Liste over presidentene for Spanias deputertkammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Under følger en liste over embetsinnehavere siden 1869:

Sexenio Democrático 1868–1874[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
Presidente del Congreso de los Diputados
Nicolás María Rivero.jpg Nicolás María Rivero
(1814–1878)
12. februar 1869–2. januar 1870 P.Dem [1]
RuizZorrilla.png Manuel Ruiz Zorrilla
(1833–1895)
17. januar 1870–2. januar 1871 P.Prog [2]
Salustiano de Olózaga Armandoz 1872 Antonio Gisbert Pérez.jpg Salustiano Olózaga
(1805–1873)
4. april 1871–2. oktober 1871 P.Prog [3]
Praxedes sagasta.jpg Práxedes Mateo Sagasta
(1825–1903)
3. oktober 1871–6. januar 1872 Constitucional [4]
Antonio de los Ríos Rosas (Congreso de los Diputados de España).jpg Antonio de los Ríos Rosas
(1812–1873)
25. april 1872–28. juni 1872 Conservador [5]
Nicolás María Rivero.jpg Nicolás María Rivero
(1814–1878)
16. september 1872–11. februar 1873 Radical [1]
Presidente de la Asamblea Nacional
Cristino Martos Balbí, de Ignacio Suárez Llanos, 1874.jpg Cristino Martos
(1830–1893)
12. februar 1873–18. mars 1873 Radical [6]
Francisco-Salmeron-1873.jpg Francisco Salmerón y Alonso
(1822–1878)
19. mars 1873–22. mars 1873 PRF [7]
Laurent-josé maría orense.jpg José María Orense
(1803–1880)
1. juni 1873–12. juni 1873 PRF
(Intransigente)
[8]
Nicolás Salmerón, de Compañy 1908 (cropped).jpg Nicolás Salmerón
(1838–1908)
13. juni 1873–24. august 1873 PRF
(Unitario)
[9]
Castelar by Josep Nin i Tudó.jpg Emilio Castelar
(1832–1899)
25. august 1873–8. september 1873 PRF
(Unitario)
[10]
Nicolás Salmerón, de Compañy 1908 (cropped).jpg Nicolás Salmerón
(1838–1908)
9. september 1873–8. januar 1874 PRF
(Unitario)
[9]

Restaurasjonen 1874–1931[rediger | rediger kilde]

