Liste over presidenter i Norges Skøyteforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over presidenter i Norges Skøyteforbund,[1] som har skiftet litt navn siden særforbundet ble stiftet.

Komiteen av 27.2.1893 – NSFs stiftere

Arthur Motzfeldt president i 1894–1895, 1897–1898, 1900–1901, 1902–1903, 1903–1904 og 1907–1908.
Henrik Homan president i 1898-1900
Christopher Fougner president i 1906-07
Aksel Gresvig president i 1908-11 og i 1915-1916
Magnus Johansen president i 1937–1938
Rune Gerhardsen president i 1986-90, 2001-03 og 2013–2017
Periode Navn
1893–1911 Norsk Skøiteforbund
1911–1945 Norges Skøiteforbund
1945– Norges Skøyteforbund
Periode Navn Klubb Født Død Yrke
1893–1894 Fabricius, Hans Ditlev AlexanderHans Ditlev Alexander Fabricius (1) Hamar IF 15.02.1857 06.03.1899 Ingeniør
1894–1895 Motzfeldt, ArthurArthur Motzfeldt (1) Trondhjems SK (TSK) 19.12.1855 07.04.1928 Ingeniør
1895–1896 Brodersen, Petter BredoPetter Bredo Brodersen IK Tjalve 04.02.1872 30.11.1939 Byselger
1896–1897 Fabricius, Hans Ditlev AlexanderHans Ditlev Alexander Fabricius (2) Hamar IF 15.02.1857 06.03.1899 Ingeniør
1897–1898 Motzfeldt, ArthurArthur Motzfeldt (2) TSK 19.12.1855 07.04.1928 Ingeniør
1898–1900 Homan, Henrik Olsen BiørnHenrik Olsen Biørn Homan Kristiania SK (KSK) 02.05.1824 05.12.1900 Hr.advokat
1900–1901 Motzfeldt, ArthurArthur Motzfeldt (3) TSK 19.12.1855 07.04.1928 Ingeniør
1901–1902 Norseng, OlafOlaf Norseng Hamar SK 24.02.1871 21.07.1951 Gårdsarbeider
1902–1903 Motzfeldt, ArthurArthur Motzfeldt (4) TSK 19.12.1855 07.04.1928 Ingeniør
1903 Nandrup, Karl IngvarKarl Ingvar Nandrup KSK 29.09.1864 24.09.1909 Inf.kaptein
1903–1904 Motzfeldt, ArthurArthur Motzfeldt (5) TSK 19.12.1855 07.04.1928 Ingeniør
1904–1906 Hellesnes, IvarIvar Hellesnes (1) KSK 09.01.1871 29.08.1926 Inf.kaptein
1906–1907 Fougner, ChristopherChristopher Fougner KSK 02.03.1876 28.11.1950 Kav.løitnant
1907–1908 Motzfeldt, ArthurArthur Motzfeldt (6) TSK 19.12.1855 07.04.1928 Ingeniør
1908–1911 Gresvig, Aksel Johan AndersenAksel Johan Andersen Gresvig * (1) KSK 16.08.1876 15.12.1958 Kjøbmann
1911–1915 Thue, Ludvig AlbertLudvig Albert Thue
/ flyttet til Tromsø 1914 /
KSK 22.09.1857 10.06.1934 Lagmann
1914–1915 Claussen, AndreasAndreas Claussen
fung. president
TSK 04.07.1883 24.10.1957 O.r.sakfører
1915–1916 Gresvig, Aksel Johan AndersenAksel Johan Andersen Gresvig (2)
(trakk seg)
KSK 16.08.1876 15.12.1958 Kjøbmann
1916–1918 Claussen, AndreasAndreas Claussen (1)
(rykket opp 16.10.1916)
TSK 04.07.1883 24.10.1957 O.r.sakfører
1918–1919 Meinich, Knut ØrnKnut Ørn Meinich (1) KSK 05.08.1876 07.05.1958 Major
1919–1922 Claussen, AndreasAndreas Claussen (2) TSK 04.07.1883 24.10.1957 O.r.sakfører
1922–1925 Meinich, Knut ØrnKnut Ørn Meinich (2) KSK/Oslo SK 05.08.1876 07.05.1958 Major
1925–1926 Hellesnes, IvarIvar Hellesnes (2) OSK 09.01.1871 29.08.1926 Oberstløitnant
1926–1927 Bryn, YngvarYngvar Bryn * OSK 17.12.1881 30.04.1947 Adjunkt
1927–1929 Melteig, AndersAnders Melteig (1) Oslo Idrettslag (OI) 24.08.1883 19.09.1967 Valutachef
1929–1931 Strøm, Jens KristianJens Kristian Strøm * Hortens SK 24.12.1892 10.11.1980 Gartner
1931 Olsen, Oskar ViktorOskar Viktor Olsen (1) OSK 17.10.1897 28.12.1956 Disponent
1931–1932 Melteig, AndersAnders Melteig (2) OI 24.08.1883 19.09.1967 Valutachef
1932–1937 Karlsen, GerhardGerhard Karlsen OSK 25.10.1890 02.07.1955 Ingeniør
