Liste over spillere i Malmö FF

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Representanter for Malmö FFs førstelag fra 1962, fra venstre til høyre: Jan Jeppsson, Rolf Eriksson, Lars Granström, Bo Larsson and Ingvar Svahn.

Liste over spillere i Malmö FF er en fullstendig oversikt over spillere med minst 100 seriekamper for Malmö FF. Malmö FF, også kjent som Malmö Fotbollförening, er en svensk profesjonell fotballklubb, beliggende i Malmö. Klubben er tilhørende Skånes fotballforbund,[1] og spiller sine hjemmekamper på Swedbank Stadion. Malmö FF, som ble stiftet 24. februar 1910, har vunnet 18 svenske mesterskap i fotball, samt Svenska Cupen 14 ganger, og er med dette den mest suksessrike klubben i Sverige, målt i antall titler.[2] Klubben har i tillegg vunnet Allsvenskan tre ganger uten å ha endt opp som svensk mester, som gir sammenlagt 21 svenske seriemesterskap.[3][A] Laget konkurrerer i Allsvenskan i 2015-sesongen. Dette er 15. sesongen på rad for Malmö FF i toppserien, og deres 80. sesong sammenlagt i Allsvenskan. Rivaliserende klubber er Helsingborgs IF, IFK Göteborg, og historisk sett IFK Malmö.[5] Siden Malmö FF startet å spille seriekamper, har mer enn 480 spillere spilt for klubben. Av disse har 90 spillere 100 seriekamper eller mer, og det er disse som er listet opp her.

Forsvarsspilleren Krister Kristensson har flest seriekamper i klubbens historie, med 348 kamper fra 1963 til 1978. Kristensson spilte også for Sveriges landslag, og står notert med totalt 38 spilte landslagskamper. Spissen Hans Håkansson er den som har scoret flest seriemål for klubben, og står notert med 163 mål på 192 kamper; Bo Larsson har flest scoringer i Allsvenskan for klubben, med 119.[6][7]

Tabellforklaring[rediger | rediger kilde]

Generelt
  • Seriekamper og seriemål inkluderer kun obligatoriske kamper for førstelaget, og omfatter kamper fra Allsvenskan, Svenska Serien, Superettan og Division 2. Spillere som har blitt byttet inn eller ut i løpet av en kamp, er også tatt med. Kamper sammenlagt omfatter alle kamper spilt av førstelaget, og inkluderer andre obligatoriske kamper og vennskapskamper.
  • Spillerne er rangert etter antall seriekamper spilt, med spilleren som har scoret flest mål først, dersom to eller flere spillere står likt.
  • Posisjonene er listet i henhold til de taktiske formasjonene som ble brukt i sin tid. Endringer i navn på posisjoner i forsvar og på midtbane reflekterer endringene i taktikker som fant sted fra 1960-tallet av. 1960 er brytingspunkt for endringer i navn på posisjoner i forsvar og på midtbane.

Tabelloversikt
  • Nasjonalitet – Dersom en spiller spilte landslagsfotball, er det landet/landene han spilte for, som er lagt til grunn. Ellers er det landet hvor spilleren er født, som er brukt.
  • Karriere i Malmö FF – Året for en spillers første kamp for Malmö FF, til året for spillerens siste kamp for klubben.
  • Seriekamper – Antall seriekamper spilt.
  • Seriemål – Antall mål scoret i serien.
  • Kamper sammenlagt – Det totale antall kamper spilt for klubben, vennskapskamper inkludert.
  • Mål sammenlagt – Det totale antall mål scoret for klubben, vennskapskamper inkludert.

