Liste over olympiske medaljevinnere i bueskyting

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i bueskyting inneholder samtlige bueskyttere som har tatt en olympisk medalje i bueskyting.

Nåværende program[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Individuelt[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1972 München Flag of the United States.svg John Williams (USA) Flag of Sweden.svg Gunnar Jervill (SWE) Flag of Finland.svg Kyösti Laasonen (FIN)
1976 Montreal Flag of the United States.svg Darrell Pace (USA) Flag of Japan (1870–1999).svg Hiroshi Michinaga (JPN) Flag of Italy.svg Giancarlo Ferrari (ITA)
1980 Moskva Flag of Finland.svg Tomi Poikolainen (FIN) Flag of the Soviet Union (dark version).svg Boris Isachenko (URS) Olympic flag.svg Giancarlo Ferrari (ITA)
1984 Los Angeles Flag of the United States.svg Darrell Pace (USA) Flag of the United States.svg Richard McKinney (USA) Flag of Japan (1870–1999).svg Hiroshi Yamamoto (JPN)
1988 Seoul Flag of the United States.svg Jay Barrs (USA) Flag of South Korea.svg Park Sung-Soo (KOR) Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Yesheyev (URS)
1992 Barcelona Flag of France.svg Sébastien Flute (FRA) Flag of South Korea.svg Chung Jae-Hun (KOR) Flag of the United Kingdom.svg Simon Terry (GBR)
1996 Atlanta Flag of the United States.svg Justin Huish (USA) Flag of Sweden.svg Magnus Petersson (SWE) Flag of South Korea.svg Oh Kyo-Moon (KOR)
2000 Sydney Flag of Australia.svg Simon Fairweather (AUS) Flag of the United States.svg Vic Wunderle (USA) Flag of the Netherlands.svg Wietse van Alten (NED)
2004 Athen Flag of Italy.svg Marco Galiazzo (ITA) Flag of Japan.svg Hiroshi Yamamoto (JPN) Flag of Australia.svg Tim Cuddihy (AUS)
2008 Beijing Flag of Ukraine.svg Viktor Ruban (UKR) Flag of South Korea.svg Park Kyung-Mo (KOR) Flag of Russia.svg Bair Badënov (RUS)
2012 London Flag of South Korea.svg Oh Jin-Hyek (KOR) Flag of Japan.svg Takaharu Furukawa (JPN) Flag of the People's Republic of China.svg Dai Xiaoxiang (CHN)
2016 Rio de Janeiro

Lag[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1988 Seoul Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Chun In-Soo
Lee Han-Sup
Park Sung-Soo
Flag of the United States.svg USA (USA)
Jay Barrs
Richard McKinney
Darrell Pace
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Steven Hallard
Richard Priestman
Leroy Watson
1992 Barcelona Flag of Spain.svg Spania (ESP)
Juan Holgado
Alfonso Menéndez
Antonio Vázquez
Flag of Finland.svg Finland (FIN)
Ismo Falck
Jari Lipponen
Tomi Poikolainen
Flag of the United Kingdom.svg Storbritannia (GBR)
Steven Hallard
Richard Priestman
Simon Terry
1996 Atlanta Flag of the United States.svg USA (USA)
Justin Huish
Butch Johnson
Rod White
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Jang Yong-Ho
Kim Bo-Ram
Oh Kyo-Moon
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Matteo Bisiani
Michele Frangilli
Andrea Parenti
2000 Sydney Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Jang Yong-Ho
Kim Chung-tae
Oh Kyo-Moon
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Matteo Bisiani
Ilario Di Buò
Michele Frangilli
Flag of the United States.svg USA (USA)
Butch Johnson
Rod White
Vic Wunderle
2004 Athen Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Im Dong-Hyun
Jang Yong-Ho
Park Kyung-Mo
Flag of Chinese Taipei for Olympic games.svg Kinesisk Taipei (TPE)
Chen Szu-Yuan
Liu Ming-Huang
Wang Cheng-Pang
Flag of Ukraine.svg Ukraina (UKR)
Dmytro Hrachov
Viktor Ruban
Oleksandr Serdyuk
2008 Beijing Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Im Dong-Hyun
Lee Chang-Hwan
Park Kyung-Mo
Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Ilario Di Buò
Marco Galiazzo
Mauro Nespoli
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Jiang Lin
Li Wenquan
Xue Haifeng
2012 London Flag of Italy.svg Italia (ITA)
Michele Frangilli
Marco Galiazzo
Mauro Nespoli
Flag of the United States.svg USA (USA)
Brady Ellison
Jake Kaminski
Jacob Wukie
Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Im Dong-Hyun
Kim Bub-Min
Oh Jin-Hyek
2016 Rio de Janeiro Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Kim Woo-jin
Ku Bon-chan
Lee Seung-yun
Flag of the United States.svg USA (USA)
Brady Ellison
Zach Garrett
Jake Kaminski
Flag of Australia.svg Australia (AUS)
Alec Potts
Ryan Tyack
Taylor Worth

