Liste over verdens eldste menn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over verdens eldste menn viser en oversikt over de 100 mennene i verden som har oppnådd høyest dokumentert levealder.[1] Tabellen inneholder en levende person (markert med grønt).

Nr Navn Alder
pr. 16. mars 2020
Født Død
1Jiroemon Kimura116 år og 54 dager1897-04-1919. april 18972013-06-1212. juni 2013
2Christian Mortensen115 år og 252 dager1882-08-1616. august 18821998-04-2525. april 1998
3Emiliano Mercado del Toro115 år og 156 dager1891-08-2121. august 18912007-01-2424. januar 2007
4Mathew Beard114 år og 222 dager1870-07-099. juli 18701985-02-1616. februar 1985
5Walter Breuning114 år og 205 dager1896-09-2121. september 18962011-04-1414. april 2011
6Yukichi Chuganji114 år og 189 dager1889-03-2323. mars 18892003-09-2828. september 2003
7Joan Riudavets-Moll114 år og 81 dager1889-12-1515. desember 18892004-03-055. mars 2004
8Fred Harold Hale, Sr.113 år og 354 dager1890-12-011. desember 18902004-11-1919. november 2004
9Yisrael Kristal113 år og 330 dager1903-09-1515. september 19032017-08-1111. august 2017
10Johnson Parks113 år og 275 dager1884-10-1515. oktober 18841998-07-1717. juli 1998
11Tomoji Tanabe113 år og 274 dager1895-09-1818. september 18952009-06-1919. juni 2009
12John Ingram McMorran113 år og 250 dager1889-06-1919. juni 18892003-02-2424. februar 2003
13Masazō Nonaka113 år og 179 dager1905-07-2525. juli 19052019-01-2020. januar 2019
14Frederick Frazier113 år og 138 dager1880-01-2727. januar 18801993-06-1414. juni 1993
15James Sisnett113 år og 90 dager1900-02-2222. februar 19002013-05-2323. mai 2013
16Walter C. Richardson113 år og 48 dager1885-11-077. november 18851998-12-2525. desember 1998
17Francisco Núñez Olivera113 år og 47 dager1904-12-1313. desember 19042018-01-2929. januar 2018
18Henry Allingham113 år og 42 dager1896-06-066. juni 18962009-07-1818. juli 2009
19Chitetsu Watanabe113 år og 11 dager1907-03-055. mars 1907—[5]
20Antonio Todde112 år og 346 dager1889-01-2222. januar 18892002-01-033. januar 2002
21Moses Hardy112 år og 335 dager1894-01-066. januar 18942006-12-077. desember 2006
22Yasutaro Koide112 år og 312 dager1903-03-1313. mars 19032016-01-1919. januar 2016[5][7]
23John Evans112 år og 295 dager1877-08-1919. august 18771990-06-1010. juni 1990
24Richard Arvin Overton112 år og 230 dager1906-05-1111. mai 19062018-12-2727. desember 2018[5]
25George Francis112 år og 204 dager1896-06-066. juni 18962008-12-2727. desember 2008
26Denzo Ishisaki112 år og 191 dager1886-10-2020. oktober 18861999-04-2929. april 1999
27Josep Armengol Jover112 år og 181 dager1881-07-2323. juli 18811994-01-2020. januar 1994
28Giovanni Frau112 år og 172 dager1890-12-2929. desember 18902003-06-1919. juni 2003
29John George Painter112 år og 162 dager1888-09-2020. september 18882001-03-011. mars 2001
30Masamitsu Yoshida112 år og 152 dager1904-05-3030. mai 19042016-10-2929. oktober 2016
31Sakari Momoi112 år og 150 dager1903-02-055. februar 19032015-07-055. juli 2015[5][6]
32Alphaeus Philemon Cole112 år og 136 dager1876-07-1212. juli 18761988-11-2525. november 1988
33Augusto Moreira de Oliveira112 år og 130 dager1896-10-066. oktober 18962009-02-1313. februar 2009
