Liste over sentrale norske dommer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over sentrale norske dommer er en liste over avgjørelser falt i norsk rettsvesen, dommer som har vært så sentrale at de i dag er kjent under egen «navn», - i det minste i juridiske kretser.

I rettsvesenet vil enkelte dommer gi presedens, de vil på et eller annet vis bli retningsgivende for etterfølgende avgjørelser i retten. Siden det ofte henvises til slike dommer innen dette fagfeltet har det nedfelt seg en praksis der mange av disse dommene omtales ved populærbetegnelsene i denne listen.[1]

Populærnavn År Publisert
A Trading-dommen 2001 Side 1049, Norsk Retstidende
A. O. Andersen-dommen 1971 Side 575, Norsk Retstidende
ABB-dommen 1999 Side 946, Norsk Retstidende
Abort-dommen 1867 Side 324, Norsk Retstidende
Acetylen-dommen 1964 Side 474, Norsk Retstidende
Acrylball-dommen 1980 Side 1061, Norsk Retstidende
Acryl-dommen 1997 Side 1629, Norsk Retstidende
Advokatbevillings-dommen 2005 Side 416, Norsk Retstidende
Agip-dommen 2001 Side 1265, Norsk Retstidende
Agurkpinne-dommen 2004 Side 675, Norsk Retstidende
Ahnfelt-dommen 1962 Side 133, Norsk Retstidende
Aker Maritime-dommen 2004 Side 1331, Norsk Retstidende
Aksjeemisjon-dommen 2001 Side 716, Norsk Retstidende
Aldebaran-dommen 2009 Side 1090, Norsk Retstidende
Alkejakt-dommen 1972 Side 815, Norsk Retstidende
Allseas II-dommen 2011 Side 999, Norsk Retstidende
Allseas-dommen 2005 Side 855, Norsk Retstidende
Almanakk-dommen 1998 Side 937, Norsk Retstidende
Alpinbakke-dommen I 2000 Side 1991, Norsk Retstidende
Alpinbakke-dommen II 2001 Side 1221, Norsk Retstidende
Alst-dommen 2001 Side 640, Norsk Retstidende
Aluminiumsbåt-dommen 2005 Side 289, Norsk Retstidende
Alvdal bygg-dommen 2008 Side 1307, Norsk Retstidende
Ambassade-dommen 2009 Side 661, Norsk Retstidende
Ambulanse-dommen 2006 Side 1158, Norsk Retstidende
Amoco-dommen 2002 Side 1247, Norsk Retstidende
A-Møbler-dommen 2002 Side 173, Norsk Retstidende
Angiografi-dommen 2006 Side 1217, Norsk Retstidende
Anne Lene Lie-dommen 1998 Side 1565, Norsk Retstidende
ANS Eiendomspart-dommen 1997 Side 1330, Norsk Retstidende
Anth. B. Nilsen-dommen 1956 Side 1188, Norsk Retstidende
Antonsen-dommen 2008 Side 337, Norsk Retstidende
A-pressen-dommen 2003 Side 662, Norsk Retstidende
Arbeidsgiveravgift-dommen 2000 Side 1756, Norsk Retstidende
Arealsvikt-dommen 2003 Side 612, Norsk Retstidende
Arendal Fossekompani-dommen 1989 Side 1230, Norsk Retstidende
ekttenings-dommen 1940 Side 48, Norsk Retstidende
Arv av erstatning-dommen 2006 Side 684, Norsk Retstidende
Arveforskud-dommen 1963 Side 61, Norsk Retstidende
Asdahl-dommen 1986 Side 58, Norsk Retstidende
Asfaltkant-dommen 2000 Side 253, Norsk Retstidende
Asfaltklump-dommen 1967 Side 597, Norsk Retstidende
Ask-dommen 2010 Side 1547, Norsk Retstidende
Astmapasient-dommen 1994 Side 1407, Norsk Retstidende
Astrup-dommen 1976 Side 302, Norsk Retstidende
Atypisk rus-dommen 1967 Side 688, Norsk Retstidende
Aure-dommen 2005 Side 209, Norsk Retstidende
Auring-dommen 1982 Side 1330, Norsk Retstidende
Avvisningsretts-dommen 2007 Side 1587, Norsk Retstidende
B.J.Services-dommen 1998 Side 794, Norsk Retstidende
Baderoms-dommen 2005 Side 1281, Norsk Retstidende
Bager Hughes-dommen 1999 Side 1087, Norsk Retstidende
Baltic-dommen 1969 Side 1308, Norsk Retstidende
Bambuspinne-dommen 2004 Side 675, Norsk Retstidende
Banco Rotto-dommen 1995 Side 896, Norsk Retstidende
Bankansatt-dommen 2000 Side 211, Norsk Retstidende
Bankdemokratiserings-dommen 1979 Side 572, Norsk Retstidende
Bank-dommen 2000 Side 211, Norsk Retstidende
Bankkasserer-dommen 1966 Side 979, Norsk Retstidende
Bardufoss Flyservice-dommen 2010 Side 330, Norsk Retstidende
Barnebidrag-dommen 1997 Side 51, Norsk Retstidende
Barnehage-dommen 2002 Side 654, Norsk Retstidende
Barnetrygd-dommen 1995 Side 54, Norsk Retstidende
Barnevern-dommen I 2001 Side 14, Norsk Retstidende
Barnevern-dommen II 2002 Side 875, Norsk Retstidende
Barnevern-dommen III 2007 Side 561, Norsk Retstidende
Barnevern-dommen 2003 Side 1468, Norsk Retstidende
Barns fiskerett-dommen 2004 Side 1985, Norsk Retstidende
Bastrup-dommen 1998 Side 639, Norsk Retstidende
Bauer-dommen 1995 Side 1122, Norsk Retstidende
Bedriftsmusikk-dommen 1953 Side 633, Norsk Retstidende
Bedriftsutflukt-dommen 2004 Side 487, Norsk Retstidende
Begnavassdrags-dommen 1993 Side 1492, Norsk Retstidende
Bensinstasjons-dommen 1934 Side 625, Norsk Retstidende
Bergan meis-dommen 1939 Side 847, Norsk Retstidende
Bergan meis-dommen 1939 Side 847, Norsk Retstidende
Bergen Kino-dommen 1993 Side 149, Norsk Retstidende
Bergen-dommen 2011 Side 1043, Norsk Retstidende
Bergesen-dommen 1966 Side 1189, Norsk Retstidende
Bergkompani-dommen 1991 Side 74, Norsk Retstidende
Bergrådveien-dommen 1991 Side 147, Norsk Retstidende
Bersagel-dommen 1960 Side 357, Norsk Retstidende
Bidragsplikt-dommen 1916 Side 648, Norsk Retstidende
Big Brother-dommen 2007 Side 687, Norsk Retstidende
Bilbelte-dommen 2005 Side 887, Norsk Retstidende
Bildør-dommen 2006 Side 1099, Norsk Retstidende
Bileksplosjon-dommen 1959 Side 525, Norsk Retstidende
Bilfører-dommen 1984 Side 1246, Norsk Retstidende
Biliåsen-dommen 1989 Side 1339, Norsk Retstidende
Bing-dommen 1920 Side 88, Norsk Retstidende
Bjerke Pedersen-dommen 1981 Side 256, Norsk Retstidende
Bjerkvik-dommen 1995 Side 91, Norsk Retstidende
Bjørgo-dommen 2002 Side 145, Norsk Retstidende
Bjørkevik-dommen 1982 Side 948, Norsk Retstidende
Bjørlo-dommen 1996 Side 78, Norsk Retstidende
Bjørnenak-dommen 2001 Side 762, Norsk Retstidende
Bjøro Håland-dommen 1995 Side 151, Rettens Gang
Blaahval-dommen 1961 Side 202, Norsk Retstidende
Blodpropp-dommen 2004 Side 261, Norsk Retstidende
Blodtrykk-dommen 1955 Side 919, Norsk Retstidende
Blystad Fabrikker-dommen 1958 Side 984, Norsk Retstidende
Bly-sølv-dommen 1925 Side 501, Norsk Retstidende
Blårev-dommen 1938 Side 602, Norsk Retstidende
Bobygg-dommen 1992 Side 1474, Norsk Retstidende
Bodum-dommen 2002 Side 1110, Norsk Retstidende
Boetablering-dommen 2006 Side 1076, Norsk Retstidende
Bokreditt-dommen 1987 Side 729, Norsk Retstidende
Boligblokk-dommen 1991 Side 282, Norsk Retstidende
Boligtap-dommen 1996 Side 516, Norsk Retstidende
Bolteløft-dommen 2008 Side 1646, Norsk Retstidende
Boltepistol-dommen 1981 Side 492, Norsk Retstidende
Bombe-dommen 2005 Side 901, Norsk Retstidende
Bompenge-dommen 1976 Side 579, Norsk Retstidende
Boot Boys-dommen 2002 Side 1618, Norsk Retstidende
Bortelid-dommen 2002 Side 145, Norsk Retstidende
Borthen-dommen 1996 Side 1415, Norsk Retstidende
Borttauings-dommen 2006 Side 1348, Norsk Retstidende
Botulisme-dommen 1973 Side 1153, Norsk Retstidende
Bowling-dommen 2008 Side 932, Norsk Retstidende
Brannrør-dommen 1957 Side 1123, Norsk Retstidende
Brannrør-dommen 1957 Side 1123, Norsk Retstidende
Brannslukningsapparat-dommen 1957 Side 985, Norsk Retstidende
Brannstifter-dommen 2004 Side 165, Norsk Retstidende
Brannstifter-dommen 2007 Side 1665, Norsk Retstidende
Brattøra-dommen 1969 Side 405, Norsk Retstidende
Breiland-dommen 1992 Side 236, Norsk Retstidende
Breivik-dommen 2000 Side 610, Norsk Retstidende
Bremsesvikt-dommen 1954 Side 739, Norsk Retstidende
Brenden-dommen 1991 Side 1182, Norsk Retstidende
Brennevinssalg-dommen 1926 Side 581, Norsk Retstidende
Brennpunkt-dommen 2007 Side 404, Norsk Retstidende
Brislinge-dommen 1962 Side 854, Norsk Retstidende
Brkanovic-dommen 2006 Side 1076, Norsk Retstidende
Bro-dommen 1873 Side 258, Norsk Retstidende
Bruksendrings-dommen 2010 Side 291, Norsk Retstidende