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Individuelt[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1972 München Flag of the United States.svg Doreen Wilber (USA) Flag of Poland.svg Irena Szydłowska (POL) Flag of the Soviet Union (dark version).svg Emma Gapchenko (URS)
1976 Montreal Flag of the United States.svg Luann Ryon (USA) Flag of the Soviet Union (dark version).svg Valentyna Kovpan (URS) Flag of the Soviet Union (dark version).svg Zebiniso Rustamova (URS)
1980 Moskva Flag of the Soviet Union (dark version).svg Keto Losaberidze (URS) Flag of the Soviet Union (dark version).svg Natalya Butuzova (URS) Flag of Finland.svg Päivi Meriluoto (FIN)
1984 Los Angeles Flag of South Korea.svg Seo Hyang-Soon (KOR) Flag of the People's Republic of China.svg Li Lingjuan (CHN) Flag of South Korea.svg Kim Jin-Ho (KOR)
1988 Seoul Flag of South Korea.svg Kim Soo-Nyung (KOR) Flag of South Korea.svg Wang Hee-Kyung (KOR) Flag of South Korea.svg Yun Young-Sook (KOR)
1992 Barcelona Flag of South Korea.svg Cho Youn-Jeong (KOR) Flag of South Korea.svg Kim Soo-Nyung (KOR) Olympic flag.svg Natalia Valeeva (EUN)
1996 Atlanta Flag of South Korea.svg Kim Kyung-Wook (KOR) Flag of the People's Republic of China.svg He Ying (CHN) Flag of Ukraine.svg Olena Sadovnycha (UKR)
2000 Sydney Flag of South Korea.svg Yun Mi-Jin (KOR) Flag of South Korea.svg Kim Nam-Soon (KOR) Flag of South Korea.svg Kim Soo-Nyung (KOR)
2004 Athen Flag of South Korea.svg Park Sung-Hyun (KOR) Flag of South Korea.svg Lee Sung-Jin (KOR) Flag of the United Kingdom.svg Alison Williamson (GBR)
2008 Beijing Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Juanjuan (CHN) Flag of South Korea.svg Park Sung-Hyun (KOR) Flag of South Korea.svg Yun Ok-Hee (KOR)
2012 London Flag of South Korea.svg Ki Bo-bae (KOR) Flag of Mexico.svg Aída Román (MEX) Flag of Mexico.svg Mariana Avitia (MEX)
2016 Rio de Janeiro

Lag[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1988 Seoul Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Kim Soo-Nyung
Wang Hee-Kyung
Yun Young-Sook
Flag of Indonesia.svg Indonesia (INA)
Lilies Handayani
Nurfitriyana Saiman
Kusuma Wardhani
Flag of the United States.svg USA (USA)
Deborah Ochs
Denise Parker
Melanie Skillman
1992 Barcelona Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Cho Youn-Jeong
Kim Soo-Nyung
Lee Eun-Kyung
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Ma Xiangjun
Wang Hong
Wang Xiaozhu
Olympic flag.svg Samveldet av uavhengige stater (EUN)
Lyudmila Arzhanikova
Khatuna Kvrivichvili
Natalia Valeeva
1996 Atlanta Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Kim Jo-Sun
Kim Kyung-Wook
Yoon Hye-Young
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Barbara Mensing
Cornelia Pfohl
Sandra Wagner-Sachse
Flag of Poland.svg Polen (POL)
Iwona Dzięcioł
Katarzyna Klata
Joanna Nowicka
2000 Sydney Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Kim Soo-Nyung
Kim Nam-Soon
Yun Mi-Jin
Flag of Ukraine.svg Ukraina (UKR)
Olena Sadovnycha
Nataliya Burdeyna
Kateryna Serdyuk
Flag of Germany.svg Tyskland (GER)
Barbara Mensing
Cornelia Pfohl
Sandra Wagner-Sachse
2004 Athen Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Lee Sung-Jin
Park Sung-Hyun
Yun Mi-Jin
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
He Ying
Lin Sang
Zhang Juanjuan
Flag of Chinese Taipei for Olympic games.svg Kinesisk Taipei (TPE)
Chen Li Ju
Wu Hui-Ju
Yuan Shu-Chi
2008 Beijing Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Joo Hyun-Jung
Park Sung-Hyun
Yun Ok-Hee
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Chen Ling
Guo Dan
Zhang Juanjuan
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Virginie Arnold
Sophie Dodemont
Bérengère Schuh
2012 London Flag of South Korea.svg Sør-Korea (KOR)
Choi Hyeonju
Ki Bo-bae
Lee Sung-Jin
Flag of the People's Republic of China.svg Kina (CHN)
Cheng Ming
Fang Yuting
Xu Jing
Flag of Japan.svg Japan (JPN)
Ren Hayakawa
Miki Kanie
Kaori Kawanaka
2016 Rio de Janeiro