34George Henry Johnson112 år og 121 dager1894-05-011. mai 18942006-08-3030. august 2006
35Salustiano Sanchez112 år og 97 dager1901-06-088. juni 19012013-09-1313. september 2013[2]
36Gengan Tonaki112 år og 86 dager1884-10-3030. oktober 18841997-01-2424. januar 1997
37Tadanosuke Hashimoto112 år og 34 dager1891-04-2727. april 18912003-05-3131. mai 2003
38Kumekichi Tani112 år og 22 dager1891-04-2020. april 18912003-05-1212. mai 2003
39James Wiggins112 år og 1 dag1879-10-1515. oktober 18791991-10-1616. oktober 1991
40Arturo Licata111 år og 357 dager1902-05-022. mai 19022014-04-2424. april 2014[3]
41Walter H. Seward111 år og 337 dager1896-10-1313. oktober 18962008-09-1414. september 2008
42Maurice Flocquet111 år og 320 dager1894-12-2525. desember 18942006-11-1010. november 2006
43James McCoubrey111 år og 295 dager1901-09-1313. september 19012013-07-055. juli 2013
44John Mosely Turner111 år og 280 dager1856-06-1515. juni 18561968-03-2121. mars 1968
45Hermann Dörnemann111 år og 279 dager1893-05-2727. mai 18932005-03-022. mars 2005
46Antonio Urrea-Hernández111 år og 270 dager1888-02-1818. februar 18881999-11-1515. november 1999
47Choki Miyagi111 år og 266 dager1904-11-1515. november 19042016-08-077. august 2016
48Arthur «Bo» Carter111 år og 249 dager1889-10-055. oktober 18892001-06-1111. juni 2001
49Jan Machiel Reyskens111 år og 241 dager1878-05-1111. mai 18781990-01-077. januar 1990
50Joe Thomas111 år og 227 dager1875-05-011. mai 18751986-12-1414. desember 1986
51James Zackry111 år og 211 dager1881-08-1515. august 18811993-03-1414. mars 1993
52Tanekichi Onishi111 år og 208 dager1900-02-1515. februar 19002011-09-1111. september 2011
53Kiyoshi Igarashi111 år og 205 dager1897-08-022. august 18972009-02-2323. februar 2009
54Herman Smith-Johannsen111 år og 204 dager1875-06-1515. juni 18751987-01-055. januar 1987
55Ernest Pusey111 år og 198 dager1895-05-055. mai 18952006-11-1919. november 2006
56Thomas Nelson, Sr.111 år og 185 dager1895-07-088. juli 18952007-01-099. januar 2007
57Jokichi Ikarashi111 år og 178 dager1902-01-2626. januar 19022013-07-2323. juli 2013
58Earl Brush111 år og 177 dager1893-07-1717. juli 18932005-01-1010. januar 2005
59Antonio Fernandes de Castro111 år og 167 dager1898-01-066. januar 18982009-06-2222. juni 2009
60Sukesaburo Nakanishi111 år og 160 dager1896-03-1515. mars 18962007-08-2222. august 2007
61Luther Goding111 år og 157 dager1884-07-011. juli 18841995-12-055. desember 1995
62Jan Pieter Bos111 år og 156 dager1891-07-1212. juli 18912002-12-1515. desember 2002
63Emile Fourcade111 år og 153 dager1884-07-2929. juli 18841995-12-2929. desember 1995
64Benjamin Harrison Holcomb111 år og 152 dager1889-07-033. juli 18892000-12-022. desember 2000
65Aarne Arvonen111 år og 150 dager1897-08-044. august 18972009-01-011. januar 2009
66George Frederick Ives111 år og 146 dager1881-11-1717. november 18811993-04-1212. april 1993
67Jan Goossenaerts111 år og 143 dager1900-10-3030. oktober 19002012-03-2121. mars 2012
68Garland Adair111 år og 134 dager1898-07-3030. juli 18982009-12-1111. desember 2009
69Anders Engberg111 år og 128 dager1892-07-011. juli 18922003-11-066. november 2003
70Alexander Imich111 år og 124 dager1903-02-044. februar 19032014-06-088. juni 2014[4]