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
Presidente del Congreso de los Diputados
José de Posada Herrera.jpg José de Posada Herrera
(1814–1885)
16. februar 1876–28. januar 1878 Constitucional [11]
Adelardo López de Ayala (Museo del Romanticismo de Madrid).jpg Adelardo López de Ayala
(1828–1879)
16. februar 1878–30. desember 1879 PLC [12]
Anonimo-francisco de borja queipo.JPG Francisco de Borja Queipo de Llano
(1840–1890)
21. januar 1880–25. juni 1881 PLC [13]
José de Posada Herrera.jpg José de Posada Herrera
(1814–1885)
21. september 1881–26. juli 1883 PLF [11]
Praxedes sagasta.jpg Práxedes Mateo Sagasta
(1825–1903)
17. desember 1883–31. mars 1884 PLF [14]
Anonimo-francisco de borja queipo.JPG Francisco de Borja Queipo de Llano
(1840–1890)
21. mai 1884–11. juli 1885 PLC [13]
Cánovas Madrazo.jpg
Antonio Cánovas del Castillo
(1828–1897)
26. desember 1885–8. mars 1886 PLC [15]
Cristino Martos Balbí, de Ignacio Suárez Llanos, 1874.jpg Cristino Martos
(1830–1893)
10. mai 1886–3. juni 1889 ID [16]
Manuel Alonso Martínez.jpg Manuel Alonso Martínez
(1827–1891)
14. juni 1889–29. desember 1890 PL [17]
Alejandro Pidal y Mon.png Alejandro Pidal y Mon
(1846–1913)
3. mars 1891–5. januar 1893 PLC [18]
Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg Antonio Aguilar y Correa
(1824–1908)
3. april 1893–1. juli 1895 PL [19]
Alejandro Pidal y Mon.png Alejandro Pidal y Mon
(1846–1913)
12. mai 1896–26. februar 1898 PLC [18]
Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg Antonio Aguilar y Correa
(1824–1908)
21. april 1898–16. mars 1899 PL [19]
Alejandro Pidal y Mon.png Alejandro Pidal y Mon
(1846–1913)
3. juni 1899–18. oktober 1900 PLC [18]
Raimundo Fernández Villaverde, de Franzen.jpg Raimundo Fernández Villaverde
(1848–1905)
20. november 1900–25. april 1901 PLC [20]
Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg Antonio Aguilar y Correa
(1824–1908)
12. juni 1901–7. juli 1901 PL [19]
Segismundo Moret, de Kaulak (cropped).jpg Segismundo Moret
(1838–1913)
15. juli 1901–24. april 1902 PL [21]
Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg Antonio Aguilar y Correa
(1824–1908)
3. april 1902–26. mars 1903 PL [19]
Raimundo Fernández Villaverde, de Franzen.jpg Raimundo Fernández Villaverde
(1848–1905)
19. mai 1903–18. juli 1903 PLC [20]
Francisco Romero Robledo, de Franzen.jpg Francisco Romero Robledo
(1838–1906)
22. oktober 1903–17. august 1905 PLR [22]
Antonio Aguilar y Correa, 1892.jpg Antonio Aguilar y Correa
(1824–1908)
12. oktober 1905–18. januar 1906 PL [19]
Don J. Canalejas.jpg José Canalejas
(1854–1912)
19. januar 1906–30. mars 1907 PDM [23]
EDato.jpg Eduardo Dato
(1856–1921)
14. mai 1907–14. april 1910 PLC [24]
Comte Romanones. Agence Rol. BNF Gallica.jpg Álvaro Figueroa
(1863–1950)
16. juni 1910–18. november 1912 PL [25]
Segismundo Moret, de Kaulak (cropped).jpg Segismundo Moret
(1838–1913)
19. november 1912–28. januar 1913
(døde)
PL [21]
Miguel Villanueva y Gómez in 1915.jpg Miguel Villanueva
(1852–1931)
27. mai 1913–2. januar 1914 PL [26]
Augusto González Besada, de Kaulak.jpg Augusto González Besada
(1865–1919)
3. april 1914–16. mars 1916 PLC [27]
Miguel Villanueva y Gómez in 1915.jpg Miguel Villanueva
(1852–1931)
11. mai 1916–2. mai 1919 PL [26]
Marqués de Figueroa, de Kaulak.jpg Juan de Armada y Losada
(1861–1932)
25. juni 1919–27. juli 1919 PM [28]
José Sánchez Guerra, de Kaulak (cropped).jpg José Sánchez Guerra
(1859–1935)
28. juli 1919–14. mars 1922 PLC [29]
Gabino Bugallal.JPG Gabino Bugallal
(1861–1932)
15. mars 1922–6. april 1923 PLC [30]
Melquíades Álvarez.jpg Melquíades Álvarez
(1864–1936)
24. mai 1923–15. september 1923 PRef. [31]
Primo de Riveras diktatur
Presidente de la Asamblea Nacional Consultiva
Escudo de España 1874-1931.svg José de Yanguas Messía
(1890–1974)
10. oktober 1927–6. juli 1929 UP [32]

Den andre spanske republikk 1931–1939[rediger | rediger kilde]

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
Presidente de las Cortes
I Julián Besteiro (cropped).jpg Julián Besteiro
(1870–1940)
14. juli 1931–9. oktober 1933 PSOE [33]
II Santiago Alba Bonifaz.jpg Santiago Alba Bonifaz
(1872–1949)
8. desember 1933–7. januar 1936 PRR [34]
III Diego Martinez Barrio.jpg Diego Martínez Barrio
(1883–1962)
16. mars 1936–31. mars 1939 UR [35]

