Liste over presidentene for Romanias deputertkammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Deputertkammerets president er leder for underhuset i Romanias parlament.

Bilde Navn
(født-død)
Embetstid Parti Merknad
Deputertforsamlingens presidenter
Nyphon, Metropolitan of Wallachia.jpg Metropolitansk primas Nifon Rusailă
(1789-1875)
24. januar 1862 – 2. mai 1864 Uavhengig
No image.svg Alexandru Emanoil Florescu
(1822-1907)
29. desember 1864 – 25. juni 1865 Konservativ
Manolache Costache Epureanu.jpg Emanoil Costache Epureanu
(?-?)
17. desember 1865 – 3. januar 1866 Konservativ
No image.svg Nicolae Calimachi–Catargiu
(1830-1882)
9. januar 1866 – 12. februar 1866 Konservativ
Manolache Costache Epureanu.jpg Emanoil Costache Epureanu
(?-?)
9. mai 1866 – 6. juli 1866 Konservativ
Lascarcatargiu.jpg Lascăr Catargiu
(1823-1899)
7. desember 1866 – 1. november 1867 Konservativ
Anastasie Fătu (1).jpg Anastasie Fătu
(1816-1886)
15. januar 1868 – 15. november 1868 Radikal-liberal
Ion C. Bratianu 01.png Ion C. Brătianu
(1821-1891)
18. november 1868 – 29. januar 1869 Radikal-liberal
Costache Negri.jpg Costache Negri
(1812-1876)
8. mai 1869 – 17. november 1869 Moderat-liberal
No image.svg Grigore Balș
(1826-1895)
20. november 1869 – 1. mai 1870 Moderat-konservativ
No image.svg Gheorghe Costa-Foru
(1820-1876)
2. juli 1870 – 3. februar 1871 Konservativ
No image.svg Nicolae Păcleanu
(?-1878)
5. februar 1871 – 16. mars 1871 Radikal-liberal
Dimitrie Ghica.jpg Dimitrie Ghica
(1816–1897)
26. mai 1871 – 17. februar 1876 Konservativ
No image.svg Constantin N. Brăiloiu
(1809/1810-1889)
18. februar 1876 – 3. mai 1876 Konservativ
Constantin Alexandru Rosetti.jpg Constantin A. Rosetti
(1816-1885)
25. juni 1876 – 26. mai 1878 PNL
D. William - G. Vernesco - Ancien Ministre et Député.jpg George Vernescu
(1829-1900)
6. juni 1878 – 15. november 1878 PNL
Constantin Alexandru Rosetti.jpg Constantin A. Rosetti
(1816-1885)
17. november 1878 – 9. juni 1881 PNL
Dimitrie Brătianu.png Dimitrie Brătianu
(1818-1892)
9. juni 1881 – 21. oktober 1882 PNL
No image.svg Dimitrie Lecca
(1832-1888)
21. oktober 1882 – 5. mars 1883 PNL
Constantin Alexandru Rosetti.jpg Constantin A. Rosetti
(1816-1885)
16. mai 1883 – 17. oktober 1883 PNL
No image.svg Dimitrie Lecca
(1832-1888)
19. oktober 1883 – 4. juli 1888 PNL
Lascarcatargiu.jpg Lascăr Catargiu
(1823-1899)
10. november 1888 – 14. januar 1889 PC
No image.svg Constantin Grădişteanu
(1833-1890)
19. januar 1889 – 16. november 1889 PC
Cantacuzino.jpg Gheorghe Grigore Cantacuzino
(1832–1913)
16. november 1889 – 22. februar 1891 PC
No image.svg Gheorghe Rosnovanu
(1834-1904)
3. mai 1891 – 11. desember 1891 PC
Gheorghe Manu.jpg Gheorghe Manu
(1833-1911)
26. februar 1892 – 24. oktober 1895 PC
Petre S Aurelian.jpg Petre S. Aurelian
(1833-1909)
9. desember 1895 – 21. november 1896 PNL
No image.svg Dimitrie Gianni
(1838–1902)
23. november 1896 – 21. april 1899 PNL
No image.svg Constantin Olănescu
(1845-1928)
13. juni 1899 – 25. september 1900 PC
Cantacuzino.jpg Gheorghe Grigore Cantacuzino
(1832-1913)
25. september 1900 – 14. februar 1901 PC
No image.svg Mihail Pherekyde
(1842-1926)
24. mars 1901 – 9. desember 1904 PNL
No image.svg Ștefan C. Șendrea
(1842-1907)
9. desember 1904 – 23. desember 1904 PNL
No image.svg Grigore Trandafil
(1840-1907)
25. februar 1905 – 23. februar 1907 PC
No image.svg Constantin Cantacuzino-Pașcanu
(1856-1927)
26. februar 1907 – 26. april 1907 PC
No image.svg Mihail Pherekyde
(1842-1926)
8. juni 1907 – 15. desember 1909 PNL
No image.svg Basile M. Missir
(1843-1929)
15. desember 1909 – 16. februar 1910 PNL
No image.svg Mihail Pherekyde
(1842-1926)
16. februar 1910 – 10. januar 1911 PNL
No image.svg Constantin P. Olănescu
(1845-1928)
8. mars 1911 – 17. oktober 1912 PC
No image.svg Constantin Cantacuzino-Pașcanu
(1856-1927)
1. desember 1912 – 11. januar 1914 PCD
No image.svg Mihail Pherekyde
(1842-1926)
21. februar 1914 – 11. desember 1916 PNL
1910 - Vasile G Morţun - ministrul lucrărilor publice.PNG Vasile Morțun
(1860-1919)
11. desember 1916 – 25. april 1918 PNL
No image.svg Constantin Meissner
(1854-1942)
5. juni 1918 – 5. november 1918 PCP
Vaida-Voevod.jpg Alexandru Vaida-Voevod
(1872-1950)
28. november 1919 – 1. desember 1919 PNR
RetratoNicolaeIorga.png Nicolae Iorga
(1871-1940)
9. desember 1919 – 26. mars 1920 PND
Duiliu Zamfirescu - Foto01.jpg Duiliu Zamfirescu
(1858-1922)
30. juni 1920 – 22. januar 1922 PP
1910 - Mihail Orleanu - ministrul industriei şi comerţului.PNG Mihail Orleanu
(1859-1942)
6. april 1922 – 27. mars 1926 PNL
No image.svg Petre P. Negulescu
(1872-1951)
10. juli 1926 – 5. juni 1927 PP
No image.svg Nicolae Săveanu
(1866-1952)
30. juli 1927 – 10. november 1928 PNL
No image.svg Ștefan Cicio Pop
(1865-1934)
23. desember 1928 – 30. april 1931 PNŢ
No image.png Dimitrie Pompeiu
(1873–1954)
20. juni 1931 – 10. juni 1932 PND
No image.svg Ștefan Cicio Pop
(1865-1934)
10. august 1932 – 18. november 1933 PNŢ
No image.svg Nicolae Săveanu
(1866-1952)
10. februar 1934 – 19. november 1937 PNL
Vaida-Voevod.jpg Alexandru Vaida-Voevod
(1872-1950)
9. juni 1939 – 5. september 1940 FRN