Bruvik-dommen 1996 Side 1647, Norsk Retstidende
Bryggeså-dommen 1999 Side 711, Norsk Retstidende
Bryllupsfoto-dommen 2008 Side 1089, Norsk Retstidende
Brækstad-dommen 1952 Side 150, Norsk Retstidende
Brødrene Gjermundshaug-dommen 2000 Side 268, Norsk Retstidende
Brødrene Holm-dommen 1977 Side 1264, Norsk Retstidende
Brødrene Klepp-dommen 1928 Side 371, Norsk Retstidende
Bråtane-dommen 2002 Side 1436, Norsk Retstidende
BUD-dommen 1998 Side 1809, Norsk Retstidende
Buer og Buer-dommen 1982 Side 1357, Norsk Retstidende
Bukkebo.-dommen 2002 Side 1425, Norsk Retstidende
Bukkebo-dommen 2002 Side 1425, Norsk Retstidende
Bulgaria-dommen 2011 Side 1168, Norsk Retstidende
Bygg & bo-dommen 1990 Side 299, Norsk Retstidende
Bygg og trelast-dommen 1999 Side 247, Norsk Retstidende
Byggelinje-dommen 1918 Side 651, Norsk Retstidende
Byggholt-dommen 2007 Side 1489, Norsk Retstidende
Bærtur-dommen 1948 Side 370, Norsk Retstidende
Bøhler-dommen 2000 Side 996, Norsk Retstidende
Bøhn-dommen 1995 Side 1278, Norsk Retstidende
Bølgepapp-dommen 1995 Side 1922, Norsk Retstidende
Bølgeslag-dommen 1874 Side 145, Norsk Retstidende
Børre Knudsen-dommen 1983 Side 1004, Norsk Retstidende
Båtfeste-dommen 1915 Side 704, Norsk Retstidende
Båtfeste-dommen 1915 Side 704, Norsk Retstidende
Campingvogn-dommen 1973 Side 967, Norsk Retstidende
Canal Digital-dommen 2006 Side 813, Norsk Retstidende
Carl I. Hagen-dommen 1990 Side 257, Norsk Retstidende
Cash & Carry-dommen 1979 Side 1117, Norsk Retstidende
Catch-dommen 2008 Side 982, Norsk Retstidende
Cauda aquina-dommen 1998 Side 1538, Norsk Retstidende
Cecil-dommen 1952 Side 413, Norsk Retstidende
Cigna-dommen 1997 Side 1807, Norsk Retstidende
Cirrus-dommen 1997 Side 199, Norsk Retstidende
Coll-dommen 1940 Side 48, Norsk Retstidende
Continental-dommen I 1920 Side 884, Norsk Retstidende
Continental-dommen II 1980 Side 1428, Norsk Retstidende
Custos-dommen 1992 Side 295, Norsk Retstidende
Dale-dommen 1997 Side 160, Norsk Retstidende
Dalheim-dommen 1982 Side 963, Norsk Retstidende
Dam-dommen 2002 Side 1436, Norsk Retstidende
Dampskip/motorskip-dommen 1929 Side 330, Norsk Retstidende
Damptran-dommen 1920 Side 890, Norsk Retstidende
Damsgaard-dommen 1878 Side 782, Norsk Retstidende
Dani-dommen 1997 Side 771, Norsk Retstidende
Danselærer-dommen 1985 Side 46, Norsk Retstidende
Davanger-dommen 1981 Side 445, Norsk Retstidende
Deinboll-dommen 1968 Side 695, Norsk Retstidende
Denina I-dommen 1999 Side 569, Norsk Retstidende
Denina II-dommen 1999 Side 579, Norsk Retstidende
Derros-dommen 1970 Side 417, Norsk Retstidende
Dikemark-dommen 1950 Side 448, Norsk Retstidende
Discotequeavgift-dommen 1970 Side 1172, Norsk Retstidende
Dispril-dommen 2000 Side 915, Norsk Retstidende
Ditten-dommen 1997 Side 231, Norsk Retstidende
Donepezil-dommen 2009 Side 1055, Norsk Retstidende
Dr. Holm-dommen 1925 Side 1048, Norsk Retstidende
Draktreklame-dommen 1998 Side 300, Norsk Retstidende
Draktreklame-dommen 2000 Side 46, Norsk Retstidende
Dreietårn-dommen 2001 Side 450, Norsk Retstidende
Dreietårn-dommen 2001 Side 450, Norsk Retstidende
Dresin-dommen 1957 Side 590, Norsk Retstidende
Drosje-dommen 1940 Side 424, Norsk Retstidende
Drosjeløyve-dommen 1954 Side 1156, Norsk Retstidende
DSC-dommen 2007 Side 1822, Norsk Retstidende
Duc dAlbe-dommen 1915 Side 704, Norsk Retstidende
Dykker-dommen 2003 Side 338, Norsk Retstidende
Dykker-dommen 2009 Side 1239, Norsk Retstidende
Dykkerulykke-dommen 2007 Side 1458, Norsk Retstidende
Dørvrider-dommen 1965 Side 1061, Norsk Retstidende
Easy-dommen 1962 Side 266, Norsk Retstidende
E-CO-dommen 2005 Side 692, Norsk Retstidende
Egeberg-dommen 1928 Side 1158, Norsk Retstidende
Egen Heim-dommen 1981 Side 462, Norsk Retstidende
Eide-dommen 1995 Side 872, Norsk Retstidende
Eide-dommen 2006 Side 735, Norsk Retstidende
Eiendomsmegleransvar-dommen 1999 Side 408, Norsk Retstidende
Eiendomsmekler-dommen 2005 Side 870, Norsk Retstidende
Eikfinans-dommen 1986 Side 97, Norsk Retstidende
Ekeberg-dommen 1972 Side 289, Norsk Retstidende
Eksportfinans-dommen 2006 Side 593, Norsk Retstidende
Ektefellepensjons-dommen 2006 Side 262, Norsk Retstidende
Elektrodesveiser-dommen 2004 Side 261, Norsk Retstidende
Ellefsen-dommen 1901 Side 706, Norsk Retstidende
Elling-dommen 2003 Side 868, Rettens Gang
Eltema-dommen 1987 Side 35, Norsk Retstidende
Elvebåt-dommen 1995 Side 1734, Norsk Retstidende
Emanuel Vigeland-dommen 1924 Side 340, Norsk Retstidende
EMI-dommen 1985 Side 644, Norsk Retstidende
EMI-dommen 1985 Side 664, Norsk Retstidende
EMK-dommen 2000 Side 996, Norsk Retstidende
Emmeline-dommen 1993 Side 1260, Norsk Retstidende
Emmeline-dommen 1993 Side 1260, Norsk Retstidende
Engelschiøn-dommen 1981 Side 619, Norsk Retstidende
Engevold-dommen 2002 Side 673, Norsk Retstidende
Enkemann-dommen 1976 Side 1302, Norsk Retstidende
Enkepensjons-dommen 2006 Side 262, Norsk Retstidende
Epileptiker-dommen 1970 Side 1192, Norsk Retstidende
EpiLight-dommen 2005 Side 257, Norsk Retstidende
E-post-dommen 1993 Side 77, Rettens Gang
Eriksen-dommen 1956 Side 1070, Norsk Retstidende
Ernst G. Mortensen-dommen 1985 Side 917, Norsk Retstidende
Erte-dommen 1962 Side 89, Norsk Retstidende
Eskemyr-dommen 1975 Side 620, Norsk Retstidende
Espeland-dommen 2001 Side 170, Norsk Retstidende
Essem-dommen 1998 Side 1771, Norsk Retstidende
Etasjeplan-dommen 1940 Side 48, Norsk Retstidende
E-vitamin-dommen 1972 Side 1350, Norsk Retstidende
Exploration Loggin-dommen 1989 Side 231, Norsk Retstidende
Eystein-dommen 1939 Side 736, Norsk Retstidende
EØS-dommen 2000 Side 1811, Norsk Retstidende
Fabcon-dommen 2000 Side 1981, Norsk Retstidende
Faber Bygg-dommen 2000 Side 1076, Norsk Retstidende
Faber-dommen 1964 Side 1090, Norsk Retstidende
Faber-dommen 1964 Side 1090, Norsk Retstidende
Fabrikktomten-dommen 1994 Side 1617, Norsk Retstidende
Factoring Finans-dommen 1992 Side 504, Norsk Retstidende
Falconbridge-dommen 1935 Side 122, Norsk Retstidende
Falkum-dommen 2005 Side 1202, Norsk Retstidende
Fallskjermhopper-dommen 1986 Side 292, Norsk Retstidende
Fana-dommen I 1969 Side 643, Norsk Retstidende
Fana-dommen II 1985 Side 1339, Norsk Retstidende
Fangen-dommen 1956 Side 1033, Norsk Retstidende
Far-dommen 1957 Side 1000, Norsk Retstidende
Fearnley-dommen 2003 Side 400, Norsk Retstidende
Fefor-dommen 1982 Side 814, Norsk Retstidende
Fekene-dommen 2000 Side 959, Norsk Retstidende
Fekete-dommen 1980 Side 1109, Norsk Retstidende
Fellesgjeld-dommen 2008 Side 976, Norsk Retstidende
Fengselsbetjent-bevis-dommen 1999 Side 1269, Norsk Retstidende
Fergeleie-dommen 1979 Side 1326, Norsk Retstidende
Fetisjisme-dommen 1968 Side 626, Norsk Retstidende
Figgenelv-dommen 1970 Side 1176, Norsk Retstidende
Finch-dommen 2009 Side 1568, Norsk Retstidende
Findexa-dommen 2005 Side 1601, Norsk Retstidende
Finne-dommen 1928 Side 495, Norsk Retstidende
Firda Sjøfarmer-dommen 2005 Side 1461, Norsk Retstidende
Firesafe-dommen 1997 Side 574, Norsk Retstidende
First Securities-dommen 2010 Side 999, Norsk Retstidende
Fiskarbank-dommen 1990 Side 1235, Norsk Retstidende
Fiskeavgift-dommen 1995 Side 530, Norsk Retstidende
Fiskefôr-dommen 1992 Side 453, Norsk Retstidende
Fiskekvote-dommen 1992 Side 1235, Norsk Retstidende
Fiskeparti-dommen 1915 Side 122, Norsk Retstidende
Fiskeruse-dommen 1958 Side 833, Norsk Retstidende
Fjellskråning-dommen 1980 Side 1272, Norsk Retstidende
Fjellvann-dommen 1961 Side 973, Norsk Retstidende
Fjernvarme-dommen 1991 Side 220, Norsk Retstidende
Fjordlaks-dommen 1995 Side 530, Norsk Retstidende
Fjøsrøkter-dommen 1957 Side 25, Norsk Retstidende
