Liste over verdens eldste kvinner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over verdens eldste kvinner viser en oversikt over de 100 kvinnene i verden som har oppnådd høyest dokumentert levealder.[1] Tabellen inneholder 6 levende personer (markert med grønt).

Nr Navn Alder
pr. 8. desember 2017
Født Død
1Jeanne Louise Calment3&502&122&122 år og 3&502&164&164 dager1875-02-2121. februar 18751997-08-044. august 1997
2Sarah Knauss3&502&119&119 år og 3&501&97&97 dager1880-09-2424. september 18801999-12-3030. desember 1999
3Violet Brown3&502&117&117 år og 3&502&273&273 dager1900-03-1010. mars 1900—[2]
4Lucy Hannah3&502&117&117 år og 3&502&248&248 dager1875-07-1616. juli 18751993-03-2121. mars 1993
5Marie-Louise Meilleur3&502&117&117 år og 3&502&230&230 dager1880-08-2929. august 18801998-04-1616. april 1998
6Antonia Gerena Rivera3&502&117&117 år og 3&502&203&203 dager1900-05-1919. mai 1900—[2]
7Emma Morano-Martinuzzi3&502&117&117 år og 3&502&137&137 dager1899-11-2929. november 18992017-04-1515. april 2017[2]
8Nabi Tajima3&502&117&117 år og 3&502&126&126 dager1900-08-044. august 1900—[2]
9Goldie Steinberg3&502&117&117 år og 3&501&39&39 dager1900-10-3030. oktober 1900—[2]
10Misao Okawa3&502&117&117 år og 3&501&27&27 dager1898-03-055. mars 18982015-04-011. april 2015[2][3]
11María Esther Heredia de Capovilla3&502&116&116 år og 3&502&347&347 dager1889-09-1414. september 18892006-08-2727. august 2006
12Susannah Mushatt Jones3&502&116&116 år og 3&502&311&311 dager1899-07-066. juli 18992016-05-1212. mai 2016[2]
13Kiyoko Ishiguro3&502&116&116 år og 3&502&279&279 dager1901-03-044. mars 1901—[2]
14Gertrude Weaver3&502&116&116 år og 3&502&276&276 dager1898-07-044. juli 18982015-04-066. april 2015[2][4]
15Dominga Velasco3&502&116&116 år og 3&502&210&210 dager1901-05-1212. mai 1901—[2]
16Tane Ikai3&502&116&116 år og 3&502&175&175 dager1879-01-1818. januar 18791995-07-1212. juli 1995
17Elizabeth Bolden3&502&116&116 år og 3&502&118&118 dager1890-08-1515. august 18902006-12-1111. desember 2006
18Besse Cooper3&502&116&116 år og 3&502&100&100 dager1896-08-2626. august 18962012-12-044. desember 2012
19Jeralean Talley3&502&116&116 år og 3&501&25&25 dager1899-05-2323. mai 18992015-06-1717. juni 2015[2]
20Maggie Barnes3&502&115&115 år og 3&502&319&319 dager1882-03-066. mars 18821998-01-1919. januar 1998
21Dina Manfredini3&502&115&115 år og 3&502&257&257 dager1897-04-044. april 18972012-12-1717. desember 2012
22Charlotte Hughes3&502&115&115 år og 3&502&228&228 dager1877-08-011. august 18771993-03-1717. mars 1993
23Edna Parker3&502&115&115 år og 3&502&220&220 dager1893-04-2020. april 18932008-11-2626. november 2008
24Mary Ann Rhodes3&502&115&115 år og 3&502&203&203 dager1882-08-1212. august 18821998-03-033. mars 1998
25Margaret Skeete3&502&115&115 år og 3&502&192&192 dager1878-10-2727. oktober 18781994-05-077. mai 1994
26Bernice Madigan3&502&115&115 år og 3&502&163&163 dager1899-07-2424. juli 18992015-01-033. januar 2015[2][5]
