Liste over vindkraftverk i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sorterbar og skjulbar tabell
Navn Kommune Fylke Effekt MW Årsproduksjon GWh Startår Antall turbiner Årsproduksjon per turbin
Buheii Vindpark Kvinesdal Agder 79,8 281 2021 19 14,8
Lindesnes vindpark Lindesnes Agder 7,2 26 2019 2 13
Lista vindpark Farsund Agder 71,3 220 2012 31 7
Tonstad vindpark Sirdal Agder 208 670 2020 51 13
Kjølberget vindkraftverk Våler Innlandet 55,9 196 2021 13 15
Odal vindkraftverk[1] Nord-Odal Innlandet 75 233,8 2022 15 15,6
Raskiftet vindkraftverk Trysil og Åmot Innlandet 112 370 2018 31 12
Haram vindkraftverk Ålesund Møre og Romsdal 34 113 2021 8 14
Sandøy vindkraftverk Sandøy Møre og Romsdal 3,75 11 1999 5 2
Smøla vindpark Smøla Møre og Romsdal 150 356 2002 68 5
Kvalnes vindmølle Andøy Nordland 0,8 1 1992 1 1
Nygårdsfjellet vindmøllepark Narvik Nordland 32 100 2005 14 7
Sørfjord vindkraftverk Hamarøy Nordland 97 325 2020 23 14
Øyfjellet vindpark Vefsn Nordland 400 1200 2021 72 16
Ånstadblåheia vindpark Sortland Nordland 50,4 150 2018 14 11
Bjerkreim vindkraftverk Bjerkreim og Hå Rogaland 294 1000 2019 70 14
Egersund vindkraftverk Eigersund Rogaland 112,5 395 2017 33 12
Gismarvik vindkraftverk Tysvær Rogaland 12,6 43,4 2021 3 14
Høg-Jæren energipark Rogaland 73,6 184 2011 32 6
Karmøy Hywind vindkraftverk Karmøy Rogaland 2,3 7,9 2009 1 8
Måkaknuten vindkraftverk Bjerkreim og Gjesdal Rogaland 94,6 330 2020 22 15
Røyrmyra vindkraftverk Rogaland 2,4 8 2015 3 3
Skurvenuten vindkraftverk Gjesdal Rogaland 6,9 20 2018 2 10
Stigafjellet vindkraftverk Bjerkreim Rogaland 30,1 117 2020 7 17
Storøy vindpark Karmøy Rogaland 6,4 25 2018 2 13
Svåheia vindkraftverk Eigersund Rogaland 25,2 96,4 2018 7 12
Tellenes vindkraftverk Sokndal og Lund Rogaland 160 550 2017 50 10
Tindafjellet vindkraftverk Gjesdal Rogaland 10,35 36 2018 3 10
Tysvær Vindpark Tysvær Rogaland 47,3 150 2021 11 13,6
Utsira vindpark Utsira Rogaland 1,2 4 2004 2 2
Vardafjellet vindkraftverk Sandnes Rogaland 30 84,6 2020 7 12
Åsen II vindkraftverk Time Rogaland 1,6 4,8 2012 2 2
Fakken vindpark Karlsøy Troms og Finnmark 54 130 2012 18 7
Hamnefjell vindkraftverk Båtsfjord Troms og Finnmark 50 186 2017 15 12
Havøygavlen vindpark Måsøy Troms og Finnmark 40,5 100 2002 16 6
Kvitfjell Raudfjell vindkraftverk Tromsø Troms og Finnmark 284 900 2019 67 13
Kjøllefjord vindpark Lebesby Troms og Finnmark 39,1 119 2006 17 7
Raggovidda vindpark Berlevåg Troms og Finnmark 45 190 2014 15 13
Bessakerfjellet vindpark Åfjord Trøndelag 57,5 175 2008 25 7
Frøya vindkraftverk Frøya Trøndelag 58,8 197,3 2020 14 14
Geitfjellet vindpark Orkland Trøndelag 180,6 548 2020 43 13
Harbaksfjellet vindpark Åfjord Trøndelag 126 443 2020 30 15
Hitra vindpark Hitra Trøndelag 55,2 150 2004 24 6
Hitra 2 vindpark Hitra Trøndelag 94 290 2019 26 11
Hundhammerfjellet vindmøllepark Nærøy Trøndelag 36,5 30 1998 12 3
Kvenndalsfjellet vindpark Åfjord Trøndelag 113,4 405 2020 27 15
Roan vindpark Åfjord Trøndelag 255,6 900 2019 71 13
Rye vind Trondheim Trøndelag 0,23 0,3 2015 1 0
Skomakerfjellet vindkraftverk Åfjord Trøndelag 13 36 2016 4 9
Stokkfjellet vindpark Selbu Trøndelag 88,2 311 2021 21 15
Storheia vindpark Åfjord Trøndelag 288 1000 2019 80 13
Sørmarkfjellet vindpark Osen og Flatanger Trøndelag 130,2 440 2021 31 14
Valsneset vindpark Ørland Trøndelag 11,5 32 2006 6 5
Ytre Vikna vindpark Vikna Trøndelag 39 103 2012 17 7
Ørland vindkraftverk Ørland Trøndelag 0,7 1,6 2003 3 1
Guleslettene vindkraftverk Bremanger og Kinn Vestland 197,4 700 2021 47 15
Hennøy vindpark Bremanger Vestland 50,4 170,7 2020 12 14
Lutelandet vindkraftverk Fjaler Vestland 51,1 150 2021 9 16,7
Okla vindkraftverk Stad Vestland 21 75 2021 5 15
Mehuken vindpark Kinn Vestland 25,3 75 2001 / 2010 / 2015 11 7
Midtfjellet vindpark Fitjar Vestland 150 434 2013 55 8
Marker Vindpark Marker Viken 54 193 2019 15 13


  1. ^ «Odal Vindkraftverk». www.nve.no (norsk). Besøkt 16. august 2022.