Liste over verdens lengste skihopp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Artikkelen inngår i serien om

Skihopping

Nye Holmenkollbakken 14. mars 2010. Foto: Erlend B. Bjørtvedt.
Øvelsene

SkihoppingSkiflygingKombinert

Konkurranser

OLVMVerdenscupKontinentalcupFIS-cupHoppukaRaw AirHoppukevinnereVM skiflygingNM

Hoppbakker

OL-bakkeneVM-bakkeneBakker i NorgeHolmenkollenVikersund

Aktivitet

Verdensrekorder i skihoppingLengste hoppSkihopping etter landKvinner i skihopping

Liste over verdens lengste skihopp er en oversikt over internasjonalt anerkjente skihopp på 240 meter eller lenger. Kun stående hopp regnes med. I tillegg til å inneha verdensrekorden på 253,5 meter er Stefan Kraft også den hopperen med flest hopp over 240 meter.

Liste[rediger | rediger kilde]

Hopper Nasjonalitet Lengde Hoppbakke Dato
Stefan Kraft Østerrike Østerrike 253,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Robert Johansson Norge Norge 252 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Ryōyū Kobayashi Japan Japan 252 m [2] Planica 24. mars 2019
Anders Fannemel Norge Norge 251,5 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Kamil Stoch Polen Polen 251,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Stefan Kraft (2) Østerrike Østerrike 251 m [4] Planica 25. mars 2017
Peter Prevc Slovenia Slovenia 250 m [5] Vikersund 14. februar 2015
Robert Johansson (2) Norge Norge 250 m [6] Planica 25. mars 2017
Stefan Kraft (3) Østerrike Østerrike 250 m [7] Planica 26. mars 2017
Andreas Stjernen Norge Norge 249 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Peter Prevc (2) Slovenia Slovenia 248,5 m [9] Planica 20. mars 2015
Kamil Stoch (2) Polen Polen 248,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Andreas Stjernen (2) Norge Norge 248 m [11] Vikersund 14. februar 2016
Kenneth Gangnes Norge Norge 248 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Markus Eisenbichler Tyskland Tyskland 248 m [6] Planica 25. mars 2017
Ryōyū Kobayashi (2) Japan Japan 248 m [12] Planica 21. mars 2019
Markus Eisenbichler (2) Tyskland Tyskland 248 m [12] Planica 21. mars 2019
Piotr Żyła Polen Polen 248 m [2] Planica 24. mars 2019
Peter Prevc (3) Slovenia Slovenia 247,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Tilen Bartol Slovenia Slovenia 247,5 m [14] Planica 25. mars 2018
Kamil Stoch (3) Polen Polen 247 m [14] Planica 25. mars 2018
Markus Eisenbichler (3) Tyskland Tyskland 247 m [15] Planica 11. desember 2020
Johan Remen Evensen Norge Norge 246,5 m [16] Vikersund 11. februar 2011
Stefan Kraft (4) Østerrike Østerrike 246,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Robert Johansson (3) Norge Norge 246,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Anders Fannemel (2) Norge Norge 246 m [17] Vikersund 13. februar 2015
Ernest Prišlič Slovenia Slovenia 246 m [18] Planica 16. mars 2016
Peter Prevc (4) Slovenia Slovenia 246 m [19] Planica 19. mars 2016
Andreas Stjernen (3) Norge Norge 246 m [20] Planica 24. mars 2017
Robert Johansson (4) Norge Norge 246 m [4] Planica 25. mars 2017
Markus Eisenbichler (4) Tyskland Tyskland 246 m [21] Planica 23. mars 2019
Peter Prevc (5) Slovenia Slovenia 245,5 m [17] Vikersund 13. februar 2015
Piotr Żyła (2) Polen Polen 245,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Johann André Forfang Norge Norge 245,5 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Domen Prevc Slovenia Slovenia 245,5 m [23] Vikersund 16. mars 2019
Michael Hayböck Østerrike Østerrike 245,5 m [15] Planica 11. desember 2020
Severin Freund Tyskland Tyskland 245 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Johann André Forfang (2) Norge Norge 245 m [24] Planica 20. mars 2016
Andreas Wellinger Tyskland Tyskland 245 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Kamil Stoch (4) Polen Polen 245 m [25] Planica 23. mars 2018
Robert Johansson (5) Norge Norge 245 m [25] Planica 22. mars 2018