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

1900 Paris[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Au cordon doré, 50 meter Flag of France.svg Henri Hérouin (FRA) Flag of Belgium.svg Hubert Van Innis (BEL) Flag of France.svg Émile Fisseux (FRA)
Au cordon doré, 33 meter Flag of Belgium.svg Hubert Van Innis (BEL) Flag of France.svg Victor Thibaud (FRA) Flag of France.svg Charles Frédéric Petit (FRA)
Au chapelet, 50 meter Flag of France.svg Eugène Mougin (FRA) Flag of France.svg Henri Helle (FRA) Flag of France.svg Émile Mercier (FRA)
Au chapelet, 33 meter Flag of Belgium.svg Hubert Van Innis (BEL) Flag of France.svg Victor Thibaud (FRA) Flag of France.svg Charles Frédéric Petit (FRA)
Sur la perche à la herse Flag of Belgium.svg Emmanuel Foulon (BEL) Flag of Belgium.svg Émile Druart (BEL)
Flag of France.svg Auguste Serrurier (FRA)
Ikke utdelt
Sur la perche à la pyramide Flag of France.svg Émile Grumiaux (FRA) Flag of France.svg Auguste Serrurier (FRA) Flag of Belgium.svg Louis Glineux (BEL)

1904 St. Louis[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Double American round Flag of the United States (1896–1908).svg George Bryant (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg Robert Williams (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg William Thompson (USA)
Double York round Flag of the United States (1896–1908).svg George Bryant (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg Robert Williams (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg William Thompson (USA)
Team round Flag of the United States (1896–1908).svg USA (USA)
Potomac Archers
William Thompson
Robert Williams
Louis Maxson
Galen Spencer
Flag of the United States (1896–1908).svg USA (USA)
Cincinnati Archers
Charles Woodruff
William Clark
Charles Hubbard
Samuel Duvall
Flag of the United States (1896–1908).svg USA (USA)
Boston Archers
George Bryant
Wallace Bryant
Cyrus Edwin Dallin
Henry B. Richardson

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Double Columbia round Flag of the United States (1896–1908).svg Matilda Howell (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg Emma Cooke (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg Jessie Pollock (USA)
Double national round Flag of the United States (1896–1908).svg Matilda Howell (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg Emma Cooke (USA) Flag of the United States (1896–1908).svg Jessie Pollock (USA)
Team round Flag of the United States (1896–1908).svg USA (USA)
Matilda Howell
Jessie Pollock
Emily Woodruff
Louise Taylor
Flag of the United States (1896–1908).svg USA (USA)
Emma Cooke
Ikke utdelt

1908 London[rediger | rediger kilde]

Menn[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Continental style Flag of France.svg Eugène Grisot (FRA) Flag of France.svg Louis Vernet (FRA) Flag of France.svg Gustave Cabaret (FRA)
Double York round Flag of the United Kingdom.svg William Dod (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Reginald Brooks-King (GBR) Flag of the United States (1896–1908).svg Henry B. Richardson (USA)

Kvinner[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Double National round Flag of the United Kingdom.svg Queenie Newall (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Charlotte Dod (GBR) Flag of the United Kingdom.svg Beatrice Hill-Lowe (GBR)

