Liste over olympiske medaljevinnere i tennis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Andy Murray (venstre) og Serena Williams vant henholdsvis menn og kvinners singelturnering under Sommer-OL 2012 Andy Murray (venstre) og Serena Williams vant henholdsvis menn og kvinners singelturnering under Sommer-OL 2012
Andy Murray (venstre) og Serena Williams
vant henholdsvis menn og kvinners singelturnering
under Sommer-OL 2012

Liste over olympiske medaljevinnere i tennis inneholder samtlige spillere som har tatt medalje i de olympiske leker. Tennis var første gang på det olympiske programmet i de første olympiske leker i Sommer-OL 1896 i Athen. I disse lekene ble det bare konkurrert i to øvelser, single og double for menn. I de neste lekene, i Sommer-OL 1900, fikk kvinner delta for første gang, og i tillegg ble øvelsen mixed double lagt til. Mellom 1928 og 1988 var tennis ikke med på det offisielle olympiske programmet [1][2], men var demonstrasjonssport under Sommer-OL 1968 og Sommer-OL 1984.[3][4]

Kathleen McKane Godfree er den utøveren som har tatt flest medaljer, med ett gull, to sølv og to bronsemedaljer fra 1920 til 1924 [5]. Seks spillere har tatt fire medaljer hver, blant annet søstrene Serena og Venus Williams, som har fire gull hver. Åtte amerikanske tennisspillere har tatt to eller flere gullmedaljer; ti utøvere fra andre nasjoner har også gjort det samme, blant dem seks fra Storbritannia og to fra Frankrike.

Nåværende øvelser[rediger | rediger kilde]

Steffi Graf
Lindsay Davenport
Bob Bryan og Mike Bryan
Gigi Fernández

Single menn[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen Flag of the United Kingdom.svg John Pius Boland (GBR) Flag of Greece (1822-1978).svg Dionysios Kasdaglis (GRE) Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg Momčilo Tapavica (HUN)
Flag of Greece (1822-1978).svg Konstantinos Paspatis (GRE)
1900 Paris Flag of the United Kingdom.svg Laurence Doherty (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Harold Mahony (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Reginald Doherty (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Arthur Norris (GBR)
1904 St. Louis Flag of the United States (1896-1908).svg Beals Wright (USA) Flag of the United States (1896-1908).svg Robert LeRoy (USA) Flag of the United States (1896-1908).svg Alphonzo Bell (USA)
Flag of the United States (1896-1908).svg Edgar Leonard (USA)
1908 London Flag of the United Kingdom.svg Josiah Ritchie (GBR) Flag of the German Empire.svg Otto Froitzheim (GER) Flag of the United Kingdom.svg Wilberforce Eaves (GBR)
1912 Stockholm Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Charles Winslow (RSA) Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Harold Kitson (RSA) Flag of the German Empire.svg Oscar Kreuzer (GER)
1920 Antwerpen Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Louis Raymond (RSA) Flag of Japan (1870–1999).svg Ichiya Kumagae (JPN) Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Charles Winslow (RSA)
1924 Paris Flag of the United States (1912-1959).svg Vincent Richards (USA) Flag of France.svg Henri Cochet (FRA) Flag of Italy (1861–1946).svg Umberto De Morpurgo (ITA)
1928–1984 Ikke på det olympiske programmet
1988 Seoul Flag of the Czech Republic.svg Miloslav Mečíř (TCH) Flag of the United States.svg Tim Mayotte (USA) Flag of Sweden.svg Stefan Edberg (SWE)
Flag of the United States.svg Brad Gilbert (USA)
1992 Barcelona Flag of Switzerland.svg Marc Rosset (SUI) Flag of Spain.svg Jordi Arrese (ESP) Olympic flag.svg Andrei Cherkasov (EUN)
Flag of Croatia.svg Goran Ivanišević (CRO)
1996 Atlanta Flag of the United States.svg Andre Agassi (USA) Flag of Spain.svg Sergi Bruguera (ESP) Flag of India.svg Leander Paes (IND)
2000 Sydney Flag of Russia.svg Yevgeny Kafelnikov (RUS) Flag of Germany.svg Tommy Haas (GER) Flag of France.svg Arnaud di Pasquale (FRA)
2004 Athen Flag of Chile.svg Nicolás Massú (CHI) Flag of the United States.svg Mardy Fish (USA) Flag of Chile.svg Fernando González (CHI)
2008 Beijing Flag of Spain.svg Rafael Nadal (ESP) Flag of Chile.svg Fernando González (CHI) Flag of Serbia (2004–2010).svg Novak Đoković (SRB)
2012 London Flag of the United Kingdom.svg Andy Murray (GBR) Flag of Switzerland.svg Roger Federer (SUI) Flag of Argentina.svg Juan Martín del Potro (ARG)
2016 Rio de Janeiro Flag of the United Kingdom.svg Andy Murray (GBR) Flag of Argentina.svg Juan Martín del Potro (ARG) Flag of Japan.svg Kei Nishikori (JPN)

