Liste over verdens eldste kvinner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over verdens eldste kvinner viser en oversikt over de 100 kvinnene i verden som har oppnådd høyest dokumentert levealder.[1] Tabellen inneholder 6 levende personer (markert med grønt).

Nr Navn Alder
pr. 2. oktober 2017
Født Død
1 Jeanne Louise Calment 3&502&122&122 år og 3&502&164&164 dager 1875-02-2121. februar 1875 1997-08-044. august 1997
2 Sarah Knauss 3&502&119&119 år og 3&501&97&97 dager 1880-09-2424. september 1880 1999-12-3030. desember 1999
3 Lucy Hannah 3&502&117&117 år og 3&502&248&248 dager 1875-07-1616. juli 1875 1993-03-2121. mars 1993
4 Marie-Louise Meilleur 3&502&117&117 år og 3&502&230&230 dager 1880-08-2929. august 1880 1998-04-1616. april 1998
5 Violet Brown 3&502&117&117 år og 3&502&206&206 dager 1900-03-1010. mars 1900 — [2]
6 Emma Morano-Martinuzzi 3&502&117&117 år og 3&502&137&137 dager 1899-11-2929. november 1899 2017-04-1515. april 2017 [2]
7 Antonia Gerena Rivera 3&502&117&117 år og 3&502&136&136 dager 1900-05-1919. mai 1900 — [2]
8 Nabi Tajima 3&502&117&117 år og 3&501&59&59 dager 1900-08-044. august 1900 — [2]
9 Misao Okawa 3&502&117&117 år og 3&501&27&27 dager 1898-03-055. mars 1898 2015-04-011. april 2015 [2][3]
10 María Esther Heredia de Capovilla 3&502&116&116 år og 3&502&347&347 dager 1889-09-1414. september 1889 2006-08-2727. august 2006
11 Goldie Steinberg 3&502&116&116 år og 3&502&337&337 dager 1900-10-3030. oktober 1900 — [2]
12 Susannah Mushatt Jones 3&502&116&116 år og 3&502&311&311 dager 1899-07-066. juli 1899 2016-05-1212. mai 2016 [2]
13 Gertrude Weaver 3&502&116&116 år og 3&502&276&276 dager 1898-07-044. juli 1898 2015-04-066. april 2015 [2][4]
14 Kiyoko Ishiguro 3&502&116&116 år og 3&502&212&212 dager 1901-03-044. mars 1901 — [2]
15 Tane Ikai 3&502&116&116 år og 3&502&175&175 dager 1879-01-1818. januar 1879 1995-07-1212. juli 1995
16 Dominga Velasco 3&502&116&116 år og 3&502&143&143 dager 1901-05-1212. mai 1901 — [2]
17 Elizabeth Bolden 3&502&116&116 år og 3&502&118&118 dager 1890-08-1515. august 1890 2006-12-1111. desember 2006
18 Besse Cooper 3&502&116&116 år og 3&502&100&100 dager 1896-08-2626. august 1896 2012-12-044. desember 2012
19 Jeralean Talley 3&502&116&116 år og 3&501&25&25 dager 1899-05-2323. mai 1899 2015-06-1717. juni 2015 [2]
20 Maggie Barnes 3&502&115&115 år og 3&502&319&319 dager 1882-03-066. mars 1882 1998-01-1919. januar 1998
21 Dina Manfredini 3&502&115&115 år og 3&502&257&257 dager 1897-04-044. april 1897 2012-12-1717. desember 2012
22 Charlotte Hughes 3&502&115&115 år og 3&502&228&228 dager 1877-08-011. august 1877 1993-03-1717. mars 1993
23 Edna Parker 3&502&115&115 år og 3&502&220&220 dager 1893-04-2020. april 1893 2008-11-2626. november 2008
24 Mary Ann Rhodes 3&502&115&115 år og 3&502&203&203 dager 1882-08-1212. august 1882 1998-03-033. mars 1998
25 Margaret Skeete 3&502&115&115 år og 3&502&192&192 dager 1878-10-2727. oktober 1878 1994-05-077. mai 1994
26 Bernice Madigan 3&502&115&115 år og 3&502&163&163 dager 1899-07-2424. juli 1899 2015-01-033. januar 2015 [2][5]