Forkortelse, posisjoner
Pre-1960 Post-1960
K Keeper
FB Fullback FS Forsvarsspiller
HB Halvback MB Midtbanespiller
SP Spiss
R Rotasjonsspiller

Symbolforklaring
Symbol Betydning
double-dagger Spiller for Malmö FF i inneværende sesong
* Spilleren innehar en eller flere klubbrekorder

Spillere[rediger | rediger kilde]

Statistikken er oppdatert 8. desember 2015[6][7][B]
Krister Kristensson spilte over 300 seriekamper for Malmö FF, flere enn noen annen spiller.[6]
Bo Larsson innehar en fjerdeplass på listen over mestspillende for Malmö FF, målt i antall seriekamper.[6]
Daniel Andersson spilte i løpet av 15 sesonger 292 kamper for Malmö FF.[6][8]
Helge Bengtsson var Malmö FFs faste keeper under lagets 49 strake kamper uten tap fra 1949 til 1951.[6]
Ingvar Svahn hadde verken gule eller røde kort i ti av sine tolv sesonger for Malmö FF.[6][9]
Niklas Nyhlén spilte 205 kamper for Malmö FF fra 1987 og 1996.[6]
Danske Ulrich Vinzents er den utenlandske spilleren med flest kamper for Malmö FF.[10]
Liste over spillere med minst hundre seriekamper for Malmö FF
Navn Nasjonalitet Posisjon Karriere i
Malmö FF
Serie-
kamper
Serie-
mål
Kamper
sammenlagt
Mål
sammenlagt
Kristensson, KristerKrister Kristensson[C] * Sverige FS 1963–1978 348 7 626 16
Nilsson, ErikErik Nilsson Sverige FB 1934–1953 326 1 600 4
Andersson, RoyRoy Andersson Sverige FS 1968–1983 317 21 624 49
Larsson, BoBo Larsson[D] * Sverige R 1962–1966
1969–1979
302 119 546 289
Andersson, RolandRoland Andersson Sverige FS 1968–1974
1977–1983
299 6 564 13
MøllerJan Möller[E][F] * Sverige K 1972–1980
1984–1988
298 1 591 1
Fedel, JonnieJonnie Fedel[F] * Sverige K 1984–2001 293 0 588 1
Andersson, DanielDaniel Andersson Sverige MB 1995–1998
2004–2013
292 30 460 39
Persson, TorbjörnTorbjörn Persson[G] * Sverige FS 1980–1995 281 10 574 39
ØbergPrawitz Öberg Sverige R 1952–1965 278 34 515 103
Ohlsson, JörgenJörgen Ohlsson Sverige FS 1991–2003 266 34 464 53
Andersson, MagnusMagnus Andersson[H] * Sverige FS 1975–1988 265 12 568 28
Bengtsson, HelgeHelge Bengtsson[I] * Sverige K 1934–1951 265 0 501 3
Erlandsson, IngemarIngemar Erlandsson Sverige FS 1976–1987 230 14 473 46
Svahn, IngvarIngvar Svahn Sverige HB 1957–1968
1970
228 62 414 161
Tapper, StaffanStaffan Tapper Sverige MB 1967–1979 222 42 407 99
MøøøårtenssonSture Mårtensson Sverige HB 1937–1949 221 17 403 25
Svensson, ToreTore Svensson Sverige K 1951–1961 215 0 433 1
