Liste over populære navn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over populære navn. Den inneholder de ti mest brukte fornavnene og slektsnavnene i befolkningen og de ti mest populære fornavnene på nyfødte for noen av de regionene i verden hvor navnestatistikk er tilgjengelig.

Samlet oversikt[rediger | rediger kilde]

Kart som viser hvilke land Muhammad og varianter av dette er blant de mest populære navnene.

Muhammad og varianter av dette, er sannsynligvis det mest brukte fornavnet i verden.[1][2] Det er estimert at omtrent 15 millioner mennesker har dette navnet.[3]

Kart som viser hvilke land Maria og varianter av dette er blant de mest populære navnene.

Blant kvinnenavnene, skiller Maria seg ut. Det er det mest brukte navnet i 17 land og blant de ti mest bruke navnene i minst 36 land.[4] Om en tar med lignende former som Marie, María, Marija, osv, er det det mest brukte navnet i 52 land og blant de ti mest bruke navnene i over 100 land. Andre svært utbredte kvinnenavn er Anna (blant de ti mest brukte i 27 land, eller 56 om en tar med Ana og Anne), Elizabeth (blant de ti mest brukte i 20 land) og Fatima (blant de ti mest brukte i 18 land).


Antall land hvor navnet er blant de ti mest brukte[4]


Afrika[rediger | rediger kilde]

Tunisia[rediger | rediger kilde]

Lister fra IslamOnline.[5]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2006) Mariam Shayma Khawla
Mannsnavn
Blant nyfødte (2006) Muhammad

Asia[rediger | rediger kilde]

Georgia[rediger | rediger kilde]

Mal:Lisf

Kvinnenavn 1. Annika Lisa 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2009) Tamar Nino Natela / Natia Nana Maia / Maiko
Blant nyfødte (2008) Mariam Ana Nino Lizi Elene
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2009) Giorgi Davit Zurab Levan Aleksandre
Blant nyfødte (2008) Giorgi Nikoloz Luka Saba Davit

India[rediger | rediger kilde]

[6][7][8][9][10]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2013) Saanvi Aanya Aadhya Aaradhya Ananya Pari Anika Navya Angel Diya
Mannsnavn
Blant nyfødte (2013) Aarav Vivaan Aditya Vihaan Arjun Reyansh Muhammad Sai Arnav Ayaan

Japan[rediger | rediger kilde]

Lister fra About.[11][12]

Popularitet av kanji (mulige uttaler i parentes)
Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2005) 陽菜 (Hina, Haruna, Hinata) さくら (Sakura)ranko 美咲 (Misaki, Miku) 葵 (Aoi) 美羽 (Miu, Mihane, Miyu) 美優 (Miyu, Miyuu) 凛 (Rin) 七海 (Nanami) 美月 (Mizuki, Mitsuki, Haruru) 結衣 (Yui)
Mannsnavn
Blant nyfødte (2005) 翔 (Shou, Kakeru) 大翔 (Hiroto, Daito, Tsubasa, Haruto,ranma Yamato, Taiga, Taisei, Masato 拓海 (Takumi) 翔太 (Shouta) 颯太 (Souta) 翼 (Tsubasa) 海斗 (Kaito) 輝 (Hikaru, Kira, Hikari) 太陽 (Taiyou, Taiga, Asahi) 大和 (Yamato)
Popularitet etter uttale (mulige kanji i parentes)
Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2005) Hina Yui Miyu Haruka Sakura Nanami Ayaka Honoka Momoka Aoi
Mannsnavn
Blant nyfødte (2005) Yuuki Haruto Souta Yuuto Haruki Kouki Kaito Takumi Hayato Shouta
Etternavn
Blant landets befolkning (2005) Satou (佐藤) Suzuki (鈴木) Takahashi (高橋) Tanaka (田中) Watanabe (渡辺) Itou (伊藤/伊東) Nakamura (中村) Yamamoto (山本) Kobayashi (小林) Saitou (斉藤/斎藤)

Kina[rediger | rediger kilde]

Liste fra det kinesiske vitenskapsakademiet, publisert i NetEase.[13] Lydskrift med pinyin i parentes.

Slektsnavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2006) 李 () 王 (Wáng) 張 (Zhāng) 劉 (Liú) 陳 (Chén) 楊 (Yáng) 黃 (Huáng) 趙 (Zhào) 周 (Zhōu) 吳 ()

Sør-Korea[rediger | rediger kilde]

De mest brukte for- og etternavn. I Sør-Korea (og i Nord-Korea) skrives normalt etternavnet først, etterfulgt av et tostavelses fornavn, der siste stavelse starter med liten bokstav. Etternavn skrives først i Hangul med revidert romanisering, deretter andre mye brukte varianter av samme navn.

Popularitet
Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2008)[14] Seo-yeon Min-suh Ji-min Seo-hyeon Seo-yun Ye-eun Ha-eun Ji-eun - -
Mannsnavn
Blant nyfødte (2008)[14] Min-jun Ji-hun Hyun-woo Jun-suh Woo-jin Gun-woo Ye-jun Hyun-jin - -
Etternavn
Blant landets befolkning (2000)[15] 김 (Gim, Kim) 이 (I, Yi, Lee, Rhee) 박 (Bak, Pak, Park) 정 (Jeong, Chŏng, Chung, Chong, Jung) 최 (Choe, Ch'oe, Choi) 조 (Jo, Cho) 강 (Gang, Kang) 유 (Yu, Ryu, Yoo, You) 장 (Jang, Chang) 신 (Sin, Shin)

Tyrkia[rediger | rediger kilde]

Lister fra Türkiye Cumhuriyeti Içişleri Bakanliği Nüfus Ve Vatandaşlik Işleri Genel Müdürlüğü.[16]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2006) Fatma Ayşe Emine Hatice Zeynep
Blant nyfødte (2006) Elif Zeynep Irem Büşra Merve
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2006) Mehmet Mustafa Ahmet Ali Hüseyin
Blant nyfødte (2006) Arda Yusuf Mehmet Mustafa Emirhan

Europa[rediger | rediger kilde]

Belgia[rediger | rediger kilde]

Lister fra FOD Economie.[17]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2002) Maria Marie Monique Martine Anne Anna Nathalie Nicole Christiane Rita
Blant nyfødte (2009–2012) Laura Emma Sarah Camille Julie Manon Charlotte Amber Lisa Lise
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2002) Jean Marc Michel André Patrick Luc Jan Roger Philippe Marcel
Blant nyfødte (2000–2007) Thomas Nicolas Maxime Robbe Lucas Louis Dylan Simon Robin Jonas
Etternavn
Blant landets befolkning (2002) Peeters Janssens Maes Jacobs Mertens Willems Claes Goossens Wouters De Smet

Danmark[rediger | rediger kilde]

Lister fra Danmarks Statistik.[18]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2007) Anne Kirsten Hanne Mette Anna Helle Susanne Lene Karen Inge
Blant nyfødte (2012) Emma Ida Clara Laura Isabella Sofia Sofie Anna Mathilde Freja
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2007) Jens Peter Lars Michael Henrik Søren Niels Hans Jørgen Thomas
Blant nyfødte (2005) Lucas Magnus Mathias Frederik Oliver Emil Mikkel Victor Tobias Sebastian
Etternavn
Blant landets befolkning (2007) Jensen Nielsen Hansen Pedersen Andersen Christensen Larsen Sørensen Rasmussen Jørgensen

Grønland[rediger | rediger kilde]