Flaggermus-dommen 1959 Side 275, Norsk Retstidende
Flekkmasse-dommen 1972 Side 53, Rettens Gang
Flerskade-dommen 2006 Side 871, Norsk Retstidende
Flood-dommen 1976 Side 1104, Norsk Retstidende
Floris-dommen 1966 Side 1532, Norsk Retstidende
Fluberg-dommen 1959 Side 1321, Norsk Retstidende
Fluktbil-dommen 2003 Side 557, Norsk Retstidende
Flymanøver-dommen 1973 Side 1268, Norsk Retstidende
Flyski-dommen 1964 Side 132, Norsk Retstidende
Fokus Bank-dommen 2010 Side 412, Norsk Retstidende
Folgefonn hotell-dommen 1987 Side 1205, Norsk Retstidende
Folketellings-dommen 1973 Side 486, Norsk Retstidende
Fondsforvalter-dommen 2009 Side 22, Norsk Retstidende
Fondsforvalter-dommen 2009 Side 22, Norsk Retstidende
Forbrukerråd-dommen 1962 Side 193, Norsk Retstidende
Forelegg-dommen 2002 Side 209, Norsk Retstidende
Forkjøpsrett-dommen 1982 Side 1625, Norsk Retstidende
Forland-dommen 1993 Side 1012, Norsk Retstidende
Forliks-dommen 1994 Side 1430, Norsk Retstidende
Fornebo-dommen 1940 Side 598, Norsk Retstidende
Fornminne-dommen 1997 Side 70, Norsk Retstidende
Forsikringsforliks-dommen 1980 Side 84, Norsk Retstidende
Forsikringsmegler-dommen 1999 Side 718, Norsk Retstidende
Forsøkets nedre grense-dommen 2008 Side 867, Norsk Retstidende
Forus Travbane-dommen 1965 Side 1309, Norsk Retstidende
Fosen-dommen 1999 Side 458, Norsk Retstidende
Foss-dommen 1983 Side 979, Norsk Retstidende
Fotballspiller-dommen 2006 Side 1642, Norsk Retstidende
Fotoblitz-dommen 1982 Side 1294, Norsk Retstidende
Frang & Johnsen-dommen 1964 Side 335, Norsk Retstidende
Fredrikstad Energi-dommen 2003 Side 60, Norsk Retstidende
Friviljug handel-dommen 1989 Side 1353, Norsk Retstidende
Frognerkilen-dommen 1906 Side 532, Norsk Retstidende
Fure-dommen 1925 Side 192, Norsk Retstidende
Furumoa-dommen 1998 Side 1164, Norsk Retstidende
Furunkulose-dommen 1992 Side 453, Norsk Retstidende
Furustav-dommen 1923 Side 468, Norsk Retstidende
Fusa-dommen 1990 Side 874, Norsk Retstidende
Fyrlykt-dommen 1913 Side 656, Norsk Retstidende
Gade-dommen 1920 Side 400, Norsk Retstidende
Gamvik-dommen 1992 Side 1642, Norsk Retstidende
Gamvikfisk-dommen 1993 Side 289, Norsk Retstidende
Gangenes-dommen 1996 Side 918, Norsk Retstidende
Garasje-dommen 1999 Side 408, Norsk Retstidende
Gardermo-dommen 2006 Side 486, Norsk Retstidende
Gardermoen flyrestaurant-dommen 1989 Side 1198,
Garnblåse-dommen 1965 Side 1047, Norsk Retstidende
Garnblåse-dommen 1965 Side 1047, Norsk Retstidende
Garnfisk-dommen 1993 Side 808, Norsk Retstidende
Gate Gourmet-dommen 2011 Side 1755, Norsk Retstidende
Gave-dommen 1986 Side 164, Norsk Retstidende
Gebyr-dommen 2004 Side 1603, Norsk Retstidende
Georges-dommen 1965 Side 712, Norsk Retstidende
Gesims-dommen 1939 Side 766, Norsk Retstidende
Gezina-dommen 2006 Side 602, Norsk Retstidende
GI-dommen 1983 Side 716, Norsk Retstidende
Giftdraps-dommen 2002 Side 481, Norsk Retstidende
Gimle gård-dommen 1955 Side 68, Norsk Retstidende
Gisløys-dommen 2002 Side 112, Norsk Retstidende
Gisløys-dommen 2002 Side 112, Norsk Retstidende
Gjensidige-dommen 1995 Side 904, Norsk Retstidende
Glacier blue-dommen 1961 Side 297, Norsk Retstidende
Glamox-dommen 1964 Side 65, Norsk Retstidende
Glomfjord-dommen 1957 Side 522, Norsk Retstidende
Glomma-dommen 1964 Side 429, Norsk Retstidende
Gloppen-dommen 2005 Side 394, Norsk Retstidende
GMAC-dommen 1992 Side 438, Norsk Retstidende
Gogstad-dommen 1994 Side 499, Norsk Retstidende
Gol Bygg-dommen 1983 Side 1052, Norsk Retstidende
Gommerud-dommen 1983 Side 700, Norsk Retstidende
Granat-dommen 1983 Side 758, Norsk Retstidende
Gran-dommen 2001 Side 213, Norsk Retstidende
Grisehus-dommen 1934 Side 330, Norsk Retstidende
Grusuttak-dommen 2006 Side 720, Norsk Retstidende
Grytemaskin-dommen 1970 Side 794, Norsk Retstidende
Gulliksen-dommen 1964 Side 1175, Norsk Retstidende
Gulvluke-dommen 1991 Side 1303, Norsk Retstidende
Gårdsdam-dommen 2002 Side 1283, Norsk Retstidende
Haakonsen-dommen 2001 Side 1702, Norsk Retstidende
Haavik-dommen 1976 Side 909, Norsk Retstidende
Hafskjold-dommen 1981 Side 1137, Norsk Retstidende
Hafslund Nett-dommen 2008 Side 343, Norsk Retstidende
Hagen-dommen 1990 Side 257, Norsk Retstidende
Hagerup-dommen 1958 Side 583, Norsk Retstidende
Haglegevær-dommen 2004 Side 1324, Norsk Retstidende
Hakon-dommen 2002 Side 1576, Norsk Retstidende
Hald-dommen 1996 Side 932, Norsk Retstidende
Hall-dommen 1926 Side 83, Norsk Retstidende
Hallo-Hallo-dommen 1940 Side 327, Norsk Retstidende
Halvorsen-dommen 1999 Side 1495, Norsk Retstidende
Hamburg-dommen 1937 Side 173, Norsk Retstidende
Hanekleiv-dommen 2010 Side 24, Norsk Retstidende
Hangangur-dommen 1996 Side 654, Norsk Retstidende
Hannevig-dommen 1927 Side 1064, Norsk Retstidende
Hardangerjakt-dommen 1990 Side 829, Norsk Retstidende
Hardangervidda nasjonalpark-dommen 1986 Side 199,
Hardhaus-dommen 1991 Side 719, Norsk Retstidende
Harnoll-dommen 1976 Side 1317, Norsk Retstidende
Harper-dommen 1975 Side 944, Norsk Retstidende
Hasjoppbevarings-dommen 1998 Side 459, Norsk Retstidende
Hasjseiler-dommen II 1989 Side 1004, Norsk Retstidende
Haug-dommen 1973 Side 1409, Norsk Retstidende
Haughom-dommen 1995 Side 1460, Norsk Retstidende
Hauglin-dommen 1986 Side 1250, Norsk Retstidende
Hauketo-dommen 1985 Side 1011, Norsk Retstidende
Havlær-dommen 1957 Side 33, Norsk Retstidende
Havneanlegg-dommen 1963 Side 85, Norsk Retstidende
Havrevold-dommen 1979 Side 481, Norsk Retstidende
Heddalsvatnet-dommen 1905 Side 53, Norsk Retstidende
Heerema-dommen 1992 1992 Side 1401, Norsk Retstidende
Heerema-dommen 1997 1997 Side 860, Norsk Retstidende
Heerema-dommen 2002 2002 Side 718, Norsk Retstidende
Hegnar Hotell-dommen 1996 Side 64, Norsk Retstidende
Heimdalmotor-dommen 1980 Side 1498, Norsk Retstidende
Heisdør-dommen 1957 Side 1097, Norsk Retstidende
Hektor-dommen 1950 Side 1108, Norsk Retstidende
Helly-Hansen-dommen 1922 Side 62, Norsk Retstidende
Hempel-dommen 2010 Side 306, Norsk Retstidende
Hengebro-dommen 1964 Side 446, Norsk Retstidende
Henjum-dommen 1990 Side 861, Norsk Retstidende
Hepatitt-dommen 1981 Side 312, Norsk Retstidende
Herlofson-dommen 1994 Side 813, Norsk Retstidende
Hesby-dommen 1988 Side 414, Norsk Retstidende
Hesjetråd-dommen 1933 Side 475, Norsk Retstidende
Hessevåg-dommen 1985 Side 1128, Norsk Retstidende
Hex-dommen 2007 Side 209, Norsk Retstidende
Histidin-dommen 2008 Side 1555, Norsk Retstidende
HIV-dommen 1990 Side 768, Norsk Retstidende
Hjelmeland-dommen 1987 Side 1231, Norsk Retstidende
Hjelpeverge-dommen 1999 Side 1903, Norsk Retstidende
Hjemmehjelp-dommen 2008 Side 755, Norsk Retstidende
Hjertøy-dommen 1991 Side 207, Norsk Retstidende
Hjulfelg-dommen 1933 Side 365, Norsk Retstidende
Hoff-dommen II 1954 Side 710, Norsk Retstidende
Hoff-dommen 1926 Side 342, Norsk Retstidende
Hogstad-dommen 1999 Side 1382, Norsk Retstidende
Hogstforbud-dommen 2003 Side 1630, Norsk Retstidende
Hokland-dommen 1979 Side 1200, Norsk Retstidende
Holbæk Eriksen-dommen 1925 Side 256, Norsk Retstidende
Holmenkollbane-dommen 1931 Side 513, Norsk Retstidende
Holmlia-dommen 1956 Side 1229, Norsk Retstidende
Holst-dommen 1973 Side 931, Norsk Retstidende
Holtenæs-dommen 1948 Side 359, Norsk Retstidende
Hopen-dommen 2008 Side 1747, Norsk Retstidende
Hopsdal-dommen 1991 Side 352, Norsk Retstidende
Horseng-dommen 1993 Side 1538, Norsk Retstidende
Hovda-dommen 1994 Side 912, Norsk Retstidende
Huldra-dommen 2007 Side 1329, Norsk Retstidende
Huleboer-dommen 2010 Side 612, Norsk Retstidende
Humorist-dommen 1919 Side 669, Norsk Retstidende
Humphreys-dommen 2003 Side 198, Norsk Retstidende