Single kvinner[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1900 Paris Flag of the United Kingdom.svg Charlotte Cooper (GBR) Flag of France.svg Hélène Prévost (FRA) Flag of the United States (1896-1908).svg Marion Jones (USA)
Flag of Bohemia.svg Hedwiga Rosenbaumová (BOH)
1904 St. Louis Ikke på det olympiske programmet
1908 London Flag of the United Kingdom.svg Dorothea Lambert Chambers (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Dora Boothby (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Joan Winch (GBR)
1912 Stockholm Flag of France.svg Marguerite Broquedis (FRA) Flag of the German Empire.svg Dorothea Köring (GER) Flag of Norway.svg Molla Bjurstedt (NOR)
1920 Antwerpen Flag of France.svg Suzanne Lenglen (FRA) Flag of the United Kingdom.svg Dorothy Holman (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Kitty McKane (GBR)
1924 Paris Flag of the United States (1912-1959).svg Helen Wills (USA) Flag of France.svg Julie Vlasto (FRA) Flag of the United Kingdom.svg Kitty McKane (GBR)
1928–1984 Ikke på det olympiske programmet
1988 Seoul Flag of Germany.svg Steffi Graf (FRG) Flag of Argentina.svg Gabriela Sabatini (ARG) Flag of the United States.svg Zina Garrison (USA)
Flag of Bulgaria (1971 – 1990).svg Manuela Maleeva (BUL)
1992 Barcelona Flag of the United States.svg Jennifer Capriati (USA) Flag of Germany.svg Steffi Graf (GER) Flag of the United States.svg Mary Joe Fernández (USA)
Flag of Spain.svg Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
1996 Atlanta Flag of the United States.svg Lindsay Davenport (USA) Flag of Spain.svg Arantxa Sánchez Vicario (ESP) Flag of the Czech Republic.svg Jana Novotná (CZE)
2000 Sydney Flag of the United States.svg Venus Williams (USA) Flag of Russia.svg Elena Dementieva (RUS) Flag of the United States.svg Monica Seles (USA)
2004 Athen Flag of Belgium.svg Justine Henin-Hardenne (BEL) Flag of France.svg Amélie Mauresmo (FRA) Flag of Australia.svg Alicia Molik (AUS)
2008 Beijing Flag of Russia.svg Elena Dementieva (RUS) Flag of Russia.svg Dinara Safina (RUS) Flag of Russia.svg Vera Zvonareva (RUS)
2012 London Flag of the United States.svg Serena Williams (USA) Flag of Russia.svg Marija Sjarapova (RUS) Flag of Belarus.svg Victoria Azarenka (BLR)
2016 Rio de Janeiro Flag of Puerto Rico.svg Mónica Puig (PUR) Flag of Germany.svg Angelique Kerber (GER) Flag of the Czech Republic.svg Petra Kvitová (CZE)