Lister fra Grønlands Statistik.[19]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2004) Ane Marie Karen Johanne Sofie Dorthe Margrethe Sara Helene Else
Blant nyfødte (2000–2003) Pipaluk Paninnguaq Laila Laura Maja Ane Nina Uiloq Johanne Najaaraq
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2004) Hans Jens Karl Peter Lars Niels Ole Kristian Jørgen Jakob
Blant nyfødte (2000–2003) Malik Hans Peter Minik Aputsiaq Nuka Karl Inunnguaq Jonas Inuk
Etternavn
Blant landets befolkning (2004) Petersen Olsen Jensen Nielsen Hansen Møller Larsen Lyberth Poulsen Andersen

Estland[rediger | rediger kilde]

Lister fra Siseministeerium.[20] Fornavnene er oppgitt i alfabetisk rekkefølge da rangeringen er ukjent utover at det er de 12 eller 13 mest vanlige fornavnene i Estland.

Kvinnenavn
Blant landets befolkning (2004) Anna Anne Aino Jelena Katrin Linda Maria Niina Olga Sirje Tatjana Tiina Tiiu
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2004) Aleksander / Aleksandr Andres Jaan Jüri Margus Martin Nikolai Rein Sergei Toomas Vladimir Viktor
Etternavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2004) Ivanov Kask Ivanova Kukk Rebane Ilves Pärn Koppel Luik Oja

Finland[rediger | rediger kilde]

Lister fra Befolkningsregistercentralen.[21]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2007) Maria Helena Anneli Johanna Kaarina Marjatta Anna Liisa Annikki Hannele
Blant nyfødte (2006) Maria Emilia Sofia Aino Olivia Julia Aurora Helmi Katariina Amanda
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2007) Juhani Johannes Olavi Antero Tapani Kalevi Tapio Matti Ilmari Mikael
Blant nyfødte (2006) Juhani Johannes Mikael Matias Olavi Elias Oskari Aleksi Kristian Onni
Etternavn
Blant landets befolkning (2007) Virtanen Korhonen Nieminen Mäkinen Mäkelä Hämäläinen Laine Koskinen Heikkinen Järvinen

Frankrike[rediger | rediger kilde]

Lister publisert i Le Journal des Femmes.[22] Rangeringen for landets befolkning er basert på antall fødsler siden 1940.

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2004) Marie Nathalie Isabelle Sylvie Catherine Francoise Martine Christine Monique Valerie
Blant nyfødte (2004) Lea Emma Manon Clara Chloe Camille Ines Sarah Oceane Marie
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2004) Jean Michel Philippe Alain Patrick Pierre Nicolas Christophe Christian Daniel
Blant nyfødte (2004) Enzo Lucas Theo Thomas Hugo Mathis Nathan Maxime Clement Louis

Hellas[rediger | rediger kilde]

Lister fra[23] og[24]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2005) María (Μαρία) Eléni (Ελένη) Aikateríni (Αικατερίνη) Vasilikí (Βασιλική) Sofía (Σοφία) Angelikí (Αγγελική) Jeorjía (Γεωργία) Anastasía (Αναστασία) Evangelía (Ευαγγελία) Iríni (Ειρήνη)
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2005) Jeórjos (Γεώργιος) Ioánnis (Ιωάννης) Kóstas (Κώστας) Dimítris (Δημήτρης) Nikólaos (Νικόλαος) Panajótis (Παναγιώτης) Vasílis (Βασίλης) Khrístos (Χρήστος) Athanásios (Αθανάσιος) Mikhaíl (Μιχαήλ)

Irland[rediger | rediger kilde]

Lister fra Central Statistics Office Ireland.[25]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2005) Emma Sarah Katie Amy Aoife Ciara Sophie Chloe Leah Ella
Mannsnavn
Blant nyfødte (2005) Jack Sean Adam Conor James Daniel Cian Luke Aaron Michael

Island[rediger | rediger kilde]

