Liste over sanger innspilt av Adele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Adele har spilt inn sanger til tre studioalbum; 19, utgitt i 2008, 21, utgitt i 2011, og 25, utgitt i 2015. Her er hun fotografert under turneen Adele Live 2016 i mars 2016.

Liste over sanger innspilt av Adele omfatter en liste over sanger sunget av den engelske sangeren og låtskriveren Adele Adkins. Hun har sunget sanger for tre studioalbum, 19, 21 og 25, og har også vært gjesteartist på flere låter.

Hun underskrev en kontrakt med XL Recordings i september 2006, og startet på kort tid arbeidet med debutalbumet 19. Den ble utgitt i 2008.[1] På denne tiden bidro artisten som bakgrunnsanger i sangen «My Yvonne» for Jack Peñates debutalbum Matinée (2007).[2] Den første singelen fra 19 var «Chasing Pavements», som Adele skrev i et samarbeid med Eg White.[3] White og Adele samarbeidet også med sangene «Melt My Heart to Stone» og «Tired».[3] Hun samarbeidet også med Sacha Skarbek på singelen «Cold Shoulder» og spilte inn en coverversjon av Bob Dylans «Make You Feel My Love».[3] De fleste av sangene ble imidlertid skrevet utelukkende av Adele: «Best for Last», «Crazy for You», «First Love», «My Same» og debutsingelen «Hometown Glory».[3]

Adele spilte inn en annen sang av Peñate som gjesteartist, «Every Glance» fra hans andre studioalbum Everything Is New.[4] Hun dukket også opp i Daniel Merriweathers «Water and a Flame» fra albumet Love & War.[5] Begge sangene ble utgitt i 2009.

Adeles andre studioalbum, 21, ble utgitt i 2011.[6] I tillegg til å gjenforenes med sine gamle samarbeidspartnere, samarbeidet også sangeren med nye plateprodusenter og låtskrivere. Den første singelen fra albumet, «Rolling in the Deep», ble skrevet av Adele og Paul Epworth.[7] Siden da har den blitt gitt sju platinaplater av Recording Industry Association of America (RIAA),[8] og vunnet to Grammypriser under utdelingen i 2012: for årets innspilling og årets sang.[9] Epworth og Adele samarbeidet også om sangene «He Won't Go» og «I'll Be Waiting».[7] Hun samarbeidet med Dan Wilson for den andre singelen, «Someone like You»; hun skrev «Set Fire to the Rain» med Fraser T Smith, og «Rumour Has It» og «Turning Tables» med Ryan Tedder.[7] Adele ble gjenforent med White på sangen «Take It All».[7]

Singelen «Skyfall» ble utgitt i oktober 2012. Den ble skrevet av Adele og Epworth i forbindelse med James Bond-filmen med samme navn.[10] Adeles tredje studioalbum, 25, ble utgitt 20. november 2015. Hun skrev to sanger med Epworth, men stiftet et nytt bekjentskap med Greg Kurstin. Adele skrev hovedsingelen fra albumet, «Hello», med han. De andre singlene fra albumet er «When We Were Young» og «Send My Love (To Your New Lover)».

Sanger[rediger | rediger kilde]

Dan Wilson skrev sangene «Don't You Remember», «One and Only» og «Someone Like You» med Adele for hennes andre studioalbum, 21.[7]
Ryan Tedder skrev sangene «Rumour Has It» og «Turning Tables» med Adele til 21.[7] Han skrev også låten «Remedy» for 25.
Adele har sunget to sanger sammen med Jack Peñate: «My Yvonne» og «Every Glance».[2][4]
Innhold
B · C · D · E · F · H · I · L · M · N · O · P · R · S · T · W

dagger betyr at det er en singelutgivelse.

