Liste over parafilier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over parafilier er en alfabetisk oversikt over betegnelser for forskjellige parafilier. Å føle en seksuell tiltrekning mot eller opphisselse av objekter eller handlinger som er uvanlige for de fleste, og som vedkommende person kan oppnå seksuell tenning og tilfredsstillelse av, omfatter en mengde former, deriblant:

  • Achluofili – å bli seksuelt opphisset av mørket
  • Acomoclitic – en person som tenner seksuelt på kjønnsorganer helt uten hår
  • Acousticofili – å bli seksuelt opphisset av (bestemte) lyder
  • Acrofili – å bli seksuelt opphisset av høyder
  • Actirasty – å bli seksuelt opphisset av sollys
  • Acrotomofili – å bli seksuelt opphisset av mennesker som har mistet ett eller flere lemmer
  • Agalmatofili – en person som blir seksuelt opphisset av utstillingsdukker eller statuer
  • Apotemnfili – en person som blir seksuelt opphisset ved tanken på å miste en kroppsdel, enten ved kirurgi eller ved å fjerne den selv
  • Asfyksiofili – å bli seksuelt opphisset av å bli kvalt
  • Axillisme – å bli seksuelt opphisset av armhuler
  • Batrakofili – å bli seksuelt opphisset av frosker
  • Bestialsadisme – å bli seksuelt opphisset av å påføre dyr skader eller smerter
  • Blotting – å bli seksuelt opphisset av å vise fram eget kjønnsorgan
  • Canofili – å bli seksuelt opphisset av hunder
  • Capnolagnia – å bli seksuelt opphisset av å se på andre mennesker røyke
  • Dacryfili – å bli seksuelt opphisset av å se tårer eller partneren gråte
  • Dendrofili – å bli seksuelt opphisset av trær
  • Ephebophili – å bli seksuelt opphisset av mennesker i puberteten, det vil si mellom 11 og 16 år
  • Ekshibisjonisme – å bli seksuelt opphisset av å bli sett på
  • Emetofili – å bli seksuelt opphisset av kaste opp eller bli kastet opp på
  • Endytophilia – å bli seksuelt opphisset av at partneren har på seg klær framfor å være naken
  • Entomofili – å bli seksuelt opphisset av insekter
  • Eonismetransvestittisme
  • Eproktofili – å bli seksuelt opphisset av tarmgass
  • Fekofili – se Koprofili
  • Fetisjisme – å bli seksuelt opphisset av gjenstander (som for eksempel gummitøy, undertøy, lær, jeans, truser eller sko), handlinger eller ideer
  • Gerontofili – å tenne seksuelt på gamle mennesker eller mennesker som er mye eldre enn en selv
  • Hebefili – å bli seksuelt opphisset av unge mennesker i puberteten, det vil si mellom 11 og 16 år se også Ephebophili
  • Haptefili – å bli seksuelt opphisset av berøring
  • Hematolagnia – å bli seksuelt opphisset av blod
  • Iantronudia – å bli seksuelt opphisset av leger eller legeundersøkelser
  • Icolagnia – å bli seksuelt opphisset av å komme i kontakt med skulpturer eller bilder
  • Infantilisme – å bli seksuelt opphisset av gjenstander fra barndommen
  • Jactitation – å bli seksuelt opphisset av å fortelle om sine egne seksuelle opplevelser til andre
  • Kakorrhafiofili – å bli seksuelt opphisset av å mislykkes
  • Kinesofili – seksuell opphisselse fra bevegelse og fysisk trening
  • Koprofili – å bli seksuelt opphisset av en aktivitet som innebærer bruk av egen eller annens avføring, som f.eks, å avføre i klær eller påføre sin egen eller annens kropp avføring. Det er også kjent som «scat».
  • Laktafili – å bli seksuelt opphisset av å spise, drikke eller leke med melkeprodukter
  • Maiesiofili – å bli seksuelt opphisset av graviditet
  • Mechanofili – å bli seksuelt opphisset av å se eller høre på maskiner
  • Melcryptovestimentafili – å bli seksuelt opphisset av svart kvinneundertøy
  • Nasofili – å bli seksuelt opphisset av neser
  • Nebulofili – å bli seksuelt opphisset av tåke
  • Nekrofili – å bli seksuelt opphisset av lik
  • Ochlofili – å bli seksuelt opphisset av menneskemengder, for eksempel på et diskotek
  • Oculolinctus – å bli seksuelt opphisset av å slikke en annens øyeeple
  • Parthenofili – seksuell opphisselse knyttet til jomfruer
  • Pederasti – brukes gjerne som betegnelse på på voksne menns seksualomgang med yngre gutter eller menn utenfor familien.
  • Pedofili – å bli seksuelt opphisset av barn
  • Pictofili – uvanlig sterk trang til å se på film og bilder av sex og nakenhet
  • Plushofili – Å bli seksuelt opphisset av å se eller ta på kosedyr
  • Pyromani – å bli seksuelt opphisset av ild eller å sette fyr på ting
  • Raptophili – å bli seksuelt opphisset av å voldta
  • Sacofricosis – beskriver praksisen å lage et hull i bukselommen slik at de kan onanering på offentlig sted med minimal risiko for å bli oppdaget er lettere
  • Sadisme – seksuell opphisselse ved å være ond og påføre andre smerte
  • Sadomasochisme – er en seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte
  • Saliromani – å bli seksuelt opphisset av kroppssekreter som spytt, urin og avføring
  • Scarfing – å bli seksuelt opphisset av å kveles
  • Seksualsadisme
  • Siderodromofili – å bli seksuelt opphisset av tog
  • Skatofili – se Koprofili.
  • Taphefili – å bli seksuelt opphisset av å bli begravd levende
  • Titting, kikking eller voyeurisme – å bli seksuelt opphisset av å se eller spionere på andre som kler av seg, er nakne eller har sex
  • Urophili – å bli seksuelt opphisset av å urinere i klær, av å se på andre som urinerer i sine klær, og urinere i undertøy, å urinere på sin egen eller annens kropp, påkledd, så vel som naken.
  • Vampyrisme – å bli seksuelt opphisset av blodsport
  • Vikarfili – seksuell opphisselse ved å lytte til en annen persons seksuelle erfaringer
  • Xenofili – å bli seksuelt opphisset av fremmede
  • Zelofili – å bli seksuelt opphisset av å være sjalu
  • Zoofili – å bli seksuelt opphisset av dyr