Liste over olympiske medaljevinnere i judo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over olympiske medaljevinnere i judo inneholder samtlige utøvere som har tatt en olympisk medalje i judo.

Menn[rediger | rediger kilde]

Ekstra lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • 60 kg
Games Gull Sølv Bronse
1980 Moskva
detaljer
Flag of France.svg Thierry Rey (FRA) Flag of Cuba.svg José Rodríguez (CUB) Flag of Hungary.svg Tibor Kincses (HUN)
Flag of the Soviet Union.svg Aramby Emizh (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Japan.svg Shinji Hosokawa (JPN) Flag of South Korea.svg Kim Jae-Yup (KOR) Flag of the United Kingdom.svg Neil Eckersley (GBR)
Flag of the United States.svg Edward Liddie (USA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of South Korea.svg Kim Jae-Yup (KOR) Flag of the United States.svg Kevin Asano (USA) Flag of Japan.svg Shinji Hosokawa (JPN)
Flag of the Soviet Union.svg Amiran Totikashvili (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Nazim Huseynov (EUN) Flag of South Korea.svg Yoon Hyun (KOR) Flag of Japan.svg Tadanori Koshino (JPN)
Flag of Germany.svg Richard Trautmann (GER)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Japan.svg Tadahiro Nomura (JPN) Flag of Italy.svg Girolamo Giovinazzo (ITA) Flag of Mongolia.svg Dorjpalamyn Narmandakh (MGL)
Flag of Germany.svg Richard Trautmann (GER)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Japan.svg Tadahiro Nomura (JPN) Flag of South Korea.svg Jung Bu-Kyung (KOR) Flag of Cuba.svg Manolo Poulot (CUB)
Flag of Kyrgyzstan.svg Aidyn Smagulov (KGZ)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Tadahiro Nomura (JPN) Flag of Georgia.svg Nestor Khergiani (GEO) Flag of Mongolia.svg Khashbaataryn Tsagaanbaatar (MGL)
Flag of South Korea.svg Choi Min-ho (KOR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of South Korea.svg Choi Min-ho (KOR) Flag of Austria.svg Ludwig Paischer (AUT) Flag of Uzbekistan.svg Rishod Sobirov (UZB)
Flag of the Netherlands.svg Ruben Houkes (NED)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Arsen Galstyan (RUS) Flag of Japan.svg Hiroaki Hiraoka (JPN) Flag of Brazil.svg Felipe Kitadai (BRA)
Flag of Uzbekistan.svg Rishod Sobirov (UZB)

Halv lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • 65 kg (1980–1996)
  • 66 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Nikolai Solodukhin (URS) Flag of Mongolia.svg Tsendiin Damdin (MGL) Flag of Bulgaria.svg Iliyan Nedkov (BUL)
Flag of Poland.svg Janusz Pawłowski (POL)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Japan.svg Yoshiyuki Matsuoka (JPN) Flag of South Korea.svg Hwang Jung-Oh (KOR) Flag of France.svg Marc Alexandre (FRA)
Flag of Austria.svg Josef Reiter (AUT)
1988 Seoul
detaljer
Flag of South Korea.svg Lee Kyung-Keun (KOR) Flag of Poland.svg Janusz Pawłowski (POL) Flag of France.svg Bruno Carabetta (FRA)
Flag of Japan.svg Yosuke Yamamoto (JPN)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Brazil.svg Rogério Sampaio (BRA) Flag of Hungary.svg József Csák (HUN) Flag of Cuba.svg Israel Hernández (CUB)
Flag of Germany.svg Udo Quellmalz (GER)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Germany.svg Udo Quellmalz (GER) Flag of Japan.svg Yukimasa Nakamura (JPN) Flag of Brazil.svg Henrique Guimarães (BRA)
Flag of Cuba.svg Israel Hernández (CUB)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Turkey.svg Hüseyin Özkan (TUR) Flag of France.svg Larbi Benboudaoud (FRA) Flag of Italy.svg Girolamo Giovinazzo (ITA)
Flag of Georgia.svg Giorgi Vazagashvili (GEO)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Masato Uchishiba (JPN) Flag of Slovakia.svg Jozef Krnáč (SVK) Flag of Cuba.svg Yordanis Arencibia (CUB)
Flag of Bulgaria.svg Georgi Georgiev (BUL)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Japan.svg Masato Uchishiba (JPN) Flag of France.svg Benjamin Darbelet (FRA) Flag of Cuba.svg Yordanis Arencibia (CUB)
Flag of North Korea.svg Pak Chol-min (PRK)
2012 London
detaljer
Flag of Georgia.svg Lasha Shavdatuashvili (GEO) Flag of Hungary.svg Miklós Ungvári (HUN) Flag of Japan.svg Masashi Ebinuma (JPN)
Flag of South Korea.svg Cho Jun-ho (KOR)

Lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • 68 kg (1964)
  • 63 kg (1972–1976)
  • 71 kg (1980–1996)
  • 73 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Japan.svg Takehide Nakatani (JPN) Flag of Switzerland.svg Eric Hänni (SUI) Flag of the Soviet Union.svg Ārons Bogoļubovs (URS)
Flag of the Soviet Union.svg Oleg Stepanov (URS)
1968 Mexico City ikke på programmet
1972 München
detaljer
Flag of Japan.svg Takao Kawaguchi (JPN) ikke utdelt Flag of North Korea.svg Kim Yong-Ik (PRK)
Flag of France.svg Jean-Jacques Mounier (FRA)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Cuba.svg Hector Rodriguez (CUB) Flag of South Korea.svg Chang Eun-Kyung (KOR) Flag of Italy.svg Felice Mariani (ITA)
Flag of Hungary.svg József Tuncsik (HUN)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Italy.svg Ezio Gamba (ITA) Flag of the United Kingdom.svg Neil Adams (GBR) Flag of Mongolia.svg Ravdangiin Davaadalai (MGL)
Flag of East Germany.svg Karl-Heinz Lehmann (GDR)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of South Korea.svg Ahn Byeong-Keun (KOR) Flag of Italy.svg Ezio Gamba (ITA) Flag of the United Kingdom.svg Kerrith Brown (GBR)
Flag of Brazil.svg Luís Onmura (BRA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of France.svg Marc Alexandre (FRA) Flag of East Germany.svg Sven Loll (GDR) Flag of the United States.svg Mike Swain (USA)
Flag of the Soviet Union.svg Georgy Tenadze (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Japan.svg Toshihiko Koga (JPN) Flag of Hungary.svg Bertalan Hajtós (HUN) Flag of South Korea.svg Hoon Chung (KOR)
Flag of Israel.svg Oren Smadja (ISR)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Japan.svg Kenzo Nakamura (JPN) Flag of South Korea.svg Kwak Dae-Sung (KOR) Flag of France.svg Christophe Gagliano (FRA)
Flag of the United States.svg Jimmy Pedro (USA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Italy.svg Giuseppe Maddaloni (ITA) Flag of Brazil.svg Tiago Camilo (BRA) Flag of Belarus.svg Anatoly Laryukov (BLR)
Flag of Latvia.svg Vsevolods Zeļonijs (LAT)
2004 Athen
detaljer
Flag of South Korea.svg Lee Won-Hee (KOR) Flag of Russia.svg Vitaliy Makarov (RUS) Flag of Brazil.svg Leandro Guilheiro (BRA)
Flag of the United States.svg Jimmy Pedro (USA)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Azerbaijan.svg Elnur Mammadli (AZE) Flag of South Korea.svg Wang Ki-Chun (KOR) Flag of Tajikistan.svg Rasul Boqiev (TJK)
Flag of Brazil.svg Leandro Guilheiro (BRA)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Mansur Isaev (RUS) Flag of Japan.svg Riki Nakaya (JPN) Flag of Mongolia.svg Nyam-Ochir Sainjargal (MGL)
Flag of France.svg Ugo Legrand (FRA)