Spania under Franco 1939–1975 / Kongeriket Spania 1975–[rediger | rediger kilde]

Nr. Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti Ref.
Presidente de las Cortes Españolas
Esteban Bilbao.png Esteban de Bilbao Eguía
(1879–1970)
16. mars 1943–29. september 1965 [36]
COA Spain 1945 1977.svg Antonio Iturmendi
(1903–1976)
30. september 1965–26. november 1969 [37]
Alejandro Rodríguez de Valcárcel 1975.jpg Alejandro Rodríguez de Valcárcel
(1917–1976)
27. november 1969–5. desember 1975 [38]
Franco met vrouw Dona Carmen Polo (rechts) links opvolger Prins Juan Carlos met (cropped).jpg Torcuato Fernández-Miranda
(1915–1980)
6. desember 1975–30. juni 1977 [39]
Presidente del Congreso de los Diputados
C Alfonso Guerra conversa con el ex presidente del Congreso de los Diputados, Fernando Álvarez de Miranda (cropped).jpeg Fernando Álvarez de Miranda
(1924–2016)
13. juli 1977–22. mars 1979 UCD [40]
I Leopoldo Calvo-Sotelo conversa con el presidente del Congreso, Landelino Lavilla (cropped).jpg Landelino Lavilla Alsina
(1934–2020)
23. mars 1979–17. november 1982 UCD [41]
II (Peces-Barba) Felipe González junto al presidente del Senado y el presidente del Congreso (cropped).jpeg Gregorio Peces-Barba
(1938–2012)
18. november 1982–14. juli 1986 PSOE [42]
III Félix Pons 1988 (cropped).jpg Félix Pons
(1942–2010)
15. juli 1986–26. mars 1996 PSOE [43]
IV
V
VI Federico Trillo 2001 (cropped).jpg Federico Trillo
(1952–)
27. mars 1996–4. april 2000 PP [44]
VII Luisa Fernanda Rudi.png Luisa Fernanda Rudi
(1950–)
5. april 2000–1. april 2004 PP [45]
VIII Immanuel Marín die 23 Novembris 2009.jpg Manuel Marín
(1949–2017)
2. april 2004–31. mars 2008 PSOE [46]
IX José Bono 2006 (cropped).jpg José Bono
(1950–)
1. april 2008–12. desember 2011 PSOE [47]
X Jesús Posada 2015 (cropped).jpg Jesús Posada Moreno
(1945–)
13. desember 2011–12. januar 2016 PP [48]
XI Patxi López, lehendakari, en 2011 cropped.jpg Patxi López
(1959–)
13. januar 2016–18. juli 2016 PSOE [49]
XII (Ana Pastor) Desayuno Informativo Nueva Economía Forum 2017 (38208523502) (cropped).jpg Ana Pastor Julián
(1957–)
19. juli 2016–20. mai 2019 PP [50]
XIII (Meritxell Batet) Consejo de Ministros en Barcelona 06 (cropped).jpg Meritxell Batet
(1973–)
21. mai 2019– PSC [51]
XIV