Lister fra Hagstofa Íslands.[26]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2004) Guðrún Anna Sigríður Kristín Margrét Helga Sigrún Ingibjörg Jóhanna María
Blant nyfødte (2000–2004) Anna Sara Katrín Guðrún María Telma Kristín Birta Eva Helga og Margrét
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2004) Jón Sigurður Guðmundur Gunnar Ólafur Einar Magnús Kristján Stefán Jóhann
Blant nyfødte (2000–2004) Jón Aron Daníel Viktor Sigurður Kristófer Arnar Alexander Andri Gunnar

Italia[rediger | rediger kilde]

Lister fra Laboratorio Internazionale di Onomastica.[27]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2004) Maria Anna Rosa Giuseppina Angela Giovanna Lucia Anna Maria Francesca Teresa
Blant nyfødte /2004) Giulia Martina Chiara Sara Alessia Francesca Sofia Giorgia Elisa Alice
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2004) Giuseppe Antonio Giovanni Francesco Mario Luigi Salvatore Vincenzo Angelo Roberto
Blant nyfødte (2004) Francesco Alessandro Andrea Matteo Lorenzo Luca Mattia Simone Davide Marco

Latvia[rediger | rediger kilde]

Lister fra The Latvian Institute.[28]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2005) Anna Kristīne Inese Inga Ilze Līga Dace Anita Marija Ieva
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2005) Jānis Andris Juris Edgars Māris Aivars Mārtiņš Pēteris Ivars Kaspars
Etternavn
Blant landets befolkning (2005) Bērziņš Kalniņš Ozoliņš Jansons Ozols Liepiņš Krūmiņš Balodis Eglītis Zariņš

Litauen[rediger | rediger kilde]

Lister fra Statistics Lithuania.[29]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2006) Ona Marija Elena Janina Marijona Irena Jadvyga Veronika Aldona Stanislava
Blant nyfødte (2005) Gabija Kamilė Emilija Gabrielė Austėja Ugnė Viktorija Evelina Augustė Karolina
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2006) Jonas Antanas Juozas Petras Vytautas Stasys Pranas Kazys Vladas Ivan
Blant nyfødte (2005) Lukas Matas Nojus Mantas Rokas Dovydas Dominykas Martynas Nedas Arnas
Etternavn kvinner 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2006) Kazlauskienė Jankauskienė Petrauskienė Stankevičienė Paulauskienė Vasiliauskienė Žukauskienė Urbonienė Navickienė Ivanova
Etternavn menn
Blant landets befolkning (2006) Kazlauskas Stankevičius Jankauskas Petrauskas Vasiliauskas Žukauskas Paulauskas Butkus Urbonas Kavaliauskas

Norge[rediger | rediger kilde]

Lister fra Statistisk sentralbyrå.[30]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2012) Anne Inger Kari Marit Ingrid Liv Eva Berit Astrid Bjørg
Blant nyfødte (2014) Benedicte Emma Sofie Linnea Sara Emilie Ingrid Thea Leah Ida
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2012) Jan Per Bjørn Ole Lars Kjell Knut Arne Svein Thomas
Blant nyfødte (2012) Lucas Emil Mathias Jonas Alexander William Oskar Magnus Markus Oliver
Etternavn
Blant landets befolkning (2012) Hansen Johansen Olsen Larsen Andersen Pedersen Nilsen Kristiansen Jensen Karlsen

Polen[rediger | rediger kilde]

Lister fra Ministry of Interior and Administration of the Republic of Poland.[31]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2009) Anna Maria Katarzyna Małgorzata Agnieszka Barbara Krystyna Ewa Elżbieta Zofia
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2009) Piotr Krzysztof Andrzej Jan Stanisław Tomasz Paweł Marcin Michał Marek
Etternavn kvinner
Blant landets befolkning (2004) Nowak Kowalska Wiśniewska Wójcik Kowalczyk Kamińska Lewandowska Zielińska Szymańska Woźniak
Etternavn menn
Blant landets befolkning (2005) Nowak Kowalski Wiśniewski Wójcik Kowalczyk Kamiński Lewandowski Zieliński Woźniak Szymański

Russland[rediger | rediger kilde]

Liste basert på en artikkel fra The American Name Society.[32] Navnene er oppgitt i alfabetisk rekkefølge, da intern rangering er ukjent. Alle navnene er estimert til å være brukt av minst 1,8 prosent av befolkningen.

