Liste over verdensmestere i fotball for menn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kart over nasjoner som har vunnet VM i fotball
Det tyske laget som vant VM i fotball 2014

Liste over verdensmestere i fotball inneholder samtlige spillere og trenere som har vært med og vunnet VM i fotball siden starten i 1930.[1] Totalt 422 spillere har vært med på det vinnende laget i verdensmesterskapet i fotball, hvorav én har vunnet tre ganger (Pelé) [2] og 20 har vunnet to ganger.

1930[rediger | rediger kilde]

Uruguays herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1930 og følgende spillere var på laget [3]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Midtbane José Andrade 22. november 1901 Uruguay Uruguay
Angrep Peregrino Anselmo 3. august 1904 Uruguay Uruguay
Målvakt Enrique Ballestrero 18. januar 1905 Uruguay Uruguay
Angrep Juan Carlos Calvo 26. juni 1906 Uruguay Uruguay
Målvakt Miguel Capuccini 5. januar 1904 Uruguay Uruguay
Angrep Héctor Castro 29. november 1904 Uruguay Uruguay
Angrep Pedro Cea 1. september 1900 Uruguay Uruguay
Angrep Pablo Dorado 22. juni 1908 Uruguay Uruguay
Midtbane Lorenzo Fernández 20. mai 1900 Uruguay Uruguay
Midtbane Álvaro Gestido 17. mai 1907 Uruguay Uruguay
Angrep Santos Iriarte 2. november 1902 Uruguay Uruguay
Forsvar Ernesto Mascheroni 21. november 1907 Uruguay Uruguay
Midtbane Ángel Melogno 22. mars 1905 Uruguay Uruguay
Forsvar José Nasazzi (k) 24. mai 1901 Uruguay Uruguay
Angrep Pedro Petrone 11. mai 1904 Uruguay Uruguay
Midtbane Conduelo Píriz 17. juni 1905 Uruguay Uruguay
Forsvar Emilio Recoba 3. november 1904 Uruguay Uruguay
Midtbane Carlos Riolfo 5. november 1905 Uruguay Uruguay
Angrep Zoilo Saldombide 18. mars 1905 Uruguay Uruguay
Angrep Héctor Scarone 26. november 1898 Uruguay Uruguay
Forsvar Domingo Tejera 27. juli 1899 Uruguay Uruguay
Angrep Santos Urdinarán 30. mars 1900 Uruguay Uruguay

Trener: Alberto Suppici

1934[rediger | rediger kilde]

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1934 og følgende spillere var på laget [4]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Forsvar Luigi Allemandi 18. november 1903 Italia Italia
Angrep Pietro Arcari 2. desember 1909 Italia Italia
Midtbane Luigi Bertolini 13. september 1904 Italia Italia
Angrep Felice Borel 5. april 1914 Italia Italia
Forsvar Umberto Caligaris 26. juli 1901 Italia Italia
Midtbane Armando Castellazzi 7. oktober 1904 Italia Italia
Målvakt Giuseppe Cavanna 18. september 1905 Italia Italia
Målvakt Gianpiero Combi (k) 20. november 1902 Italia Italia
Angrep Attilio Demaria 19. mars 1909 Italia Italia
Angrep Giovanni Ferrari 6. desember 1907 Italia Italia
Midtbane Attilio Ferraris 26. mars 1904 Italia Italia
Angrep Enrique Guaita 11. juli 1910 Italia Italia
Angrep Anfilogino Guarisi 26. desember 1905 Italia Italia
Målvakt Guido Masetti 22. november 1907 Italia Italia
Midtbane Giuseppe Meazza 23. august 1910 Italia Italia
Midtbane Luis Monti 15. mai 1901 Italia Italia
Forsvar Eraldo Monzeglio 5. juni 1906 Italia Italia
Angrep Raimundo Orsi 2. desember 1901 Italia Italia
Midtbane Mario Pizziolo 7. desember 1909 Italia Italia
Forsvar Virginio Rosetta 25. februar 1902 Italia Italia
Angrep Angelo Schiavio 15. oktober 1905 Italia Italia
Midtbane Mario Varglien 26. desember 1905 Italia Italia

Trener: Vittorio Pozzo

1938[rediger | rediger kilde]

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1938 og følgende spillere var på laget [5]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Midtbane Michele Andreolo 6. september 1912 Italia Italia
Angriper Sergio Bertoni 23. september 1915 Italia Italia
Angriper Amedeo Biavati 4. april 1915 Italia Italia
Målvakt Carlo Ceresoli 14. mai 1910 Italia Italia
Midtbane Bruno Chizzo 19. april 1916 Italia Italia
Angriper Gino Colaussi 4. mars 1914 Italia Italia
Midtbane Aldo Donati 29. september 1910 Italia Italia
Angriper Giovanni Ferrari 6. desember 1907 Italia Italia
Angriper Pietro Ferraris 15. februar 1912 Italia Italia
Forsvar Alfredo Foni 20. november 1911 Italia Italia
Midtbane Mario Genta 1. mars 1912 Italia Italia
Midtbane Ugo Locatelli 5. februar 1916 Italia Italia
Målvakt Guido Masetti 22. november 1907 Italia Italia
Midtbane Giuseppe Meazza (k) 23. august 1910 Italia Italia
Forsvar Eraldo Monzeglio 5. juni 1906 Italia Italia
Målvakt Aldo Olivieri 2. oktober 1910 Italia Italia
Midtbane Renato Olmi 12. juli 1914 Italia Italia
Angriper Pietro Pasinati 21. juli 1910 Italia Italia
Midtbane Mario Perazzolo 7. juni 1911 Italia Italia
Angriper Silvio Piola 29. september 1913 Italia Italia
Forsvar Pietro Rava 21. januar 1916 Italia Italia
Midtbane Pietro Serantoni 11. desember 1906 Italia Italia