Halv mellomvekt[rediger | rediger kilde]

  • 70 kg (1972–1976)
  • 78 kg (1980–1996)
  • 81 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1972 München
detaljer
Flag of Japan.svg Toyokazu Nomura (JPN) Flag of Poland.svg Antoni Zajkowski (POL) Flag of East Germany.svg Dietmar Hotger (GDR)
Flag of the Soviet Union.svg Anatoliy Novikov (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Nevzorov (URS) Flag of Japan.svg Koji Kuramoto (JPN) Flag of Poland.svg Marian Tałaj (POL)
Flag of France.svg Patrick Vial (FRA)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Shota Khabareli (URS) Flag of Cuba.svg Juan Ferrer (CUB) Flag of East Germany.svg Harald Heinke (GDR)
Flag of France.svg Bernard Tchoullouyan (FRA)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Germany.svg Frank Wieneke (FRG) Flag of the United Kingdom.svg Neil Adams (GBR) Flag of Romania.svg Mircea Frăţică (ROU)
Flag of France.svg Michel Nowak (FRA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Poland.svg Waldemar Legień (POL) Flag of Germany.svg Frank Wieneke (FRG) Flag of East Germany.svg Torsten Bréchôt (GDR)
Flag of the Soviet Union.svg Bashir Varaev (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Japan.svg Hidehiko Yoshida (JPN) Flag of the United States.svg Jason Morris (USA) Flag of South Korea.svg Kim Byung-Joo (KOR)
Flag of France.svg Bertrand Damaisin (FRA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Djamel Bouras (FRA) Flag of Japan.svg Toshihiko Koga (JPN) Flag of South Korea.svg Cho In-Chul (KOR)
Flag of Georgia.svg Soso Liparteliani (GEO)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Japan.svg Makoto Takimoto (JPN) Flag of South Korea.svg Cho In-Chul (KOR) Flag of Estonia.svg Aleksei Budõlin (EST)
Flag of Portugal.svg Nuno Delgado (POR)
2004 Athen
detaljer
Flag of Greece.svg Ilias Iliadis (GRE) Flag of Ukraine.svg Roman Gontiuk (UKR) Flag of Brazil.svg Flávio Canto (BRA)
Flag of Russia.svg Dmitri Nossov (RUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Germany.svg Ole Bischof (GER) Flag of South Korea.svg Kim Jae-Bum (KOR) Flag of Brazil.svg Tiago Camilo (BRA)
Flag of Ukraine.svg Roman Gontiuk (UKR)
2012 London
detaljer
Flag of South Korea.svg Kim Jae-Bum (KOR) Flag of Germany.svg Ole Bischof (GER) Flag of Russia.svg Ivan Nifontov (RUS)
Flag of Canada.svg Antoine Valois-Fortier (CAN)

Mellomvekt[rediger | rediger kilde]