Double menn[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen Flag of the United Kingdom.svg John Pius Boland (GBR) og
Flag of the German Empire.svg Friedrich Traun (GER)
Flag of Greece (1822-1978).svg Demetrios Petrokokkinos
og Dionysios Kasdaglis (GRE)
Flag of the United Kingdom.svg Edwin Flack (AUS) og
Flag of the United Kingdom.svg George Robertson (GBR)
1900 Paris Flag of the United Kingdom.svg Laurence Doherty
og Reginald Doherty (GBR)
Flag of France.svg Max Décugis (FRA) og
Flag of the United States (1896-1908).svg Basil Spalding de Garmendia (USA)
Flag of France.svg Georges de la Chapelle
og André Prévost (FRA)
Flag of the United Kingdom.svg Harold Mahony
og Arthur Norris (GBR)
1904 St. Louis Flag of the United States (1896-1908).svg Edgar Leonard
og Beals Wright (USA)
Flag of the United States (1896-1908).svg Alphonzo Bell
og Robert LeRoy (USA)
Flag of the United States (1896-1908).svg Joseph Wear
og Allen West (USA)
Flag of the United States (1896-1908).svg Clarence Gamble
og Arthur Wear (USA)
1908 London Flag of the United Kingdom.svg George Hillyard
og Reginald Doherty (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Josiah Ritchie
og James Parke (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Clement Cazalet
og Charles Dixon (GBR)
1912 Stockholm Blue Ensign of South Africa (1912–1928).svg Harry Kitson
og Charles Winslow (RSA)
Flag of the Habsburg Monarchy.svg Arthur Zborzil
og Fritz Pipes (AUT)
Flag of France.svg Albert Canet
og Edouard Mény de Marangue (FRA)
1920 Antwerpen Flag of the United Kingdom.svg Oswald Turnbull
og Maxwell Woosnam (GBR)
Flag of Japan (1870–1999).svg Ichiya Kumagae
og Seiichiro Kashio (JPN)
Flag of France.svg Max Décugis
og Pierre Albarran (FRA)
1924 Paris Flag of the United States (1912-1959).svg Vincent Richards
og Francis Hunter (USA)
Flag of France.svg Jacques Brugnon
og Henri Cochet (FRA)
Flag of France.svg Jean Borotra
og René Lacoste (FRA)
1928–1984 Ikke på det olympiske programmet
1988 Seoul Flag of the United States.svg Ken Flach
og Robert Seguso (USA)
Flag of Spain.svg Emilio Sánchez
og Sergio Casal (ESP)
Flag of the Czech Republic.svg Miloslav Mečíř
og Milan Šrejber (TCH)
Flag of Sweden.svg Stefan Edberg
og Anders Järryd (SWE)
1992 Barcelona Flag of Germany.svg Boris Becker
og Michael Stich (GER)
South African Olympic Flag.svg Wayne Ferreira
og Piet Norval (RSA)
Flag of Argentina.svg Javier Frana
og Christian Miniussi (ARG)
Flag of Croatia.svg Goran Ivanišević
og Goran Prpić (CRO)
1996 Atlanta Flag of Australia.svg Todd Woodbridge
og Mark Woodforde (AUS)
Flag of the United Kingdom.svg Neil Broad
og Tim Henman (GBR)
Flag of Germany.svg Marc-Kevin Goellner
og David Prinosil (GER)
2000 Sydney Flag of Canada.svg Sébastien Lareau
og Daniel Nestor (CAN)
Flag of Australia.svg Todd Woodbridge
og Mark Woodforde (AUS)
Flag of Spain.svg Àlex Corretja
og Albert Costa (ESP)
2004 Athen Flag of Chile.svg Fernando González
og Nicolás Massú (CHI)
Flag of Germany.svg Nicolas Kiefer
og Rainer Schüttler (GER)
Flag of Croatia.svg Mario Ančić
og Ivan Ljubičić (CRO)
2008 Beijing Flag of Switzerland.svg Roger Federer
og Stanislas Wawrinka (SUI)
Flag of Sweden.svg Simon Aspelin
og Thomas Johansson (SWE)
Flag of the United States.svg Bob Bryan
og Mike Bryan (USA)
2012 London Flag of the United States.svg Bob Bryan
og Mike Bryan (USA)
Flag of France.svg Michaël Llodra
og Jo-Wilfried Tsonga (FRA)
Flag of France.svg Julien Benneteau
og Richard Gasquet (FRA)
2016 Rio de Janeiro Flag of Spain.svg Marc López
og Rafael Nadal (ESP)
Flag of Romania.svg Florin Mergea
og Horia Tecău (ROU)
Flag of the United States.svg Steve Johnson
og Jack Sock (USA)