1920 Antwerp[rediger | rediger kilde]

Øvelse Gull Sølv Bronse
Individuelt fixed stor fugl Flag of Belgium.svg Edmond Cloetens (BEL) Flag of Belgium.svg Louis Van de Perck (BEL) Flag of Belgium.svg Firmin Flamand (BEL)
Lag fixed stor fugl Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Edmond Cloetens
Louis Van de Perck
Firmin Flamand
Edmond Van Moer
Joseph Hermans
Auguste van de Verre
Ikke utdelt Ikke utdelt
Individuelt fixed liten fugl Flag of Belgium.svg Edmond Van Moer (BEL) Flag of Belgium.svg Louis Van de Perck (BEL) Flag of Belgium.svg Joseph Hermans (BEL)
Lag fixed liten fugl Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Edmond Cloetens
Louis Van de Perck
Firmin Flamand
Edmond Van Moer
Joseph Hermans
Auguste van de Verre
Ikke utdelt Ikke utdelt
Individuelt bevegelig fugl, 28 m Flag of Belgium.svg Hubert Van Innis (BEL) Flag of France.svg Léonce Quentin (FRA) Ikke utdelt
Lag bevegelig fugl, 28 m Flag of the Netherlands.svg Nederland (NED)
Janus Theeuwes
Driekske van Bussel
Joep Packbiers
Janus van Merrienboer
Jo van Gastel
Theo Willems
Piet de Brouwer
Tiest van Gestel
Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Hubert Van Innis
Alphonse Allaert
Edmond De Knibber
Louis Delcon
Jérome De Mayer
Pierre Van Thielt
Louis Fierens
Louis Van Beeck
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Julien Brulé
Léonce Quentin
Pascal Fauvel
Eugène Grisot
Eugène Richez
Artur Mabellon
Léon Epin
Paul Leroy
Individuelt bevegelig fugl, 33 m Flag of Belgium.svg Hubert Van Innis (BEL) Flag of France.svg Julien Brulé (FRA) Ikke utdelt
Lag bevegelig fugl, 33 m Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Hubert Van Innis
Pierre Van Thielt
Jérome De Mayer
Alphonse Allaert
Edmond De Knibber
Louis Delcon
Louis Van Beeck
Louis Fierens
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Julien Brulé
Léonce Quentin
Pascal Fauvel
Eugène Grisot
Eugène Richez
Artur Mabellon
Léon Epin
Paul Leroy
Ikke utdelt
Individuelt bevegelig fugl, 50 m Flag of France.svg Julien Brulé (FRA) Flag of Belgium.svg Hubert Van Innis (BEL) Ikke utdelt
Lag bevegelig fugl, 50 m Flag of Belgium.svg Belgia (BEL)
Hubert Van Innis
Pierre Van Thielt
Jérome De Mayer
Alphonse Allaert
Edmond De Knibber
Louis Delcon
Louis Van Beeck
Louis Fierens
Flag of France.svg Frankrike (FRA)
Julien Brulé
Léonce Quentin
Pascal Fauvel
Eugène Grisot
Eugène Richez
Artur Mabellon
Léon Epin
Paul Leroy
Ikke utdelt

Utøvere[rediger | rediger kilde]

Utøvere med flest medaljer¨

 Nr.  Land    Gull       Sølv    Bronse Totalt
1 Flag of South Korea.svg Kim Soo-nyung (KOR) 4 1 1 6
2 Flag of South Korea.svg Park Sung-hyun (KOR) 3 1 0 4
3 Flag of South Korea.svg Yun Mi-jin (KOR) 3 0 0 3
4 Flag of the United States.svg Darrell Pace (USA) 2 1 0 3
Flag of South Korea.svg Jang Yong-ho (KOR) 2 1 0 3
Flag of South Korea.svg Lee Sung-jin (KOR) 2 1 0 3
Flag of Italy.svg Marco Galiazzo (ITA) 2 1 0 3
Flag of South Korea.svg Park Kyung-mo (KOR) 2 1 0 3
9 Flag of South Korea.svg Im Dong-hyun (KOR) 2 0 1 3
10 Flag of South Korea.svg Cho Youn-jeong (KOR) 2 0 0 2
Flag of the United States.svg Justin Huish (USA) 2 0 0 2
Flag of South Korea.svg Ki Bo-bae (KOR) 2 0 0 2
Flag of South Korea.svg Kim Kyung-wook (KOR) 2 0 0 2
14 Flag of the People's Republic of China.svg Zhang Juanjuan (CHN) 1 2 0 3
15 Flag of Italy.svg Michele Frangilli (ITA) 1 1 1 3
Flag of South Korea.svg Oh Kyo-moon (KOR) 1 1 1 3
17 Flag of the United States.svg Jay Barrs (USA) 1 1 0 2
Flag of South Korea.svg Kim Nam-soon (KOR) 1 1 0 2
Flag of Italy.svg Mauro Nespoli (ITA) 1 1 0 2
Flag of South Korea.svg Park Sung-soo (KOR) 1 1 0 2
Flag of Finland.svg Tomi Poikolainen (FIN) 1 1 0 2
Flag of South Korea.svg Wang Hee-kyung (KOR) 1 1 0 2
23 Flag of the United States.svg Butch Johnson (USA) 1 0 1 2
Flag of South Korea.svg Oh Jin-hyek (KOR) 1 0 1 2
Flag of the United States.svg Rod White (USA) 1 0 1 2
Flag of Ukraine.svg Viktor Ruban (UKR) 1 0 1 2
Flag of South Korea.svg Yun Ok-hee (KOR) 1 0 1 2
Flag of South Korea.svg Yun Young-sook (KOR) 1 0 1 2

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]