Liste over verdens lengste skihopp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over verdens lengste skihopp er en oversikt over internasjonalt anerkjente skihopp på 240 meter eller lenger. Kun stående hopp regnes med. I tillegg til å inneha verdensrekorden på 253,5 meter er Stefan Kraft også den hopperen med flest hopp over 240 meter.

Hopper Nasjonalitet Lengde Hoppbakke Dato
Stefan Kraft Østerrike Østerrike 253,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Robert Johansson Norge Norge 252 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Ryōyū Kobayashi Japan Japan 252 m [2] Planica 24. mars 2019
Anders Fannemel Norge Norge 251,5 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Kamil Stoch Polen Polen 251,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Stefan Kraft (2) Østerrike Østerrike 251 m [4] Planica 25. mars 2017
Peter Prevc Slovenia Slovenia 250 m [5] Vikersund 14. februar 2015
Robert Johansson (2) Norge Norge 250 m [6] Planica 25. mars 2017
Stefan Kraft (3) Østerrike Østerrike 250 m [7] Planica 26. mars 2017
Andreas Stjernen Norge Norge 249 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Peter Prevc (2) Slovenia Slovenia 248,5 m [9] Planica 20. mars 2015
Kamil Stoch (2) Polen Polen 248,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Andreas Stjernen (2) Norge Norge 248 m [11] Vikersund 14. februar 2016
Kenneth Gangnes Norge Norge 248 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Markus Eisenbichler Tyskland Tyskland 248 m [6] Planica 25. mars 2017
Ryōyū Kobayashi (2) Japan Japan 248 m [12] Planica 21. mars 2019
Markus Eisenbichler (2) Tyskland Tyskland 248 m [12] Planica 21. mars 2019
Piotr Żyła Polen Polen 248 m [2] Planica 24. mars 2019
Peter Prevc (3) Slovenia Slovenia 247,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Tilen Bartol Slovenia Slovenia 247,5 m [14] Planica 25. mars 2018
Kamil Stoch (3) Polen Polen 247 m [14] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen Norge Norge 246,5 m [15] Vikersund 11. februar 2011
Stefan Kraft (4) Østerrike Østerrike 246,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Robert Johansson (3) Norge Norge 246,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Anders Fannemel (2) Norge Norge 246 m [16] Vikersund 13. februar 2015
Ernest Prišlič Slovenia Slovenia 246 m [17] Planica 16. mars 2016
Peter Prevc (4) Slovenia Slovenia 246 m [18] Planica 19. mars 2016
Andreas Stjernen (3) Norge Norge 246 m [19] Planica 24. mars 2017
Robert Johansson (4) Norge Norge 246 m [4] Planica 25. mars 2017
Markus Eisenbichler (3) Tyskland Tyskland 246 m [20] Planica 23. mars 2019
Peter Prevc (5) Slovenia Slovenia 245,5 m [16] Vikersund 13. februar 2015
Piotr Żyła (2) Polen Polen 245,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Johann André Forfang Norge Norge 245,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Domen Prevc Slovenia Slovenia 245,5 m [22] Vikersund 16. mars 2019
Severin Freund Tyskland Tyskland 245 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Johann André Forfang (2) Norge Norge 245 m [23] Planica 20. mars 2016
Andreas Wellinger Tyskland Tyskland 245 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Kamil Stoch (4) Polen Polen 245 m [24] Planica 23. mars 2018
Robert Johansson (5) Norge Norge 245 m [24] Planica 22. mars 2018
Kamil Stoch (5) Polen Polen 245 m [25] Planica 25. mars 2018
Anders Fannemel (3) Norge Norge 244,5 m [26] Vikersund 25. februar 2012
Maciej Kot Polen Polen 244,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Kevin Bickner USA USA 244,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Kamil Stoch (6) Polen Polen 244,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Robert Kranjec Slovenia Slovenia 244 m [26] Vikersund 25. februar 2012
Jurij Tepeš Slovenia Slovenia 244 m [27] Planica 22. mars 2015
Peter Prevc (6) Slovenia Slovenia 244 m [28] Kulm 16. januar 2016
Stefan Kraft (5) Østerrike Østerrike 244 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Anders Fannemel (4) Norge Norge 244 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Gregor Schlierenzauer Østerrike Østerrike 243,5 m [29] Vikersund 12. februar 2011
Robert Johansson (6) Norge Norge 243,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Johann André Forfang (3) Norge Norge 243,5 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Domen Prevc (2) Slovenia Slovenia 243,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Markus Eisenbichler (4) Tyskland Tyskland 243,5 m [30] Planica 24. mars 2017
Karl Geiger Tyskland Tyskland 243,5 m [4] Planica 25. mars 2017
Daniel André Tande (4) Norge Norge 243,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Daniel André Tande (5) Norge Norge 243,5 m [25] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen (2) Norge Norge 243 m Vikersund 11. februar 2011
Rune Velta Norge Norge 243 m [31] Vikersund 26. februar 2012
Peter Prevc (7) Slovenia Slovenia 243 m [28] Kulm 15. januar 2016
Joachim Hauer Slovenia Slovenia 243 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Piotr Żyła (3) Polen Polen 243 m [32] Vikersund 18. mars 2017