  • 80 kg (1964–1976)
  • 86 kg (1980–1996)
  • 90 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Japan.svg Isao Okano (JPN) German Olympic flag (1959-1968).svg Wolfgang Hofmann (EUA) Flag of the United States.svg James Bregman (USA)
Flag of South Korea.svg Kim Eui-Tae (KOR)
1968 Mexico City ikke på programmet
1972 München
detaljer
Flag of Japan.svg Shinobu Sekine (JPN) Flag of South Korea.svg Oh Seung-Lip (KOR) Flag of France.svg Jean-Paul Coche (FRA)
Flag of the United Kingdom.svg Brian Jacks (GBR)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Japan.svg Isamu Sonoda (JPN) Flag of the Soviet Union.svg Valeriy Dvoynikov (URS) Flag of SFR Yugoslavia.svg Slavko Obadov (YUG)
Flag of South Korea.svg Park Young-Chul (KOR)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Switzerland.svg Jürg Röthlisberger (SUI) Flag of Cuba.svg Isaac Azcuy (CUB) Flag of the Soviet Union.svg Aleksandrs Jackevičs (URS)
Flag of East Germany.svg Detlef Ultsch (GDR)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Austria.svg Peter Seisenbacher (AUT) Flag of the United States.svg Robert Berland (USA) Flag of Brazil.svg Walter Carmona (BRA)
Flag of Japan.svg Seiki Nose (JPN)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Austria.svg Peter Seisenbacher (AUT) Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Shestakov (URS) Flag of Japan.svg Akinobu Osako (JPN)
Flag of the Netherlands.svg Ben Spijkers (NED)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Poland.svg Waldemar Legień (POL) Flag of France.svg Pascal Tayot (FRA) Flag of Canada.svg Nicolas Gill (CAN)
Flag of Japan.svg Hirotaka Okada (JPN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of South Korea.svg Jeon Ki-Young (KOR) Flag of Uzbekistan.svg Armen Bagdasarov (UZB) Flag of the Netherlands.svg Mark Huizinga (NED)
Flag of Germany.svg Marko Spittka (GER)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Mark Huizinga (NED) Flag of Brazil.svg Carlos Honorato (BRA) Flag of France.svg Frédéric Demontfaucon (FRA)
Flag of Ukraine.svg Ruslan Mashurenko (UKR)
2004 Athen
detaljer
Flag of Georgia.svg Zurab Zviadauri (GEO) Flag of Japan.svg Hiroshi Izumi (JPN) Flag of the Netherlands.svg Mark Huizinga (NED)
Flag of Russia.svg Khasanbi Taov (RUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Georgia.svg Irakli Tsirekidze (GEO) Flag of Algeria.svg Amar Benikhlef (ALG) Flag of Egypt.svg Hesham Mesbah (EGY)
Flag of Switzerland.svg Sergei Aschwanden (SUI)
2012 London
detaljer
Flag of South Korea.svg Song Dae-Nam (KOR) Flag of Cuba.svg Asley Gonzalez (CUB) Flag of Greece.svg Ilias Iliadis (GRE)
Flag of Japan.svg Masashi Nishiyama (JPN)

Halv tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • 93 kg (1972–1976)
  • 95 kg (1980–1996)
  • 100 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Shota Chochishvili (URS) Flag of the United Kingdom.svg David Starbrook (GBR) Flag of Germany.svg Paul Barth (FRG)
Flag of Brazil.svg Chiaki Ishii (BRA)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Japan.svg Kazuhiro Ninomiya (JPN) Flag of the Soviet Union.svg Ramaz Kharshiladze (URS) Flag of Switzerland.svg Jürg Röthlisberger (SUI)
Flag of the United Kingdom.svg David Starbrook (GBR)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Belgium.svg Robert Van de Walle (BEL) Flag of the Soviet Union.svg Tengiz Khubuluri (URS) Flag of East Germany.svg Dietmar Lorenz (GDR)
Flag of the Netherlands.svg Henk Numan (NED)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of South Korea.svg Ha Hyung-Joo (KOR) Flag of Brazil.svg Douglas Vieria (BRA) Flag of Iceland.svg Bjarni Friðriksson (ISL)
Flag of Germany.svg Günther Neureuther (FRG)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Brazil.svg Aurélio Miguel (BRA) Flag of Germany.svg Marc Meiling (FRG) Flag of the United Kingdom.svg Dennis Stewart (GBR)
Flag of Belgium.svg Robert Van De Walle (BEL)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Hungary.svg Antal Kovács (HUN) Flag of the United Kingdom.svg Raymond Stevens (GBR) Flag of the Netherlands.svg Theo Meijer (NED)
Olympic flag.svg Dmitri Sergeyev (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Poland.svg Paweł Nastula (POL) Flag of South Korea.svg Kim Min-soo (KOR) Flag of Brazil.svg Aurélio Miguel (BRA)
Flag of France.svg Stéphane Traineau (FRA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Japan.svg Kosei Inoue (JPN) Flag of Canada.svg Nicolas Gill (CAN) Flag of Russia.svg Youri Stepkine (RUS)
Flag of France.svg Stéphane Traineau (FRA)
2004 Athen
detaljer
Flag of Belarus.svg Ihar Makarau (BLR) Flag of South Korea.svg Jang Sung Ho (KOR) Flag of Germany.svg Michael Jurack (GER)
Flag of Israel.svg Ariel Ze'evi (ISR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Mongolia.svg Naidangiin Tüvshinbayar (MGL) Flag of Kazakhstan.svg Askhat Zhitkeyev (KAZ) Flag of Azerbaijan.svg Movlud Miraliyev (AZE)
Flag of the Netherlands.svg Henk Grol (NED)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Tagir Khaibulaev (RUS) Flag of Mongolia.svg Naidangiin Tüvshinbayar (MGL) Flag of Germany.svg Dimitri Peters (GER)
Flag of the Netherlands.svg Henk Grol (NED)

Tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • over 80 kg (1964)
  • over 93 kg (1972–1976)
  • over 95 kg (1980–1996)
  • over 100 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Japan.svg Isao Inokuma (JPN) Flag of Canada.svg Doug Rogers (CAN) Flag of the Soviet Union.svg Parnaoz Chikviladze (URS)
Flag of the Soviet Union.svg Anzor Kiknadze (URS)
1968 Mexico City ikke på programmet
1972 München
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Wim Ruska (NED) Flag of Germany.svg Klaus Glahn (FRG) Flag of Japan.svg Motoki Nishimura (JPN)
Flag of the Soviet Union.svg Givi Onashvili (URS)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Serhiy Novikov (URS) Flag of Germany.svg Günther Neureuther (FRG) Flag of the United States.svg Allen Coage (USA)
Flag of Japan.svg Sumio Endo (JPN)
1980 Moskva
detaljer
Flag of France.svg Angelo Parisi (FRA) Flag of Bulgaria.svg Dimitar Zaprianov (BUL) Flag of SFR Yugoslavia.svg Radomir Kovačević (YUG)
Flag of the Czech Republic.svg Vladimír Kocman (TCH)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Japan.svg Hitoshi Saito (JPN) Flag of France.svg Angelo Parisi (FRA) Flag of Canada.svg Mark Berger (CAN)
Flag of South Korea.svg Cho Yong-Chul (KOR)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Japan.svg Hitoshi Saito (JPN) Flag of East Germany.svg Henry Stöhr (GDR) Flag of South Korea.svg Cho Yong-Chul (KOR)
Flag of the Soviet Union.svg Grigory Verichev (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg David Khakhaleishvili (EUN) Flag of Japan.svg Naoya Ogawa (JPN) Flag of Hungary.svg Imre Csösz (HUN)
Flag of France.svg David Douillet (FRA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg David Douillet (FRA) Flag of Spain.svg Ernesto Pérez (ESP) Flag of Germany.svg Frank Möller (GER)
Flag of Belgium.svg Harry van Barneveld (BEL)
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg David Douillet (FRA) Flag of Japan.svg Shinichi Shinohara (JPN) Flag of Estonia.svg Indrek Pertelson (EST)
Flag of Russia.svg Tamerlan Tmenov (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Keiji Suzuki (JPN) Flag of Russia.svg Tamerlan Tmenov (RUS) Flag of the Netherlands.svg Dennis van der Geest (NED)
Flag of Estonia.svg Indrek Pertelson (EST)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Japan.svg Satoshi Ishii (JPN) Flag of Uzbekistan.svg Abdullo Tangriev (UZB) Flag of Cuba.svg Oscar Braison (CUB)
Flag of France.svg Teddy Riner (FRA)
2012 London
detaljer
Flag of France.svg Teddy Riner (FRA) Flag of Russia.svg Aleksandr Mikhailine (RUS) Flag of Brazil.svg Rafael Silva (BRA)
Flag of Germany.svg Andreas Tölzer (GER)

Åpen klasse[rediger | rediger kilde]