Double kvinner[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen Flag of the United Kingdom.svg Margaret McNair
og Kitty McKane (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Geraldine Beamish
og Dorothy Holman (GBR)
Flag of France.svg Suzanne Lenglen
og Élisabeth d'Ayen (FRA)
1924 Paris Flag of the United States (1912-1959).svg Hazel Wightman
og Helen Wills (USA)
Flag of the United Kingdom.svg Phyllis Covell
og Kitty McKane (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Dorothy Shepherd-Barron
og Evelyn Colyer (GBR)
1928–1984 Ikke på det olympiske programmet
1988 Seoul Flag of the United States.svg Pam Shriver
og Zina Garrison (USA)
Flag of the Czech Republic.svg Jana Novotná
og Helena Suková (TCH)
Flag of Australia.svg Elizabeth Smylie
og Wendy Turnbull (AUS)
Flag of Germany.svg Steffi Graf
og Claudia Kohde-Kilsch (FRG)
1992 Barcelona Flag of the United States.svg Gigi Fernández
og Mary Joe Fernández (USA)
Flag of Spain.svg Conchita Martínez
og Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
Flag of Australia.svg Rachel McQuillan
og Nicole Bradtke (AUS)
Olympic flag.svg Leila Meskhi
og Natasha Zvereva (EUN)
1996 Atlanta Flag of the United States.svg Gigi Fernández
og Mary Joe Fernández (USA)
Flag of the Czech Republic.svg Jana Novotná
og Helena Suková (CZE)
Flag of Spain.svg Conchita Martínez
og Arantxa Sánchez Vicario (ESP)
2000 Sydney Flag of the United States.svg Serena Williams
og Venus Williams (USA)
Flag of the Netherlands.svg Kristie Boogert
og Miriam Oremans (NED)
Flag of Belgium.svg Els Callens
og Dominique Van Roost (BEL)
2004 Athen Flag of the People's Republic of China.svg Li Ting
og Sun Tiantian (CHN)
Flag of Spain.svg Conchita Martínez
og Virginia Ruano Pascual (ESP)
Flag of Argentina.svg Paola Suárez
og Patricia Tarabini (ARG)
2008 Beijing Flag of the United States.svg Serena Williams
og Venus Williams (USA)
Flag of Spain.svg Anabel Medina Garrigues
og Virginia Ruano Pascual (ESP)
Flag of the People's Republic of China.svg Yan Zi
og Zheng Jie (CHN)
2012 London Flag of the United States.svg Serena Williams
og Venus Williams (USA)
Flag of the Czech Republic.svg Andrea Hlaváčková
og Lucie Hradecká (CZE)
Flag of Russia.svg Maria Kirilenko
og Nadia Petrova (RUS)
2016 Rio de Janeiro Flag of Russia.svg Ekaterina Makarova
og Elena Vesnina (RUS)
Flag of Switzerland.svg Timea Bacsinszky
og Martina Hingis (SUI)
Flag of the Czech Republic.svg Lucie Šafářová
og Barbora Strýcová (CZE)