27Gertrude Baines3&502&115&115 år og 3&502&158&158 dager1894-04-066. april 18942009-09-1111. september 2009
28Bettie Wilson3&502&115&115 år og 3&502&153&153 dager1890-09-1313. september 18902006-02-1313. februar 2006
29Julie Winnifred Bertrand3&502&115&115 år og 3&502&124&124 dager1891-09-1616. september 18912007-01-1818. januar 2007
30Maria de Jesus3&502&115&115 år og 3&502&114&114 dager1893-09-1010. september 18932009-01-022. januar 2009
31Susie Gibson3&502&115&115 år og 3&502&108&108 dager1890-10-3131. oktober 18902006-02-1616. februar 2006
32Augusta Holtz3&502&115&115 år og 3&501&79&79 dager1871-08-033. august 18711986-10-2121. oktober 1986
33Hendrikje van Andel-Schipper3&502&115&115 år og 3&501&62&62 dager1890-06-2929. juni 18902005-08-3030. august 2005
34Maud Farris-Luse3&502&115&115 år og 3&501&56&56 dager1887-01-2121. januar 18872002-03-1818. mars 2002
35Marie Brémont3&502&115&115 år og 3&501&42&42 dager1886-04-2525. april 18862001-06-066. juni 2001
36Koto Okubo3&502&115&115 år og 3&501&19&19 dager1897-12-2424. desember 18972013-01-1212. januar 2013
37Chiyono Hasegawa3&502&115&115 år og 3&501&12&12 dager1896-11-2020. november 18962011-12-022. desember 2011
38Annie Jennings3&502&115&115 år og 3&500&8&8 dager1884-11-1212. november 18841999-11-2020. november 1999
39Eva Morris3&502&114&114 år og 3&502&360&360 dager1885-11-088. november 18852000-11-022. november 2000
40Kama Chinen3&502&114&114 år og 3&502&357&357 dager1895-05-1010. mai 18952010-05-022. mai 2010
41Maria Gomes Valentim3&502&114&114 år og 3&502&347&347 dager1896-07-099. juli 18962011-06-2121. juni 2011
42Mary Bidwell3&502&114&114 år og 3&502&342&342 dager1881-05-1919. mai 18811996-04-2525. april 1996
43Mary Josephine Ray3&502&114&114 år og 3&502&294&294 dager1895-05-1717. mai 18952010-03-077. mars 2010
44Maria do Couto Maia-Lopes3&502&114&114 år og 3&502&274&274 dager1890-10-2424. oktober 18902005-07-2525. juli 2005
45Ramona Trinidad Iglesias-Jordan3&502&114&114 år og 3&502&272&272 dager1889-08-3131. august 18892004-05-2929. mai 2004
46Anne Eugénie Blanchard3&502&114&114 år og 3&502&261&261 dager1896-02-1616. februar 18962010-11-044. november 2010
47Venere Pizzinato-Papo3&502&114&114 år og 3&502&252&252 dager1896-11-2323. november 18962011-08-022. august 2011
48Neva Morris3&502&114&114 år og 3&502&246&246 dager1895-08-033. august 18952010-04-066. april 2010
49Hide Ohira3&502&114&114 år og 3&502&236&236 dager1880-09-1515. september 18801995-05-099. mai 1995
50Blanche Cobb3&502&114&114 år og 3&502&235&235 dager1900-09-088. september 19002015-05-011. mai 2015[2][6]
51Ethel Lang3&502&114&114 år og 3&502&233&233 dager1900-05-2727. mai 19002015-01-1515. januar 2015[2][7]
52Yone Minagawa3&502&114&114 år og 3&502&221&221 dager1893-01-044. januar 18932007-08-1313. august 2007
53María Antonia Castro3&502&114&114 år og 3&502&220&220 dager1881-06-1010. juni 18811996-01-1616. januar 1996
54Carrie Lazenby3&502&114&114 år og 3&502&218&218 dager1882-02-099. februar 18821996-09-1414. september 1996
