Liste over olympiske medaljevinnere i curling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Medaljevinnerne fra damenes konkurranse under Vinter-OL 2010. Fra venstre mot høyre: Canada (sølv), Sverige (gull) og Kina (bronse).
De olympiske ringer

Curling ble arrangert under de første olympiske vinterlekene i 1924 i Chamonix. Etter at det så forsvant fra det offisielle olympiske øvelsesprogrammet mellom 1928 og 1994, var curling tilbake under Vinter-OL 1998[1].

Curling

Menn[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i curling menn 1998-2018 Curling
År Gull Sølv Bronse
1924 Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
William Jackson
Robin Welsh
Thomas Murray
Laurence Jackson
D. G. Astley
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Johan Petter Åhlén
Carl August Kronlund
Ture Ödlund
Carl Wilhelm Petersén
Carl-Axel Pettersson
Erik Severin
Karl-Erik Wahlberg
Victor Wetterström
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Henri Cournollet
Georges André
Armand Bénédic
Pierre Canivet
R. Planque
H. Aldebert
1928–1994 ikke arrangert
1998 Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Patrick Hürlimann
Patrik Lörtscher
Daniel Müller
Diego Perren
Dominic Andres
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Mike Harris
Richard Hart
Collin Mitchell
George Karrys
Paul Savage
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Eigil Ramsfjell
Jan Thoresen
Stig-Arne Gunnestad
Anthon Grimsmo
Tore Torvbråten
2002 Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Pål Trulsen
Lars Vågberg
Flemming Davanger
Bent Aanund Ramsfjell
Torger Nergård
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Kevin Martin
Don Walchuk
Carter Rycroft
Don Bartlett
Ken Tralnberg
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Andreas Schwaller
Christof Schwaller
Markus Eggler
Damian Grichting
Marco Ramstein
2006 Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Brad Gushue
Mark Nichols
Russ Howard
Jamie Korab
Mike Adam
Flag of Finland.svg Finland (FIN)
Markku Uusipaavalniemi
Wille Mäkelä
Kalle Kiiskinen
Teemu Salo
Jani Sullanmaa
Flag of the United States.svg USA (USA)
Pete Fenson
Shawn Rojeski
Joseph Polo
John Shuster
Scott Baird
2010 Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Kevin Martin
John Morris
Marc Kennedy
Ben Hebert
Adam Enright
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Thomas Ulsrud
Torger Nergård
Christoffer Svae
Håvard Vad Petersson
Thomas Løvold
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Ralph Stöckli
Jan Hauser
Markus Eggler
Simon Strübin
Toni Müller
2014 Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Brad Jacobs
Ryan Harnden
E. J. Harnden
Ryan Fry
Caleb Flaxey
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
David Murdoch
Scott Andrews
Greg Drummond
Tom Brewster
Michael Goodfellow
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Niklas Edin
Viktor Kjäll
Fredrik Lindberg
Sebastian Kraupp
Oskar Eriksson
2018 Flag of the United States.svg USA (USA)
John Shuster
Tyler George
Matt Hamilton
John Landsteiner
Joe Polo
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Niklas Edin
Oskar Eriksson
Rasmus Wranå
Christoffer Sundgren
Henrik Leek
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Benoît Schwarz
Claudio Pätz
Peter de Cruz
Valentin Tanner
Dominik Märki

Kvinner[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i curling kvinner 1998-2018 Curling
År Gull Sølv Bronse
1998 Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Sandra Schmirler
Jan Betker
Joan McCusker
Marcia Gudereit
Atina Ford
Flag of Denmark.svg Danmark (DEN)
Helena Lavrsen
Margit Pörtner
Dorthe Holm
Trine Qvist
Jane Bidstrup
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Elisabet Gustafson
Katarina Nyberg
Louise Marmont
Elisabeth Persson
Margaretha Lindahl
2002 Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Debbie Knox
Fiona MacDonald
Rhona Martin
Margaret Morton
Janice Rankin
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Laurence Bidaud
Luzia Ebnöther
Tanya Frei
Mirjam Ott
Nadia Röthlisberger
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Kelley Law
Diane Nelson
Cheryl Noble
Julie Skinner
Georgina Wheatcroft
2006 Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Anette Norberg
Eva Lund
Cathrine Lindahl
Anna Svärd
Ulrika Bergman
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Mirjam Ott
Binia Beeli
Valeria Spälty
Michèle Moser
Manuela Kormann
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Shannon Kleibrink
Amy Nixon
Glenys Bakker
Christine Keshen
Sandra Jenkins
2010 Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Anette Norberg
Eva Lund
Cathrine Lindahl
Anna Le Moine
Kajsa Bergström
Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Cheryl Bernard
Susan O'Connor
Carolyn Darbyshire
Cori Bartel
Kristie Moore
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Wang Bingyu
Liu Yin
Yue Qingshuang
Zhou Yan
Liu Jinli
2014 Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Jennifer Jones
Dawn McEwen
Jill Officer
Kaitlyn Lawes
Kirsten Wall
Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Margaretha Sigfridsson
Maria Wennerström
Christina Bertrup
Maria Prytz
Agnes Knochenhauer
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Eve Muirhead
Claire Hamilton
Vicki Adams
Anna Sloan
Lauren Gray
2018 Flag of Sweden.svg Sverige (SWE)
Anna Hasselborg
Sara McManus
Agnes Knochenhauer
Sofia Mabergs
Jennie Wåhlin
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Kim Eun-jung
Kim Kyeong-ae
Kim Seon-yeong
Kim Yeong-mi
Kim Cho-hi
Flag of Japan.svg Japan (JPN)
Satsuki Fujisawa
Chinami Yoshida
Yumi Suzuki
Yurika Yoshida
Mari Motohashi

Mikspar[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i curling mikspar 2018- Curling
År Gull Sølv Bronse
2018 Flag of Canada.svg Canada (CAN)
Kaitlyn Lawes
John Morris
Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI)
Jenny Perret
Martin Rios
Flag of Norway.svg Norge (NOR)
Kristin Skaslien
Magnus Nedregotten

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Curling på Olympic.org

Se også[rediger | rediger kilde]