Kvinnenavn
Blant landets befolkning (1874–1990) Anna Elena Maria Irina Olga Tatjana Valentina
Mannsnavn
Blant landets befolkning (1874–1990) Aleksei Aleksandr Ivan Mikhail Nikolai Sergei Vladimir Yuri

Slovenia[rediger | rediger kilde]

Lister fra Statistical Office of the Republic of Slovenia.[33]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2005) Marija Ana Irena Jožefa Maja Frančiška Mojca Mateja Ivana Nataša
Blant nyfødte (2005) Nika Eva Sara Lara Ana Lana Maja Maša Ema Nina
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2005) Franc Janez Anton Jožef Ivan Andrej Marko Jože Marjan Peter
Blant nyfødte (2005) Luka Jan Nejc Žiga Žan Nik Matic Aljaž David Jaka
Etternavn
Blant landets befolkning (2005) Novak Horvat Krajnc Kovačič Zupančič Kovač Potočnik Mlakar Vidmar Golob

Spania[rediger | rediger kilde]

Lister fra Spanish Statistical Office.[34]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2005) Maria Carmen Ana Isabel Dolores Pilar Josefa Teresa Rosa Antonia
Blant nyfødte (2005) Lucia Maria Paula Laura Marta Alba Claudia Carla Andrea Sara
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2005) Jose Antonio Juan Manuel Francisco Luis Miguel Javier Angel Carlos
Blant nyfødte (2005) Alejandro Daniel Pablo David Adrian Javier Alvaro Sergio Carlos Marcos
Etternavn
Blant landets befolkning (2005) Garcia Gonzalez Fernandez Rodriguez Lopez Martinez Sanchez Perez Martin Gomez

Storbritannia[rediger | rediger kilde]

England og Wales[rediger | rediger kilde]

Lister fra National Statistics.[35]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2012) Emily Jessica Rose Ruby Claire Sophie Chloe Lucy Lily Ellie
Mannsnavn
Blant nyfødte (2006) Jack Thomas Joshua Oliver Harry Benjamin William David Daniel Charlie

Skottland[rediger | rediger kilde]

Lister fra General Register Office for Scotland.[36]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2006) Sophie Emma Erin Katie Lucy Chloe Ellie Amy Olivia Emily
Mannsnavn
Blant nyfødte (2006) Jack Lewis Callum Ryan James Cameron Jamie Daniel Matthew Kyle

Wales[rediger | rediger kilde]

Lister fra National Statistics.[35]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2006) Megan Jessica Olivia Ellie Emily Ruby Chloe Sophie Grace Ffion
Mannsnavn
Blant nyfødte (2006) Jack Dylan Joshua Thomas Rhys Ethan Daniel Callum Oliver Morgan

Sverige[rediger | rediger kilde]

Lister fra Statistiska centralbyrån.[37]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2009) Maria Elisabeth Anna Kristina Margareta Eva Birgitta Karin Linnéa Marie
Blant nyfødte (2009) Alice Maja Ella Emma Elsa Alva Julia Linnéa Wilma Ebba
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2009) Erik Karl Lars Anders Per Johan Mikael Olof Nils Lennart
Blant nyfødte (2009) Lucas Elias Oscar William Hugo Alexander Oliver Viktor Erik Axel
Etternavn
Blant landets befolkning (2009) Johansson Andersson Karlsson Nilsson Eriksson Larsson Olsson Persson Svensson Gustafsson

Tyskland[rediger | rediger kilde]