Sang Låtskrivere Album År Ref.
«All I Ask» Bruno Mars, Christopher Brown, Philip Lawrence 25 2015 [11]
«Best for Last» Adele Adkins 19 2008 [3]
«Chasing Pavements» dagger Adele Adkins, Eg White 19 2008 [3]
«Cold Shoulder» dagger Adele Adkins 19 2008 [3]
«Crazy for You» Adele Adkins 19 2008 [3]
«Daydreamer» Adele Adkins 19 2008 [3]
«Don't You Remember» Adele Adkins, Dan Wilson 21 2011 [7]
«Every Glance» (Jack Peñate ft. Adele) N/A Everything Is New 2009 [4]
«First Love» Adele Adkins 19 2008 [3]
«He Won't Go» Adele Adkins, Paul Epworth 21 2011 [7]
«Hello» dagger Adele Adkins, Greg Kurstin 25 2015
«Hiding My Heart» Tim Hanseroth 21 2011 [7]
«Hometown Glory» dagger Adele Adkins 19 2008 [3]
«I Found a Boy» Adele Adkins 21 2011 [7]
«I'll Be Waiting» Adele Adkins, Paul Epworth 21 2011 [7]
«If It Hadn't Been For Love» Chris Stapleton, Michael Henderson 21 2011 [7]
«Lovesong» The Cure 21 2011 [7]
«Make You Feel My Love» dagger Bob Dylan 19 2008 [3]
«Many Shades of Black» (The Raconteurs og Adele) dagger Brendan Benson, Jack White Consolers of the Lonely 2008 [12]
«Melt My Heart to Stone» Adele Adkins, Eg White 19 2008 [3]
«My Same» Adele Adkins 19 2008 [3]
«My Yvonne» (Jack Peñate ft. Adele) N/A Matinée 2007 [2]
«Now and Then» Adele Adkins 19 2008 [3]
«One and Only» Adele Adkins, Dan Wilson, Greg Wells 21 2011 [7]
«Painting Pictures» Adele Adkins 19 2008 [3]
«Reminded» (Tyga ft. Adele) N/A Black Thoughts Vol. 2 2011 [13]
«Right as Rain» Adele Adkins, Clay Holley, Jeff Silverman, Leon Michels, Nick Movshon 19 2008 [3]
«Rolling in the Deep» dagger Adele Adkins, Paul Epworth 21 2010 [7]
«Rumour Has It» dagger Adele Adkins, Ryan Tedder 21 2011 [7]
«Set Fire to the Rain» dagger Adele Adkins, Fraser T Smith 21 2011 [7]
«Skyfall» dagger Adele Adkins, Paul Epworth Ingen album 2012 [10]
«Someone Like You» dagger Adele Adkins, Dan Wilson 21 2011 [7]
«Take It All» Adele Adkins, Eg White 21 2011 [7]
«Tired» Adele Adkins, Eg White 19 2008 [3]
«That's It, I Quit, I'm Moving On» Del Serino, Roy Alfred 19 2008 [3]
«Turning Tables» dagger Adele Adkins, Ryan Tedder 21 2011 [7]
«Water and a Flame» (Daniel Merriweather ft. Adele) dagger Daniel Merriweather Love & War 2009 [5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Interview with Jonathan Dickins». HitQuarters. 14. juli 2008. Besøkt 23. august 2014. 
  2. ^ a b c «Jack Penate and Adele – My Yvonne (Xfm SXSW session) video» (video). NME. Jann Wenner. Besøkt 6. april 2014. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (2008) Albumnotater for 19. XL Recordings.
  4. ^ a b c (2009) Albumnotater for Everything Is New. XL Recordings.
  5. ^ a b (2009) Albumnotater for Love & War. Columbia Records.
  6. ^ «iTunes – Music – 21 by Adele». iTunes Store (GB). Apple. 21. januar 2011. Besøkt 24. august 2014. 
  7. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (2011) Albumnotater for 21. XL Recordings.
  8. ^ «American single certifications – Adele – Rolling in the Deep». Recording Industry Association of America. Arkivert fra originalen 24. september 2015. Besøkt 24. august 2014. 
  9. ^ «2011 – 54th Annual Grammy Awards Nominees And Winners: General Field». The Recording Academy. 30. november 2011. Besøkt 24. august 2014. 
  10. ^ a b «Adele's James Bond Skyfall theme tune gets to top of iTunes chart». The Daily Telegraph. Telegraph Media Group. 5. oktober 2012. Besøkt 6. april 2014. 
  11. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn 25Notes
  12. ^ «The Raconteurs Collaborate With Adele». MTV News UK. Viacom. 1. oktober 2008. Besøkt 6. april 2014. 
  13. ^ Cragg, Michael (4. mai 2011). «New music: Tyga ft Adele – Reminded». The Guardian. Guardian News and Media. Besøkt 6. april 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]