Kamil Stoch (5) Polen Polen 245 m [26] Planica 25. mars 2018
Anders Fannemel (3) Norge Norge 244,5 m [27] Vikersund 25. februar 2012
Maciej Kot Polen Polen 244,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Kevin Bickner USA USA 244,5 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Kamil Stoch (6) Polen Polen 244,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Halvor Egner Granerud Norge Norge 244,5 m Planica 13. desember 2020
Robert Kranjec Slovenia Slovenia 244 m [27] Vikersund 25. februar 2012
Jurij Tepeš Slovenia Slovenia 244 m [28] Planica 22. mars 2015
Peter Prevc (6) Slovenia Slovenia 244 m [29] Kulm 16. januar 2016
Stefan Kraft (5) Østerrike Østerrike 244 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Anders Fannemel (4) Norge Norge 244 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Gregor Schlierenzauer Østerrike Østerrike 243,5 m [30] Vikersund 12. februar 2011
Robert Johansson (6) Norge Norge 243,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Johann André Forfang (3) Norge Norge 243,5 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Domen Prevc (2) Slovenia Slovenia 243,5 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Markus Eisenbichler (5) Tyskland Tyskland 243,5 m [31] Planica 24. mars 2017
Karl Geiger Tyskland Tyskland 243,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Daniel André Tande (4) Norge Norge 243,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Daniel André Tande (5) Norge Norge 243,5 m [26] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen (2) Norge Norge 243 m Vikersund 11. februar 2011
Rune Velta Norge Norge 243 m [32] Vikersund 26. februar 2012
Peter Prevc (7) Slovenia Slovenia 243 m [29] Kulm 15. januar 2016
Joachim Hauer Slovenia Slovenia 243 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Piotr Żyła (3) Polen Polen 243 m [33] Vikersund 18. mars 2017
Kamil Stoch (7) Polen Polen 243 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Daiki Itō Japan Japan 243 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Markus Eisenbichler (6) Tyskland Tyskland 243 m [20] Planica 24. mars 2017
Stefan Kraft (6) Østerrike Østerrike 243 m [31] Planica 24. mars 2017
Anders Fannemel (5) Norge Norge 243 m [31] Planica 24. mars 2017
Markus Eisenbichler (7) Tyskland Tyskland 243 m [7] Planica 26. mars 2017
Richard Freitag Tyskland Tyskland 243 m [10] Planica 24. mars 2018
Stefan Kraft (7) Østerrike Østerrike 243 m [26] Planica 25. mars 2018
Simon Ammann Sveits Sveits 243 m [34] Planica 21. mars 2019
Halvor Egner Granerud (2) Norge Norge 243 m [15] Planica 12. desember 2020
Halvor Egner Granerud (3) Norge Norge 243 m [35] Planica 11. desember 2020
Andreas Wellinger (2) Tyskland Tyskland 242,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Johann André Forfang (4) Norge Norge 242,5 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Ryōyū Kobayashi (3) Japan Japan 242,5 m Kulm 16. februar 2020
Michael Hayböck (2) Østerrike Østerrike 242,5 m [36] Planica 12. desember 2020
Daniel-André Tande Norge Norge 242 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Peter Prevc (8) Slovenia Slovenia 242 m Planica 18. mars 2016
Andreas Stjernen (4) Norge Norge 242 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Jurij Tepeš (2) Slovenia Slovenia 242 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Andreas Wellinger (3) Tyskland Tyskland 242 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Kamil Stoch (8) Polen Polen 242 m [37] Vikersund 16. mars 2018
Johann André Forfang (5) Norge Norge 242 m [25] Planica 22. mars 2018
Johann André Forfang (6) Norge Norge 242 m [10] Planica 24. mars 2018
Domen Prevc (3) Slovenia Slovenia 242 m [38] Vikersund 17. mars 2019
Ryōyū Kobayashi (4) Japan Japan 242 m [39] Planica 22. mars 2019
Piotr Żyła (4) Japan Japan 242 m [39] Planica 22. mars 2019