Trener: Vittorio Pozzo

1950[rediger | rediger kilde]

Uruguays herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1950 og følgende spillere var på laget [6]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Angriper Julio César Britos 18. mai 1926 Uruguay Uruguay
Angriper Juan Burgueño 4. februar 1923 Uruguay Uruguay
Forsvar Schubert Gambetta 14. april 1920 Uruguay Uruguay
Angriper Alcides Ghiggia 22. desember 1926 Uruguay Uruguay
Forsvar Juan Carlos González 22. august 1924 Uruguay Uruguay
Forsvar Matías González 6. august 1925 Uruguay Uruguay
Forsvar William Martínez 13. januar 1928 Uruguay Uruguay
Målvakt Roque Máspoli 12. oktober 1917 Uruguay Uruguay
Angriper Oscar Míguez 5. desember 1927 Uruguay Uruguay
Angriper Rubén Morán 6. august 1930 Uruguay Uruguay
Midtbane Washington Ortuño 13. mai 1928 Uruguay Uruguay
Målvakt Aníbal Paz 18. februar 1918 Uruguay Uruguay
Angriper Julio Pérez 19. juni 1926 Uruguay Uruguay
Midtbane Rodolfo Pini 1926 Uruguay Uruguay
Angriper Luis Rijo 28. september 1927 Uruguay Uruguay
Midtbane Víctor Rodríguez Andrade 2. mai 1927 Uruguay Uruguay
Angriper Carlos Romero 7. september 1927 Uruguay Uruguay
Angriper Juan Alberto Schiaffino 28. juli 1925 Uruguay Uruguay
Forsvar Eusebio Tejera 6. januar 1922 Uruguay Uruguay
Midtbane Obdulio Varela (k) 20. september 1917 Uruguay Uruguay
Angriper Ernesto Vidal 15. november 1921 Uruguay Uruguay
Forsvar Héctor Vilches 14. februar 1926 Uruguay Uruguay

Trener: Juan López Fontana

1954[rediger | rediger kilde]

Vest-Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1954 og følgende spillere var på laget [7]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Toni Turek 18. januar 1919 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
2 Forsvar Fritz Laband 1. november 1925 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
3 Forsvar Werner Kohlmeyer 19. april 1924 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
4 Forsvar Hans Bauer 28. juli 1927 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
5 Forsvar Herbert Erhardt 6. juli 1930 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
6 Midtbane Horst Eckel 8. februar 1932 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
7 Forsvar Josef Posipal 20. juni 1927 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
8 Midtbane Karl Mai 27. juli 1928 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
9 Midtbane Paul Mebus 9. juni 1920 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
10 Forsvar Werner Liebrich 18. januar 1927 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
11 Midtbane Karl-Heinz Metzner 9. januar 1923 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
12 Angriper Helmut Rahn 16. august 1929 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
13 Angriper Max Morlock 11. mai 1925 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
14 Angriper Bernhard Klodt 26. oktober 1926 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
15 Angriper Ottmar Walter 6. mars 1924 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
16 Angriper Fritz Walter (k) 31. oktober 1920 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
17 Angriper Richard Herrmann 28. januar 1923 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
18 Angriper Ulrich Biesinger 6. august 1933 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
19 Midtbane Alfred Pfaff 16. juli 1926 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
20 Angriper Hans Schäfer 19. oktober 1927 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
21 Målvakt Heinz Kubsch 20. juli 1930 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
22 Målvakt Heinz Kwiatkowski 16. juli 1926 Vest-Tyskland Vest-Tyskland

Trener: Sepp Herberger

1958[rediger | rediger kilde]

