Liste over skøytebaner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Dette er en liste over baner for hurtigløp på skøyter verden over. Som utgangspunkt er alle 400 meters kunstisbaner som er listet i resultatdatabasen Speed Skating News[1] med, i tillegg til andre større baner som brukes i internasjonale konkurranser. Norske 400 m-baner som er i bruk, f.eks. med terminfestede løp i sesongen 2009/10[2] er også med i denne oversikten.

Forklaring til tabellen:

  • Sted: En del av banene ligger på små steder uten egen Wikipedia-artikkel. I disse tilfeller er det lagt link til neste administrative nivå, typisk county i USA og prefektur i Japan.
  • Åpnet: Her benyttes i utgangspunktet året det ble opparbeidet skøytebane på stedet; dersom en naturisbane har blitt omgjort til kunstisbane, brukes året naturisbanen ble opprettet. Det samme i tilfeller hvor det er blitt laget en innendørsbane. Unntak kan forekomme, se evt. lenker for mer informasjon.
  • Overbygg: Dersom intet er nevnt, er dette en utendørsbane. 'Delvis overbygd' betyr i de fleste tilfeller at det er overbygd over selve hurtigløpsbanen, men at området ellers er åpent.

For kolonnenen Høyde og Type brukes opplysninger gitt i Speed Skating News,[1] med mindre annet er oppgitt. For baner med egen artikkel, er opplysningen hentet fra artikkelen. Følg denne for evt. kilder.

Land Sted Bane Høyde (moh.) Åpnet Type Overbygg
Norge Norge Arendal Myra kunstisbane 71 2004 Kunstis  
Norge Norge Asker Risenga kunstisbane 106 1992 Kunstis[3]  
Norge Norge Bergen Slåtthaug kunstisbane 61 1991 Kunstis[4]  
Norge Norge Bjugn Fosenhallen 8 2007 Kunstis Innendørs
Norge Norge Drammen Marienlyst stadion 4 2002 Kunstis  
Norge Norge Geithus Furumo stadion 116 1935 Kunstis  
Norge Norge Gol Glitre stadion 231 1968 Naturis[5]  
Norge Norge Hamar Vikingskipet 125 1992 Kunstis Innendørs
Norge Norge Hol Hol idrettsplass 537 1981 Naturis[6]  
Norge Norge Hundorp Flatmoen idrettspark 225 1977 Naturis[7]  
Norge Norge Jevnaker Jevnaker stadion 152 1916 Kunstis[8]  
Norge Norge Kongsberg Kongsberg idrettspark 173 1956 Naturis[9]  
Norge Norge Kongsvinger Holt stadion 181 1981 Naturis[10]  
Norge Norge Kristiansund Lerøy kunstisbane 22 2009 Kunstis[11]  
Norge Norge Larvik Fram kunstisbane 8 1903[12] Kunstis[13]  
Norge Norge Oslo Frogner stadion 42 1914 Kunstis  
Norge Norge Oslo Valle Hovin stadion 92 1966 Kunstis  
Norge Norge Sand i Nord-Odal Prestberget idrettsanlegg 159 1978 Naturis[14]  
Norge Norge Skien Skien isstadion 10 1973 Kunstis[15]  
Norge Norge Stavanger Sørmarka arena 48 1981 Kunstis Innendørs
Norge Norge Tromsø Tromsdalen kunstisbane 19 1985 Kunstis[16]  
Norge Norge Trondheim Leangen kunstisbane 60 1979 Kunstis[17]  
Norge Norge Trøgstad Båstad kunstis 177 1998 Kunstis  
Norge Norge Tynset Nytrømoen 506 1971 Naturis  
Norge Norge Tønsberg Tønsberg Kunstisbane 57 1996 Kunstis[18]  
Canada Canada Calgary Olympic Oval 1105 1987 Kunstis Innendørs
Canada Canada Fort St. John Enerplex 700 2009 Kunstis Innendørs[19]
Canada Canada Québec (Sainte-Foy) Centre National Gaétan-Boucher 103 1978 Kunstis[20]  
Canada Canada Richmond Richmond Olympic Oval 4 2008 Kunstis Innendørs
Canada Canada Winnipeg Susan Auch Oval 231 1918 Naturis[21]  
Danmark Danmark København Genforeningspladsen 15 2001 Kunstis  
Finland Finland Helsingfors Åggelbys idrottspark 39 1977 Kunstis[22]  
Finland Finland Seinäjoki Jääurheilukeskus 44 1952 Kunstis[23]  
Hviterussland Hviterussland Minsk Minsk Arena 209 2009 Kunstis Innendørs
Italia Italia Baselga di Pinè Ice Rink Pinè 998 1985 Kunstis  
Italia Italia Collalbo Arena Ritten 1173 1989 Kunstis  
Italia Italia Torino Oval Lingotto 233 2001 Kunstis Innendørs
Japan Japan Akan Ko Akan 419 1955 Kunstis[24]  
Japan Japan Akanashi Yatsugatake Skating Center 1002 1986 Kunstis[25]  
Japan Japan Ashikawa City Sports Stadion 111 1985 Kunstis[26]  
Japan Japan Chikuma Sportspark International Chino 820 1989 Kunstis[27]  