Games Gull Sølv Bronse
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Anton Geesink (NED) Flag of Japan.svg Akio Kaminaga (JPN) Flag of Australia.svg Theodore Boronovskis (AUS)
German Olympic flag (1959-1968).svg Klaus Glahn (EUA)
1968 Mexico City ikke på programmet
1972 München
detaljer
Flag of the Netherlands.svg Wim Ruska (NED) Flag of the Soviet Union.svg Vitali Kuznetsov (URS) Flag of France.svg Jean-Claude Brondani (FRA)
Flag of the United Kingdom.svg Angelo Parisi (GBR)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Japan.svg Haruki Uemura (JPN) Flag of the United Kingdom.svg Keith Remfry (GBR) Flag of South Korea.svg Cho Jea-Ki (KOR)
Flag of the Soviet Union.svg Shota Chochishvili (URS)
1980 Moskva
detaljer
Flag of East Germany.svg Dietmar Lorenz (GDR) Flag of France.svg Angelo Parisi (FRA) Flag of Hungary.svg András Ozsvár (HUN)
Flag of the United Kingdom.svg Arthur Mapp (GBR)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Japan.svg Yasuhiro Yamashita (JPN) Flag of Egypt.svg Mohamed Rashwan (EGY) Flag of Germany.svg Arthur Schnabel (FRG)
Flag of Romania.svg Mihai Cioc (ROU)

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Ekstra lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • 48 kg
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of France.svg Cécile Nowak (FRA) Flag of Japan.svg Ryoko Tamura (JPN) Flag of Cuba.svg Amarilis Savón (CUB)
Flag of Turkey.svg Hülya Şenyurt (TUR)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of North Korea.svg Kye Sun-Hui (PRK) Flag of Japan.svg Ryoko Tamura (JPN) Flag of Cuba.svg Amarilis Savón (CUB)
Flag of Spain.svg Yolanda Soler (ESP)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Japan.svg Ryoko Tamura (JPN) Flag of Russia.svg Lyubov Bruletova (RUS) Flag of Germany.svg Anna-Maria Gradante (GER)
Flag of Belgium.svg Ann Simons (BEL)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Ryoko Tani (JPN) Flag of France.svg Frédérique Jossinet (FRA) Flag of Germany.svg Julia Matijass (GER)
Flag of the People's Republic of China.svg Gao Feng (CHN)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Romania.svg Alina Dumitru (ROU) Flag of Cuba.svg Yanet Bermoy (CUB) Flag of Argentina.svg Paula Pareto (ARG)
Flag of Japan.svg Ryoko Tani (JPN)
2012 London
detaljer
Flag of Brazil.svg Sarah Menezes (BRA) Flag of Romania.svg Alina Dumitru (ROU) Flag of Hungary.svg Eva Csernoviczki (HUN)
Flag of Belgium.svg Charline Van Snick (BEL)

Halv lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • 52 kg
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Spain.svg Almudena Muñoz (ESP) Flag of Japan.svg Noriko Mizoguchi (JPN) Flag of the People's Republic of China.svg Li Zhongyun (CHN)
Flag of the United Kingdom.svg Sharon Rendle (GBR)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of France.svg Marie-Claire Restoux (FRA) Flag of South Korea.svg Hyun Sook-Hee (KOR) Flag of Japan.svg Noriko Sugawara (JPN)
Flag of Cuba.svg Legna Verdecia (CUB)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Cuba.svg Legna Verdecia (CUB) Flag of Japan.svg Noriko Narazaki (JPN) Flag of the People's Republic of China.svg Liu Yuxiang (CHN)
Flag of North Korea.svg Kye Sun-Hui (PRK)
2004 Athen
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Xian Dongmei (CHN) Flag of Japan.svg Yuki Yokosawa (JPN) Flag of Cuba.svg Amarilis Savón (CUB)
Flag of Belgium.svg Ilse Heylen (BEL)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Xian Dongmei (CHN) Flag of North Korea.svg An Kum-Ae (PRK) Flag of Algeria.svg Soraya Haddad (ALG)
Flag of Japan.svg Misato Nakamura (JPN)
2012 London
detaljer
Flag of North Korea.svg An Kum-Ae (PRK) Flag of Cuba.svg Yanet Bermoy (CUB) Flag of Italy.svg Rosalba Forciniti (ITA)
Flag of France.svg Priscilla Gneto (FRA)

Lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • 56 kg (1992–1996)
  • 57 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Spain.svg Miriam Blasco Soto (ESP) Flag of the United Kingdom.svg Nicola Fairbrother (GBR) Flag of Cuba.svg Driulis González (CUB)
Flag of Japan.svg Chiyori Tateno (JPN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Cuba.svg Driulis González (CUB) Flag of South Korea.svg Jung Sun-Yong (KOR) Flag of Spain.svg Isabel Fernández (ESP)
Flag of Belgium.svg Marisabel Lomba (BEL)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Spain.svg Isabel Fernández (ESP) Flag of Cuba.svg Driulis González (CUB) Flag of Japan.svg Kie Kusakabe (JPN)
Flag of Australia.svg Maria Pekli (AUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Germany.svg Yvonne Bönisch (GER) Flag of North Korea.svg Kye Sun-Hui (PRK) Flag of the Netherlands.svg Deborah Gravenstijn (NED)
Flag of Cuba.svg Yurisleidy Lupetey (CUB)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Italy.svg Giulia Quintavalle (ITA) Flag of the Netherlands.svg Deborah van der Veken-Gravenstein (NED) Flag of Brazil.svg Ketleyn Quadros (BRA)
Flag of the People's Republic of China.svg Xu Yan (CHN)
2012 London
detaljer
Flag of Japan.svg Kaori Matsumoto (JPN) Flag of Romania.svg Corina Căprioriu (ROU) Flag of the United States.svg Marti Malloy (USA)
Flag of France.svg Automne Pavia (FRA)

Halv mellomvekt[rediger | rediger kilde]

  • 61 kg (1992–1996)
  • 63 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of France.svg Cathérine Fleury (FRA) Flag of Israel.svg Yael Arad (ISR) Olympic flag.svg Yelena Petrova (EUN)
Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Di (CHN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Japan.svg Yuko Emoto (JPN) Flag of Belgium.svg Gella Vandecaveye (BEL) Flag of the Netherlands.svg Jenny Gal (NED)
Flag of South Korea.svg Jung Sung-Sook (KOR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of France.svg Séverine Vandenhende (FRA) Flag of the People's Republic of China.svg Li Shufang (CHN) Flag of South Korea.svg Jung Sung-Sook (KOR)
Flag of Belgium.svg Gella Vandecaveye (BEL)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Ayumi Tanimoto (JPN) Flag of Austria.svg Claudia Heill (AUT) Flag of Slovenia.svg Urška Žolnir (SLO)
Flag of Cuba.svg Driulis González (CUB)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Japan.svg Ayumi Tanimoto (JPN) Flag of France.svg Lucie Décosse (FRA) Flag of the Netherlands.svg Elisabeth Willeboordse (NED)
Flag of North Korea.svg Won Ok Im (PRK)
2012 London
detaljer
Flag of Slovenia.svg Urška Žolnir (SLO) Flag of the People's Republic of China.svg Xu Lili (CHN) Flag of Japan.svg Yoshie Ueno (JPN)
Flag of France.svg Gévrise Émane (FRA)

Mellomvekt[rediger | rediger kilde]