Lister fra Gesellschaft für deutsche Sprache[38] og Vornamens-Hitlisten.[39]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (1890–2006) Ursula Carin/Karin Helga Sabine Ingrid Renate Monica/Monika Susanne Gisela Petra
Blant nyfødte (2012) Lena Leonie / Leoni Lea / Leah Lena Hanna / Hannah Sabine Lara Emily / Emilie Monika / Monica Lilli / Lilly / Lili
Mannsnavn
Blant landets befolkning (1890–2006) Peter Michael Thomas/Tomas Andreas Wolfgang Claus/Klaus Jürgen Günter/Günther Stefan/Stephan Christian/Kristian
Blant nyfødte (2007) Lukas / Lucas Leon Luca / Luka Tim / Timm Paul Jonas Finn / Fynn Max Niclas / Niklas Luis / Louis

Tsjekkia[rediger | rediger kilde]

Lister fra Ministerstvo vnitra a Policejní prezidium ČR.[40]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2006) Marie Jana Eva Anna Hana Věra Lenka Alena Kateřina Petra (navn)
Blant nyfødte (2006) Tereza Adéla Eliška Natálie Kateřina Anna Lucie Veronika Karolína Kristýna
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2006) Jiří Jan Petr Josef Jaroslav Pavel Martin Miroslav Tomáš František
Blant nyfødte (2006) Jan Jakub Tomáš Adam Ondřej Martin Lukáš Filip David Vojtěch

Ungarn[rediger | rediger kilde]

Lister fra Index.hu Zrt.[41]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2006) Mária Erzsébet Ilona Katalin Éva Anna Margit Zsuzsanna Julianna Judit
Blant nyfødte (2005) Anna Viktória Réka Vivien Zsófia Petra Dorina Fanni Boglárka Eszter
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2006) László István József János Zoltán Sándor Ferenc Gábor Attila Péter
Blant nyfødte (2005) Bence Máté Balázs Dávid Dániel Levente Tamás Ádám Péter Gergő

Østerrike[rediger | rediger kilde]

Lister fra Statistik Austria.[42]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2005) Leonie Lena Anna Sarah Julia Laura Hannah Katharina Sophie Lea
Mannsnavn
Blant nyfødte (2005) Lukas Tobias David Florian Alexander Sebastian Julian Fabian Simon Maximilian

Nord- og Sør-Amerika[rediger | rediger kilde]

Chile[rediger | rediger kilde]

Lister fra Registro Civil de Chile.[43]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2005) Maria Ana Rosa Claudia Patricia Carolina Camila Daniela Margarita Juana
Blant nyfødte (2005) Constanza Catalina Valentina Javiera Martina Sofia Maria Antonia Fernanda Francisca
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2005) Jose Juan Luis Carlos Jorge Manuel Victor Francisco Cristian Pedro
Blant nyfødte (2005) Benjamin Matias Vicente Martin Sebastian Diego Nicolas Juan Jose Cristobal

Mexico[rediger | rediger kilde]

[44][45][46]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant landets befolkning (2008) María Guadalupe María Juana María del Carmen Margarita Verónica Elizabeth Alejandra Leticia María Elena
Blant nyfødte
Mannsnavn
Blant landets befolkning (2008) José Luis Juan Miguel Ángel José Francisco Jesús Antonio Alejandro Pedro Juan Carlos
Blant nyfødte

USA[rediger | rediger kilde]

Lister fra Social Security Administration[47] og Name Statistics.[48]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10
Blant landets befolkning (2007) Mary Lauren Linda Barbara Elizabeth Jennifer Megan Susan Margaret Dorothy
Blant nyfødte (2012) Emily Emma Madison Ashley Olivia Julie Hannah Samantha Megan Lindsay
Mannsnavn
Blant landets befolkning (1990) James John Robert Michael William David Richard Charles Joseph Thomas
Blant nyfødte (2005) Jacob Michael Joshua Matthew Ethan Andrew Daniel Anthony Christopher Joseph
Etternavn
Blant landets befolkning (1990) Smith Johnson Williams Jones Brown Davis Miller Wilson Moore Taylor