Ura Koyama3&502&114&114 år og 3&502&218&218 dager1890-08-3030. august 18902005-04-055. april 2005
56Myrtle Dorsey3&502&114&114 år og 3&502&216&216 dager1885-11-2222. november 18852000-06-2525. juni 2000
57Anna Eliza Williams3&502&114&114 år og 3&502&208&208 dager1873-06-022. juni 18731987-12-2727. desember 1987
58Eunice Sanborn3&502&114&114 år og 3&502&195&195 dager1896-07-2020. juli 18962011-01-3131. januar 2011
59Grace Clawson3&502&114&114 år og 3&502&194&194 dager1887-11-1515. november 18872002-05-2828. mai 2002
60Tase Matsunaga3&502&114&114 år og 3&502&191&191 dager1884-05-1111. mai 18841998-11-1818. november 1998
61Kame Nakamura3&502&114&114 år og 3&502&188&188 dager1898-03-088. mars 18982012-09-1212. september 2012
62Lydie Vellard3&502&114&114 år og 3&502&183&183 dager1875-03-1818. mars 18751989-09-1717. september 1989
Wilhelmina Geringer Kott3&502&114&114 år og 3&502&183&183 dager1880-03-077. mars 18801994-09-066. september 1994
Adelina Domingues3&502&114&114 år og 3&502&183&183 dager1888-02-1919. februar 18882002-08-2121. august 2002
65Mitoyo Kawate3&502&114&114 år og 3&502&182&182 dager1889-05-1515. mai 18892003-11-1313. november 2003
66Charlotte Benkner3&502&114&114 år og 3&502&180&180 dager1889-11-1616. november 18892004-05-1414. mai 2004
Camille Loiseau3&502&114&114 år og 3&502&180&180 dager1892-02-1313. februar 18922006-08-1212. august 2006
68Anne Primout3&502&114&114 år og 3&502&172&172 dager1890-10-055. oktober 18902005-03-2626. mars 2005
69Ettie Mae Greene3&502&114&114 år og 3&502&171&171 dager1877-09-088. september 18771992-02-2626. februar 1992
70Irene Frank3&502&114&114 år og 3&502&150&150 dager1881-10-011. oktober 18811996-02-2828. februar 1996
71Christina Cock3&502&114&114 år og 3&502&148&148 dager1887-12-2525. desember 18872002-05-2222. mai 2002
72Olivia Patricia Thomas3&502&114&114 år og 3&502&140&140 dager1895-06-2929. juni 18952009-11-1616. november 2009
73Anna Lois Henderson3&502&114&114 år og 3&502&118&118 dager1900-03-055. mars 19002014-07-011. juli 2014[2]
74Emma Verona Johnston3&502&114&114 år og 3&502&117&117 dager1890-08-066. august 18902004-12-011. desember 2004
Mamie Rearden3&502&114&114 år og 3&502&117&117 dager1898-09-077. september 18982013-01-022. januar 2013
76Bettie Chatmon3&502&114&114 år og 3&502&108&108 dager1884-04-3030. april 18841998-08-1616. august 1998
77Odie Matthews3&502&114&114 år og 3&502&107&107 dager1878-12-2828. desember 18781993-04-1414. april 1993
78Chiyo Shiraishi3&502&114&114 år og 3&502&105&105 dager1895-08-066. august 18952009-11-1919. november 2009
79Asa Takii3&502&114&114 år og 3&501&94&94 dager1884-04-2828. april 18841998-07-3131. juli 1998
80Florence Knapp3&502&114&114 år og 3&501&93&93 dager1873-10-1010. oktober 18731988-01-1111. januar 1988
Elana Slough3&502&114&114 år og 3&501&93&93 dager1889-07-044. juli 18892003-10-055. oktober 2003
82Lucy Jane Askew3&502&114&114 år og 3&501&92&92 dager1883-09-088. september 18831997-12-099. desember 1997