JønssonKent Jönsson Sverige FS 1974–1987 211 5 480 9
Persson, OlofOlof Persson Sverige FS 1997–2001
2002–2006
209 11 350 20
Nyhlén, NiclasNiclas Nyhlén Sverige MB 1987–1996 205 16 410 33
Rosén, KjellKjell Rosén Sverige FB 1939–1950 204 41 379 108
GranstrømLars Granström[J] * Sverige MB 1960–1966
1967–1971
202 52 359 120
Nilsson, AndreasAndreas Nilsson Sverige HB 1928–1940 201 59 371 168
JønssonEgon Jönsson[K] * Sverige HB 1943–1955 200 99 405 269
Mattisson, HansHans Mattisson Sverige MB 1996–2006 200 21 350 39
JønssonHarry Jönsson Sverige SP 1967–1976 194 18 357 31
Håkansson, HansHans Håkansson[L] * Sverige SP 1927–1938 192 163 350 341
Elmstedt, BertilBertil Elmstedt Sverige SP 1956–1969 192 36 350 94
Ljungberg, AndersAnders Ljungberg Sverige MB 1967–1968
1972–1979
192 32 371 75
BjørklundRolf Björklund Sverige FB 1960–1970 192 1 341 6
Tapper, BörjeBörje Tapper Sverige SP 1939–1951 191 91 371 298
Hult, NilsNils Hult Sverige K 1960
1963–1972
184 0 329 0
Svensson, LennartLennart Svensson Sverige HB 1956–1966 183 34 336 102
Andersson, AndersAnders Andersson Sverige MB 1990–1997
2005–2008
183 19 305 50
SjøbergThomas Sjöberg Sverige SP 1974–1976
1977–1978
1979–1982
180 80 334 157
Nilsson, StellanStellan Nilsson Sverige HB 1940–1950 179 68 336 166
Nilsson, BertilBertil Nilsson Sverige MB 1953–1960
1964–1966
178 40 342 111
Thillberg, HenryHenry Thillberg Sverige SP 1951–1962 177 42 367 149
Roslund, IvarIvar Roslund Sverige HB 1925–1937 169 71 311 179
Vinzents, UlrichUlrich Vinzents Danmark FS 2006–2012 166 0 247 2
RicardinhoRicardinho Brasil FS 2009–2014 159 3 248 5
Palmér, AndersAnders Palmér Sverige MB 1980–1988 158 26 348 73
Bergquist, ArthurArthur Bergquist Sverige FB 1950–1957 158 5 302 10
Nilsson, SvenSven Nilsson Sverige FB 1931–1940 158 3 302 4
Sandberg, Carl-ErikCarl-Erik Sandberg Sverige SP 1938–1947 156 31 269 130
Hjertsson, SvenSven Hjertsson[K] * Sverige FB 1942–1954 156 10 319 30
Sandbring, SuneSune Sandbring Sverige FB 1949–1958 153 0 305 1
Christoffersson, AlgotAlgot Christoffersson Sverige FB 1923–1933 150 5 295 28
ØsterlinGeorg Österlin Sverige FB 1932–1942 149 6 295 28
Hjertsson, KjellKjell Hjertsson Sverige HB 1940–1950 148 3 270 15
Ohlin, JörgenJörgen Ohlin Sverige FB 1956–1958
1958–1967
147 5 271 8
Elanga, JosephJoseph Elanga Kamerun FS 2000–2005
2010
139 6 254 13
Molins, GuillermoGuillermo Molins nåværende spiller Sverige MB 2006–2011