27 Gertrude Baines 3&502&115&115 år og 3&502&158&158 dager 1894-04-066. april 1894 2009-09-1111. september 2009
28 Bettie Wilson 3&502&115&115 år og 3&502&153&153 dager 1890-09-1313. september 1890 2006-02-1313. februar 2006
29 Julie Winnifred Bertrand 3&502&115&115 år og 3&502&124&124 dager 1891-09-1616. september 1891 2007-01-1818. januar 2007
30 Maria de Jesus 3&502&115&115 år og 3&502&114&114 dager 1893-09-1010. september 1893 2009-01-022. januar 2009
31 Susie Gibson 3&502&115&115 år og 3&502&108&108 dager 1890-10-3131. oktober 1890 2006-02-1616. februar 2006
32 Augusta Holtz 3&502&115&115 år og 3&501&79&79 dager 1871-08-033. august 1871 1986-10-2121. oktober 1986
33 Hendrikje van Andel-Schipper 3&502&115&115 år og 3&501&62&62 dager 1890-06-2929. juni 1890 2005-08-3030. august 2005
34 Maud Farris-Luse 3&502&115&115 år og 3&501&56&56 dager 1887-01-2121. januar 1887 2002-03-1818. mars 2002
35 Marie Brémont 3&502&115&115 år og 3&501&42&42 dager 1886-04-2525. april 1886 2001-06-066. juni 2001
36 Koto Okubo 3&502&115&115 år og 3&501&19&19 dager 1897-12-2424. desember 1897 2013-01-1212. januar 2013
37 Chiyono Hasegawa 3&502&115&115 år og 3&501&12&12 dager 1896-11-2020. november 1896 2011-12-022. desember 2011
38 Annie Jennings 3&502&115&115 år og 3&500&8&8 dager 1884-11-1212. november 1884 1999-11-2020. november 1999
39 Eva Morris 3&502&114&114 år og 3&502&360&360 dager 1885-11-088. november 1885 2000-11-022. november 2000
40 Kama Chinen 3&502&114&114 år og 3&502&357&357 dager 1895-05-1010. mai 1895 2010-05-022. mai 2010
41 Maria Gomes Valentim 3&502&114&114 år og 3&502&347&347 dager 1896-07-099. juli 1896 2011-06-2121. juni 2011
42 Mary Bidwell 3&502&114&114 år og 3&502&342&342 dager 1881-05-1919. mai 1881 1996-04-2525. april 1996
43 Mary Josephine Ray 3&502&114&114 år og 3&502&294&294 dager 1895-05-1717. mai 1895 2010-03-077. mars 2010
44 Maria do Couto Maia-Lopes 3&502&114&114 år og 3&502&274&274 dager 1890-10-2424. oktober 1890 2005-07-2525. juli 2005
45 Ramona Trinidad Iglesias-Jordan 3&502&114&114 år og 3&502&272&272 dager 1889-08-3131. august 1889 2004-05-2929. mai 2004
46 Anne Eugénie Blanchard 3&502&114&114 år og 3&502&261&261 dager 1896-02-1616. februar 1896 2010-11-044. november 2010
47 Venere Pizzinato-Papo 3&502&114&114 år og 3&502&252&252 dager 1896-11-2323. november 1896 2011-08-022. august 2011
48 Neva Morris 3&502&114&114 år og 3&502&246&246 dager 1895-08-033. august 1895 2010-04-066. april 2010
49 Hide Ohira 3&502&114&114 år og 3&502&236&236 dager 1880-09-1515. september 1880 1995-05-099. mai 1995
50 Blanche Cobb 3&502&114&114 år og 3&502&235&235 dager 1900-09-088. september 1900 2015-05-011. mai 2015 [2][6]
51 Ethel Lang 3&502&114&114 år og 3&502&233&233 dager 1900-05-2727. mai 1900 2015-01-1515. januar 2015 [2][7]
52 Yone Minagawa 3&502&114&114 år og 3&502&221&221 dager 1893-01-044. januar 1893 2007-08-1313. august 2007
53 María Antonia Castro 3&502&114&114 år og 3&502&220&220 dager 1881-06-1010. juni 1881 1996-01-1616. januar 1996