Marius Lindvik Norge Norge 242 m Kulm 16. februar 2020
Martin Koch Østerrike Østerrike 241,5 m Vikersund 11. februar 2011
Michael Hayböck (3) Østerrike Østerrike 241,5 m [40] Planica 20. mars 2015
Jurij Tepeš (3) Slovenia Slovenia 241,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Robert Kranjec (2) Slovenia Slovenia 241,5 m [41] Planica 17. mars 2016
Peter Prevc (9) Slovenia Slovenia 241,5 m [24] Planica 18. mars 2016
Noriaki Kasai Japan Japan 241,5 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Michael Hayböck (4) Østerrike Østerrike 241,5 m [22] Vikersund 19. mars 2017
Robert Johansson (7) Norge Norge 241,5 m [42] Planica 23. mars 2018
Daniel André Tande (2) Norge Norge 241,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Ryōyū Kobayashi (5) Japan Japan 241,5 m [43] Vikersund 16. mars 2019
Karl Geiger (2) Tyskland Tyskland 241,5 m [34] Planica 21. mars 2019
Peter Prevc (10) Slovenia Slovenia 241 m [44] Vikersund 14. februar 2015
Peter Prevc (11) Slovenia Slovenia 241 m [45] Vikersund 12. februar 2016
Stefan Kraft (8) Østerrike Østerrike 241 m [46] Planica 19. mars 2016
Maciej Kot (2) Polen Polen 241 m [4] Planica 25. mars 2017
Markus Eisenbichler (8) Tyskland Tyskland 241 m [47] Vikersund 16. mars 2018
Johann André Forfang (7) Norge Norge 241 m [48] Planica 22. mars 2018
Johann André Forfang (8) Norge Norge 241 m [49] Planica 22. mars 2018
Robert Johansson (8) Norge Norge 241 m [10] Planica 24. mars 2018
Domen Prevc (4) Slovenia Slovenia 241 m [50] Vikersund 17. mars 2019
Michael Hayböck (5) Østerrike Østerrike 241 m [51] Planica 10. desember 2020
Anze Semenic Slovenia Slovenia 241 m [2] Planica 24. mars 2019
Karl Geiger (3) Tyskland Tyskland 241 m [15] Planica 11. desember 2020
Noriaki Kasai (2) Japan Japan 240,5 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Noriaki Kasai (3) Japan Japan 240,5 m [29] Kulm 15. januar 2016
Jurij Tepeš (3) Slovenia Slovenia 240,5 m [52] Vikersund 19. mars 2017
Stefan Kraft (9) Østerrike Østerrike 240,5 m [31] Planica 24. mars 2017
Daniel-André Tande (3) Norge Norge 240,5 m [53] Kulm 13. januar 2018
Karl Geiger (4) Tyskland Tyskland 240,5 m [47] Vikersund 16. mars 2018
Andreas Stjernen (5) Norge Norge 240,5 m [54] Vikersund 17. mars 2018
Johann André Forfang (9) Norge Norge 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Robert Johansson (9) Norge Norge 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Stefan Kraft (10) Østerrike Østerrike 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Johann André Forfang (10) Norge Norge 240,5 m [26] Planica 25. mars 2018
Halvor Egner Granerud (4) Norge Norge 240,5 m Planica 12. desember 2020
Karl Geiger (3) Tyskland Tyskland 241 m [15] Planica 11. desember 2020
Johan Remen Evensen (3) Norge Norge 240 m [30] Vikersund 12. februar 2011
Janne Happonen Finland Finland 240 m [55] Vikersund 13. februar 2011
Daiki Itō (2) Japan Japan 240 m [32] Vikersund 26. februar 2012
Gregor Schlierenzauer (2) Østerrike Østerrike 240 m [56] Vikersund 26. januar 2013
Stefan Kraft (11) Østerrike Østerrike 240 m [9] Planica 20. mars 2015
Stefan Kraft (12) Østerrike Østerrike 240 m [57] Planica 21. mars 2015
Halvor Egner Granerud (5) Norge Norge 240 m [58] Vikersund 11. februar 2016
Taku Takeuchi Japan Japan 240 m [59] Vikersund 13. februar 2016
Michael Hayböck (6) Østerrike Østerrike 240 m [52] Vikersund 19. mars 2017
Andreas Wellinger (4) Tyskland Tyskland 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Maciej Kot (3) Polen Polen 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Noriaki Kasai (4) Japan Japan 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Noriaki Kasai (5) Japan Japan 240 m [48] Planica 22. mars 2018
Richard Freitag (2) Tyskland Tyskland 240 m [34] Planica 21. mars 2019
Timi Zajc Slovenia Slovenia 240 m [39] Planica 22. mars 2019
Ryōyū Kobayashi (6) Japan Japan 240 m [21] Planica 23. mars 2019