Mary Anna Boone3&502&114&114 år og 3&501&92&92 dager1887-02-1010. februar 18872001-05-1313. mai 2001
84María del Carmen López3&502&114&114 år og 3&501&91&91 dager1883-04-033. april 18831997-07-033. juli 1997
85Waka Shirahama3&502&114&114 år og 3&501&85&85 dager1878-03-2323. mars 18781992-06-1616. juni 1992
Delma Kollar3&502&114&114 år og 3&501&85&85 dager1897-10-3131. oktober 18972012-01-2424. januar 2012
87Suekiku Miyanaga3&502&114&114 år og 3&501&74&74 dager1884-04-077. april 18841998-06-2020. juni 1998
88Shige Hirooka3&502&114&114 år og 3&501&72&72 dager1897-01-1616. januar 18972011-03-2929. mars 2011
89Maggie Renfro3&502&114&114 år og 3&501&69&69 dager1895-11-1414. november 18952010-01-2222. januar 2010
90Emma Tillman3&502&114&114 år og 3&501&67&67 dager1892-11-2222. november 18922007-01-2828. januar 2007
Anna Stoehr3&502&114&114 år og 3&501&67&67 dager1900-10-1515. oktober 19002014-12-2121. desember 2014[2][8]
92Leila Denmark3&502&114&114 år og 3&501&60&60 dager1898-02-011. februar 18982012-04-011. april 2012
93Naomi Conner3&502&114&114 år og 3&501&49&49 dager1899-08-3030. august 18992013-10-1818. oktober 2013
Ora Holland3&502&114&114 år og 3&501&49&49 dager1900-12-2424. desember 19002015-02-1111. februar 2015[2][9]
95Florrie Baldwin3&502&114&114 år og 3&501&38&38 dager1896-03-3131. mars 18962010-05-088. mai 2010
96Amy Hulmes3&502&114&114 år og 3&501&22&22 dager1887-10-055. oktober 18872001-10-2727. oktober 2001
97Grace Thaxton3&502&114&114 år og 3&501&18&18 dager1891-06-1818. juni 18912005-07-066. juli 2005
98Soledad Mexia3&502&114&114 år og 3&501&17&17 dager1899-08-1313. august 18992013-08-3030. august 2013
99Minnie Ward3&502&114&114 år og 3&501&13&13 dager1885-11-1919. november 18851999-12-022. desember 1999
100Arbella Ewing3&502&114&114 år og 3&500&9&9 dager1894-03-1313. mars 18942008-03-2222. mars 2008

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Verified Supercentenarians». Gerontology Research Group. 1. januar 2014. Besøkt 8. juli 2014. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q «Supercentenarian Data -- Table E». Gerontology Research Group. 19. mai 2015. Besøkt 22. mai 2015. 
  3. ^ «Misao Okawa, Oldest Known Person in World, Dies at 117» (engelsk). NBC News. 1. april 2015. Besøkt 2. april 2015. 
  4. ^ «Ble verdens eldste i forrige uke, døde mandag». Aftenposten. 7. april 2015. Besøkt 8. april 2015. 
  5. ^ «Bernice Madigan: Obituary» (engelsk). The Berkshire Eagle. 7. januar 2015. Besøkt 11. januar 2015. 
  6. ^ «Jacksonville woman dies at 114» (engelsk). First Coast News. 4. mai 2015. Besøkt 5. mai 2015. 
  7. ^ «Britain's oldest person Ethel Lang dies aged 114» (engelsk). The Daily Telegraph. 16. januar 2015. Besøkt 19. januar 2015. 
  8. ^ «Anna Stoehr, MN's oldest resident, dies at 114» (engelsk). KARE 11. 22. desember 2014. Besøkt 23. desember 2014. 
  9. ^ «Ora Holland obituary» (engelsk). Besøkt 25. februar 2015.