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Nicolás María Rivero». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  2. ^ «Manuel Ruiz Zorrilla». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  3. ^ «Salustiano de Olózaga y Armandoz». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  4. ^ «Práxedes Mateo Sagasta y Escolar». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  5. ^ «Antonio de los Ríos Rosas». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  6. ^ «Cristino Martos Balbi». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  7. ^ «Francisco Salmerón y Alonso». Congresdo de los Diputados. Besøkt 18. juli 2020. 
  8. ^ «José María Orense Milá de Aragón Herrero. Marqués de Albaida». Congreso di los Diputados. Besøkt 18. juli 2020. 
  9. ^ a b «Nicolás Salmerón y Alonso». Congreso di los Diputados. Besøkt 18. juli 2020.  Nettstedet til Congreso di Los Diutados oppgir Nicolás Salmeróns fødselsår som 1837.
  10. ^ «Emilio Castelar y Ripoll». Congreso di los Diputados. Besøkt 18. juli 2020. 
  11. ^ a b «José Posada Herrera». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  12. ^ «Adelardo López de Ayala y Herrera». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020.  Nettsiden til Congreso de los Diputdaos oppgir Adelardo Lopez de Ayalas fødselsår som 1829.
  13. ^ a b «Francisco de Borja Queipo de Llano y Gayoso de los Cobos. VIII Conde de Toreno». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  14. ^ «Práxedes Mateo Sagasta y Escolar». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  15. ^ «Antonio Cánovas del Castillo». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  16. ^ «Cristino Martos Balbi». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  17. ^ «Manuel Alonso Martinez». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  18. ^ a b c «Alejandro Pidal y Mon». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  19. ^ a b c d e «Antonio Aguilar y Correa. Marqués de la Vega de Armijo». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  20. ^ a b «Raimundo Fernández Villaverde y García Rivero. Marqués de Pozo Rubio». Congreso de los Diputdaos. Besøkt 17. juli 2020. 
  21. ^ a b «Segismundo Moret y Prendergast». Congreso de los Diputdaos. Besøkt 17. juli 2020. 
  22. ^ «Francisco Romero Robledo». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  23. ^ «José Canalejas y Méndez». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  24. ^ «Eduardo Dato Iradier». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  25. ^ «Álvaro de Figueroa y Torres. Conde de Romanones». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  26. ^ a b «Miguel Villanueva y Gómez». Congreso de los diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  27. ^ «Augusto Gonzáles Besada y Mein». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  28. ^ «Juan Armada Losada. Marqués de Figueroa». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  29. ^ «José Sánchez Guerra y Martínez». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  30. ^ «Gabino Bugallal Araujo. Conde de Bugallal». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  31. ^ «Melquíades Álvarez y González Posada». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  32. ^ «José María Yanguas y Messía». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  33. ^ «Julián Besteiro Fernández». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  34. ^ «Santiago Alfa Bonifaz». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  35. ^ «Diego Martinez Barrio». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  36. ^ «Esteban de Bilbao y Eguía. Marqués de Bilbao y Eguía». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  37. ^ «Antonio Iturmendi Bañales». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  38. ^ «Alejandro Rodríguez de Valcárcel y Nebreda». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  39. ^ «Torcuato Fernández-Miranda y Hevia. Duque de Fernández-Miranda». Congreso de los Diputados. Besøkt 17. juli 2020. 
  40. ^ «Fernando Álvarez de Miranda y Torres». Congreso de los Diputados. Besøkt 18. juli 2020.  Nettstedet til Congreso de los Dipotados oppgir ikke dødsåret 2016.
  41. ^ «Landelino Lavilla Alsina». Congreso de los Diputados. Arkivert fra originalen 1. juni 2020. Besøkt 18. juli 2020. 
  42. ^ «Gregorio Peces-Barba Martínez». Congreso de los Diputados. Besøkt 18. juli 2020. 
  43. ^ «Félix Pons Irazazábal». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  44. ^ «Federico Trillo-Figueroa Martínez-Conde». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  45. ^ «Luisa Fernanda Rudi Úbeda». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  46. ^ «Manuel Marín González». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  47. ^ «José Bono Martínez». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  48. ^ «Jesús Posada Moreno». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. april 2020. 
  49. ^ «Patxi López Alvarez». Congreso de los Dipotados. Besøkt 18. juli 2020. 
  50. ^ «Ana María Pastor Julián». Congreso de los Diputados. Besøkt 18. juli 2020. 
  51. ^ «Meritxwell Batet Lamaña». Congreso de los Diputados. Besøkt 18. juli 2020.