Mixed double[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1900 Paris Flag of the United Kingdom.svg Charlotte Cooper
og Reginald Doherty (GBR)
Flag of France.svg Hélène Prévost (FRA) og
Flag of the United Kingdom.svg Harold Mahoney (GBR)
Flag of the United States (1896-1908).svg Marion Jones (USA) og
Flag of the United Kingdom.svg Lawrence Doherty (GBR)
Flag of Bohemia.svg Hedwiga Rosenbaumová (BOH) og
Flag of the United Kingdom.svg Archibald Warden (GBR)
1904–1908 Ikke på det olympiske programmet
1912 Stockholm Flag of the German Empire.svg Dorothea Köring
og Heinrich Schomburgk (GER)
Flag of Sweden.svg Sigrid Fick
og Gunnar Setterwall (SWE)
Flag of France.svg Marguerite Broquedis
og Albert Canet (FRA)
1920 Antwerpen Flag of France.svg Suzanne Lenglen
og Max Decugis (FRA)
Flag of the United Kingdom.svg Kathleen McKane
og Maxwell Woosnam (GBR)
Flag of the Czech Republic.svg Milada Skrbková
og Ladislav Žemla (TCH)
1924 Paris Flag of the United States (1912-1959).svg Hazel Wightman
og Norris Williams (USA)
Flag of the United States (1912-1959).svg Marion Jessup
og Vincent Richards (USA)
Flag of the Netherlands.svg Kornelia Bouman
og Hendrik Timmer (NED)
1928–2008 Ikke på det olympiske programmet
2012 London Flag of Belarus.svg Victoria Azarenka
og Max Mirnyi (BLR)
Flag of the United Kingdom.svg Laura Robson
og Andy Murray (GBR)
Flag of the United States.svg Lisa Raymond
og Mike Bryan (USA)
2016 Rio de Janeiro Flag of the United States.svg Bethanie Mattek-Sands
og Jack Sock (USA)
Flag of the United States.svg Venus Williams
og Rajeev Ram (USA)
Flag of the Czech Republic.svg Lucie Hradecká
og Radek Štěpánek (CZE)

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

Single menn innendørs[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Flag of the United Kingdom.svg Arthur Gore (GBR) Flag of the United Kingdom.svg George Caridia (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Josiah Ritchie (GBR)
1912 Stockholm Flag of France.svg André Gobert (FRA) Flag of the United Kingdom.svg Charles Dixon (GBR) Flag of Australasian team for Olympic games.svg Tony Wilding (ANZ)

Single kvinner innendørs[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1908 London Flag of the United Kingdom.svg Gwendoline Eastlake-Smith (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Alice Greene (GBR) Flag of Sweden.svg Märtha Adlerstråhle (SWE)
1912 Stockholm Flag of the United Kingdom.svg Edith Hannam (GBR) Flag of Denmark.svg Sofie Castenschiold (DEN) Flag of the United Kingdom.svg Mabel Parton (GBR)

Double menn innendørs[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1908 London Flag of the United Kingdom.svg Herbert Barrett
og Arthur Gore (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg George Caridia
og George Simond (GBR)
Flag of Sweden.svg Wollmar Boström
og Gunnar Setterwall (SWE)
1912 Stockholm Flag of France.svg Maurice Germot
og André Gobert (FRA)
Flag of Sweden.svg Carl Kempe
og Gunnar Setterwall (SWE)
Flag of the United Kingdom.svg Alfred Beamish
og Charles Dixon (GBR)

Mixed double innendørs[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm Flag of the United Kingdom.svg Edith Hannam
og Charles Dixon (GBR)
Flag of the United Kingdom.svg Helen Aitchison
og Herbert Barrett (GBR)
Flag of Sweden.svg Sigrid Fick
og Gunnar Setterwall (SWE)

Flest medaljer[rediger | rediger kilde]

Utøvere[rediger | rediger kilde]