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1958 og følgende spillere var på laget [8]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Carlos José Castilho 27. november 1927 Brasil Brasil
2 Forsvar Hilderaldo Bellini (k) 7. juni 1930 Brasil Brasil
3 Målvakt Gilmar 22. august 1930 Brasil Brasil
4 Forsvar Djalma Santos 27. februar 1929 Brasil Brasil
5 Midtbane Dino Sani 23. mai 1932 Brasil Brasil
6 Midtbane Didi 8. oktober 1929 Brasil Brasil
7 Angriper Mário Zagallo 9. august 1931 Brasil Brasil
8 Midtbane Oreco 13. juni 1932 Brasil Brasil
9 Midtbane Zózimo 19. juni 1932 Brasil Brasil
10 Angriper Pelé 23. oktober 1940 Brasil Brasil
11 Angriper Garrincha 28. oktober 1933 Brasil Brasil
12 Forsvar Nílton Santos 16. mai 1925 Brasil Brasil
13 Midtbane Moacir 18. mai 1936 Brasil Brasil
14 Forsvar De Sordi 14. februar 1931 Brasil Brasil
15 Forsvar Orlando 20. september 1935 Brasil Brasil
16 Forsvar Mauro Ramos 30. august 1930 Brasil Brasil
17 Angriper Joel Antônio Martins 11. november 1931 Brasil Brasil
18 Angriper Mazzola 24. juli 1938 Brasil Brasil
19 Midtbane Zito 18. august 1932 Brasil Brasil
20 Angriper Vavá 12. november 1934 Brasil Brasil
21 Angriper Dida 26. mars 1934 Brasil Brasil
22 Angriper Pepe 25. februar 1935 Brasil Brasil

Trener: Vicente Feola

1962[rediger | rediger kilde]

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1962 og følgende spillere var på laget [9]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Gilmar 22. august 1930 Brasil Brasil
2 Forsvar Djalma Santos 27. februar 1929 Brasil Brasil
3 Forsvar Mauro Ramos (k) 30. august 1930 Brasil Brasil
4 Midtbane Zito 18. august 1932 Brasil Brasil
5 Forsvar Zózimo 19. juni 1932 Brasil Brasil
6 Forsvar Nílton Santos 16. mai 1925 Brasil Brasil
7 Angriper Garrincha 28. oktober 1933 Brasil Brasil
8 Midtbane Didi 8. oktober 1929 Brasil Brasil
9 Angriper Coutinho 11. juni 1943 Brasil Brasil
10 Angriper Pelé 23. oktober 1940 Brasil Brasil
11 Angriper Pepe 25. februar 1935 Brasil Brasil
12 Forsvar Jair Marinho 17. juli 1936 Brasil Brasil
13 Forsvar Hilderaldo Bellini 7. juni 1930 Brasil Brasil
14 Forsvar Jurandir 12. november 1940 Brasil Brasil
15 Forsvar Altair 21. januar 1938 Brasil Brasil
16 Midtbane Zequinha 18. november 1934 Brasil Brasil
17 Midtbane Mengálvio 17. desember 1939 Brasil Brasil
18 Angriper Jair da Costa 9. juli 1940 Brasil Brasil
19 Angriper Vavá 12. november 1934 Brasil Brasil
20 Angriper Amarildo 29. juni 1939 Brasil Brasil
21 Angriper Zagallo 9. august 1931 Brasil Brasil
22 Målvakt Carlos José Castilho 27. november 1927 Brasil Brasil

Trener: Aymoré Moreira

1966[rediger | rediger kilde]

Englands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1966 og følgende spillere var på laget [10]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Gordon Banks 30. desember 1937 England England
2 Forsvar George Cohen 22. oktober 1939 England England
3 Forsvar Ray Wilson 17. desember 1934 England England
4 Midtbane Nobby Stiles 18. mai 1942 England England
5 Forsvar Jack Charlton 8. mai 1935 England England
6 Forsvar Bobby Moore (k) 12. april 1941 England England
7 Midtbane Alan Ball 12. mai 1945 England England
8 Angriper Jimmy Greaves 20. februar 1940 England England
9 Midtbane Bobby Charlton 11. oktober 1937 England England
10 Angriper Geoff Hurst 8. desember 1941 England England
11 Angriper John Connelly 18. juli 1938 England England
12 Målvakt Ron Springett 22. juli 1935 England England
13 Målvakt Peter Bonetti 27. september 1941 England England
14 Forsvar Jimmy Armfield 21. september 1935 England England
15 Forsvar Gerry Byrne 29. august 1938 England England
16 Midtbane Martin Peters 8. november 1943 England England
17 Forsvar Ron Flowers 28. juli 1934 England England
18 Forsvar Norman Hunter 24. oktober 1943 England England
19 Angriper Terry Paine 23. mars 1939 England England
20 Midtbane Ian Callaghan 10. april 1942 England England
21 Angriper Roger Hunt 20. juli 1938 England England
22 Midtbane George Eastham 23. september 1936 England England

Trener: Alf Ramsey

1970[rediger | rediger kilde]

