Komender profil.jpg Zenon Komender
(1923-1993)
6. november 1985 – 19. juli 1989 «Pax»
Tadeusz Witold Młyńczak.jpg Tadeusz Młyńczak
(1934-)
6. november 1985 – 19. juli 1989 SD
No image.png Tadeusz Szelachowski
(1932-)
6. november 1985 – 19. juli 1989 ZSL

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Sejmen