Japan Japan Ena Gifu Skate Rink 347 2005 Kunstis[28]  
Japan Japan Fujiyoshida Fuji urgent highland 874 1985 Kunstis[29]  
Japan Japan Hachinohe Yato City Piping Speed Rink 13 1969 Kunstis[30]  
Japan Japan Karuizawa Wind Park Skating Rink 936 2001 Kunstis[31]  
Japan Japan Koriyama Fukushima District Rink 340 1993 Kunstis[32]  
Japan Japan Kushiro Yanagimachi 1 1971 Kunstis[33]  
Japan Japan Matsumoto Asama Onsen International Skating Rink 1042 1969 Kunstis[34]  
Japan Japan Morioka Iwate Prefecture Public Skate Rink 150 1972 Kunstis[35]  
Japan Japan Nagano M-Wave 346 1996 Kunstis Innendørs
Japan Japan Nikko Ardel Kirifuri Sports Valley 596 1991 Kunstis[36]  
Japan Japan Obihiro Meiji Hokkaido-Tokachi Oval 79 2009 Kunstis Innendørs
Japan Japan Okaya Yamabiko 942 1994 Kunstis[37]  
Japan Japan Sapporo Makomanai Open Stadium 75 1970 Kunstis  
Japan Japan Shibukawa Machiyama Highland Skating Center 936 1967 Kunstis[38]  
Japan Japan Tomakomai Tomakomai Highland Sport Center 25 1967 Kunstis[39]  
Japan Japan Yamagata Sogo Sport Center 124 1989 Kunstis[40]  
Kasakhstan Kasakhstan Almaty Medeo 1691 1972 Kunstis  
Kasakhstan Kasakhstan Astana Alau 348 2011 Kunstis Innendørs[41]
Kasakhstan Kasakhstan Petropavl Dinamo Stadion 134 1986 Kunstis[42]  
Kina Kina Changchun Jilin Provincial Speed Skating Rink 210 1974 Kunstis Innendørs
Kina Kina Harbin Heilongjiang Indoor Rink 141 1955 Kunstis Innendørs
Kina Kina Qiqihar Indoor Rink 146 2007 Kunstis Innendørs[43]
Kina Kina Shenyang Bayi Speed Skating Oval 42 1999 Kunstis Innendørs[44]
Nederland Nederland Alkmaar IJsstadion De Meent 0 1972[45] Kunstis Delvis overbygd[46]
Nederland Nederland Amsterdam Kunstijsbaan Jaap Eden 0 1961 Kunstis[47]  
Nederland Nederland Assen De Smelt 10 1971[48] Kunstis[49] Delvis overbygd[50]
Nederland Nederland Breda SpaarSelect Kunstijsbaan 5 2001 Kunstis Innendørs[51]
Nederland Nederland Deventer De Scheg 8 1992 Kunstis Delvis overbygd[52]
Nederland Nederland Eindhoven Kunstijsbaan Eindhoven 18 1970[53] Kunstis Delvis overbygd[54]
Nederland Nederland Enschede IJsbaan Twente 27 2008 Kunstis Innendørs[55]
Nederland Nederland Geleen Glanerbrook 61 1988 Kunstis[56]  
Nederland Nederland Groningen Kardinge 0 1993 Kunstis Innendørs
Nederland Nederland Haag De Uithof 0 1972[57] Kunstis Delvis overbygd[58]
Nederland Nederland Haarlem Kennemerland 0 1962 Kunstis[59]  
Nederland Nederland Heerenveen Thialf 0 1966 Kunstis Innendørs
Nederland Nederland Hoorn Kunstijsbaan De Westfries 0 2006 Kunstis[60]  
Nederland Nederland Tilburg Ireen Wüst IJsbaan 13 2009 Kunstis Innendørs[61]
Nederland Nederland Utrecht De Vechtsebanen 0 1970[62] Kunstis Delvis overbygd[63]
Polen Polen Sanok Tor Blonie 284 1980 Kunstis[64]  
Polen Polen Tomaszów Mazowiecki Tor Pilica 153 1977 Kunstis[65]  
Polen Polen Warszawa Tor Stegny 82 1953[66] Kunstis[67]  
Polen Polen Zakopane Tor Cos 932 1956[68] Kunstis[69]  
Romania Romania Miercurea Ciuc Patinoarul Artificial Vákár Lajos 660 1952 Kunstis[70]  
Russland Russland Gorkij Dinamo Stadion 162 1933 Kunstis[71]  
Russland Russland Jekaterinburg Sportkombinat Yunosti 248 1963 Kunstis[72]  
Russland Russland Kazan Kazanj-Raketa 76 2002 Kunstis[73]  
Russland Russland Kolomna Kolomna skøytesenter 120 2006 Kunstis Innendørs
Russland Russland Moskva Krylatskoje idrettshall 127 2004 Kunstis Innendørs
Russland Russland Novgorod Stadion Trud 162 1933 Kunstis[74]  
Russland Russland Tsjeljabinsk Uralskaja Molnija 222 2005 Kunstis Innendørs[75]
Sveits Sveits Davos Eisstadion 1560 1894 Naturis  
Sverige Sverige Eskilstuna Isstadion 16 1967 Kunstis[76] 250 m
Sverige Sverige Falun Lugnet Kunstis 250 m
Sverige Sverige Gävle Hagaströms Idrottsplats 44 Naturis
Sverige Sverige Göteborg Rudhallen 40 1971 Kunstis Delvis overbygd
Sverige Sverige Karlstad Tingvalla Isstadion 50 1906[77] Kunstis[78]  
Sverige Sverige Motala Motala Isstadion Kunstis 250 m