Hund som går løs-dommen 1954 Side 710, Norsk Retstidende
Hunde-dommen 1937 1937 Side 861, Norsk Retstidende
Hunde-dommen 1977 Side 97, Norsk Retstidende
Hunsbedt-dommen 2003 Side 1821, Norsk Retstidende
Huseby Kvaalen-dommen 1967 Side 1570, Norsk Retstidende
Huse-dommen 1993 Side 480, Norsk Retstidende
Huttiheita-dommen 1961 Side 1049, Norsk Retstidende
Hvalavgift-dommen 1952 Side 1089, Norsk Retstidende
Hvaler-dommen I 2005 Side 805, Norsk Retstidende
Hvaler-dommen II 2006 Side 1547, Norsk Retstidende
Hvalolje-dommen 1952 Side 1089, Norsk Retstidende
Hydalen-dommen 1993 Side 321, Norsk Retstidende
Hydraulik Brattvåg-dommen 1965 Side 588, Norsk Retstidende
Hydraulik Brattvåg-dommen 1965 Side 588, Norsk Retstidende
Hydro-dommen 1974 Side 332, Norsk Retstidende
Hydropatent-dommen 2001 Side 450, Norsk Retstidende
Hyggetur med jobben-dommen 2004 Side 487, Norsk Retstidende
Hønefoss Bryggeri-dommen 1927 Side 501, Norsk Retstidende
Hønsehauk-dommen 1997 Side 1341, Norsk Retstidende
Høydehopp-dommen 2004 Side 2015, Norsk Retstidende
Høyspentmast-dommen 2007 Side 464, Norsk Retstidende
Håbrand-dommen 1970 Side 871, Norsk Retstidende
Hålandsdalen-dommen 1967 Side 920, Norsk Retstidende
Hålands-dommen 1967 Side 920, Norsk Retstidende
Håndamputasjons-dommen 1975 Side 710, Norsk Retstidende
Hårfjernings-dommen 2005 Side 25, Norsk Retstidende
Hårfjernings-dommen 2005 Side 257, Norsk Retstidende
Ibestad Havfiske-dommen 1973 Side 679, Norsk Retstidende
Ibsen-dommen 1876 Side 433, Norsk Retstidende
Idamar-dommen 2006 Side 999, Norsk Retstidende
Ideal-dommen 2000 Side 679, Norsk Retstidende
IKM-dommen 2005 Side 480, Norsk Retstidende
Ildsfarlighets-dommen 1934 Side 625, Norsk Retstidende
Impotensia generandi-dommen 1921 Side 406, Norsk Retstidende
INA-dommen 1998 Side 1779, Norsk Retstidende
Informasjonsansvars-dommen 2008 Side 1078, Norsk Retstidende
Informasjonsplikt-dommen 2003 Side 1524, Norsk Retstidende
Innekatt-dommen 1993 Side 1260, Norsk Retstidende
Inneklima-dommen 2000 Side 620, Norsk Retstidende
Innreiseforbud-dommen 2008 Side 560, Norsk Retstidende
Interiørarkitekt-dommen 1978 Side 702, Norsk Retstidende
Isberg-dommen 1982 Side 491, Norsk Retstidende
Isbjørn-dommen 1978 Side 553, Norsk Retstidende
Isene-dommen 1981 Side 745, Norsk Retstidende
Isklump-dommen 1951 Side 212, Norsk Retstidende
Iskremsalong-dommen 1993 Side 505, Norsk Retstidende
Ivar Aasens vei-dommen 2008 Side 362, Norsk Retstidende
Ivaran-dommen 2003 Side 696, Norsk Retstidende
Iversen-dommen 1966 Side 421, Norsk Retstidende
Jagerfly-dommen 1973 Side 1268, Norsk Retstidende
Jahrenkilden-dommen 1981 Side 106, Norsk Retstidende
Jaktsameie-dommen 1969 Side 1092, Norsk Retstidende
Jan Mayen-dommen 1935 Side 424, Norsk Retstidende
Jensen-dommen 1997 Side 1044, Norsk Retstidende
Jernskrap-dommen 1912 Side 263, Norsk Retstidende
Jernsplint-dommen 1947 Side 723, Norsk Retstidende
Johansen-dommen 1971 Side 300, Norsk Retstidende
Jordmor-dommen 1964 Side 1345, Norsk Retstidende
Julekort-dommen 1899 Side 339, Norsk Retstidende
Jæren Skoglag-dommen 1988 Side 519, Norsk Retstidende
Jærstrendene-dommen 1988 Side 890, Norsk Retstidende
Jørgensen-dommen 1997 Side 390, Norsk Retstidende
Kabel-dommen 1955 Side 872, Norsk Retstidende
Kabelferge-dommen 1988 Side 1003, Norsk Retstidende
Kallevig-dommen 1925 Side 472, Norsk Retstidende
Kampen Grafisk-dommen 2005 Side 16, Norsk Retstidende
Kantine-dommen 1974 Side 905, Norsk Retstidende
Karmøy-dommen 1975 Side 882, Norsk Retstidende
Kassaregister-dommen 1940 Side 519, Norsk Retstidende
Kaupanes-dommen 1978 Side 678, Norsk Retstidende
Kielland-dommen 1971 Side 264, Norsk Retstidende
KILE-dommen 2005 Side 65, Norsk Retstidende
Kilelland-dommen 1971 Side 264, Norsk Retstidende
Kina-Hansen-dommen 1998 Side 761, Norsk Retstidende
Kinaputt-dommen 2004 Side 1942, Norsk Retstidende
Kinematograf-dommen 1929 Side 337, Norsk Retstidende
Kise-dommen 1980 Side 173, Norsk Retstidende
Kise-dommen 1980 Side 173, Norsk Retstidende
Kistebakkane-dommen 2010 Side 103, Norsk Retstidende
Kistefoss-dommen 2011 Side 755, Norsk Retstidende
Kiærulf-dommen 1993 Side 312, Norsk Retstidende
Kiærulf-dommen 1993 Side 312, Norsk Retstidende
Kiønig-dommen 1995 Side 1422, Norsk Retstidende
Kjele-dommen 1979 Side 1224, Norsk Retstidende
Kjell Braathen-dommen 2005 Side 826, Norsk Retstidende
Kjelsberg-dommen 2000 Side 604, Norsk Retstidende
Kjeseth-dommen 1971 Side 730, Norsk Retstidende
Kjærran-dommen 2006 Side 776, Norsk Retstidende
Klepp-dommen 1959 Side 1244, Norsk Retstidende
Kløfta-dommen 1976 Side 1, Norsk Retstidende
Knallskudd-dommen 1991 Side 1124, Norsk Retstidende
Knutelin-dommen 1970 Side 1059, Norsk Retstidende
Knutssøn-dommen 1966 Side 364, Norsk Retstidende
Koffein-dommen 1993 Side 916, Norsk Retstidende
Kollbjørg-dommen 1961 Side 1195, Norsk Retstidende
KOLS-dommen 2001 Side 1646, Norsk Retstidende
Kommunistpropaganda-dommen 1922 Side 41, Norsk Retstidende
Kongepark-dommen 1996 Side 672, Norsk Retstidende
Kongsbakke-dommen 2008 Side 803, Norsk Retstidende
Konsesjonskraftpris-dommen 2000 Side 806, Norsk Retstidende
Konsesjonslov-dommen 1918 Side 401, Norsk Retstidende
Konstaterings-dommen 2000 Side 70, Norsk Retstidende
Kornmonopol-dommen 1964 Side 534, Norsk Retstidende
Korssjøfjell-dommen 1988 Side 1217, Norsk Retstidende
Kosmos-dommen 1965 Side 954, Norsk Retstidende
KPMG-dommen 2002 Side 286, Norsk Retstidende
Kraftlinje-dommen 2007 Side 464, Norsk Retstidende
Kragerø-dommen 1974 Side 723, Norsk Retstidende
Kran-dommen 1969 Side 109, Norsk Retstidende
Kraniebrud-dommen 1975 Side 82, Norsk Retstidende
Kreftbehandlings-dommen 1996 Side 1384, Norsk Retstidende
Krekar-dommen 2007 Side 1573, Norsk Retstidende
Krigsforbryter-dommen 2010 Side 1445, Norsk Retstidende
Krigspensjons-dommen 1991 Side 74, Norsk Retstidende
Krigsskade-dommen 1981 Side 809, Norsk Retstidende
Krigsulykke-dommen 1985 Side 156, Norsk Retstidende
KRL-fag-dommen 2001 Side 1006, Norsk Retstidende
Krokedal-dommen 1973 Side 705, Norsk Retstidende
Kroppsvask-dommen 2010 Side 612, Norsk Retstidende
Kruse Smith-dommen 2000 Side 758, Norsk Retstidende
Ku-dommen 1910 Side 231, Norsk Retstidende
Kullgrabb-dommen 1936 Side 345, Norsk Retstidende
Kunstmappe-dommen 1903 Side 748, Norsk Retstidende
Kure-dommen 1922 Side 308, Norsk Retstidende
Kvaal-dommen 1977 Side 782, Norsk Retstidende
Kystlink-dommen 2010 Side 202, Norsk Retstidende
Kåfjorden-dommen 1985 Side 247, Norsk Retstidende
Kårstø-dommen 2001 Side 418, Norsk Retstidende
Kåsa-dommen 2000 Side 441, Norsk Retstidende
Labogas-dommen 1996 Side 1463, Norsk Retstidende
Laksefrednings-dommen 1973 Side 705, Norsk Retstidende
Langstein-dommen 1952 Side 122, Norsk Retstidende
Lastebildrap-dommen 1995 Side 1685, Norsk Retstidende
Lastebilforretnings-dommen 1990 Side 1226, Norsk Retstidende
Lastelem-dommen 1986 Side 1293, Norsk Retstidende
Lastetipp-dommen 1965 Side 519, Norsk Retstidende
Lefdal-dommen 2002 Side 56, Norsk Retstidende
Lego-dommen 1994 Side 1584, Norsk Retstidende
Leiebil-dommen 1992 Side 1469, Norsk Retstidende
Leieboer-dommen 1963 Side 540, Norsk Retstidende
Lekeapparat-dommen 2006 Side 61, Norsk Retstidende
Lena maskin-dommen 2000 Side 1360, Norsk Retstidende
Lena-dommen 1996 Side 521, Norsk Retstidende
Leserbrev-dommen 1978 Side 1072, Norsk Retstidende
Lettbetong-dommen 1993 Side 1201, Norsk Retstidende
Librinium-dommen 1970 Side 664, Norsk Retstidende
Librium-dommen 1970 Side 664, Norsk Retstidende
Libæk-dommen 1996 Side 1256, Norsk Retstidende