Oseania[rediger | rediger kilde]

New Zealand[rediger | rediger kilde]

Lister fra Statistics New Zealand.[49]

Kvinnenavn 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Blant nyfødte (2003) Emma Sophie Ella Emily Jessica Hannah Olivia Grace Charlotte Georgia
Mannsnavn
Blant nyfødte (2003) Joshua Jack Benjamin Samuel Daniel Jacob Ethan James Thomas Matthew


Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ivar Utne (20084-08-18). «Vanligste for- og etternavn i verden». Nordisk institutt, Universitetet i Bergen. Arkivert fra originalen 19. desember 2008. Besøkt 14. mai 2008.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)
  2. ^ http://www.bartleby.com/65/mu/Muhammd.html
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 19. oktober 2006. Besøkt 30. april 2013. 
  4. ^ a b Navnereferanser for alle land
  5. ^ «"Mariam" Tops Female Baby Names in Tunisia». Islam Online.  Nyhetsartikkel om fornavn i Tunisia (engelsk)
  6. ^ «Top 40 baby names of 2012». babycenter.in. 
  7. ^ «View the most popular names from countries and regions around the world». babynamefacts.com. 
  8. ^ «Top names from other countries». top-most-popular-baby-names.com.  Uoffisiell statistikk
  9. ^ «Nombres más frecuentes por nacionalidad». Instituto Nacional de Estadística.  Statistikk for indere bosatt i Spania
  10. ^ «Name search». nejms.com.  Uoffisiell statistikk.
  11. ^ «Most Popular Baby Names of 2005». About.  Artikkel om fornavn i Japan (engelsk)
  12. ^ «Top 10 Japanese Surnames». About.  Artikkel om etternavn i Japan (engelsk)
  13. ^ «新“百家姓”新鲜“出炉”». NetEase.  Statistikk for etternavn i Kina (kinesisk)
  14. ^ a b «What Are the Most Popular Korean Baby Names?». Chosun Ilbo. 28. januar 2009. Besøkt 7. mars 2010.  Artikkel om fornavn i Sør-Korea i 2008
  15. ^ «행정구역(구시군)/성씨·본관별 가구 및 인구». National Statistics Office. Arkivert fra originalen 1. mars 2007.  Statistikk for etternavn i Sør-Korea (koreansk)
  16. ^ «İsim İstatistikleri». Türkiye Cumhuriyeti Içişleri Bakanliği Nüfus Ve Vatandaşlik Işleri Genel Müdürlüğü. Arkivert fra originalen 1. februar 2008.  Statistikk for tyrkiske fornavn (tyrkisk)
  17. ^ «Voornamen Bevolking toestand op 1 januari 2002». FOD Economie.  Statistikk for navn i Belgia (nederlandsk/fransk)
  18. ^ «Navne». Danmarks Statistik.  Statistikk for navn i Danmark (dansk)
  19. ^ «Befolkningsstatistik». Grønlands Statistik. Arkivert fra originalen 29. desember 2006.  Statistikk for grønlandske fornavn (dansk)
  20. ^ «Tamm, Saar, Mägi and Sepp are the most common family names in Estonia». Siseministeerium.  Statistikk for navn i Estland (engelsk)
  21. ^ «Namntjänst». Befolkningsregistercentralen. Arkivert fra originalen 9. oktober 2006.  Statistikk for navn i Finland (svensk)
  22. ^ «L'encyclopédie des prénoms». Le Journal des Femmes.  Statistikk for franske fornavn (fransk)
  23. ^ «Ellinon onomata».  Statistikk for mannsnavn i Hellas (gresk)
  24. ^ «Ellinidon onomata».  Statistikk for kvinnenavn i Hellas (gresk)
  25. ^ «Top 25 Babies' Names for Girls». Central Statistics Office Ireland.  Statistikk for navn i Irland (engelsk)
  26. ^ «Nöfn í þjóðskrá». Hagstofa Íslands.  Statistikk for navn på Island (islandsk)