Hopp med fall[rediger | rediger kilde]

Dmitrij Vasiljev hoppet 254 meter i Vikersund under kvalifiseringen 15. februar 2015, men siden han falt teller ikke hoppet som offisiell verdensrekord.[60]

Under verdenscupstevnet i Vikersund 14. februar 2016 hoppet Peter Prevc 249 m, men var nær bakken med rygg og arm, og hoppet blir ikke regnet som tellende i statistikkene. Det holdt likevel til seier i rennet.[8]

Under kvalifiseringen i Planica 22. mars 2018 tangerte Gregor Schlierenzauer lengden til verdensrekorden til landsmannen Stefan Kraft på 253,5 meter, men var nedi med armene og hoppet ble dømt som fall.[61]

Pr. nasjon[rediger | rediger kilde]

Nasjon Antall hopp over 240 m Antall hoppere som har vært over 240 m Lengste hopp
Norge Norge 45 11 252 m (Robert Johansson)
Slovenia Slovenia 25 8 250 m (Peter Prevc)
Østerrike Østerrike 21 4 253,5 m (Stefan Kraft)
Tyskland Tyskland 20 5 248 m (Markus Eisenbichler)
Polen Polen 15 3 251,5 m (Kamil Stoch)
Japan Japan 14 4 252 m (Ryōyū Kobayashi)
USA USA 1 1 244,5 m (Kevin Bickner)
Sveits Sveits 1 1 243 m (Simon Ammann)
Finland Finland 1 1 240 m (Janne Happonen)

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  2. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  3. ^ a b c Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  4. ^ a b c d e f g h i Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  5. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  6. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  7. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  8. ^ a b c d e Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results
  9. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  10. ^ a b c d e f g h i j Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  11. ^ Stöckl tok til tårene etter tidenes hopprenn VG
  12. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  13. ^ a b c d e Results Qualification FIS
  14. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  15. ^ a b c d e Vikersund (NOR) Official Results FIS
  16. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  17. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  18. ^ Prišlič 246, Bartol 252 with a fall on Wednesday's test of the hill OC Planica
  19. ^ Norge utklasset alle i Planica Nettavisen
  20. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trainings FIS
  21. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  22. ^ a b c d e f g h i j Vikersund (NOR) Flying Hill Official Results FIS
  23. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Trial Round
  24. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  25. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  26. ^ a b c d Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  27. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  28. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  29. ^ a b c 2016 Tauplitz-Bad Mitterndorf (AUT) Flying Hill Individual Official Results FIS
  30. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  31. ^ a b c d Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  32. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  33. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  34. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trainings FIS
  35. ^ Results Trial Round FIS
  36. ^ Planica (SLO) Viessmann FIS Ski Jumping Qualification FIS
  37. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Qualification FIS
  38. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Result Trial Round FIS
  39. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  40. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  41. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  42. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  43. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  44. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  45. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Training FIS
  46. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  47. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Official Training FIS
  48. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Official Training FIS
  49. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  50. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  51. ^ Results Official Training FIS
  52. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  53. ^ Tauplitz-Bad Mitterndorf (AUT) Flying Hill Individual Official Results FIS
  54. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  55. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  56. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  57. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  58. ^ Egner Granerud hoppet 240 meter i Vikersund: - Det var helt ellevilt Budstikka
  59. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  60. ^ Vassiliev hoppet 254 meter - falt NRK
  61. ^ Schlierenzauer hoppet 253,5 meter i Planica Nettavisen