  • 66 kg (1992–1996)
  • 70 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Cuba.svg Odalis Revé (CUB) Flag of Italy.svg Emanuela Pierantozzi (ITA) Flag of the United Kingdom.svg Kate Howey (GBR)
Flag of Belgium.svg Heidi Rakels (BEL)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of South Korea.svg Cho Min-Sun (KOR) Flag of Poland.svg Aneta Szczepańska (POL) Flag of the People's Republic of China.svg Wang Xianbo (CHN)
Flag of the Netherlands.svg Claudia Zwiers (NED)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Cuba.svg Sibelis Veranes (CUB) Flag of the United Kingdom.svg Kate Howey (GBR) Flag of South Korea.svg Cho Min-Sun (KOR)
Flag of Italy.svg Ylenia Scapin (ITA)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Masae Ueno (JPN) Flag of the Netherlands.svg Edith Bosch (NED) Flag of the People's Republic of China.svg Qin Dongya (CHN)
Flag of Germany.svg Annett Böhm (GER)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Japan.svg Masae Ueno (JPN) Flag of Cuba.svg Anaysi Hernández (CUB) Flag of the United States.svg Ronda Rousey (USA)
Flag of the Netherlands.svg Edith Bosch (NED)
2012 London
detaljer
Flag of France.svg Lucie Decosse (FRA) Flag of Germany.svg Kerstin Thiele (GER) Flag of Colombia.svg Yuri Alvear (COL)
Flag of the Netherlands.svg Edith Bosch (NED)

Halv tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • 72 kg (1992–1996)
  • 78 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of South Korea.svg Kim Mi-jung (KOR) Flag of Japan.svg Yoko Tanabe (JPN) Flag of the Netherlands.svg Irene de Kok (NED)
Flag of France.svg Laetitia Meignan (FRA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Belgium.svg Ulla Werbrouck (BEL) Flag of Japan.svg Yoko Tanabe (JPN) Flag of Cuba.svg Diadenis Luna (CUB)
Flag of Italy.svg Ylenia Scapin (ITA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Tang Lin (CHN) Flag of France.svg Céline Lebrun (FRA) Flag of Italy.svg Emanuela Pierantozzi (ITA)
Flag of Romania.svg Simona Richter (ROU)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Noriko Anno (JPN) Flag of the People's Republic of China.svg Liu Xia (CHN) Flag of Italy.svg Lucia Morico (ITA)
Flag of Cuba.svg Yurisel Laborde (CUB)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Yang Xiuli (CHN) Flag of Cuba.svg Yalennis Castillo (CUB) Flag of South Korea.svg Jeong Gyeong-Mi (KOR)
Flag of France.svg Stéphanie Possamaï (FRA)
2012 London
detaljer
Flag of the United States.svg Kayla Harrison (USA) Flag of the United Kingdom.svg Gemma Gibbons (GBR) Flag of France.svg Audrey Tcheuméo (FRA)
Flag of Brazil.svg Mayra Aguiar (BRA)

Tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • over 72 kg (1992–1996)
  • over 78 kg (2000–2012)
Games Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Zhuang Xiaoyan (CHN) Flag of Cuba.svg Estela Rodríguez (CUB) Flag of France.svg Natalia Lupino (FRA)
Flag of Japan.svg Yoko Sakaue (JPN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Sun Fuming (CHN) Flag of Cuba.svg Estela Rodríguez (CUB) Flag of France.svg Christine Cicot (FRA)
Flag of Germany.svg Johanna Hagn (GER)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Yuan Hua (CHN) Flag of Cuba.svg Daima Beltrán (CUB) Flag of South Korea.svg Kim Seon-young (KOR)
Flag of Japan.svg Mayumi Yamashita (JPN)
2004 Athen
detaljer
Flag of Japan.svg Maki Tsukada (JPN) Flag of Cuba.svg Daima Beltrán (CUB) Flag of Russia.svg Tea Donguzashvili (RUS)
Flag of the People's Republic of China.svg Sun Fuming (CHN)
2008 Beijing
detaljer
Flag of the People's Republic of China.svg Tong Wen (CHN) Flag of Japan.svg Maki Tsukada (JPN) Flag of Slovenia.svg Lucija Polavder (SLO)
Flag of Cuba.svg Idalys Ortiz (CUB)
2012 London
detaljer
Flag of Cuba.svg Idalys Ortiz (CUB) Flag of Japan.svg Mika Sugimoto (JPN) Flag of the United Kingdom.svg Karina Bryant (GBR)
Flag of the People's Republic of China.svg Tong Wen (CHN)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]