2013–
135 31 193 48
Prytz, RobertRobert Prytz Sverige MB 1977–1982
1993–1995
135 26 262 57
Nilsson, BjörnBjörn Nilsson Sverige SP 1979–1986 134 28 265 66
Larsson, TommyTommy Larsson Sverige MB 1969–1978 134 26 255 50
ØØØÅgrenPer Ågren Sverige FS 1983–1992 133 1 329 2
Nilsson, GustafGustaf Nilsson Sverige SP 1940–1950 132 65 265 205
Hansson, ÅkeÅke Hansson Sverige HB 1950–1957 132 14 292 59
Torstensson, JohnJohn Torstensson Sverige FB 1920–1931 128 21 370 53
Arvidsson, MatsMats Arvidsson Sverige FS 1978–1987 127 10 294 24
Cervin, ToreTore Cervin Sverige SP 1972–1980 126 55 258 110
Olsberg, CurtCurt Olsberg Sverige MB 1967–1973 126 36 226 70
Osmanovski, YkselYksel Osmanovski Sverige SP 1995–1998
2004–2007
126 22 212 42
Hamad, JiloanJiloan Hamad Sverige MB 2008–2013 126 22 203 34
Andersson, TommyTommy Andersson Sverige SP 1969–1979 123 28 256 73
Engqvist, LeifLeif Engqvist[G] * Sverige MB 1985–1991 123 25 288 57
MøøøånssonArne Månsson Sverige FB 1944–1955 121 1 252 1
FjellstrømJens Fjellström Sverige MB 1993–1996
1999–2000
119 19 204 43
Martinsson, GunnarGunnar Martinsson Sverige HB 1926–1938 119 6 232 19
Wirmola, JonasJonas Wirmola Sverige FS 1994–2000 117 3 223 7
Halsti, MarkusMarkus Halsti Finland FS 2008–2014 115 6 197 8
Karlsson, OveOve Karlsson Sverige FB 1936–1943 114 0 178 1
Larsson, DanielDaniel Larsson Sverige SP 2009–2012 113 31 168 46
Mehmeti, AgonAgon Mehmeti nåværende spiller Albania FW 2008–2011
2014–
113 27 178 40
Skoog, NiklasNiklas Skoog Sverige SP 2001–2008 112 49 191 97
EkstrømJan Ekström Sverige MB 1955–1960
1964–1966
111 38 222 124
Kindvall, NiclasNiclas Kindvall Sverige SP 1996–2000 111 31 193 54
Larsson, ÅkeÅke Larsson Sverige FB 1952–1959 111 2 207 3
Gustafsson, CharlesCharles Gustafsson Sverige HB 1954–1961 108 50 231 141
Rosenberg, MarkusMarkus Rosenberg nåværende spiller Sverige FW 2001–2005
2014–
108 34 206 76
Lundqvist, GertGert Lundqvist Sverige FB 1954–1962 107 5 214 16
MalmstrømHans Malmström Sverige FB 1942–1950 107 0 209 0
Rydell, IngvarIngvar Rydell Sverige SP 1948–1953 106 68 210 162
Dahlin, JohanJohan Dahlin Sverige K 2009–2013 105 0 152 0
Isberg, TureTure Isberg Sverige SP 1924–1932 104 31 187 70
Andersson, PatrikPatrik Andersson[M] * Sverige FS 1989–1992
2004–2005
104 12 184 24
Roth, MikaelMikael Roth Sverige FS 1998–2002 102 0 166 2
Asper, MattiasMattias Asper Sverige K 2002–2006 100 0 161 0