54 Carrie Lazenby 3&502&114&114 år og 3&502&218&218 dager 1882-02-099. februar 1882 1996-09-1414. september 1996
Ura Koyama 3&502&114&114 år og 3&502&218&218 dager 1890-08-3030. august 1890 2005-04-055. april 2005
56 Myrtle Dorsey 3&502&114&114 år og 3&502&216&216 dager 1885-11-2222. november 1885 2000-06-2525. juni 2000
57 Anna Eliza Williams 3&502&114&114 år og 3&502&208&208 dager 1873-06-022. juni 1873 1987-12-2727. desember 1987
58 Eunice Sanborn 3&502&114&114 år og 3&502&195&195 dager 1896-07-2020. juli 1896 2011-01-3131. januar 2011
59 Grace Clawson 3&502&114&114 år og 3&502&194&194 dager 1887-11-1515. november 1887 2002-05-2828. mai 2002
60 Tase Matsunaga 3&502&114&114 år og 3&502&191&191 dager 1884-05-1111. mai 1884 1998-11-1818. november 1998
61 Kame Nakamura 3&502&114&114 år og 3&502&188&188 dager 1898-03-088. mars 1898 2012-09-1212. september 2012
62 Lydie Vellard 3&502&114&114 år og 3&502&183&183 dager 1875-03-1818. mars 1875 1989-09-1717. september 1989
Wilhelmina Geringer Kott 3&502&114&114 år og 3&502&183&183 dager 1880-03-077. mars 1880 1994-09-066. september 1994
Adelina Domingues 3&502&114&114 år og 3&502&183&183 dager 1888-02-1919. februar 1888 2002-08-2121. august 2002
65 Mitoyo Kawate 3&502&114&114 år og 3&502&182&182 dager 1889-05-1515. mai 1889 2003-11-1313. november 2003
66 Charlotte Benkner 3&502&114&114 år og 3&502&180&180 dager 1889-11-1616. november 1889 2004-05-1414. mai 2004
Camille Loiseau 3&502&114&114 år og 3&502&180&180 dager 1892-02-1313. februar 1892 2006-08-1212. august 2006
68 Anne Primout 3&502&114&114 år og 3&502&172&172 dager 1890-10-055. oktober 1890 2005-03-2626. mars 2005
69 Ettie Mae Greene 3&502&114&114 år og 3&502&171&171 dager 1877-09-088. september 1877 1992-02-2626. februar 1992
70 Irene Frank 3&502&114&114 år og 3&502&150&150 dager 1881-10-011. oktober 1881 1996-02-2828. februar 1996
71 Christina Cock 3&502&114&114 år og 3&502&148&148 dager 1887-12-2525. desember 1887 2002-05-2222. mai 2002
72 Olivia Patricia Thomas 3&502&114&114 år og 3&502&140&140 dager 1895-06-2929. juni 1895 2009-11-1616. november 2009
73 Anna Lois Henderson 3&502&114&114 år og 3&502&118&118 dager 1900-03-055. mars 1900 2014-07-011. juli 2014 [2]
74 Emma Verona Johnston 3&502&114&114 år og 3&502&117&117 dager 1890-08-066. august 1890 2004-12-011. desember 2004
Mamie Rearden 3&502&114&114 år og 3&502&117&117 dager 1898-09-077. september 1898 2013-01-022. januar 2013
76 Bettie Chatmon 3&502&114&114 år og 3&502&108&108 dager 1884-04-3030. april 1884 1998-08-1616. august 1998
77 Odie Matthews 3&502&114&114 år og 3&502&107&107 dager 1878-12-2828. desember 1878 1993-04-1414. april 1993
78 Chiyo Shiraishi 3&502&114&114 år og 3&502&105&105 dager 1895-08-066. august 1895 2009-11-1919. november 2009
79 Asa Takii 3&502&114&114 år og 3&501&94&94 dager 1884-04-2828. april 1884 1998-07-3131. juli 1998
80 Florence Knapp 3&502&114&114 år og 3&501&93&93 dager 1873-10-1010. oktober 1873 1988-01-1111. januar 1988
Elana Slough 3&502&114&114 år og 3&501&93&93 dager 1889-07-044. juli 1889 2003-10-055. oktober 2003