  27. ^ «Classifiche onomastiche». Laboratorio Internazionale di Onomastica. Arkivert fra originalen 28. september 2007.  Statistikk for navn i Italia (italiensk)
  28. ^ «The Latvians». The Latvian Institute.  Statistikk for navn i Latvia (engelsk)
  29. ^ «Įdomioji statistika». Statistics Lithuania. Arkivert fra originalen 5. august 2012.  Statistikk for navn i Litauen (litauisk)
  30. ^ «Navnestatistikk». Statistisk sentralbyrå.  Statistikk for navn i Norge
  31. ^ «Najpopularniejsze imiona i nazwiska w Polsce w 2004 roku». Ministry of Interior and Administration of the Republic of Poland. Arkivert fra originalen 17. oktober 2007.  Statistikk for navn i Polen (polsk)
  32. ^ «Russian Given Names: Their Pronunciation, Meaning, and Frequency» (PDF). The American Name Society. Arkivert fra originalen (PDF) 9. desember 2006. Besøkt 1. juni 2007.  Statistikk for navn i Russland (engelsk)
  33. ^ «How frequent are your first name and family name?». Statistical Office of the Republic of Slovenia.  Statistikk for navn i Slovenia (engelsk)
  34. ^ «The most frequent names and surnames of residents in Spain and baby names». INE. National Statistics Institute. Spanish Statistical Office.  Statistikk for navn i Spania (engelsk)
  35. ^ a b «National Statistics Online news release (PDF)» (PDF). National Statistics. Arkivert fra originalen (PDF) 8. januar 2007.  Statistikk for navn i England og Wales (engelsk)
  36. ^ «The Most Popular Names in Scotland, 2006». General Register Office for Scotland. Arkivert fra originalen 24. januar 2007.  Statistikk for navn i Skottland (engelsk)
  37. ^ «Namnstatistik». Statistiska centralbyrån. Arkivert fra originalen 16. august 2009. Besøkt 19. august 2009.  Statistikk for navn i Sverige (svensk)
  38. ^ «Beliebteste Vornamen». Gesellschaft für deutsche Sprache.  Statistikk for tyske fornavn (tysk)
  39. ^ «Vornamens-Hitlisten».  Statistikk for tyske fornavn (tysk)
  40. ^ «Četnost jmen a příjmení». Ministerstvo vnitra a Policejní prezidium ČR. Arkivert fra originalen 1. juni 2007.  Statistikk for tsjekkiske fornavn (tsjekkisk)
  41. ^ «Utonevek 2005». SIndex.hu Zrt.  Statistikk for navn i Ungarn (ungarsk)
  42. ^ «Hitliste der Vornamen 2005». Statistik Austria. Arkivert fra originalen 3. mai 2007. Besøkt 2. april 2007.  Statistikk for østerrikske fornavn (tysk)
  43. ^ «Nombres más Comunes». Registro Civil de Chile.  Statistikk for navn i Chile (spansk)
  44. ^ «Los nombres más frecuentes en México desde 1930». BabyCenter.  Statistikk for navn i Mexico (spansk)
  45. ^ «Cien nombres más usados en México para mujer y hombre». terra.com.mx. 
  46. ^ «Nombres más frecuentes por nacionalidad». Instituto Nacional de Estadística.  Statistikk for meksikanere bosatt i Spania
  47. ^ «Popular Baby Names». Social Security Administration.  Statistikk for navn i USA (engelsk)
  48. ^ «Name Statistics». Name Statistics. Arkivert fra originalen 8. april 2007. Besøkt 5. januar 2007.  Statistikk for navn i USA (engelsk)
  49. ^ «Top 100 babies' names for girls and boys, 1999-2003 (xls)». Statistics New Zealand.  Statistikk for navn i New Zealand (engelsk)