Lagkapteiner[rediger | rediger kilde]

Markus Rosenberg har vært Malmö FFs lagkaptein siden 2014.

Siden 1940 har 29 spillere vært lagkaptein i Malmö FF.[13] Klubbens første lagkaptein var Sture Mårtensson, som var kaptein fra 1940 til 1949. Mårtensson er også den som har vært lagkaptein over lengst tid i klubbens historie. Krister Kristensson, som var kaptein fra 1970 til 1978, er den av klubbens kapteiner som har vunnet flest titler som kaptein; han har fem Allsvenskan-titler og fire Svenska Cupen-titler fra sin periode. Klubbens nåværende kaptein er spissen Markus Rosenberg, noe han har vært fra midt i 2014-sesongen av.[14]

Klubbens lagkapteiner
Navn[13][15] Nasjonalitet Posisjon Tidsrom Anmerkninger
Ukjent 1910–1939
MØØØårtenssonSture Mårtensson Sverige HB 1940–1949 Den første kjente av klubbens lagkapteiner,

samt den som har vært lagkaptein over lengst tid i klubbens historie.

Bengtsson, HelgeHelge Bengtsson Sverige K 1949
Nilsson, ErikErik Nilsson Sverige FB 1949–1953
Hjertsson, SvenSven Hjertsson Sverige FB 1953–1954 Den første av klubbens lagkapteiner fra utenfor Malmö-området.
Sandbring, SuneSune Sandbring Sverige FB 1954–1958
Svensson, ToreTore Svensson Sverige K 1959–1961 Den første av klubbens lagkapteiner fra utenfor Skåne.
ØbergPrawitz Öberg Sverige R 1962–1965
Ohlin, JörgenJörgen Ohlin Sverige FB 1966
Svensson, AndersAnders Svensson Sverige HB 1967–1968 Den første av klubbens lagkapteiner til ikke å nå
hundre kamper for Malmö FF i løpet av karrieren.
BjørklundRolf Björklund Sverige FB 1969–1970
Kristensson, KristerKrister Kristensson Sverige FS 1970–1978 Vant flere titler enn noen annen lagkaptein i Malmö FF.
Tapper, StaffanStaffan Tapper Sverige MB 1979 Kaptein sammen med Bo Larsson.
Larsson, BoBo Larsson Sverige R 1979 Kaptein sammen med Staffan Tapper.
Andersson, RolandRoland Andersson Sverige FS 1980–1983
Erlandsson, IngemarIngemar Erlandsson Sverige FS 1984–1987
Andersson, MagnusMagnus Andersson Sverige FS 1988
Ljung, RogerRoger Ljung Sverige FS 1989
ØØØÅgrenPer Ågren Sverige FS 1989–1992
Persson, TorbjörnTorbjörn Persson Sverige FS 1993–1995
Nyhlén, NiclasNiclas Nyhlén Sverige MB 1996
Fedel, JonnieJonnie Fedel Sverige K 1996–1998
Mattisson, HansHans Mattisson Sverige MB 1998–2000
Persson, OlofOlof Persson Sverige FS 2001
Mattisson, HansHans Mattisson Sverige MB 2002–2003 Første av klubbens lagkapteiener som hadde en andre periode som lagkaptein.
Andersson, PatrikPatrik Andersson Sverige FS 2004–2005
Andersson, DanielDaniel Andersson Sverige MB 2005–2012
Vinzents, UlrichUlrich Vinzents Danmark FS 2012 Den første av Malmö FFs lagkapteiener som ikke er fra Sverige.
Hamad, JiloanJiloan Hamad Sverige MB 2012–2013
Molins, GuillermoGuillermo Molins Sverige MB 2014
Rosenberg, MarkusMarkus Rosenberg Sverige SP 2014–