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1970 og følgende spillere var på laget [11]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Félix 24. desember 1937 Brasil Brasil
2 Forsvar Brito 9. august 1939 Brasil Brasil
3 Midtbane Piazza 25. februar 1944 Brasil Brasil
4 Forsvar Carlos Alberto (k) 17. juli 1944 Brasil Brasil
5 Midtbane Clodoaldo 26. september 1949 Brasil Brasil
6 Forsvar Marco Antônio 6. februar 1951 Brasil Brasil
7 Midtbane Jairzinho 25. desember 1944 Brasil Brasil
8 Midtbane Gérson 11. januar 1941 Brasil Brasil
9 Angriper Tostão 25. januar 1947 Brasil Brasil
10 Angriper Pelé 23. oktober 1940 Brasil Brasil
11 Midtbane Rivellino 1. januar 1946 Brasil Brasil
12 Målvakt Ado 4. juli 1946 Brasil Brasil
13 Angriper Roberto 31. juli 1944 Brasil Brasil
14 Forsvar Baldocchi 14. mars 1946 Brasil Brasil
15 Forsvar Fontana 31. desember 1940 Brasil Brasil
16 Forsvar Everaldo 11. september 1944 Brasil Brasil
17 Forsvar Joel 18. september 1946 Brasil Brasil
18 Midtbane Paulo Cézar 16. juni 1949 Brasil Brasil
19 Angriper Edu 6. august 1949 Brasil Brasil
20 Angriper Dario 4. mars 1946 Brasil Brasil
21 Forsvar Zé Maria 18. mai 1949 Brasil Brasil
22 Målvakt Leão 11. juli 1949 Brasil Brasil

Trener: Mário Zagallo

1974[rediger | rediger kilde]

Vest-Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1974 og følgende spillere var på laget [12]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Sepp Maier 28. februar 1944 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
2 Forsvar Berti Vogts 30. desember 1946 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
3 Forsvar Paul Breitner 5. september 1951 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
4 Forsvar Hans-Georg Schwarzenbeck 3. april 1948 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
5 Forsvar Franz Beckenbauer (k) 11. september 1945 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
6 Forsvar Horst-Dieter Höttges 10. september 1943 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
7 Midtbane Herbert Wimmer 9. november 1944 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
8 Midtbane Bernhard Cullmann 1. november 1949 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
9 Angriper Jürgen Grabowski 7. juli 1944 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
10 Midtbane Günter Netzer 14. september 1944 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
11 Angriper Jupp Heynckes 9. mai 1945 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
12 Midtbane Wolfgang Overath 29. september 1943 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
13 Angriper Gerd Müller 3. november 1945 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
14 Angriper Uli Hoeneß 5. januar 1952 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
15 Midtbane Heinz Flohe 28. januar 1948 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
16 Midtbane Rainer Bonhof 29. mars 1952 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
17 Angriper Bernd Hölzenbein 9. mars 1946 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
18 Angriper Dieter Herzog 15. juli 1946 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
19 Midtbane Jupp Kapellmann 19. desember 1949 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
20 Forsvar Helmut Kremers 24. mars 1949 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
21 Målvakt Norbert Nigbur 8. mai 1948 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
22 Målvakt Wolfgang Kleff 16. november 1946 Vest-Tyskland Vest-Tyskland

Trener: Helmut Schön

1978[rediger | rediger kilde]

Argentinas herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1978 og følgende spillere var på laget [13]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Midtbane Norberto Alonso 4. januar 1953 Argentina Argentina
2 Midtbane Osvaldo Ardiles 3. august 1952 Argentina Argentina
3 Målvakt Héctor Baley 16. november 1950 Argentina Argentina
4 Midtbane Daniel Bertoni 14. mars 1955 Argentina Argentina
5 Målvakt Ubaldo Fillol 21. juli 1950 Argentina Argentina
6 Midtbane Américo Gallego 24. mai 1955 Argentina Argentina
7 Forsvar Luis Galván 24. februar 1948 Argentina Argentina
8 Midtbane Rubén Galván 7. april 1952 Argentina Argentina
9 Midtbane René Houseman 19. juli 1953 Argentina Argentina
10 Angriper Mario Kempes 15. juli 1954 Argentina Argentina
11 Forsvar Daniel Killer 21. desember 1949 Argentina Argentina
12 Midtbane Omar Larrosa 18. november 1947 Argentina Argentina
13 Målvakt Ricardo La Volpe 6. februar 1952 Argentina Argentina
14 Angriper Leopoldo Luque 3. mai 1949 Argentina Argentina
15 Forsvar Jorge Olguin 17. mai 1952 Argentina Argentina
16 Midtbane Oscar Ortiz 8. april 1953 Argentina Argentina
17 Midtbane Miguel Oviedo 12. oktober 1950 Argentina Argentina
18 Forsvar Rubén Pagnanini 31. januar 1949 Argentina Argentina
19 Forsvar Daniel Passarella (k) 25. mai 1953 Argentina Argentina
20 Forsvar Alberto Tarantini 3. desember 1955 Argentina Argentina
21 Midtbane José Daniel Valencia 3. oktober 1955 Argentina Argentina
22 Midtbane Ricardo Villa 18. august 1952 Argentina Argentina

Trener: César Luis Menotti

1982[rediger | rediger kilde]

