Liste over vindkraftverk i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sorterbar og skjulbar tabell
Navn Fylke Effekt MW Årsproduksjon GWh Startår Antall turbiner Årsproduksjon per turbin
Lista vindpark Agder 71,3 220 2012 31 7
Tonstad vindpark Agder 208 670 2020 51 13
Raskiftet vindkraftverk Innlandet 112 370 2018 31 12
Sandøy vindkraftverk Møre og Romsdal 3,75 11 1999 5 2
Smøla vindpark Møre og Romsdal 150 356 2002 68 5
Kvalnes vindmølle Nordland 0,8 1 1992 1 1
Nygårdsfjellet vindmøllepark Nordland 32 100 2005 14 7
Sørfjord vindkraftverk Nordland 97 325 2020 23 14
Ånstadblåheia vindpark Nordland 50,4 150 2018 14 11
Bjerkreim vindkraftverk Rogaland 294 1000 2019 70 14
Egersund vindkraftverk Rogaland 112,5 395 2017 33 12
Høg-Jæren energipark Rogaland 73,6 184 2011 32 6
Karmøy Hywind vindkraftverk Rogaland 2,3 7,9 2009 1 8
Måkaknuten vindkraftverk Rogaland 94,6 330 2020 22 15
Røyrmyra vindkraftverk Rogaland 2,4 8 2015 3 3
Skurvenuten vindkraftverk Rogaland 6,9 20 2018 2 10
Stigafjellet vindkraftverk Rogaland 30,1 117 2020 7 17
Storøy vindpark Rogaland 6,4 25 2018 2 13
Svåheia vindkraftverk Rogaland 25,2 96,4 2018 7 12
Tellenes vindkraftverk Rogaland 160 550 2017 50 10
Tindafjellet vindkraftverk Rogaland 10,35 36 2018 3 10
Utsira vindpark Rogaland 1,2 4 2004 2 2
Vardafjellet vindkraftverk Rogaland 30 84,6 2020 7 12
Åsen II vindkraftverk Rogaland 1,6 4,8 2012 2 2
Fakken vindpark Troms og Finnmark 54 130 2012 18 7
Hamnefjell vindkraftverk Troms og Finnmark 50 186 2017 15 12
Havøygavlen vindpark Troms og Finnmark 40,5 100 2002 16 6
Kvitfjell Raudfjell vindkraftverk Troms og Finnmark 284 900 2019 67 13
Kjøllefjord vindpark Troms og Finnmark 39,1 119 2006 17 7
Raggovidda vindpark Troms og Finnmark 45 190 2014 15 13
Bessakerfjellet vindpark Trøndelag 57,5 175 2008 25 7
Frøya vindkraftverk Trøndelag 58,8 197,3 2020 14 14
Geitfjellet vindpark Trøndelag 180,6 548 2020 43 13
Harbaksfjellet vindpark Trøndelag 126 443 2020 30 15
Hitra vindpark Trøndelag 55,2 150 2004 24 6
Hitra 2 vindpark Trøndelag 94 290 2019 26 11
Hundhammerfjellet vindmøllepark Trøndelag 36,5 30 1998 12 3
Kvenndalsfjellet vindpark Trøndelag 113,4 405 2020 27 15
Roan vindpark Trøndelag 255,6 900 2018 71 13
Rye vind Trøndelag 0,23 0,3 2015 1 0
Skomakerfjellet vindkraftverk Trøndelag 13 36 2016 4 9
Storheia vindpark Trøndelag 288 1000 2019 80 13
Valsneset vindpark Trøndelag 11,5 32 2006 6 5
Ytre Vikna vindpark Trøndelag 39 103 2012 17 7
Ørland vindkraftverk Trøndelag 0,7 1,6 2003 3 1
Guleslettene vindkraftverk Vestland 197,4 700 2021 47 15
Hennøy vindpark Vestland 50,4 170,7 2020 12 14
Mehuken vindpark Vestland 25,3 75 2001 / 2010 / 2015 11 7
Midtfjellet vindpark Vestland 110 347 2013 44 8
Marker Vindpark Viken 54 193 2019 15 13