Lid-dommen 2007 Side 552, Norsk Retstidende
Lie-dommen 1998 Side 1565, Norsk Retstidende
Lier-dommen 1967 Side 697, Norsk Retstidende
Lifjell-dommen 1957 Side 860, Norsk Retstidende
Lift-Up-dommen 1997 Side 1749, Norsk Retstidende
Liland-dommen 1995 Side 1131, Norsk Retstidende
Lillehammer-dommen 2005 Side 1729, Norsk Retstidende
Lillestrøm kommuneskatt-dommen 1956 Side 1180,
Lillestrømulykke-dommen 2006 Side 690, Norsk Retstidende
Lindberg radio-dommen 1955 Side 536, Norsk Retstidende
Listesak-dommen 1979 Side 1492, Norsk Retstidende
Liturgi-dommen 1987 Side 473, Norsk Retstidende
Livbøye-dommen 2006 Side 1473, Norsk Retstidende
LKAB I-dommen 1912 Side 501, Norsk Retstidende
LKAB II-dommen 2007 Side 149, Norsk Retstidende
Lloyd-dommen 1958 Side 1108, Norsk Retstidende
Loffland-dommen 1992 Side 1588, Norsk Retstidende
Lognvik-dommen 2012 Side 355, Norsk Retstidende
Lomita-dommen 1998 Side 1032, Norsk Retstidende
Lund-dommen 2003 Side 1546, Norsk Retstidende
Lundetangen-dommen 1999 Side 1725, Norsk Retstidende
Lundgaard-dommen 2003 Side 504, Norsk Retstidende
Lunner Pukkverk-dommen 1993 Side 528, Norsk Retstidende
Lunner-dommen 1959 Side 1191, Norsk Retstidende
Lydbånd-dommen 1997 Side 797, Norsk Retstidende
Lysaker-dommen 1875 Side 330, Norsk Retstidende
Lysaker-dommen 1973 Side 409, Norsk Retstidende
Lyse-dommen 2007 Side 360, Norsk Retstidende
Lysefjord-dommen 2007 Side 392, Norsk Retstidende
Læregutt-dommen 1959 Side 849, Norsk Retstidende
Løftekran-dommen 1969 Side 109, Norsk Retstidende
Løpeseddel-dommen 1981 Side 1305, Norsk Retstidende
Lågen-dommen 1963 Side 370, Norsk Retstidende
M/S Marlin-dommen 1997 Side 1029, Norsk Retstidende
Madla-dommen 1958 Side 529, Norsk Retstidende
Magnetitt-dommen 1979 Side 1224, Norsk Retstidende
Malangen-dommen 1969 Side 1220, Norsk Retstidende
Malvik - -dommen 1993 Side 811, Norsk Retstidende
Malvik-dommen 1981 Side 462, Norsk Retstidende
Mandal-dommen 2004 Side 1887, Norsk Retstidende
Manken-dommen 1985 Side 532, Norsk Retstidende
Manndalen-dommen 2001 Side 1229, Norsk Retstidende
Maptech-dommen 1995 Side 441, Norsk Retstidende
Mardøla-dommen 1973 Side 107, Norsk Retstidende
Maridal-dommen 1982 Side 173, Norsk Retstidende
Marine Harvest-dommen 2008 Side 969, Norsk Retstidende
Martinsen-dommen 1949 Side 949, Norsk Retstidende
Martinsen-dommen 1998 Side 1916, Norsk Retstidende
Mathiesen-dommen 1971 Side 673, Norsk Retstidende
Mauseth-dommen 2010 Side 366, Norsk Retstidende
Media Bergen-dommen 2001 Side 187, Norsk Retstidende
Mefjorden-dommen 2007 Side 102, Norsk Retstidende
Megafon-dommen 1978 Side 856, Norsk Retstidende
Megler-dommen I 1988 Side 7, Norsk Retstidende
Megler-dommen II 2005 Side 870, Norsk Retstidende
Meltzer-dommen 1931 Side 772, Norsk Retstidende
Memo-dommen 2009 Side 265, Norsk Retstidende
Ménerstatnings-dommen 2003 Side 841, Norsk Retstidende
Meraker-dommen 1958 Side 801, Norsk Retstidende
Messel-dommen 2004 Side 1816, Norsk Retstidende
Mesterhus-dommen 1984 Side 962, Norsk Retstidende
Midlertidsbegrensnings-dommen 1997 Side 343, Norsk Retstidende
Midnight Saga-dommen 2002 Side 509, Norsk Retstidende
Midtlinje-dommen 1994 Side 599, Norsk Retstidende
Midtskau-dommen 1974 Side 1141, Norsk Retstidende
Midtskau-dommen 1974 Side 1141, Norsk Retstidende
Mikrofly-dommen 1996 Side 156, Norsk Retstidende
Min Stil-dommen 1987 Side 1022, Norsk Retstidende
Minde-dommen 1989 Side 1174, Norsk Retstidende
Minkfor-dommen 1973 Side 1153, Norsk Retstidende
Minneord-dommen 1996 Side 742, Norsk Retstidende
Mobbe-dommen 1996 Side 141, Norsk Retstidende
Mobiltelefon-dommen 2007 Side 1274, Norsk Retstidende
MOCS-dommen 1999 Side 330, Rettens Gang
Mohn-dommen 1956 Side 1323, Norsk Retstidende
Molo-dommen 2004 Side 1887, Norsk Retstidende
Momentum-dommen 1997 Side 1050, Norsk Retstidende
Morgenposten-dommen 1948 Side 89, Norsk Retstidende
Mortvedt-dommen 1951 Side 19, Norsk Retstidende
Motvektskran-dommen 1984 Side 742, Rettens Gang
MOZELL-dommen 1995 Side 1908, Norsk Retstidende
Multiconsult-dommen 2004 Side 1887, Norsk Retstidende
Musikklærer-dommen 2009 Side 1626, Norsk Retstidende
Mycron-dommen 1997 Side 1010, Norsk Retstidende
Myggstikk-dommen 2009 Side 1619, Norsk Retstidende
Mykleby-dommen 1965 Side 347, Norsk Retstidende
Mykle-dommen 1958 Side 479, Norsk Retstidende
Mysis-dommen 1999 Side 1517, Norsk Retstidende
Mæle-dommen 2006 Side 1585, Norsk Retstidende
Mønepanne-dommen 1972 Side 965, Norsk Retstidende
Nagell-Erichsen-dommen 1982 Side 745, Norsk Retstidende
Nakkeprolaps-dommen 2007 Side 1370, Norsk Retstidende
Nanset-dommen 1984 Side 248, Norsk Retstidende
Napster.no-dommen 2005 Side 41, Norsk Retstidende
Naturbetong-dommen 1966 Side 1269, Norsk Retstidende
Naturbetong-dommen 1966 Side 1269, Norsk Retstidende
Naturbetong-dommen 2008 Side 362, Norsk Retstidende
Naturfrednings-dommen 1995 Side 1427, Norsk Retstidende
Nea-dommen 1988 Side 880, Norsk Retstidende
NEBB-dommen 2002 Side 696, Norsk Retstidende
Nederland-dommen 1991 Side 1096, Norsk Retstidende
Nerveskade-dommen 1980 Side 1299, Norsk Retstidende
Nervesvulst-dommen 1993 Side 1169, Norsk Retstidende
Nesse-dommen 1997 Side 883, Norsk Retstidende
Nielsen-Vigeland-dommen 1927 Side 1078, Norsk Retstidende
Nilsen-dommen (kommuneskatt) 1956 Side 1180, Norsk Retstidende
Nilsen-dommen (nakkesleng) 2001 Side 320, Norsk Retstidende
Nilsen-testament-dommen 1979 Side 922, Norsk Retstidende
Nimbus-dommen 1995 Side 46, Norsk Retstidende
Nitroglyserin-dommen 1875 Side 330, Norsk Retstidende
Nittedal-dommen 1980 Side 360, Norsk Retstidende
Noem-dommen 1986 Side 178, Norsk Retstidende
Nopec-dommen 1996 Side 1270, Norsk Retstidende
Nora-dommen 1994 Side 38, Norsk Retstidende
Nordberg-dommen 1922 Side 357, Norsk Retstidende
Nordflottør-dommen 1964 Side 238, Norsk Retstidende
Nordland-dommen 1995 Side 486, Norsk Retstidende
Nordlisving-dommen 1963 Side 1153, Norsk Retstidende
Nordtveiten-dommen 2001 Side 561, Norsk Retstidende
Nordtveiten-dommen 2001 Side 651, Norsk Retstidende
Norges råfisklag-dommen 1975 Side 931, Norsk Retstidende
Norges-Is-dommen 1998 Side 1315, Norsk Retstidende
Norland-dommen 2012 Side 1025, Norsk Retstidende
Normann-dommen 1986 Side 467, Norsk Retstidende
Norrøna Fly-dommen 2003 Side 1132, Norsk Retstidende
Norse-dommen 1990 Side 1143, Norsk Retstidende
Norsk folkehjelp-dommen 2001 Side 1413, Norsk Retstidende
Nortex-dommen 1982 Side 1357, Norsk Retstidende
Norway Seafood-dommen 2003 Side 713, Norsk Retstidende
Norwegian Contractors-dommen 2001 Side 1497, Norsk Retstidende
Norwegian Talc-dommen 1990 Side 626, Norsk Retstidende
Notfiske-dommen 1961 Side 554, Norsk Retstidende
NS-medlemskaps-dommen 1945 Side 13, Norsk Retstidende
NTB-dommen 1937 Side 963, Norsk Retstidende
Nucleus-dommen 2001 Side 1062, Norsk Retstidende
Nybrottvei-dommen 1980 Side 309, Norsk Retstidende
Nygård-dommen 2000 Side 1865, Norsk Retstidende
Nymo-dommen 2002 Side 1484, Norsk Retstidende
Nøkk-dommen 2000 Side 1602, Norsk Retstidende
Nørve-dommen 1950 Side 831, Norsk Retstidende
Odegaard-dommen 1925 Side 588, Norsk Retstidende
OFS-dommen 1997 Side 580, Norsk Retstidende
Ohna-dommen 1995 Side 1939, Norsk Retstidende
Oljepris-dommen 1929 Side 771, Norsk Retstidende
Oljestreik-dommen 1997 Side 580, Norsk Retstidende
Ommang-dommen 1964 Side 1241, Norsk Retstidende
Omsorgsutgifts-dommen 2007 Side 110, Norsk Retstidende
Oppdal-dommen 1992 Side 55, Norsk Retstidende
Opplysningsvesenets fond-dommen 2010 Side 535,
Oppussingslån-dommen 1996 Side 1666, Norsk Retstidende
Opstvedt-dommen 1992 Side 1335, Norsk Retstidende