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1982 og følgende spillere var på laget [14]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Dino Zoff (k) 28. februar 1942 Italia Italia
2 Forsvar Franco Baresi 8. mai 1960 Italia Italia
3 Forsvar Giuseppe Bergomi 22. desember 1963 Italia Italia
4 Forsvar Antonio Cabrini 8. oktober 1957 Italia Italia
5 Forsvar Fulvio Collovati 9. mai 1957 Italia Italia
6 Forsvar Claudio Gentile 27. september 1953 Italia Italia
7 Forsvar Gaetano Scirea 25. mai 1953 Italia Italia
8 Forsvar Pietro Vierchowod 6. april 1959 Italia Italia
9 Midtbane Giancarlo Antognoni 1. april 1954 Italia Italia
10 Midtbane Giuseppe Dossena 2. mai 1958 Italia Italia
11 Midtbane Giampiero Marini 25. februar 1951 Italia Italia
12 Målvakt Ivano Bordon 13. april 1951 Italia Italia
13 Midtbane Gabriele Oriali 25. november 1952 Italia Italia
14 Midtbane Marco Tardelli 24. september 1954 Italia Italia
15 Midtbane Franco Causio 1. februar 1949 Italia Italia
16 Midtbane Bruno Conti 13. mars 1955 Italia Italia
17 Angriper Daniele Massaro 23. mai 1961 Italia Italia
18 Angriper Alessandro Altobelli 28. november 1955 Italia Italia
19 Angriper Francesco Graziani 16. desember 1952 Italia Italia
20 Angriper Paolo Rossi 23. september 1956 Italia Italia
21 Angriper Franco Selvaggi 15. mai 1953 Italia Italia
22 Målvakt Giovanni Galli 29. april 1958 Italia Italia

Trener: Enzo Bearzot

1986[rediger | rediger kilde]

Argentinas herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1986 og følgende spillere var på laget [15]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Angriper Sergio Almirón 18. november 1958 Argentina Argentina
2 Midtbane Sergio Batista 9. november 1962 Argentina Argentina
3 Midtbane Ricardo Bochini 25. januar 1954 Argentina Argentina
4 Midtbane Claudio Borghi 28. september 1964 Argentina Argentina
5 Forsvar José Luis Brown 10. november 1956 Argentina Argentina
6 Forsvar Daniel Passarella 25. mai 1953 Argentina Argentina
7 Midtbane Jorge Burruchaga 9. oktober 1962 Argentina Argentina
8 Forsvar Néstor Clausen 29. september 1962 Argentina Argentina
9 Forsvar José Luis Cuciuffo 1. februar 1961 Argentina Argentina
10 Midtbane Diego Maradona (k) 30. oktober 1960 Argentina Argentina
11 Angriper Jorge Valdano 4. oktober 1955 Argentina Argentina
12 Midtbane Héctor Enrique 26. april 1962 Argentina Argentina
13 Forsvar Oscar Garré 9. desember 1956 Argentina Argentina
14 Midtbane Ricardo Giusti 11. desember 1956 Argentina Argentina
15 Målvakt Luis Islas 22. desember 1965 Argentina Argentina
16 Forsvar Julio Olarticoechea 18. oktober 1958 Argentina Argentina
17 Angriper Pedro Pasculli 17. mai 1960 Argentina Argentina
18 Målvakt Nery Pumpido 30. juli 1957 Argentina Argentina
19 Forsvar Oscar Ruggeri 26. januar 1962 Argentina Argentina
20 Midtbane Carlos Tapia 20. august 1962 Argentina Argentina
21 Midtbane Marcelo Trobbiani 17. februar 1955 Argentina Argentina
22 Målvakt Héctor Zelada 30. april 1957 Argentina Argentina

Trener: Carlos Bilardo

1990[rediger | rediger kilde]

Vest-Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1990 og følgende spillere var på laget [16]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Bodo Illgner 7. april 1967 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
2 Forsvar Stefan Reuter 16. oktober 1966 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
3 Forsvar Andreas Brehme 9. november 1960 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
4 Forsvar Jürgen Kohler 6. oktober 1965 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
5 Forsvar Klaus Augenthaler 26. september 1957 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
6 Forsvar Guido Buchwald 24. januar 1961 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
7 Midtbane Pierre Littbarski 16. april 1960 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
8 Midtbane Thomas Häßler 30. mai 1966 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
9 Angriper Rudi Völler 13. april 1960 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
10 Midtbane Lothar Matthäus (k) 21. mars 1961 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
11 Angriper Frank Mill 23. juli 1958 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
12 Målvakt Raimond Aumann 12. oktober 1963 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
13 Angriper Karl-Heinz Riedle 16. september 1965 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
14 Forsvar Thomas Berthold 12. november 1964 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
15 Midtbane Uwe Bein 26. september 1960 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
16 Forsvar Paul Steiner 23. januar 1957 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
17 Midtbane Andreas Möller 2. september 1967 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
18 Angriper Jürgen Klinsmann 30. juli 1964 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
19 Forsvar Hans Pflügler 27. mars 1960 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
20 Midtbane Olaf Thon 1. mai 1966 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
21 Midtbane Günter Hermann 5. desember 1960 Vest-Tyskland Vest-Tyskland
22 Målvakt Andreas Köpke 12. mars 1962 Vest-Tyskland Vest-Tyskland

Trener: Franz Beckenbauer

1994[rediger | rediger kilde]