71Jack Lockett111 år og 123 dager1891-01-2222. januar 18912002-05-2525. mai 2002
72Henry Hartmann111 år og 119 dager1894-07-1414. juli 18942005-11-1010. november 2005
73Shelby Harris111 år og 116 dager1901-03-3131. mars 19012012-07-2525. juli 2012
74Daniel Guzmán-García111 år og 105 dager1897-02-066. februar 18972008-05-2121. mai 2008
75Sadayoshi Tanabe111 år og 90 dager1888-10-2020. oktober 18882000-01-1818. januar 2000
76Makaru Nakanishi111 år og 75 dager1901-12-1515. desember 19012013-02-2828. februar 2013
77Henry Pfeiffer111 år og 62 dager1881-03-2222. mars 18811992-05-2323. mai 1992
78Zachariah Blackistone111 år og 61 dager1871-02-1616. februar 18711982-04-1818. april 1982
79Antonio Baldo111 år og 53 dager1887-07-066. juli 18871998-08-2828. august 1998
80Edward Bernard111 år og 50 dager1889-06-2222. juni 18892000-08-1111. august 2000
81Francisco Fernández-Fernández111 år og 45 dager1901-07-2424. juli 19012012-09-077. september 2012
82Norio Kawada111 år og 42 dager1892-04-2525. april 18922003-06-066. juni 2003
83Kama Nakasone111 år og 39 dager1891-11-2323. november 18912003-01-011. januar 2003
84Harry Patch111 år og 38 dager1898-06-1717. juni 18982009-07-2525. juli 2009
85Peter Solum111 år og 33 dager1882-05-033. mai 18821993-06-055. juni 1993
86Masao Kaga111 år og 25 dager1902-06-011. juni 19022013-06-2626. juni 2013
87Giovanni Ligato111 år og 13 dager1901-02-1818. februar 19012012-03-022. mars 2012
88Domenico Minervino111 år og 11 dager1880-05-1010. mai 18801991-05-2121. mai 1991
89Nijiro Tokuda111 år og 2 dager1895-06-1010. juni 18952006-06-1212. juni 2006
90Valentino Stella110 år og 365 dager1886-01-022. januar 18861997-01-011. januar 1997
91Giichi Okumura110 år og 360 dager1896-10-1818. oktober 18962007-10-1313. oktober 2007
92Charles Shebanek110 år og 352 dager1883-09-099. september 18831994-08-2727. august 1994
93Antonio Pierro110 år og 351 dager1896-02-2222. februar 18962007-02-088. februar 2007
94Carl Berner110 år og 346 dager1902-01-2727. januar 19022013-01-077. januar 2013
95Gregory Pandazes110 år og 341 dager1873-01-1515. januar 18731983-12-2222. desember 1983
Eiju Tsuru110 år og 341 dager1879-02-044. februar 18791990-01-1111. januar 1990
97Charlie Nelson110 år og 333 dager1867-09-2121. september 18671978-08-2020. august 1978
Yoshio Nakagawa110 år og 333 dager1901-12-1919. desember 19012012-11-1616. november 2012
99Masatake Kinoshita110 år og 332 dager1897-08-2020. august 18972008-07-1717. juli 2008
100Linus Reinhart110 år og 321 dager1892-07-2828. juli 18922003-06-1414. juni 2003

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Verified Supercentenarians». Gerontology Research Group. Besøkt 8. juli 2014. 
  2. ^ «Verdens eldste mann er død». Aftenposten. Besøkt 8. juli 2014. 
  3. ^ «World's oldest man Arturo Licata dies aged 111». Guinness World Records. Besøkt 8. juli 2014. 
  4. ^ «Oldest Man in the World Dies in New York at 111». NBC. Besøkt 4. juli 2014. 
  5. ^ a b c d «Supercentenarian Data -- Table E». Gerontology Research Group. Besøkt 8. juli 2014. 
  6. ^ «111-year-old Japan teacher officially recognized as oldest man on Earth». ITAR-TASS. 20. august 2014. Besøkt 20. august 2014. 
  7. ^ «Verdens eldste mann er død». NRK. 19. januar 2016. Besøkt 19. januar 2016.