Kamil Stoch (7) Polen Polen 243 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Daiki Itō Japan Japan 243 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Markus Eisenbichler (5) Tyskland Tyskland 243 m [19] Planica 24. mars 2017
Stefan Kraft (6) Østerrike Østerrike 243 m [30] Planica 24. mars 2017
Anders Fannemel (5) Norge Norge 243 m [30] Planica 24. mars 2017
Markus Eisenbichler (6) Tyskland Tyskland 243 m [7] Planica 26. mars 2017
Richard Freitag Tyskland Tyskland 243 m [10] Planica 24. mars 2018
Stefan Kraft (7) Østerrike Østerrike 243 m [25] Planica 25. mars 2018
Simon Ammann Sveits Sveits 243 m [33] Planica 21. mars 2019
Andreas Wellinger (2) Tyskland Tyskland 242,5 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Johann André Forfang (4) Norge Norge 242,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Daniel-André Tande Norge Norge 242 m [8] Vikersund 14. februar 2016
Peter Prevc (8) Slovenia Slovenia 242 m Planica 18. mars 2016
Andreas Stjernen (4) Norge Norge 242 m [1] Vikersund 18. mars 2017
Jurij Tepeš (2) Slovenia Slovenia 242 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Andreas Wellinger (3) Tyskland Tyskland 242 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Kamil Stoch (8) Polen Polen 242 m [34] Vikersund 16. mars 2018
Johann André Forfang (5) Norge Norge 242 m [24] Planica 22. mars 2018
Johann André Forfang (6) Norge Norge 242 m [10] Planica 24. mars 2018
Domen Prevc (3) Slovenia Slovenia 242 m [35] Vikersund 17. mars 2019
Ryōyū Kobayashi (3) Japan Japan 242 m [36] Planica 22. mars 2019
Piotr Żyła (4) Japan Japan 242 m [36] Planica 22. mars 2019
Martin Koch Østerrike Østerrike 241,5 m Vikersund 11. februar 2011
Michael Hayböck Østerrike Østerrike 241,5 m [37] Planica 20. mars 2015
Jurij Tepeš (3) Slovenia Slovenia 241,5 m [13] Vikersund 14. februar 2016
Robert Kranjec (2) Slovenia Slovenia 241,5 m [38] Planica 17. mars 2016
Peter Prevc (9) Slovenia Slovenia 241,5 m [23] Planica 18. mars 2016
Noriaki Kasai Japan Japan 241,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Michael Hayböck (2) Østerrike Østerrike 241,5 m [21] Vikersund 19. mars 2017
Robert Johansson (7) Norge Norge 241,5 m [39] Planica 23. mars 2018
Daniel André Tande (2) Norge Norge 241,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Ryōyū Kobayashi (4) Japan Japan 241,5 m [40] Vikersund 16. mars 2019
Karl Geiger (2) Tyskland Tyskland 241,5 m [33] Planica 21. mars 2019
Peter Prevc (10) Slovenia Slovenia 241 m [41] Vikersund 14. februar 2015
Peter Prevc (11) Slovenia Slovenia 241 m [42] Vikersund 12. februar 2016
Stefan Kraft (8) Østerrike Østerrike 241 m [43] Planica 19. mars 2016
Maciej Kot (2) Polen Polen 241 m [4] Planica 25. mars 2017
Markus Eisenbichler (7) Tyskland Tyskland 241 m [44] Vikersund 16. mars 2018
Johann André Forfang (7) Norge Norge 241 m [45] Planica 22. mars 2018
Johann André Forfang (8) Norge Norge 241 m [46] Planica 22. mars 2018
Robert Johansson (8) Norge Norge 241 m [10] Planica 24. mars 2018
Domen Prevc (4) Slovenia Slovenia 241 m [47] Vikersund 17. mars 2019
Anze Semenic Slovenia Slovenia 241 m [2] Planica 24. mars 2019
Noriaki Kasai (2) Japan Japan 240,5 m [3] Vikersund 15. februar 2015
Noriaki Kasai (3) Japan Japan 240,5 m [28] Kulm 15. januar 2016
Jurij Tepeš (3) Slovenia Slovenia 240,5 m [48] Vikersund 19. mars 2017
Stefan Kraft (9) Østerrike Østerrike 240,5 m [30] Planica 24. mars 2017
Daniel-André Tande (3) Norge Norge 240,5 m [49] Kulm 13. januar 2018
Karl Geiger (3) Tyskland Tyskland 240,5 m [44] Vikersund 16. mars 2018
Andreas Stjernen (5) Norge Norge 240,5 m [50] Vikersund 17. mars 2018
Johann André Forfang (9) Norge Norge 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Robert Johansson (9) Norge Norge 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Stefan Kraft (10) Østerrike Østerrike 240,5 m [10] Planica 24. mars 2018
Johann André Forfang (10) Norge Norge 240,5 m [25] Planica 25. mars 2018
Johan Remen Evensen (3) Norge Norge 240 m [29] Vikersund 12. februar 2011
Janne Happonen Finland Finland 240 m [51] Vikersund 13. februar 2011
Daiki Itō (2) Japan Japan 240 m [31] Vikersund 26. februar 2012
Gregor Schlierenzauer (2) Østerrike Østerrike 240 m [52] Vikersund 26. januar 2013
Stefan Kraft (11) Østerrike Østerrike 240 m [9] Planica 20. mars 2015
Stefan Kraft (12) Østerrike Østerrike 240 m [53] Planica 21. mars 2015
Halvor Egner Granerud Norge Norge 240 m [54] Vikersund 11. februar 2016
Taku Takeuchi Japan Japan 240 m [55] Vikersund 13. februar 2016
Michael Hayböck (3) Østerrike Østerrike 240 m [48] Vikersund 19. mars 2017
Andreas Wellinger (4) Tyskland Tyskland 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Maciej Kot (3) Polen Polen 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Noriaki Kasai (4) Japan Japan 240 m [4] Planica 25. mars 2017
Noriaki Kasai (5) Japan Japan 240 m [45] Planica 22. mars 2018
Richard Freitag (2) Tyskland Tyskland 240 m [33] Planica 21. mars 2019
Timi Zajc Slovenia Slovenia 240 m [36] Planica 22. mars 2019
Ryōyū Kobayashi (5) Japan Japan 240 m [20] Planica 23. mars 2019