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1994 og følgende spillere var på laget [17]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Taffarel 8. mai 1966 Brasil Brasil
2 Forsvar Jorginho 17. august 1964 Brasil Brasil
3 Forsvar Ricardo Rocha 11. september 1962 Brasil Brasil
4 Forsvar Ronaldão 19. juni 1965 Brasil Brasil
5 Midtbane Mauro Silva 12. januar 1968 Brasil Brasil
6 Forsvar Branco 4. april 1964 Brasil Brasil
7 Angriper Bebeto 16. februar 1964 Brasil Brasil
8 Midtbane Dunga (k) 31. oktober 1963 Brasil Brasil
9 Midtbane Zinho 17. juni 1967 Brasil Brasil
10 Midtbane Raí 15. mai 1965 Brasil Brasil
11 Angriper Romário 29. januar 1966 Brasil Brasil
12 Målvakt Zetti 10. januar 1965 Brasil Brasil
13 Forsvar Aldair 30. november 1965 Brasil Brasil
14 Forsvar Cafu 7. juni 1970 Brasil Brasil
15 Forsvar Márcio Santos 15. september 1969 Brasil Brasil
16 Midtbane Leonardo 5. september 1969 Brasil Brasil
17 Midtbane Mazinho 8. april 1966 Brasil Brasil
18 Angriper Paulo Sérgio 2. juni 1969 Brasil Brasil
19 Angriper Müller 31. januar 1966 Brasil Brasil
20 Angriper Ronaldo 22. september 1976 Brasil Brasil
21 Angriper Viola 1. januar 1969 Brasil Brasil
22 Målvakt Gilmar Rinaldi 13. januar 1959 Brasil Brasil

Trener: Carlos Alberto Parreira

1998[rediger | rediger kilde]

Frankrikes herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1998 og følgende spillere var på laget [18]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Bernard Lama 7. april 1963 Frankrike Frankrike
2 Forsvar Vincent Candela 24. oktober 1973 Frankrike Frankrike
3 Forsvar Bixente Lizarazu 9. desember 1969 Frankrike Frankrike
4 Midtbane Patrick Vieira 23. juni 1976 Frankrike Frankrike
5 Forsvar Laurent Blanc 19. november 1965 Frankrike Frankrike
6 Angrep Youri Djorkaeff 9. mars 1968 Frankrike Frankrike
7 Midtbane Didier Deschamps (k) 15. oktober 1968 Frankrike Frankrike
8 Forsvar Marcel Desailly 7. september 1968 Frankrike Frankrike
9 Angrep Stéphane Guivarc'h 6. september 1970 Frankrike Frankrike
10 Midtbane Zinedine Zidane 23. juni 1972 Frankrike Frankrike
11 Midtbane Robert Pirès 29. oktober 1973 Frankrike Frankrike
12 Angrep Thierry Henry 17. august 1977 Frankrike Frankrike
13 Midtbane Bernard Diomède 23. januar 1974 Frankrike Frankrike
14 Midtbane Alain Boghossian 27. oktober 1970 Frankrike Frankrike
15 Forsvar Lilian Thuram 1. januar 1972 Frankrike Frankrike
16 Målvakt Fabien Barthez 28. juni 1971 Frankrike Frankrike
17 Midtbane Emmanuel Petit 22. september 1970 Frankrike Frankrike
18 Forsvar Frank Lebœuf 22. januar 1968 Frankrike Frankrike
19 Midtbane Christian Karembeu 3. desember 1970 Frankrike Frankrike
20 Angrep David Trezeguet 15. oktober 1977 Frankrike Frankrike
21 Angrep Christophe Dugarry 24. mars 1972 Frankrike Frankrike
22 Målvakt Lionel Charbonnier 25. oktober 1966 Frankrike Frankrike

Trener: Aimé Jacquet

2002[rediger | rediger kilde]

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2002 og følgende spillere var på laget [19]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Marcos 4. august 1973 Brasil Brasil
2 Forsvar Cafu (k) 7. juni 1970 Brasil Brasil
3 Forsvar Lúcio 8. mai 1978 Brasil Brasil
4 Forsvar Roque Júnior 31. august 1976 Brasil Brasil
5 Forsvar Edmílson 10. juli 1976 Brasil Brasil
6 Forsvar Roberto Carlos 10. april 1973 Brasil Brasil
7 Midtbane Ricardinho 23. mai 1976 Brasil Brasil
8 Midtbane Gilberto Silva 7. oktober 1976 Brasil Brasil
9 Angrep Ronaldo 22. september 1976 Brasil Brasil
10 Midtbane Rivaldo 19. april 1972 Brasil Brasil
11 Midtbane Ronaldinho 21. mars 1980 Brasil Brasil
12 Målvakt Dida 7. oktober 1973 Brasil Brasil
13 Forsvar Belletti 20. juni 1976 Brasil Brasil
14 Forsvar Ânderson Polga 9. februar 1979 Brasil Brasil
15 Midtbane Kléberson 19. juni 1979 Brasil Brasil
16 Forsvar Júnior 20. juni 1973 Brasil Brasil
17 Angrep Denílson 24. august 1977 Brasil Brasil
18 Midtbane Vampeta 13. mars 1974 Brasil Brasil
19 Midtbane Juninho 22. februar 1973 Brasil Brasil
20 Angrep Edílson 17. september 1971 Brasil Brasil
21 Angrep Luizão 14. november 1975 Brasil Brasil
22 Målvakt Rogério Ceni 22. januar 1973 Brasil Brasil
23 Midtbane Kaká 22. april 1982 Brasil Brasil