Ordbok-dommen 1936 Side 909, Norsk Retstidende
Ordensforskrift-dommen 1933 Side 1196, Norsk Retstidende
Orderud-dommen 2002 Side 1717, Norsk Retstidende
Organansvars-dommen 1995 Side 209, Norsk Retstidende
Orkidé-dommen 1994 Side 1262, Rettens Gang
Oscar Larsen-dommen 1925 Side 624, Norsk Retstidende
Oslo Lufthavn-dommen 2006 Side 486, Norsk Retstidende
Osram-dommen 2000 Side 1355, Rettens Gang
Otterstad-dommen 2008 Side 453, Norsk Retstidende
Ottosen-dommen 1924 Side 401, Norsk Retstidende
Overflyvnings-dommen 1996 Side 1122, Norsk Retstidende
Pakkseddel-dommen 1968 Side 1188, Norsk Retstidende
Pallas-dommen 1977 Side 782, Norsk Retstidende
Pan Fish-dommen 2005 Side 268, Norsk Retstidende
Panama-dommen 1937 Side 443, Norsk Retstidende
Pantocain-dommen 1963 Side 161, Norsk Retstidende
Paranova-dommen 2004 Side 904, Norsk Retstidende
Parkerings-dommen I 1963 Side 210, Norsk Retstidende
Parykkpyroman-dommen 1995 Side 17, Norsk Retstidende
Pater est-dommen 1965 Side 607, Norsk Retstidende
Patron-dommen 1981 Side 492, Norsk Retstidende
Paulsen-dommen 2000 Side 772, Norsk Retstidende
Peelorg-dommen 1995 Side 781, Norsk Retstidende
Pelsdyrhall-dommen 2000 Side 199, Norsk Retstidende
Per Kure-dommen 1922 Side 308, Norsk Retstidende
Periscopus-dommen 1990 Side 500, Norsk Retstidende
Personvern-dommen 1952 Side 1217, Norsk Retstidende
PGS-dommen 2004 Side 957, Norsk Retstidende
Phønic-dommen 1993 Side 173, Norsk Retstidende
Pionerdykker-dommen 2006 Side 1519, Norsk Retstidende
Piratdekoder-dommen 1994 Side 1610, Norsk Retstidende
Piratdrosje-dommen 1993 Side 473, Norsk Retstidende
Plakat-dommen 1936 Side 740, Norsk Retstidende
Plastvindu-dommen 1964 Side 1195, Norsk Retstidende
Plastvindu-dommen 1964 Side 1195, Norsk Retstidende
Plata-dommen 2008 Side 489, Norsk Retstidende
Plesner-dommen 1956 Side 278, Norsk Retstidende
Polak-dommen 2010 Side 979, Norsk Retstidende
Polak-dommen 2010 Side 979, Norsk Retstidende
Polar-dommen 1992 Side 182, Norsk Retstidende
Polaris-dommen 1966 Side 1120, Norsk Retstidende
Politiflukt-dommen 2003 Side 557, Norsk Retstidende
Politiforklaring-dommen 1994 Side 469, Norsk Retstidende
Politiheroin-dommen I 1984 Side 1076, Norsk Retstidende
Politistreik-dommen 1959 Side 306, Norsk Retstidende
Politivold-dommen 1947 Side 69, Norsk Retstidende
Pornofilm-dommen 2003 Side 1382, Norsk Retstidende
Porthus-dommen 2005 Side 951, Norsk Retstidende
Potetkoker-dommen 1970 Side 1427, Norsk Retstidende
Pre Finans-dommen 2000 Side 1739, Norsk Retstidende
Preferansekapital-dommen 2001 Side 851, Norsk Retstidende
Prestegårds-dommen 1953 Side 206, Norsk Retstidende
Prince Charles-dommen 1963 Side 622, Norsk Retstidende
Prioriterings-dommen 2006 Side 1519, Norsk Retstidende
Prolaps-dommen 2007 Side 1370, Norsk Retstidende
Prøveskilt-dommen 1965 Side 466, Norsk Retstidende
Pseudoanfall-dommen 2007 Side 158, Norsk Retstidende
Psykiatri-dommen 2000 Side 2047, Norsk Retstidende
Psykisk helsevern-dommen I 2001 Side 752, Norsk Retstidende
Psykisk helsevern-dommen II 2001 Side 1481, Norsk Retstidende
Psykolog-dommen 2003 Side 1358, Norsk Retstidende
Ptarmigan-dommen 2002 Side 747, Norsk Retstidende
Pukkverk-dommen 1993 Side 528, Norsk Retstidende
Pyrox-dommen 1985 Side 612, Norsk Retstidende
Pål Bang-Hansen-dommen 1999 Side 1009, Rettens Gang
Quatro-dommen 1990 Side 958, Norsk Retstidende
Raadhushospits-dommen 1933 Side 548, Norsk Retstidende
Rabatt-dommen 2008 Side 1705, Norsk Retstidende
Railo-dommen 1994 Side 492, Norsk Retstidende
Rambjøra-dommen 1987 Side 311, Norsk Retstidende
Randaberg-dommen 1972 Side 578, Norsk Retstidende
Randesund-dommen 1993 Side 166, Norsk Retstidende
Ranheim-dommen 2001 Side 337, Norsk Retstidende
Rasch-dommen 1926 Side 257, Norsk Retstidende
Realitetsavgjørelse-dommen 2001 Side 995, Norsk Retstidende
Rederibeskatnings-dommen 2010 Side 143, Norsk Retstidende
Rederiskatte-dommen 2010 Side 143, Norsk Retstidende
Reinbeite-dommen 1978 Side 521, Norsk Retstidende
Reinbeitefredning-dommen 2004 Side 1092, Norsk Retstidende
Reinsdyr-dommen 1986 Side 1019, Norsk Retstidende
Reinslakt-dommen 2008 Side 1789, Norsk Retstidende
Reisebyrå-dommen 1991 Side 954, Norsk Retstidende
Reisegaranti-dommen 1991 Side 954, Norsk Retstidende
Reitan-dommen 2008 Side 1510, Norsk Retstidende
Reksten-dommen 1983 Side 716, Norsk Retstidende
Rema 1000-dommen 2008 Side 1170, Norsk Retstidende
Rengjøringsbyrå-dommen 1982 Side 1349, Norsk Retstidende
Rennesøy-dommen 2006 Side 539, Norsk Retstidende
Reno-Vest-dommen 2007 Side 983, Norsk Retstidende
Renteplikt-dommen 2002 Side 71, Norsk Retstidende
Revehall-dommen 2000 Side 199, Norsk Retstidende
Revehvalp-dommen 1950 Side 683, Norsk Retstidende
Ride-dommen 1988 Side 1272, Norsk Retstidende
Ridehus-dommen 1954 Side 710, Norsk Retstidende
Riksfjord-dommen 2000 Side 59, Norsk Retstidende
Rikstoto-dommen 2007 Side 425, Norsk Retstidende
Rikstoto-dommen 2007 Side 425, Norsk Retstidende
Ringnes-dommen 1985 Side 319, Norsk Retstidende
Rissekk-dommen 2005 Side 1560, Norsk Retstidende
Risør-dommen 2007 Side 1697, Norsk Retstidende
Rollag-dommen 2007 Side 1306, Norsk Retstidende
Rosshavet-dommen 1995 Side 390, Norsk Retstidende
Rossnes-dommen 1997 Side 1, Norsk Retstidende
Rott-dommen 1999 Side 1967, Norsk Retstidende
Rotte-dommen 2008 Side 963, Norsk Retstidende
Rulle-dommen 1950 Side 1091, Norsk Retstidende
Rundkjøring-dommen 2002 Side 1704, Norsk Retstidende
Ruptur-dommen 1998 Side 1336, Norsk Retstidende
Rus / medisin-dommen 2 1984 Side 773, Norsk Retstidende
Rus / medisin-dommen 1973 Side 1441, Norsk Retstidende
Rus / sinnsykdom-dommen 1963 Side 46, Norsk Retstidende
Rus / straffbar handling-dommen 1978 Side 1046, Norsk Retstidende
Ruteskip-dommen 1939 Side 720, Norsk Retstidende
Røntgeninstitutt-dommen 1997 Side 527, Norsk Retstidende
Røntgenstråle-dommen 1978 Side 482, Norsk Retstidende
Røstad-dommen 1988 Side 276, Norsk Retstidende
Røykdykker-dommen 1999 Side 71, Norsk Retstidende
Røyke-dommen 2003 Side 1546, Norsk Retstidende
Rådhushospits-dommen 1933 Side 548, Norsk Retstidende
Safe Regalia-dommen 1995 Side 455, Norsk Retstidende
Saipem-dommen 2003 Side 46, Norsk Retstidende
Salt-dommen 1922 Side 70, Norsk Retstidende
Saltnæs-dommen 1940 Side 221, Norsk Retstidende
Samdal-dommen 2009 Side 1473, Norsk Retstidende
Samordnings-dommen 1962 Side 332, Norsk Retstidende
Sandakergården-dommen 1995 Side 1026, Norsk Retstidende
Sandblåser-dommen 1961 Side 547, Norsk Retstidende
Sandholmen-dommen 2005 Side 607, Norsk Retstidende
Sandholmen-dommen 2005 Side 607, Norsk Retstidende
Sandsdalen-dommen 2000 Side 646, Norsk Retstidende
Sandsilo-dommen 1970 Side 985, Norsk Retstidende
Sandtak-dommen 1998 Side 1756, Norsk Retstidende
Sarkom-dommen 2008 Side 218, Norsk Retstidende
Sarpborg-dommen 1936 Side 298, Norsk Retstidende
Sarpsborg jernbanestasjon-dommen 1936 Side 298, Norsk Retstidende
SAS Catering-dommen 1989 Side 1116, Norsk Retstidende
SAS-Braathen-dommen 2006 Side 71, Norsk Retstidende
Scandic markiser-dommen 2003 Side 1574, Norsk Retstidende
Scania-dommen 1991 Side 1171, Norsk Retstidende
Scansales-dommen 2007 Side 1543, Norsk Retstidende
Schizofreni-dommen 2007 Side 172, Norsk Retstidende
Schweigaardsgate-dommen 1999 Side 1273, Norsk Retstidende
Scooter-dommen 1963 Side 109, Norsk Retstidende
Scooter-dommen 1963 Side 109, Norsk Retstidende
Se og Hør/Lillo-dommen 2008 Side 421, Norsk Retstidende
Se og Hør/Ross/Næss-dommen 1995 Side 1948, Norsk Retstidende
SEB-enskilda-dommen 2009 Side 105, Norsk Retstidende
Seiland-dommen 2000 Side 214, Norsk Retstidende
