Liste over presidentene i Jugoslavias forbundsforsamling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Representerte
Presidentene i Jugoslavias forbundsforsamling
Ivan Ribar.jpg Ivan Ribar
(1881–1968)[1]
26. oktober 1942 – 5. mars 1945 Komunistička partija Jugoslavije
No image.png Lazar Sokolov
(1914–1984)
5. mars 1945 – 29. november 1945 Komunistička partija Jugoslavije
No image.png Vladimir Simić
(1894–1974)
29. november 1945 – 25. desember 1953 Komunistička partija Jugoslavije
omdøpt i 1952 til
Savez komunista Jugoslavije
Milovan Đilas.jpg Milovan Đilas
(1911–1995)
25. desember 1953 – 16. januar 1954 Savez komunista Jugoslavije
Moša Pijade.jpg Moša Pijade
(1890–1957)
29. januar 1954 – 14. mars 1957 † Savez komunista Jugoslavije
Petar Stambolić 1958.jpg Petar Stambolić
(1912–2007)
26. mars 1957 – 29. juni 1963 Savez komunista Jugoslavije
Edvard Kardelj (5).jpg Edvard Kardelj
(1910–1979)
29. juni 1963 – 16. mai 1967 Savez komunista Jugoslavije
Milentije Popović.jpg Milentije Popović
(1913–1971)
16. mai 1967 – 8. mai 1971 † Savez komunista Jugoslavije
Mijalko Todorović.jpg Mijalko Todorović
(1913–1999)
29. mai 1971 – 15. mai 1974 Savez komunista Jugoslavije
Kiro Gligorov.jpg Kiro Gligorov
(1917–2012)
15. mai 1974 – 15. mai 1978 Savez komunista Jugoslavije
No image.png Dragoslav Marković
(1920–2005)
15. mai 1978 – 14. mai 1982 Savez komunista Jugoslavije
No image.png Raif Dizdarević
(1926–)
15. mai 1982 – 13. mai 1983 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Bosnia-Hercegovina
No image.png Vojo Srzentić
(1934–)
13. mai 1983 – 15. mai 1984 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Montenegro
No image.png Dušan Alimpić
(1921–2002)
15. mai 1984 – 15. mai 1985 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske autonome provinsen Vovjvodina
No image.png Ilaz Kurteshi
(1927–2016)
15. mai 1985 – 15. mai 1986 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske autonome provinsen Kosovo
No image.png Ivo Vrandecić
(1927–)
15. mai 1986 – 15. juli 1987 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Kroatia
Marjan Rožič.jpg Marjan Rožič
(1932–)
15. juli 1987 – 15. mai 1988 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Slovenia
No image.png Dušan Popovski
(1930–)
15. mai 1988 – 15. mai 1989 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Makedonia
No image.png Slobodan Gligorijević
(1920–)
15. mai 1989 – 11. juni 1992 Savez komunista Jugoslavije Den sosialistiske republikken Serbia

Standard[rediger | rediger kilde]

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ribar var formann i Den føderale forsamlingens presidium (statsoverhode) 1945 – 1953

Kilder[rediger | rediger kilde]