Liste over skyskrapere i Spania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Torre Agbar i Barcelona, er 154 meter.
Torre de Madrid i Madrid, er 152 meter.
Gran Hotel Bali i Benidorm, er 186 meter.
Torre Iberdrola i Bilbao, er 165 meter.

Denne listen over høyeste bygninger i Spania rangerer skyskrapere i Spania etter høyde. Siden 2002 har Gran Hotel Bali som ligger i Benidorm vært Spanias høyeste skyskraper med sine 186 meter. I 2008 overtok Torre Espacio med sine 236 meters høyde, men det varte bare i ett år, til Torre Caja Madrid med sine 248,3 meter overtok. Samme år ble Torre de Cristal ferdigbygget og er nå Spanias høyeste skyskraper med sine 249 meter. Men det er mange andre skyskrapere under bygging som snart også er med.

[Tabellen trenger rydding]

Pl. Bygning By Høyde Etasjer År
1 Torre Caja Madrid Madrid 250 m  820 ft 45 2009
2 Torre de Cristal Madrid 249,5 m  819 ft 52 2009
3 Torre Sacyr Vallehermoso Madrid 236 m  774 ft 52 2008
4 Torre Espacio Madrid 236 m  774 ft 57 2008
5 Gran Hotel Bali Benidorm 186 m  610 ft 52 2002
6 Torre Lugano Benidorm 158 m  516 ft 43 2008
7 Torre Picasso Madrid 157 m  515 ft 46 1988
8 Hotel Arts Barcelona 154 m  505 ft 44 1984
9 Torre Mapfre Barcelona 154 m  504 ft 44 1992
10 Neguri Gane Benidorm 148 m  485 ft 40 2002
11 Edificio Kronos Benidorm 145 m  476 ft 41 2008
12 Torre Agbar Barcelona 144 m  473 ft 33 2005
13 Torre Madrid Madrid 142 m  466 ft 36 1957
14 Torre Mediterráneo Benidorm 135 m  442 ft 38 2012
15 Torre Europa Madrid 121 m  397 ft 30 1985
16 Torre de Santa Cruz I Santa Cruz de Tenerife 120 m  397 ft 35 2004
17 Torre de Santa Cruz II Santa Cruz de Tenerife 120 m  397 ft 35 2006
18 Torre Levante Benidorm 120 m  397 ft 35 1985
19 Habitat Sky Barcelona 120 m  397 ft 31 2007
20 Torre Costa Rica La Coruña 119 m  395 ft 31 1973
21 Torre de la Universidad Laboral Gijon 117 m  387 ft 17 1956
22 Edificio España Madrid 117 m  384 ft 25 1953
23 Hoteles Hilton Valencia 117 m  384 ft 25 2008
24 Torre Soinsa Benidorm 116 m  383 ft 36 1993
25 Torres de Colón Madrid 116 m  383 ft 25 1967
26 Costa Blanca 1 Barcelona 116 m  383 ft 36 1993
27 Puerta de Europa de Madrid Madrid 115 m  377 ft 26 1996
28 Torre de Francia Valencia 115 m  377 ft 35 2002
29 Puerta de Europa I Madrid 114 m  374 ft 26 1996
30 Puerta de Europa II Madrid 114 m  374 ft 26 1996
31 Edificio Colón Barcelona 110 m  360 ft 28 1970
32 Beni Beach Madrid 110 m  360 ft 35 1996
33 Hotel Princess Barcelona 109 m  359 ft 26 2004
34 Blanco de Beach Madrid 108 m  358 ft 31 1981
35 Playa Azul Benidorm 105 m  334 ft 28 2002
36 Hesperia Tower L'Hospitalet de Llobregat 105 m  334 ft 28 2006
37 Edificio Ministerio de Comercio Madrid 100 m  328 ft 26 1979
38 Gemelos 22 1 Benidorm 100 m  328 ft 32 2002
39 Gemelos 22 2 Benidorm 100 m  328 ft 32 2002
40 El Barco Alicante 100 m  328 ft 30 1963

Liste over bygninger under konstruksjon[rediger | rediger kilde]

Pl. Bygning By Høyde Etasjer År
1 Residencial in Tempo Benidorm 200 m  656 ft 47 2011
2 Torre Casajol Sevilla 178 m  584 ft 40 2012
3 Torre Iberdrola Bilbao 165 m  541 ft 40 2011
4 Triangle Ferroviari Barcelona 148 m  486 ft 34 ubestemt
5 Torre Mediterráneo Benidorm 135 m  442 ft 38 2012
6 Centro Internacional de Convenciones de la Ciudad de Madrid Madrid 119 m  390 ft 10 2011
7 Oficines Illa Forum Barcelona 104 m   341 ft 27 ubestemt
8 Edifici Ona Barcelona 100 m   328 ft 19 ubestemt

Liste over høyeste tårn[rediger | rediger kilde]

Pl. Bygning By Høyde Etasjer År
1 Torre de Collserola Barcelona 288 m  946 ft - 1991
2 Torrespaña Madrid 231 m  757.87 ft - 1982
3 Torre Calatrava Barcelona 136 m  446 ft - 1992
4 Torre Jaume I Barcelona 107 m  351 ft - 1931
5 Faro de Moncloa Madrid 100 m  351 ft - 1992

Se også[rediger | rediger kilde]