Seimsmyrane-dommen 2009 Side 740, Norsk Retstidende
Seinvakt-dommen 2009 Side 1465, Norsk Retstidende
Selbu-dommen 2001 Side 769, Norsk Retstidende
Selmer-dommen 2001 Side 1646, Norsk Retstidende
Selsbakk-dommen 1990 Side 284, Norsk Retstidende
Selsbakkhøgda borettslag-dommen 1995 Side 543,
Selte-dommen 1967 Side 897, Norsk Retstidende
Selvaag I-dommen 1983 Side 143, Norsk Retstidende
Selvaagbygg-dommen 1992 Side 1285, Norsk Retstidende
Selvmords-dommen 1984 Side 1425, Norsk Retstidende
Sementblander-dommen 1977 Side 313, Norsk Retstidende
Sense-dommen 2006 Side 1049, Norsk Retstidende
Senvakt-dommen 2009 Side 1465, Norsk Retstidende
Sevaldsen-dommen 1981 Side 138, Norsk Retstidende
Sexus-dommen 1959 Side 431, Norsk Retstidende
Shell-dommen 2004 Side 1921, Norsk Retstidende
Siesta-dommen 1976 Side 1117, Norsk Retstidende
Siktet-dommen 1993 Side 1118, Norsk Retstidende
Sildekvote-dommen 1967 Side 1335, Norsk Retstidende
Sinnssvekket kausjonist-dommen 1995 Side 1540,
Sinnsykes ankerett-dommen 1979 Side 1079, Norsk Retstidende
Siraco-dommen 1963 Side 478, Norsk Retstidende
Sira-dommen 1972 Side 712, Norsk Retstidende
Sira-Kvina-dommen 1985 Side 93, Norsk Retstidende
Sirius-dommen 1948 Side 1044, Norsk Retstidende
Sirkustelt-dommen 1957 Side 778, Norsk Retstidende
Sisso/Elkem-dommen 1991 Side 98, Norsk Retstidende
Sitat-dommen 1948 Side 58, Norsk Retstidende
Sjark-dommen 1966 Side 916, Norsk Retstidende
Sjekkbedrageri-dommen 1983 Side 1517, Norsk Retstidende
Sjøen AS-dommen 1992 Side 1222, Norsk Retstidende
Sjøgrunn-dommen 1923 II Side 48, Norsk Retstidende
Sjøkart-dommen 1966 Side 351, Norsk Retstidende
Skaar-dommen 1937 Side 272, Norsk Retstidende
Skatteadvokat-dommen 1996 Side 391, Norsk Retstidende
Skattenekter-dommen 1939 Side 299, Norsk Retstidende
Skedsmo-dommen 1937 Side 355, Norsk Retstidende
Skibakke-dommen 1987 Side 1346, Norsk Retstidende
Skien-dommen 1960 Side 1201, Norsk Retstidende
Skihopper-dommen 1987 Side 1346, Norsk Retstidende
Skiltmaker-dommen 2004 Side 1816, Norsk Retstidende
Skippagurra-dommen 2004 Side 331, Norsk Retstidende
Skipsagent-dommen 1989 Side 852, Norsk Retstidende
Skipsgaranti-dommen 1988 Side 1078, Norsk Retstidende
Skjeberg-dommen 1979 Side 37, Norsk Retstidende
Skjeldal-dommen 1999 Side 901, Norsk Retstidende
Skjelland-dommen 2005 Side 1171, Norsk Retstidende
Skjelvik-dommen 1988 Side 295, Norsk Retstidende
Skjerping bro-dommen 1996 Side 1473, Norsk Retstidende
Skjold Larsen-dommen 1999 Side 1924, Norsk Retstidende
Skogbrann-dommen 1955 Side 46, Norsk Retstidende
Skogeierlag-dommen 1952 Side 475, Norsk Retstidende
Skoheroin-dommen 1991 Side 600, Norsk Retstidende
Skohæl-dommen 2006 Side 179, Norsk Retstidende
Skoland-dommen 1993 Side 1547, Norsk Retstidende
Skoog Hedrén-dommen 2002 Side 996, Norsk Retstidende
Skosåle-dommen 1971 Side 714, Norsk Retstidende
Skosåle-dommen 1971 Side 714, Norsk Retstidende
Skotta-dommen 2000 Side 1066, Norsk Retstidende
Skovveien-dommen 1921 Side 462, Norsk Retstidende
Skrapsamling-dommen 1979 Side 1279, Norsk Retstidende
Skrik-dommen 1998 Side 407, Norsk Retstidende
Skytebane-dommen I 1955 Side 912, Norsk Retstidende
Skytebane-dommen II 1970 Side 174, Norsk Retstidende
Skøyen Næringspark-dommen 2001 Side 1444, Norsk Retstidende
Skålevik-dommen 2003 Side 293, Norsk Retstidende
Slengtau-dommen 2008 Side 184, Norsk Retstidende
Slåtto husbygg-dommen 2001 Side 1580, Norsk Retstidende
Smestad-dommen 1978 Side 60, Norsk Retstidende
Smuk-dommen 1998 Side 811, Norsk Retstidende
Smørehall-dommen 1965 Side 437, Norsk Retstidende
Smågris-dommen 1966 Side 857, Norsk Retstidende
Småsetran-dommen 1993 Side 1333, Norsk Retstidende
Snekker Olsen-dommen 1925 Side 1003, Norsk Retstidende
Sokrates-dommen 1952 Side 1170, Norsk Retstidende
Sola-dommen 1966 Side 163, Norsk Retstidende
SOL-dommen 2003 Side 1092, Rettens Gang
Solidarisert seg med-dommen 2001 Side 1671, Norsk Retstidende
Sollia Borettslag-dommen 1991 Side 220, Norsk Retstidende
Son-dommen 2009 Side 695, Norsk Retstidende
Sondre Borettslag-dommen 2001 Side 1580, Norsk Retstidende
Sosialarbeider-dommen 1989 Side 1363, Norsk Retstidende
Spanor-dommen 1991 Side 954, Norsk Retstidende
Sparebanken NOR-dommen 1997 Side 1698, Norsk Retstidende
Spennbetong-dommen 1975 Side 478, Norsk Retstidende
Sphincter-dommen 1998 Side 1336, Norsk Retstidende
Spisepause-dommen 1995 Side 1, Norsk Retstidende
Sporvogn-dommen 1992 Side 23, Norsk Retstidende
SR bank-dommen 1998 Side 186, Norsk Retstidende
Stagbolt-dommen 1948 Side 719, Norsk Retstidende
Stakkeland-dommen 2004 Side 8, Norsk Retstidende
Stakkestad-dommen 1976 Side 1245, Norsk Retstidende
Stange-dommen 2006 Side 473, Norsk Retstidende
Statfjord-dommen 1989 Side 1116, Norsk Retstidende
Statlandbruket-dommen 1974 Side 879, Norsk Retstidende
Statoil-Angola-dommen 2007 Side 1025, Norsk Retstidende
Statoil-dommen 2008 Side 1246, Norsk Retstidende
Statsnett-dommen 1999 Side 192, Norsk Retstidende
Statspensjon-dommen 1962 Side 332, Norsk Retstidende
Stavanger-dommen 2007 Side 431, Norsk Retstidende
Steinblokk-dommen 1968 Side 878, Norsk Retstidende
Steinras-dommen 1959 Side 666, Norsk Retstidende
Steinras-dommen 1973 Side 1320, Norsk Retstidende
Stell- og pleie-dommen 2000 Side 1089, Norsk Retstidende
Stella-Altair-dommen 1972 Side 431, Norsk Retstidende
Stephanson-dommen 1945 Side 52, Norsk Retstidende
Steriliserings-dommen 1999 Side 203, Norsk Retstidende
Stiansen II-dommen 1993 Side 987, Norsk Retstidende
Stiansen-dommen 1992 Side 1110, Norsk Retstidende
Stige-dommen 1974 Side 41, Norsk Retstidende
Stokke-dommen 1999 Side 1473, Norsk Retstidende
Stokstad-dommen 1996 Side 958, Norsk Retstidende
Store Døvik-dommen 2000 Side 1614, Norsk Retstidende
Store Døvik-dommen 2000 Side 1634, Norsk Retstidende
Storhaugen-dommen 2003 Side 536, Norsk Retstidende
Stormbull-dommen 1998 Side 1042, Norsk Retstidende
Stormheimfeltet-dommen 1986 Side 1122, Norsk Retstidende
Strafferegistrerings-dommen 2001 Side 428, Norsk Retstidende
Strandlov-dommen 1970 Side 67, Norsk Retstidende
Streikeretts-dommen 1997 Side 580, Norsk Retstidende
Strekkfisk-dommen 1968 Side 127, Norsk Retstidende
Strekkfisk-dommen 1968 Side 127, Norsk Retstidende
Struma-dommen 1989 Side 674, Norsk Retstidende
Strøkservitutt-dommen 2008 Side 362, Norsk Retstidende
Strålebehandlings-dommen 1978 Side 482, Norsk Retstidende
Student Skridhoels hund-dommen 1877 Side 828, Norsk Retstidende
Styreapparat-dommen 1918 Side 9, Norsk Retstidende
Støvletthæl-dommen 2006 Side 179, Norsk Retstidende
Sulitjelma-dommen 1923 Side 96, Norsk Retstidende
Sundsbarm-dommen 1972 Side 262, Norsk Retstidende
Sunndal-dommen 1997 Side 149, Norsk Retstidende
Superlek-dommen 1999 Side 641, Norsk Retstidende
Sur place-dommen 1991 Side 586, Norsk Retstidende
Svanevik-dommen 1976 Side 1302, Norsk Retstidende
Svartskog-dommen 2001 Side 1229, Norsk Retstidende
Sveaas-dommen 2004 Side 1256, Norsk Retstidende
Sveiser-dommen 1957 Side 25, Norsk Retstidende
Svenkerud-dommen 1986 Side 1354, Norsk Retstidende
Svenskebuss-dommen 1961 Side 730, Norsk Retstidende
Svenskebuss-dommen 1961 Side 730, Norsk Retstidende
Sviatagor-dommen 1927 Side 767, Norsk Retstidende
Svulstoperasjons-dommen 1962 Side 974, Norsk Retstidende
Sværholt-dommen 1963 Side 85, Norsk Retstidende
Swingball-dommen 1975 Side 603, Norsk Retstidende
Sybord-dommen 1962 Side 964, Norsk Retstidende
Syke i kur-dommen 1961 Side 212, Norsk Retstidende
Sykebesøk-dommen 1975 Side 670, Norsk Retstidende
Sykejournal-dommen 1977 Side 1035, Norsk Retstidende