Trener: Luiz Felipe Scolari

2006[rediger | rediger kilde]

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2006 og følgende spillere var på laget [20]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Gianluigi Buffon 28. januar 1978 Italia Italia
2 Forsvar Cristian Zaccardo 21. desember 1981 Italia Italia
3 Forsvar Fabio Grosso 28. november 1977 Italia Italia
4 Midtbane Daniele De Rossi 24. juli 1983 Italia Italia
5 Forsvar Fabio Cannavaro (k) 13. september 1973 Italia Italia
6 Forsvar Andrea Barzagli 8. mai 1981 Italia Italia
7 Angrep Alessandro Del Piero 9. november 1974 Italia Italia
8 Midtbane Gennaro Gattuso 9. januar 1978 Italia Italia
9 Angrep Luca Toni 26. mai 1977 Italia Italia
10 Angrep Francesco Totti 27. september 1976 Italia Italia
11 Angrep Alberto Gilardino 5. juli 1982 Italia Italia
12 Målvakt Angelo Peruzzi 16. februar 1970 Italia Italia
13 Forsvar Alessandro Nesta 19. mars 1976 Italia Italia
14 Målvakt Marco Amelia 2. april 1982 Italia Italia
15 Angrep Vincenzo Iaquinta 21. november 1979 Italia Italia
16 Midtbane Mauro Camoranesi 4. oktober 1976 Italia Italia
17 Midtbane Simone Barone 30. april 1978 Italia Italia
18 Angrep Filippo Inzaghi 9. august 1973 Italia Italia
19 Forsvar Gianluca Zambrotta 19. februar 1977 Italia Italia
20 Midtbane Simone Perrotta 17. september 1977 Italia Italia
21 Midtbane Andrea Pirlo 19. mai 1979 Italia Italia
22 Forsvar Massimo Oddo 14. juni 1976 Italia Italia
23 Forsvar Marco Materazzi 19. august 1973 Italia Italia

Trener: Marcello Lippi

2010[rediger | rediger kilde]

Spanias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2010 og følgende spillere var på laget [21]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Iker Casillas (k) 20. mai 1981 Spania Spania
2 Forsvar Raul Albiol 9. april 1985 Spania Spania
3 Forsvar Gerard Pique 2. februar 1987 Spania Spania
4 Forsvar Carlos Marchena 31. juli 1979 Spania Spania
5 Forsvar Carles Puyol 13. april 1978 Spania Spania
6 Midtbane Andres Iniesta 11. mai 1984 Spania Spania
7 Angrep David Villa 3. desember 1981 Spania Spania
8 Midtbane Xavi 25. januar 1980 Spania Spania
9 Angrep Fernando Torres 20. mars 1984 Spania Spania
10 Midtbane Cesc Fàbregas 4. mai 1987 Spania Spania
11 Forsvar Joan Capdevila 3. februar 1978 Spania Spania
12 Målvakt Victor Valdes 14. januar 1982 Spania Spania
13 Angrep Juan Manuel Mata 28. april 1988 Spania Spania
14 Midtbane Xabi Alonso 25. november 1981 Spania Spania
15 Forsvar Sergio Ramos 30. mars 1986 Spania Spania
16 Midtbane Sergio Busquets 28. april 1988 Spania Spania
17 Forsvar Alvaro Arbeloa 24. januar 1981 Spania Spania
18 Angrep Pedro 28. juli 1987 Spania Spania
19 Angrep Fernando Llorente 26. februar 1985 Spania Spania
20 Midtbane Javi Martinez 2. september 1988 Spania Spania
21 Midtbane David Silva 8. januar 1986 Spania Spania
22 Angrep Jesús Navas 21. november 1985 Spania Spania
23 Målvakt Pepe Reina 31. august 1982 Spania Spania

Trener: Vicente del Bosque

2014[rediger | rediger kilde]

Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2014 og følgende spillere var på laget [22]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Manuel Neuer 27. mars 1986 Tyskland Tyskland
2 Forsvar Kevin Großkreutz 19. juli 1988 Tyskland Tyskland
3 Forsvar Matthias Ginter 19. januar 1994 Tyskland Tyskland
4 Forsvar Benedikt Höwedes 29. februar 1988 Tyskland Tyskland
5 Forsvar Mats Hummels 16. desember 1988 Tyskland Tyskland
6 Midtbane Sami Khedira 4. april 1987 Tyskland Tyskland
7 Midtbane Bastian Schweinsteiger 1. august 1984 Tyskland Tyskland
8 Midtbane Mesut Özil 15. oktober 1988 Tyskland Tyskland
9 Midtbane André Schürrle 6. november 1990 Tyskland Tyskland
10 Angriper Lukas Podolski 4. juni 1985 Tyskland Tyskland
11 Angriper Miroslav Klose 9. juni 1978 Tyskland Tyskland
12 Målvakt Ron-Robert Zieler 12. februar 1989 Tyskland Tyskland
13 Midtbane Thomas Müller 13. september 1989 Tyskland Tyskland
14 Midtbane Julian Draxler 20. september 1993 Tyskland Tyskland
15 Forsvar Erik Durm 12. mai 1992 Tyskland Tyskland
16 Forsvar Philipp Lahm (k) 11. november 1983 Tyskland Tyskland
17 Forsvar Per Mertesacker 29. september 1984 Tyskland Tyskland
18 Midtbane Toni Kroos 4. januar 1990 Tyskland Tyskland
19 Midtbane Mario Götze 3. juni 1992 Tyskland Tyskland
20 Forsvar Jérôme Boateng 3. september 1988 Tyskland Tyskland
21 Forsvar Shkodran Mustafi 17. april 1992 Tyskland Tyskland
22 Målvakt Roman Weidenfeller 6. august 1980 Tyskland Tyskland
23 Midtbane Christoph Kramer 19. februar 1991 Tyskland Tyskland

Trener: Joachim Löw

Statistikker[rediger | rediger kilde]

Kategori Navn Rekord
Eldste vinner Dino Zoff 40 år, 4 måneder og 13 dager
Yngste vinner Pele 17 år, 8 måneder og 6 dager
Flest mål Miroslav Klose 16
Flest seire Pele 3
Flest finaler Cafu 3 [23]

Spillere med flere titler[rediger | rediger kilde]

3 seire
2 seire

Trenere og kapteiner[rediger | rediger kilde]

År Vinnernasjon Trener Kaptein
1930 Uruguay Uruguay Uruguay Alberto Suppici José Nasazzi
1934 Italia Italia Italia Vittorio Pozzo Gianpiero Combi
1938 Italia Italia Italia Vittorio Pozzo Giuseppe Meazza
1950 Uruguay Uruguay Uruguay Juan López Obdulio Varela
1954 Vest-Tyskland Vest-Tyskland Vest-Tyskland Sepp Herberger Fritz Walter
1958 Brasil Brasil Brasil Vicente Feola Hilderaldo Bellini
1962 Brasil Brasil Brasil Aymoré Moreira Mauro Ramos
1966 England England England Alf Ramsey Bobby Moore
1970 Brasil Brasil Brasil Mário Zagallo Carlos Alberto
1974 Vest-Tyskland Vest-Tyskland Vest-Tyskland Helmut Schön Franz Beckenbauer
1978 Argentina Argentina Argentina César Luis Menotti Daniel Passarella
1982 Italia Italia Italia Enzo Bearzot Dino Zoff
1986 Argentina Argentina Argentina Carlos Bilardo Diego Maradona
1990 Vest-Tyskland Vest-Tyskland Vest-Tyskland Franz Beckenbauer Lothar Matthäus
1994 Brasil Brasil Brasil Carlos Alberto Parreira Dunga
1998 Frankrike Frankrike Frankrike Aimé Jacquet Didier Deschamps
2002 Brasil Brasil Brasil Luiz Felipe Scolari Cafu
2006 Italia Italia Italia Marcello Lippi Fabio Cannavaro
2010 Spania Spania Spania Vicente del Bosque Iker Casillas
2014 Tyskland Tyskland Tyskland Joachim Löw Philipp Lahm

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «World Cup Champions Squads 1930 - 2014», fra nettstedet rsssf.com/
  2. ^ http://www.fifa.com/worldfootball/statisticsandrecords/players/player=63869/
  3. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/uruguay1930/teams/team=43930/players.html
  4. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/italy1934/teams/team=43954/index.html
  5. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/france1938/teams/team=43954/matches.html
  6. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/brazil1950/teams/team=43930/index.html
  7. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/switzerland1954/teams/team=44023/matches.html
  8. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/sweden1958/teams/team=43924/index.html
  9. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/chile1962/teams/team=43924/matches.html
  10. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/england1966/teams/team=43942/index.html
  11. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/mexico1970/teams/team=43924/index.html
  12. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/germany1974/teams/team=44023/index.html
  13. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/argentina1978/teams/team=43922/index.html
  14. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/spain1982/teams/team=43954/index.html
  15. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/mexico1986/teams/team=43922/matches.html
  16. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/italy1990/teams/team=44023/index.html
  17. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/usa1994/teams/team=43924/index.html
  18. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/france1998/teams/team=43946/matches.html
  19. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/koreajapan2002/teams/team=43924/matches.html
  20. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/germany2006/teams/team=43954/index.html
  21. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/southafrica2010/teams/team=43969/index.html
  22. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/brazil2014/teams/team=43948/index.html
  23. ^ http://www.planetworldcup.com/STATS/thefinal.html

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]