82 Lucy Jane Askew 3&502&114&114 år og 3&501&92&92 dager 1883-09-088. september 1883 1997-12-099. desember 1997
Mary Anna Boone 3&502&114&114 år og 3&501&92&92 dager 1887-02-1010. februar 1887 2001-05-1313. mai 2001
84 María del Carmen López 3&502&114&114 år og 3&501&91&91 dager 1883-04-033. april 1883 1997-07-033. juli 1997
85 Waka Shirahama 3&502&114&114 år og 3&501&85&85 dager 1878-03-2323. mars 1878 1992-06-1616. juni 1992
Delma Kollar 3&502&114&114 år og 3&501&85&85 dager 1897-10-3131. oktober 1897 2012-01-2424. januar 2012
87 Suekiku Miyanaga 3&502&114&114 år og 3&501&74&74 dager 1884-04-077. april 1884 1998-06-2020. juni 1998
88 Shige Hirooka 3&502&114&114 år og 3&501&72&72 dager 1897-01-1616. januar 1897 2011-03-2929. mars 2011
89 Maggie Renfro 3&502&114&114 år og 3&501&69&69 dager 1895-11-1414. november 1895 2010-01-2222. januar 2010
90 Emma Tillman 3&502&114&114 år og 3&501&67&67 dager 1892-11-2222. november 1892 2007-01-2828. januar 2007
Anna Stoehr 3&502&114&114 år og 3&501&67&67 dager 1900-10-1515. oktober 1900 2014-12-2121. desember 2014 [2][8]
92 Leila Denmark 3&502&114&114 år og 3&501&60&60 dager 1898-02-011. februar 1898 2012-04-011. april 2012
93 Naomi Conner 3&502&114&114 år og 3&501&49&49 dager 1899-08-3030. august 1899 2013-10-1818. oktober 2013
Ora Holland 3&502&114&114 år og 3&501&49&49 dager 1900-12-2424. desember 1900 2015-02-1111. februar 2015 [2][9]
95 Florrie Baldwin 3&502&114&114 år og 3&501&38&38 dager 1896-03-3131. mars 1896 2010-05-088. mai 2010
96 Amy Hulmes 3&502&114&114 år og 3&501&22&22 dager 1887-10-055. oktober 1887 2001-10-2727. oktober 2001
97 Grace Thaxton 3&502&114&114 år og 3&501&18&18 dager 1891-06-1818. juni 1891 2005-07-066. juli 2005
98 Soledad Mexia 3&502&114&114 år og 3&501&17&17 dager 1899-08-1313. august 1899 2013-08-3030. august 2013
99 Minnie Ward 3&502&114&114 år og 3&501&13&13 dager 1885-11-1919. november 1885 1999-12-022. desember 1999
100 Arbella Ewing 3&502&114&114 år og 3&500&9&9 dager 1894-03-1313. mars 1894 2008-03-2222. mars 2008

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Verified Supercentenarians». Gerontology Research Group. 1. januar 2014. Besøkt 8. juli 2014. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q «Supercentenarian Data -- Table E». Gerontology Research Group. 19. mai 2015. Besøkt 22. mai 2015. 
  3. ^ «Misao Okawa, Oldest Known Person in World, Dies at 117» (engelsk). NBC News. 1. april 2015. Besøkt 2. april 2015. 
  4. ^ «Ble verdens eldste i forrige uke, døde mandag». Aftenposten. 7. april 2015. Besøkt 8. april 2015. 
  5. ^ «Bernice Madigan: Obituary» (engelsk). The Berkshire Eagle. 7. januar 2015. Besøkt 11. januar 2015. 
  6. ^ «Jacksonville woman dies at 114» (engelsk). First Coast News. 4. mai 2015. Besøkt 5. mai 2015. 
  7. ^ «Britain's oldest person Ethel Lang dies aged 114» (engelsk). The Daily Telegraph. 16. januar 2015. Besøkt 19. januar 2015. 
  8. ^ «Anna Stoehr, MN's oldest resident, dies at 114» (engelsk). KARE 11. 22. desember 2014. Besøkt 23. desember 2014. 
  9. ^ «Ora Holland obituary» (engelsk). Besøkt 25. februar 2015.