Liste over store norske datatreff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over store norske datatreff er en liste over markante datatreff i Norge. Samlingene i listen har gjerne en markant størrelse eller en historisk interesse.

Navn Første år Antall deltagere Antall stab Antall medvirkende Sted Dato Merknad
AgderLAN 2012 438 98 536 Hisøyhallen, Arendal Vinterferie
BreiLAN 2020 40[1] 10 50 Breivang VGS, Tromsø Flere ganger i året Antall deltagere og medvirkende vil variere fra hvert LAN.
ByLAN 2002 Se merknad. Vestlandshallen, Bergen Ikke arrangert siden 2017[2]. Ca 900 deltagere i 2017.
Errors Party 1994 220 220 Meland Aktiv, Meland Romjul, påske
FredrikstadLAN 2010 650 50 700 Kongstenhallen, Fredrikstad September/november
GalaxeLAN 2008 500 36 540 Skien Fritidspark, Telemark Høstferien CS:GO, Heartstone, Pubg, Rocket League, Super Smash compoer. 50k i premier.
HordaLAN Dataparty 2011 700 140 840 Sotra Arena, Straume Vinterferie
LundLAN 2011 100 20 120 Roligheden gård, Kristiansand Vår og Høst Ledere:

Jonas Mydland (2016-2020) Jakob Skarning Andersen

(2020-)

Gigacon 2014 Se merknad. Exporama, Oslo Høstferien Avviklet i 2018[3] . Hadde ca 2000 deltagere og 150 crew toppåret.
HadeLAN 2007 320 24 344 Lunnerhallen, Roa Februar
IPX 1998 350 50 600 Stord idrettspark, Leirvik Høstferie Hadde sin forgjenger fra 1994 til 1999 på Stord. Ikke arrangert mellom 2009 og 2014.
bLAN 1999 200 30 230 Breimshallen, Gloppen Høstferie, vinterferie.[4]
LoVe LAN 2005 350 32 382 Vesterålshallen, Melbu Februar
MultiLAN 2000 280 30 310 Mørkvedhallen, Bodø November
NaIT 2000 Se merknad. Narvikhallen, Narvik Høstferie Ikke arrangert siden 2008. 500 deltagere i toppåret.
Nemean 2006 300 40 340 Hemnehallen, Kyrksæterøra Februar + oktober
OFFroadLAN 1999 400 15 415 Åmlihallen, Åmli Vinterferie + høstferie
Polar Party 1997 900 75 975 Slagenhallen, Tønsberg Høstferie
RogaHack 2014 600 60 660 Sandneshallen, Sandnes Påske
Solskogen 2002 175 Flateby samfunnshus, Flateby Juli Største demoparty i Skandinavia.[trenger referanse]
Sørlanet 2009 Se merknad. Gimlehallen, Kristiansand Høstferie Ikke arrangert siden 2016. 500 deltagere i toppåret.
The Computer Party 1999 Se merknad. Skåredalen Kultur og Idrettsenter, Haugesund Vinterferie + høstferie Ikke arrangert siden 2007. 300 deltagere i toppåret.
The Convention 1995 1000 Braatthallen, Kristiansund Vinterferie
The Gathering 1992 5100 400 5500 Vikingskipet, Hamar Påske Norges største datatreff.[5]
TromsøLAN 1998 559 Tromsøhallen, Tromsø Oktober
TrøndeLAN 2015 200 30 230 Utleirahallen, Trondheim Høstferien Arrangert i Autronicahallen de fem første årene.
VatneLAN 2011 360 Eidet Kulturhall, Vatne To ganger årlig
Warpzone 1997 500 Lurahallen, Sandnes Høstferie
Xenox 1999 Se merknad. Steinkjer rådhus, Steinkjer Høstferie Ikke arrangert siden 2007. 500 deltagere i toppåret.
ZarGate 2000 600 Vestneshallen, Vestnes Vinterferie
Infected 2005 424 120 555 Asker Kulturhus, Asker Høstferien, vinterferien
VestLAN 2018 300 Hellenes, Førde September
GO:Camp 2018 500 Sarons Dal hallen, Kvinesdal Vinter
NDT-LAN 2005 64 - 120 30 - 40 160 Laksevåg, Bergen Høst og Vinterferie Det nye høst-lanet har kapasitet på 120 deltakere.
GlobeLAN 2001 300 30 - 40 350 Hof, Holmestrand To ganger i året

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Holte, Elvira Jeanett Kolsing, Magnus Aamo (31. oktober 2021). «(+) – De fleste tror at vi stirrer ned i skjermene våre og bare spiller hele tiden. Men sånn er det ikke». TromsøBy (norsk). Besøkt 3. november 2021. 
  2. ^ «ByLan 2017 er avlyst». Åsane Tidende (engelsk). 3. oktober 2017. Besøkt 3. november 2021. 
  3. ^ «Gigacon erstattes med en enorm spillturnering i Norge til høsten». Gamer.no (norsk). Besøkt 3. november 2021. 
  4. ^ blan.no – Om bLAN (Besøkt 7. januar 2016)
  5. ^ P3.no/Filmpolitiet – Velkommen til Norges største lan! (Av Silje Strømmen. Publisert 20. april 2011, besøkt 7. januar 2016)