Hopp med fall[rediger | rediger kilde]

Dmitrij Vasiljev hoppet 254 meter i Vikersund under kvalifiseringen 14. februar 2015, men siden han falt teller ikke hoppet som offisiell verdensrekord.[56]

Under verdenscupstevnet i Vikersund 14. februar 2016 hoppet Peter Prevc 249 m, men var nær bakken med rygg og arm, og hoppet blir ikke regnet som tellende i statistikkene. Det holdt likevel til seier i rennet.[8]

Under kvalifiseringen i Planica 22. mars 2018 tangerte Gregor Schlierenzauer lengden til verdensrekorden til landsmannen Stefan Kraft på 253,5 meter, men var nedi med armene og hoppet ble dømt som fall.[57]

Pr. nasjon[rediger | rediger kilde]

Nasjon Antall hopp over 240 m Antall hoppere som har vært over 240 m Lengste hopp
Norge Norge 41 10 252 m (Robert Johansson)
Slovenia Slovenia 25 8 250 m (Peter Prevc)
Østerrike Østerrike 18 4 253,5 m (Stefan Kraft)
Tyskland Tyskland 17 5 248 m (Markus Eisenbichler)
Polen Polen 15 3 251,5 m (Kamil Stoch)
Japan Japan 13 4 252 m (Ryōyū Kobayashi)
USA USA 1 1 244,5 m (Kevin Bickner)
Sveits Sveits 1 1 243 m (Simon Ammann)
Finland Finland 1 1 240 m (Janne Happonen)

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  2. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  3. ^ a b c Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  4. ^ a b c d e f g h i Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  5. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  6. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  7. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  8. ^ a b c d e Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results
  9. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  10. ^ a b c d e f g h i j Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  11. ^ Stöckl tok til tårene etter tidenes hopprenn VG
  12. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  13. ^ a b c d e Results Qualification FIS
  14. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  15. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  16. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  17. ^ Prišlič 246, Bartol 252 with a fall on Wednesday's test of the hill OC Planica
  18. ^ Norge utklasset alle i Planica Nettavisen
  19. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trainings FIS
  20. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  21. ^ a b c d e f g h i j Vikersund (NOR) Flying Hill Official Results FIS
  22. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Trial Round
  23. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  24. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  25. ^ a b c d Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  26. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  27. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  28. ^ a b c 2016 Tauplitz-Bad Mitterndorf (AUT) Flying Hill Individual Official Results FIS
  29. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  30. ^ a b c d Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  31. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  32. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  33. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trainings FIS
  34. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Results Qualification FIS
  35. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Result Trial Round FIS
  36. ^ a b c Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  37. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  38. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Official Results FIS
  39. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  40. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  41. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  42. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Training FIS
  43. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Official Results FIS
  44. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Official Training FIS
  45. ^ a b Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Official Training FIS
  46. ^ Planica (SLO) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  47. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  48. ^ a b Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Trial Round FIS
  49. ^ Tauplitz-Bad Mitterndorf (AUT) Flying Hill Individual Official Results FIS
  50. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Team Official Results FIS
  51. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  52. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Official Results FIS
  53. ^ Planica (SLO) Flying Hill Team Results Trial Round FIS
  54. ^ Egner Granerud hoppet 240 meter i Vikersund: - Det var helt ellevilt Budstikka
  55. ^ Vikersund (NOR) Flying Hill Individual Results Qualification FIS
  56. ^ Vassiliev hoppet 254 meter - falt NRK
  57. ^ Schlierenzauer hoppet 253,5 meter i Planica Nettavisen