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

Type numrering
  1. ^ Tittelen «Svensk mester» har gjennom tidene blitt tildelt vinnerne av fire ulike cuper og serier. Fra 1896 til 1925 ble tittelen tildelt vinneren av Svenska Mästerskapet, en egen cupturnering. Ingen klubber ble tildelt tittelen mellom 1926 og 1930, til tross for at Allsvenskan, som øverste serie i svensk fotball, ble spilt. I 1931 ble tittelen gjeninnført, og tildelt vinneren av Allsvenskan. Fra 1982 til 1990 ble play-off i cupformat avholdt etter at serien var gjennomført, for å avgjøre tittelen. I 1991 og 1992 ble denne måten å avgjøre tittelen på, erstattet med en egen serie, Mästerskapsserien, som ble spilt etter at den ordinære serien var over, og hvor vinneren ble kåret til svensk mester. Fra 1993 av har tittelen igjen blitt tildelt vinneren av Allsvenskan.[4]
  2. ^ For oppdatert statistikk med bekreftelse for nåværende spillere for Malmö FF, se statistikkseksjonen på svenskfotboll.se: klikk på den relevante spillerens navn for å verifisere at den oppgitte statistikken er korrekt. For spillere som ikke lenger er en del av laget, men som har spilt for Malmö FF etter 2010, se www.soccerway.com, fyll inn spillerens navn i søkefeltet, og trykk enter.
  3. ^ Krister Kristensson innehar klubbrekord for flest ligakamper og flest kamper sammenlagt for klubben.[6]
  4. ^ Bo Larsson innehar klubbrekorden for flest mål scoret i Allsvenskan, samt flest mål scoret i Allsvenskan på én sesong.[6]
  5. ^ Jan Möller innehar klubbrekorden og rekord innenfor Allsvenskan for flest Allsvenskan-medaljer vunnet, med 14 medaljer. Möller vant tolv medaljer for Malmö FF, samt to medaljer for Trelleborgs FF.[6]
  6. ^ a b Jan Möller og Jonnie Fedel deler klubbrekorden og Allsvenskan-rekorden for keepere med færrest baklengsmål på én sesong, med elleve baklengsmål.[6]
  7. ^ a b Torbjörn Persson og Leif Engqvist deler klubbrekorden og Allsvenskan-rekorden for flest vunnede mesterskap på rad, med fem.[6]
  8. ^ Magnus Andersson innehar klubbrekorden og Allsvenskan-rekorden for kortest tid mellom en spillers debutkamp i Allsvenskan, og vunnet mesterskap, med to måneder og 18 dager.[6]
  9. ^ Helge Bengtsson innehar klubbrekorden og Allsvenskan-rekorden for keepere med flest kamper på rad uten tap, med 40 kamper. Rekorden ble satt mellom 6. mai 1949 og 6. november 1950.[6]
  10. ^ Lars Granström innehar klubbrekorden for yngste målscorer, i en alder av 17 år og 159 dager. Rekorden ble satt i Allsvenskan-kampen mot Djurgårdens IF Fotboll 15. mai 1960.[11]
  11. ^ a b Egon Jönsson og Sven Hjertsson deler klubbrekorden og Allsvenskan-rekorden for flest kamper på rad uten tap, med 49 kamper. Rekorden ble satt mellom 6. mai 1949 og 1. juni 1951.[6]
  12. ^ Hans Håkansson innehar klubbrekorden for flest scoringer i serien, samt flest scoringer i løpet av én sesong.[6][7]
  13. ^ Patrik Andersson innehar klubberekorden for flest spilte kamper for Sverige, og for spilte landskamper.[12]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kontaktuppgifter och tävlingar 2013 - Malmö FF», fra Skånes fotballforbunds hjemmeside, oppdatert 2013. Besøkt 13. juli 2013 (sv)
  2. ^ «Fakta», fra Malmö FFs hjemmeside. Besøkt 14. september 2015 (sv)
  3. ^ «Malmö FF», fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 12. juli 2013 (sv)
  4. ^ «Svenska mästare 1896-1925, 1931-», fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 12. juli 2013 (sv)
  5. ^ Törner, Ole: Malmö FF; En Supporters Handbok, Bokförlaget DN (2000), ss. 52–54. ISBN 91-7588-683-9 (sv)
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Alsiö, Martin: 100 år med Allsvensk fotboll, Idrottsförlaget (2011), ss. 307-309. ISBN 978-91-977326-7-3 (sv)
  7. ^ a b c Smitt, Rikard: Ända sen gamla dagar..., Project Management AB (2009), ss. 258–265, 313. ISBN 978-91-633-5767-1 (sv)
  8. ^ «Daniel Andersson», profil på SvFFs hjemmeside, oppdatert 2013. Besøkt 14. juli 2013 (sv)
  9. ^ «1967: Ingvar Svahn, Malmö FF», aftonbladet.se. Besøkt 14. juli 2013 (sv)
  10. ^ «Ulrich Vinzents», profil på SvFFs hjemmeside, oppdatert 2013. Besøkt 14. juli 2013 (sv)
  11. ^ «Alex - yngste allsvenske MFF:are någonsin!», fra Malmö FFs hjemmeside, 18. september 2008. Arkivert side på archive.org fra 20. januar 2015, besøkt 14. september 2015 (sv)
  12. ^ «Sveriges landslagsmän 1908-2012», av Jimmy Lindahl, fra SvFFs hjemmeside. Besøkt 13. juli 2013 (sv)
  13. ^ a b «Hamad vill inte ta av bindeln», av Jan Jönsson, sydsvenskan.se, 5. februar 2013. Besøkt 17. januar 2014 (sv)
  14. ^ «Rosenberg behåller kaptensbindeln i MFF», av Max Wiman, sydsvenskan.se, 13. februar 2015. Besøkt 14. februar 2015 (sv)
  15. ^ «Morgondagens startelva», fra Malmö FFs hjemmeside, 30. januar 2014. Arkivert side fra 13. februar 2015, besøkt 14. september 2015 (sv)