Sykkelløp-dommen 1994 Side 1440, Norsk Retstidende
Sykkelvei-dommen 2003 Side 764, Norsk Retstidende
Syklist-dommen 2003 Side 433, Norsk Retstidende
Synsskade-dommen 1976 Side 909, Norsk Retstidende
Sæterøy-dommen 1997 Side 149, Norsk Retstidende
Sæterøy-dommen 1997 Side 149, Norsk Retstidende
Søberg-dommen 1915 Side 435, Norsk Retstidende
Søbod-dommen 1893 Side 481, Norsk Retstidende
Sølvik-dommen 2008 Side 577, Norsk Retstidende
Sørheim-dommen 2007 Side 1308, Norsk Retstidende
Sånum-dommen 1989 Side 902, Norsk Retstidende
Sårstell-dommen 2010 Side 612, Norsk Retstidende
T Capital-dommen 2010 Side 1104, Norsk Retstidende
Taco-dommen 1991 Side 43, Norsk Retstidende
Takstein-dommen 1978 Side 678, Norsk Retstidende
Takstmanns-dommen 2001 Side 369, Norsk Retstidende
Takstol-dommen 1984 Side 1023, Norsk Retstidende
Takterrasse-dommen 2003 Side 387, Norsk Retstidende
Tampax-dommen 1980 Side 243, Norsk Retstidende
Tannlege-dommen 1966 Side 476, Norsk Retstidende
Tannstoff-dommen 2004 Side 122, Norsk Retstidende
Teamcon-dommen 1999 Side 64, Norsk Retstidende
Telecomputing-dommen 2010 Side 790, Norsk Retstidende
Telecomputing-dommen 2010 Side 790, Norsk Retstidende
Telefonsjikane-dommen 1952 Side 989, Norsk Retstidende
Telegrafarbeider-dommen 1939 Side 45, Norsk Retstidende
Telenor-dommen 2006 Side 1232, Norsk Retstidende
Tellnes-dommen 1998 Side 251, Norsk Retstidende
Teng-dommen 1999 Side 1363, Norsk Retstidende
Terrasse-dommen 1972 Side 449, Norsk Retstidende
Testament-dommen 1989 Side 1318, Norsk Retstidende
Thams-dommen 1931 Side 1185, Norsk Retstidende
Theatercafé-dommen 2008 Side 856, Norsk Retstidende
Thelle-dommen 2000 Side 418, Norsk Retstidende
Thora Nielsen-dommen 1965 Side 1094, Norsk Retstidende
Thunheim-dommen 1996 Side 1440, Norsk Retstidende
Tilsyns-dommen 1978 Side 1475, Norsk Retstidende
TINE-dommen 2011 Side 910, Norsk Retstidende
Tippe-dommen 1955 Side 1132, Norsk Retstidende
Tippekasse-dommen 2001 Side 668, Norsk Retstidende
Tippeselskap-dommen 1978 Side 1019, Norsk Retstidende
Tirranna-dommen 1970 Side 1154, Norsk Retstidende
Tokeneskile-dommen 1996 Side 1457, Norsk Retstidende
Tolga-dommen 1997 Side 877, Norsk Retstidende
Tomren-dommen 1966 Side 1470, Norsk Retstidende
Torbjørnsen-dommen 1950 Side 573, Norsk Retstidende
Torghatten-dommen 1998 Side 1398, Norsk Retstidende
Torkildsen-dommen 1982 Side 789, Norsk Retstidende
Torpedo-dommen 1955 Side 919, Norsk Retstidende
Torson-dommen 1995 Side 1641, Norsk Retstidende
Torsæterkampen-dommen 1997 Side 428, Norsk Retstidende
Total-dommen 2005 Side 1434, Norsk Retstidende
Trakkaserings-dommen 2004 Side 1844, Norsk Retstidende
Traktor-dommen 1984 Side 356, Norsk Retstidende
Traktor-dommen 2008 Side 897, Rettens Gang
Trallfa-dommen 2007 Side 257, Norsk Retstidende
Trampett-dommen 1997 Side 1081, Norsk Retstidende
Trappe-dommen 1902 Side 97, Norsk Retstidende
Travbane-dommen 1972 Side 624, Norsk Retstidende
Trefelling-dommen 2002 Side 1069, Norsk Retstidende
Treforedlings-dommen 1956 Side 952, Norsk Retstidende
Trestandard-dommen 1967 Side 586, Rettens Gang
Tripp-Trapop-dommen 2012 Side 1062, Norsk Retstidende
Troll Salmon-dommen 1998 Side 1425, Norsk Retstidende
Trollheim-dommen 1981 Side 1215, Norsk Retstidende
Tromsø Sparebank-dommen 1984 Side 28, Norsk Retstidende
Tronier-dommen 1962 Side 614, Norsk Retstidende
Trygdekasse-dommen 1963 Side 129, Norsk Retstidende
Tråleutstyr-dommen 1952 Side 538, Rettens Gang
Trålkonsesjon-dommen 1993 Side 268, Norsk Retstidende
Tunnel-dommen 1959 Side 1198, Norsk Retstidende
Turbuss-dommen 1957 Side 256, Norsk Retstidende
Turnforening-dommen 1930 Side 222, Norsk Retstidende
TV Vest-dommen 2004 Side 1737, Norsk Retstidende
Tveito-dommen 1984 Side 714, Norsk Retstidende
Tydal-dommen 1994 Side 333, Norsk Retstidende
Tyssefall-dommen 1987 Side 129, Norsk Retstidende
Tyttebærtur-dommen 1948 Side 370, Norsk Retstidende
Tønne-dommen 1927 Side 423, Norsk Retstidende
Tøttavangen-dommen 1983 Side 1401, Norsk Retstidende
Ubåt-dommen I 1973 Side 1364, Norsk Retstidende
Ubåt-dommen II 1985 Side 58, Norsk Retstidende
Uleberg-dommen 2008 Side 82, Norsk Retstidende
Ullern Terrasse-dommen 2007 Side 1281, Norsk Retstidende
Ullerudåsen borettslag-dommen 1998 Side 656, Norsk Retstidende
Ulnarisnerve-dommen 1980 Side 1299, Norsk Retstidende
Ulvåkjøl-dommen 1992 Side 217, Norsk Retstidende
Uncle John-dommen 1994 Side 132, Norsk Retstidende
Underskrifts-dommen 1996 Side 98, Norsk Retstidende
Undset-dommen 1982 Side 49, Norsk Retstidende
Uten en tråd-dommen 1967 Side 1502, Norsk Retstidende
Utilbørlig påvirkning-dommen 1991 Side 1414, Norsk Retstidende
Utleier-dommen I 1995 Side 820, Norsk Retstidende
V-5-dommen 1978 Side 379, Norsk Retstidende
Vaksine-dommen 1960 Side 841, Norsk Retstidende
Vaktmester-dommen 1976 Side 614, Norsk Retstidende
Vaktmestertyveri-dommen 1996 Side 385, Norsk Retstidende
Vangberg-dommen 1997 Side 1914, Norsk Retstidende
Vannkontrollør-dommen 1989 Side 64, Norsk Retstidende
Vannlednings-dommen 1905 Side 715, Norsk Retstidende
Varfjell/Stifjell-dommen 1979 Side 492, Norsk Retstidende
Vargavåg-dommen 1989 Side 285, Norsk Retstidende
Vassøy Canning-dommen 2002 Side 683, Norsk Retstidende
VBK-dommen 1978 Side 1001, Norsk Retstidende
Vedbolag-dommen 1951 Side 371, Norsk Retstidende
Vegsalt-dommen 2010 Side 1345, Norsk Retstidende
Vegskrent-dommen 1980 Side 1272, Norsk Retstidende
Veidekke-dommen 1998 Side 656, Norsk Retstidende
Veidekke-dommen 2003 Side 1531, Norsk Retstidende
Veikko-dommen 1980 Side 1586, Norsk Retstidende
Veiledningsplikt-dommen 2002 Side 1331, Norsk Retstidende
Vektererstatnings-dommen 2007 Side 1665, Norsk Retstidende
Vesaas-dommen 1974 Side 976, Norsk Retstidende
Vesterøya-dommen 1998 Side 450, Norsk Retstidende
Vestfoss-dommen 1931 Side 1096, Norsk Retstidende
Victim-dommen 2005 Side 534, Norsk Retstidende
Videospiller-dommen 1998 Side 774, Norsk Retstidende
Vikøyr-dommen 2006 Side 539, Norsk Retstidende
Vinagentur-dommen 1998 Side 946, Norsk Retstidende
Vinannonse-dommen 2009 Side 839, Norsk Retstidende
Vinsje-dommen 1965 Side 451, Norsk Retstidende
Vinutsalg-dommen 1995 Side 758, Norsk Retstidende
Virik Torgersen-dommen 1963 Side 1353, Norsk Retstidende
Vister-dommen 1965 Side 1159, Norsk Retstidende
Vitaminfor-dommen 1972 Side 1350, Norsk Retstidende
Voksenkollen-dommen 1981 Side 534, Norsk Retstidende
von Koss-dommen 1940 Side 594, Norsk Retstidende
Vorspiel-promillekjørings-dommen 2008 Side 453, Norsk Retstidende
Vågå Bruk-dommen 1955 Side 209, Norsk Retstidende
Wegner-dommen 1962 Side 964, Norsk Retstidende
Wenche Hoff-dommen 1954 Side 710, Norsk Retstidende
Wiik-dommen 1976 Side 1019, Norsk Retstidende
Winge-dommen 2003 Side 1501, Norsk Retstidende
Woldseth-dommen 2004 Side 200, Norsk Retstidende
Y-front-dommen 1959 Side 28, Norsk Retstidende
Ytterbø-dommen 1990 Side 1293, Norsk Retstidende
Ytternes-dommen 1993 Side 1399, Norsk Retstidende
Zenith-dommen 1997 Side 1580, Norsk Retstidende
Ællida-dommen 1891 Side 814, Norsk Retstidende
Ølberg-dommen 1993 Side 1524, Norsk Retstidende
Østensjø-dommen 1977 Side 24, Norsk Retstidende
Østerberg-dommen 1998 Side 1924, Norsk Retstidende
Østlendingen-dommen 1999 Side 1682, Norsk Retstidende
Øverbye-dommen 1999 Side 1347, Norsk Retstidende
Øvre Ullern Terrasse-dommen 2007 Side 1281, Norsk Retstidende
Øye-dommen 1993 Side 278, Norsk Retstidende
Aaberg-dommen 1958 Side 869, Norsk Retstidende
Aars-dommen 1896 Side 530, Norsk Retstidende
Aase-dommen 1933 Side 931, Norsk Retstidende

Referanser[rediger | rediger kilde]