1937–1938 Johansen, MagnusMagnus Johansen OI 11.04.1885 15.03.1955 Fabrikeier
1938–1940 Olsen, Henning AugustHenning August Olsen OSK 03.10.1890 26.01.1975 Advokat
1940 Tveter, Ole NilsOle Nils Tveter (1) Jevnaker IF 25.06.1906 24.04.1989 Revisor
************** Styret nedla sine verv i møte 29.11.1940, se idrettsstreiken ****************
1945–1946 Tveter, Ole NilsOle Nils Tveter (2) Jevnaker IF 25.06.1906 24.04.1989 Revisor
1946–1949 Gudmundsen, ReidarReidar Gudmundsen ASK 15.12.1905 03.09.1963
1949–1952 Olsen, Oskar ViktorOskar Viktor Olsen (2) OSK 17.10.1897 28.12.1956 Disponent
1952–1954 Halvorsen, HaraldHarald Halvorsen OSK 29.11.1898 17.03.1992 Lagersjef
1954–1956 Simensen, Nils WaldemarNils Waldemar Simensen OI 19.07.1907 17.11.1979 Maskinsetter
1956–1961 Carlsen, Armand HenningArmand Henning Carlsen * OSK 20.10.1905 08.05.1969 Disponent
1961–1965 Krog, Georg Philip HerzbergGeorg Philip Herzberg Krog * Drammens SK 02.07.1915 03.08.1991 Advokat
1965–1966 Vatn, RoaldRoald Vatn OSK 29.10.1919 02.01.2007 Direktør
1966–1969 Reisvang, WillyWilly Reisvang OSK 23.05.1923 17.02.2001 Direktør
1969–1973 Poulsen, OlafOlaf Poulsen OI 27.07.1920 27.09.2008 Adm.dir
1973–1975 Trystad, Kjell OddKjell Odd Trystad OSK 08.09.1929 30.07.1984 Direktør
1975–1977 Elvenes, HroarHroar Elvenes OI 02.04.1932 04.12.2014 Distriktssjef
1977–1979 Holtung, MartinMartin Holtung Hamar IL 17.02.1937 Byråsjef
1979–1981 Rognlien, BørreBørre Rognlien Ask SK 26.12.1944 Info.sjef
1981–1985 Ramton, Tore BerntTore Bernt Ramton Nesodden IF 18.10.1945 20.09.2010 Disponent
1985–1986 Ruud, BjørnBjørn Ruud Bærum SK 04.09.1949 Utd.konsulent
1986–1990 Gerhardsen, RuneRune Gerhardsen (1) Ask SK 13.06.1946 Byråd
1990–1997 Pedersen, OddOdd Pedersen IF Herkules 16.05.1929 06.01.2000 Salgssjef
1997–1999 Andersen, TerjeTerje Andersen * (1) H&BSK 04.03.1952 Direktør
1999–2001 Bakke, Finn ArneFinn Arne Bakke OSK 21.02.1932 Direktør
2001–2003 Gerhardsen, RuneRune Gerhardsen (2) Aktiv SK 13.06.1946 Konsulent
2003–2007 Andersen, TerjeTerje Andersen (2) Tønsberg Turn 04.03.1952 Direktør
2007–2008 Rohde-Hanssen, SteinStein Rohde-Hanssen
(->19.5.2008)
Fossum IF 18.03.1945 Daglig leder
2008–2013 Sørensen, VibeckeVibecke Sørensen
(rykket opp 19.5.2008)
OI 15.10.1968 Overlege
2013–2017 Gerhardsen, RuneRune Gerhardsen (3)[2] Aktiv SK[3] 13.06.1946 Konsulent
2017– Adolfsen, MonaMona Adolfsen[2] Romerike KK[4] 1967 Redaktør

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Norsk Skøytesports navn og tall 1893–2013 Med alle dens tingvalgte komiteer og utvalg, på Norges skøyteforbunds .pdf-dokument. Publisert 1. september 2012. Besøkt 29. mai 2013.
  2. ^ a b Monika Risnes (9. juni 2013). «Disse skal lede skøyte-Norge». Norges Skøyteforbund. Besøkt 10. juni 2013. 
  3. ^ «10.06.13: Rune Gerhardsen ny skøytepresident!». Aktiv Skøyteklubb. 10. juni 2013. Besøkt 10. juni 2013. 
  4. ^ «Smånytt : Nytt fra inn- og utland 8». Skøyter 15.46.6. 11. juni 2017. Besøkt 11. juni 2017. «Norges Skøyteforbund (NSF) har avholdt sitt ting i Bergen. … Valgkomiteens forslag til president og andre tillitsverv gikk gjennom uten debatt. Dermed er Mona Adolfsen fra Romerike kunstløpsklubb ny skøytepresident, og Frode Bøhm fra Stavanger Sandnes Skøyteklubb ny visepresident.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]