Liste over presidentene for Den sentralafrikanske republikks nasjonalforsamling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Presidenten for Den sentralafrikanske republikks nasjonalforsamling er leder for landets lovgivende forsamling.

Bilde Navn
(født–død)
Embetstid Parti
Président du Conseil représentatif de l'Oubangui-Chari
(President for Ubangi-Sharis representative råd)
No image.png Leon Gaumé
(?-?)
Januar 1947–1949
No image.png Georges Darlan
(1920–1965)
Mars 1949–1952 UO
Président de l'Assemblée territoriale
(Territorialforsamlingens president)
No image.png Henri Mabille
(1902–1976)
April 1952–1957 UDIO
No image.png Hector Riviérez
(1913-2003)
April 1957–1958 MESAN
Président de l'Assemblée constituante et législative provisoire
(President for Den provisoriske konstituerende og lovgivende forsamling)
Coat of arms of the Central African Republic (1958-1963).svg Hector Riviérez
(1913-2003)
1. desember 1958–1959 MESAN
Président de l'Assemblée législative
(Den lovgivende forsamlings president)
Coat of arms of the Central African Republic (1958-1963).svg Hector Riviérez
(1913-2003)
9. februar 1959–1959 MESAN
Coat of arms of the Central African Republic (1958-1963).svg Pierre-Faustin Maleombho
(1926–1976)
30. april 1959–1959 MESAN
Coat of arms of the Central African Republic (1958-1963).svg Michel Adama-Tamboux
(1928-2018)
9. mai 1959–1960 MESAN
Président de l'Assemblée nationale de la RCA
(President for Den sentralafrikanske republikks nasjonalforsamling)
Coat of arms of the Central African Republic (1958-1963).svg Michel Adama-Tamboux [a]
(1928-2018)
17. november 1960–1. januar 1966 MESAN
Nasjonalforsamlingen oppløst 1. januar 1966.
Coat of arms of the Central African Republic-NEW.png Maurice Methot
(1938–)
8. august 1987–1989 RDC
Coat of arms of the Central African Republic-NEW.png Michel Docko
(?–)
29. mai 1989–1991 RDC
Coat of arms of the Central African Republic-NEW.png Gaspard Sokambi
(?–)
1991–28. november 1992 RDC
Nasjonalforsamlingen oppløst 28. november 1992.
Coat of arms of the Central African Republic-NEW.png Hugues Dobozendi
(1938–)
3. november 1993–31. desember 1998 MLPC
Coat of arms of the Central African Republic-NEW.png Luc-Appolinaire Dondon-Konambaye
(1939–2015)
1. januar 1999–15. mars 2003 MLPC
Nasjonalforsamlingen oppløst 15. mars 2003.
Président du Conseil national de transition
(President for Det nasjonale overgangsråd)
Nicolas Tiangaye 2013-12-20.jpg Nicolas Tiangaye
(1956-)
14. juni 2003–2005 Uavhengig
Président de l'Assemblée Nationale de la RCA
(President for Den sentralafrikanske republikks nasjonalforsamling)
CGaombalet.jpg Célestin Leroy Gaombalet [b]
(1942–2017)
14. juni 2005–24. mars 2013 Uavhengig

KNK
Nasjonalforsamlingen oppløst 24. mars 2013.
Président du Conseil national de transition
(President for Det nasjonale overgangsråd)
Alexandre-Ferdinand Nguendet 2013.jpg Alexandre-Ferdinand Nguendet [c]
(1972–)
15. april 2013–2016 RPR
Président de l'Assemblée Nationale
(Nasjonalforsamlingens president)
Abdoul Karim Meckassoua May 2016.jpg Abdoul Karim Meckassoua
(1953–)
6. mai 2016–2018 Uavhengig
Coat of arms of the Central African Republic-NEW.png Laurent Ngon Baba
(1957-)
29. oktober 2018– PAD

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Michele Adama-Tamboux ble gjenvalgt 21. mars 1964.
  2. ^ Célestin Leroy Gaombalet ble gjenvalgt 3. mai 2011.
  3. ^ Léa Koyassoum Doumta (1956–) fungerte for Nguendet 10. januar 2014–23.januar 2014.

Kilder[rediger | rediger kilde]