Sverige Sverige Sandviken Göransson Arena Kunstis Innendørs 250 m
Sverige Sverige Stockholm Östermalms Idrottsplats 10 1912 Kunstis[79]  
Sverige Sverige Sundsvall Gärdebanan 25 1976 Kunstis[80]  
Sverige Sverige Trollhättan Slättbergshallen Kunstis Innendørs 250 m
Sverige Sverige Uppsala Studenternas Idrottsplats 4 1962 Kunstis[81]  
Sverige Sverige Västerås ABB Arena Syd Kunstis Innendørs 250 m
Sverige Sverige Örebro Behrn Arena Kunstis Innendørs 250 m
Sør-Korea Sør-Korea Chuncheon Uiam outdoor rink 79 1993 Kunstis[82]  
Sør-Korea Sør-Korea Jeonju Jeonju Ice Rink 42 1996 Kunstis[83]  
Sør-Korea Sør-Korea Seoul Taereung Indoor Ice Rink 63 1969 Kunstis Innendørs
Tyskland Tyskland Berlin Horst-Dohm-Stadion 47 1974 Kunstis[84]  
Tyskland Tyskland Berlin Sportforum Hohenschönhausen 34 1962 Kunstis Innendørs
Tyskland Tyskland Chemnitz Eissportkomplex Küchwald 410 1974 Kunstis[85]  
Tyskland Tyskland Erfurt Gunda Niemann-Stirnemann Halle 214 1997 Kunstis Innendørs
Tyskland Tyskland Frankfurt am Main Eissportbahn 98 1981 Kunstis[86]  
Tyskland Tyskland Grefrath Eissportzentrum 40 1975 Kunstis[87]  
Tyskland Tyskland Inzell Max Aicher Arena 691 1965 Kunstis
Tyskland Tyskland München Eisstadion am Ostpark 532 1981 Kunstis[88]  
Ukraina Ukraina Kiev Ledovij Stadion 178 1976 Kunstis[89]  
Ungarn Ungarn Budapest Városligeti Műjégpálya 115 1968 Kunstis[90]  
USA USA Butte US High Mountain Altitude Sports Center 1688 1987[91] Naturis[92]  
USA USA Lake Placid James B. Sheffield Olympic Skating Rink 568 1932 Kunstis  
USA USA Milwaukee Pettit National Ice Center 216 1993 Kunstis Innendørs
USA USA Roseville John Rose Minnesota Oval Roseville 276 1993 Kunstis[93]  
USA USA Salt Lake City Utah Olympic Oval 1423 2000 Kunstis Innendørs
Østerrike Østerrike Innsbruck Olympia Eisstadion 586 1963 Kunstis  
Østerrike Østerrike Wien Eisring-Süd 238 1982 Kunstis[94]  

Se også[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.speedskatingnews.info
  2. ^ http://www.n-s-f.no/filarkiv/terminlister/hurtigtermin_10_2009-04-21.htm NSFs terminliste hurtigløp 2009/2010
  3. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOAS
  4. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOBE
  5. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOGO
  6. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOHI
  7. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOHu
  8. ^ http://www.jevnaker-if.no/arkiv/apningsfest-for-jevnaker-kunstis/
  9. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOKO
  10. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOKV
  11. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NONK
  12. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOLF
  13. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOLA
  14. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOSD
  15. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOSK
  16. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOTK
  17. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOTR
  18. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NOTG
  19. ^ http://vorino.com/icespeed/BC.htm[død lenke]
  20. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=KASF
  21. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=KAWI
  22. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=FIHU
  23. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=FISE
  24. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAAK
  25. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAYA
  26. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAAI
  27. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JACH
  28. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAEN
  29. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAFY
  30. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAHA
  31. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAKZ
  32. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAKO
  33. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAKU
  34. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAAS
  35. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAIW
  36. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JANI
  37. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAOK
  38. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAIK
  39. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JATO
  40. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=JAMA
  41. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=KZAH
  42. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=KZPP
  43. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=CHQI
  44. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=CHSH
  45. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLAO
  46. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLAI
  47. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLAM
  48. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLAD
  49. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLAS
  50. ^ http://www.desmelt.nl/
  51. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLBR
  52. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLDE
  53. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLEH
  54. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLEV
  55. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLEN
  56. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLGE
  57. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLDU
  58. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLDH
  59. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLHA
  60. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLHO
  61. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLTI
  62. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLUV
  63. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=NLUT
  64. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=POSA
  65. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=POTM
  66. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=POWT
  67. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=POWA
  68. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=POZA
  69. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=POZK
  70. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=ROMI
  71. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=RUGO
  72. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=RUSV
  73. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=RUKZ
  74. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=RUNI
  75. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=RUUM
  76. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SWEI
  77. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SWTO
  78. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SWTV
  79. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SWOI
  80. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SWSU
  81. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SWUP
  82. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SKCH
  83. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=SKCM
  84. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=BWI
  85. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=CHE
  86. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=FRA
  87. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=GRE
  88. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=MUC
  89. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=UKKI
  90. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=UNBU
  91. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=USBU
  92. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 2015-09-12. Besøkt 6. januar 2010. 
  93. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=USRO
  94. ^ http://www.speedskatingnews.info/?page_id=826&bahn=AUWI