PN
Mihail Sadoveanu (cropped).jpg Mihail Sadoveanu
(1880-1961)
5. desember 1946 – 24. februar 1948 BPD
Den store nasjonalforsamlingens presidenter
Gheorghe Apostol.jpg Gheorghe Apostol
(1913-2010)
7. april 1948 – 11. juni 1948 PMR
Constantin Agiu.jpg Constantin Agiu
(1891-1961)
11. juni 1948 – 27. desember 1948 PMR
Constantin Pirvulescu.jpg Constantin Pârvulescu
(1895-1992)
27. desember 1948 – 5. juli 1949 PMR
Dumitru Petrescu.jpg Dumitru Petrescu
(1906-1969)
5. juli 1949 – 28. desember 1949 PMR
Alexandru Drăghici.jpg Alexandru Drăghici
(1913-1993)
28. desember 1949 – 26. januar 1950 PMR
Dumitru Petrescu.jpg Dumitru Petrescu
(1906-1969)
26. januar 1950 – 29. mai 1950 PMR
Constantin Doncea.jpg Constantin Doncea
(1904-1973)
29. mai 1950 – 6. september 1950 PMR
Gheorghe Apostol.jpg Gheorghe Apostol
(1913-2010)
6. september 1950 – 5. april 1951 PMR
Ion Vinte.jpg Ion Vincze
(1910-1996)
5. april 1951 – 26. mars 1952 PMR
Gheorghe Apostol.jpg Gheorghe Apostol
(1913-2010)
26. mars 1952 – 2. juni 1952 PMR
Gheorghe Stoica.jpg Gheorghe Stoica
(1900-1976)
2. juni 1952 – 30. november 1952 PMR
Constantin Pirvulescu.jpg Constantin Pârvulescu
(1895-1992)
23. januar 1953 – 5. mars 1961 PMR
Ceausescu receiving the presidential sceptre 1974.jpg Ştefan Voitec
(1900-1984)
20. mars 1961 – 28. mars 1974 PMR

PCR
Miron Constantinescu.jpg Miron Constantinescu
(1917-1974)
28. mars 1974 – 18. juli 1974 † PCR
No image.svg Nicolae Giosan
(1921-1990)
26. juli 1974 – 22. desember 1989 PCR
Deputertforsamlingens president
No image.svg Dan Marţian
(1935-2002)
19. juni 1990 – 16. oktober 1992 FSN
Deputertkammerets presidenter
Adrian Năstase.jpg Adrian Năstase
(1950-)
28. oktober 1992 – 22. november 1996 FDSN

PDSR
Ion Diaconescu.jpg Ion Diaconescu
(1917-2011)
27. november 1996 – 30. november 2000 PNŢCD
No image.svg Valer Dorneanu
(1944-)
15. desember 2000 – 30. november 2004 PDSR

PSD
Adrian Năstase.jpg Adrian Năstase
(1950-)
19. desember 2004 – 16. mars 2006 PSD
No image.svg Bogdan Olteanu
(1971-)
20. mars 2006 – 13. desember 2008 PNL
Roberta Anastase.jpg Roberta Anastase
(1976-)
19. desember 2008 – 3. juli 2012 PDL
Vizita Presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea la Slobozia2 (14278114469) (cropped).jpg Valeriu Zgonea
(1967-)
3. juli 2012 – 19. desember 2012 PSD
19. desember 2012 – 13. juni 2016
Florin Iordache, Rovana Plumb si Gabriela Podasca la dezbaterea "Romania TA, Parerea TA" 2015 - 23.06.2015 (1) (cropped).jpg Florin Iordache
(1960-)
13. juni 2016 – 21. desember 2016 PSD Fungerende president
Dragnea 2009.jpg Liviu Dragnea
(1962-)
21. desember 2016 – 27. mai 2019 PSD
No image.png Carmen-Ileana Mihălcescu
(1970-)
28. mai 2019 – 29. mai 2019 PSD Fungerende president
No image.png Marcel Ciolacu
(1967-)
29. mai 2019 – PSD

Kilder[rediger | rediger kilde]