Nr. Utøver Nasjon OL Gull Sølv Bronse Totalt
1 McKane Godfree, KathleenKathleen McKane Godfree Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR) 1920–1924 1 2 2 5
2 Williams, SerenaSerena Williams Flag of the United States.svg USA (USA) 2000–2012 4 0 0 4
2 Williams, VenusVenus Williams Flag of the United States.svg USA (USA) 2000–2012 4 0 0 4
4 Doherty, ReginaldReginald Doherty Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR) 1900–1908 3 0 1 4
5 Dixon, CharlesCharles Dixon Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR) 1908–1912 1 1 2 4
6 Sanchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario Flag of Spain.svg Spania (ESP) 1992–1996 0 2 2 4
7 Setterwall, GunnarGunnar Setterwall Flag of Sweden.svg Sverige (SWE) 1908–1912 0 2 2 4

Det er 13 andre spillere med tre medaljer, og 39 med to medaljer.

Nasjoner[rediger | rediger kilde]

 Nr.  Land    Gull       Sølv    Bronse Totalt
1 Flag of the United States.svg USA (USA) 20 5 11 36
2 Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR) 16 14 12 42
3 Flag of France.svg Frankrike (FRA) 5 6 8 19
4 Flag of South Africa.svg Sør-Afrika (RSA) 3 2 1 6
5 Flag of Germany.svg Tyskland (GER) 2 5 2 9
6 Flag of Russia.svg Russland (RUS) 2 3 2 7
7 Flag of Chile.svg Chile (CHI) 2 1 1 4
8 Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI) 2 1 0 3
9 Flag of Spain.svg Spania (ESP) 1 7 3 11
10 Olympic flag.svg Blandede lag (ZZX) 1 2 3 6
11 Flag of Australia.svg Australia (AUS) 1 1 3 5
12 Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkoslovakia (TCH) 1 1 2 4
13 Flag of Belarus.svg Hviterussland (BLR) 1 0 1 2
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL) 1 0 1 2
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN) 1 0 1 2
Flag of Germany.svg Vest-Tyskland (FRG) 1 0 1 2
17 Flag of Canada.svg Canada (CAN) 1 0 0 1
18 Flag of Sweden.svg Sverige (SWE) 0 3 5 8
19 Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkia (CZE) 0 2 1 3
20 Flag of Japan.svg Japan (JPN) 0 2 0 2
21 Flag of Argentina.svg Argentina (ARG) 0 1 3 4
22 Flag of Greece.svg Hellas (GRE) 0 2 1 3
Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED) 0 1 1 2
24 Flag of Austria.svg Østerrike (AUT) 0 1 0 1
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN) 0 1 0 1
26 Flag of Croatia.svg Kroatia (CRO) 0 0 3 3
27 Olympic flag.svg Samveldet av uavhengige stater (EUN) 0 0 2 2
28 Flag of Australasian team for Olympic games.svg Australasia (ANZ) 0 0 1 1
Flag of Bohemia.svg Böhmen (BOH) 0 0 1 1
Flag of Bulgaria.svg Bulgaria (BUL) 0 0 1 1
Flag of Hungary.svg Ungarn (HUN) 0 0 1 1
Flag of India.svg India (IND) 0 0 1 1
Flag of Italy.svg Italia (ITA) 0 0 1 1
Flag of Norway.svg Norge (NOR) 0 0 1 1
Flag of Serbia.svg Serbia (SRB) 0 0 1 1

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Soltis, Greg (27. juli 2012). «Olympic Events Through History». LiveScience. Besøkt 1. august 2012. 
  2. ^ Williams, Wythe (27. juli 1928). «SOCCER AND TENNIS BARRED IN OLYMPICS». The New York Times. Besøkt 1. august 2012. 
  3. ^ «Olympic Tennis Event - History: Overview». International Tennis Federation. Besøkt 1. august 2012. 
  4. ^ «2 More Olympic Games». The New York Times. 2. oktober 1981. Besøkt 1. august 2012. 
  5. ^ Om Kitty McKane, fra nettstedet sports-reference.com

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]