Liste over olympiske medaljevinnere i bryting (gresk-romersk stil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over olympiske medaljevinnere i bryting inneholder samtlige mannlige utøvere som har tatt en olympisk medalje i bryting.

Nåværende program[rediger | rediger kilde]

Bantamvekt[rediger | rediger kilde]

  • -58 kg (1924–1928)
  • -56 kg (1932–1936)
  • -57 kg (1948–1996)
  • -58 kg (2000)
  • −55 kg (2004–2012)
  • −59 kg (2016–)
Leker Gull Sølv Bronse
1924 Paris
detaljer
Flag of Estonia.svg Eduard Pütsep (EST) Flag of Finland.svg Anselm Ahlfors (FIN) Flag of Finland.svg Väinö Ikonen (FIN)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Germany.svg Kurt Leucht (GER) Flag of the Czech Republic.svg Jindřich Maudr (TCH) Flag of Italy.svg Giovanni Gozzi (ITA)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Germany.svg Jakob Brendel (GER) Flag of Italy.svg Marcello Nizzola (ITA) Flag of France.svg Louis François (FRA)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Hungary.svg Márton Lõrincz (HUN) Flag of Sweden.svg Egon Svensson (SWE) Flag of Germany.svg Jakob Brendel (GER)
1948 London
detaljer
Flag of Sweden.svg Kurt Pettersén (SWE) Flag of Egypt.svg Mahmoud Hassan (EGY) Flag of Turkey.svg Halil Kaya (TUR)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Hungary.svg Imre Hódos (HUN) Flag of Lebanon.svg Zakaria Chibab (LIB) Flag of the Soviet Union.svg Artem Teryan (URS)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Konstantin Vyrupayev (URS) Flag of Sweden.svg Edvin Vesterby (SWE) Flag of Romania.svg Francisc Horvat (ROU)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Oleg Karavayev (URS) Flag of Romania.svg Ion Cernea (ROU) Flag of Bulgaria.svg Dinko Petrov (BUL)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Japan.svg Masamitsu Ichiguchi (JPN) Flag of the Soviet Union.svg Vladlen Trostyansky (URS) Flag of Romania.svg Ion Cernea (ROU)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Hungary.svg János Varga (HUN) Flag of Romania.svg Ion Baciu (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Ivan Kochergin (URS)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Rustam Kazakov (URS) Flag of Germany.svg Hans-Jürgen Veil (FRG) Flag of Finland.svg Risto Björlin (FIN)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Finland.svg Pertti Ukkola (FIN) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Ivan Frgić (YUG) Flag of the Soviet Union.svg Farhat Mustafin (URS)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Shamil Serikov (URS) Flag of Poland.svg Józef Lipień (POL) Flag of Sweden.svg Benni Ljungbeck (SWE)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Germany.svg Pasquale Passarelli (FRG) Flag of Japan.svg Masaki Eto (JPN) Flag of Greece.svg Haralambos Holidis (GRE)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Hungary.svg András Sike (HUN) Flag of Bulgaria.svg Stoyan Balov (BUL) Flag of Greece.svg Haralambos Holidis (GRE)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of South Korea.svg An Han-Bong (KOR) Flag of Germany.svg Rifat Yildiz (GER) Flag of the People's Republic of China.svg Sheng Zetian (CHN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Kazakhstan.svg Yuriy Melnichenko (KAZ) Flag of the United States.svg Dennis Hall (USA) Flag of the People's Republic of China.svg Sheng Zetian (CHN)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Armen Nazaryan (BUL) Flag of South Korea.svg Kim In-Sub (KOR) Flag of the People's Republic of China.svg Sheng Zetian (CHN)
2004 Athen
detaljer
Flag of Hungary.svg István Majoros (HUN) Flag of Russia.svg Geidar Mamedaliyev (RUS) Flag of Greece.svg Artiom Kiouregkian (GRE)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Russia.svg Nazyr Mankiev (RUS) Flag of Azerbaijan.svg Rovshan Bayramov (AZE) Flag of South Korea.svg Park Eun-Chul (KOR)
Flag of Armenia.svg Roman Amoyan (ARM)
2012 London
detaljer
Flag of Iran.svg Hamid Sourian (IRI) Flag of Azerbaijan.svg Rovshan Bayramov (AZE) Flag of Hungary.svg Péter Módos (HUN)
Flag of Russia.svg Mingiyan Semenov (RUS)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Lettvekt[rediger | rediger kilde]

  • -66.6 kg (1908)
  • -67.5 kg (1912–1928)
  • -66 kg (1932–1936)
  • -67 kg (1948–1960)
  • -70 kg (1964–1968)
  • -68 kg (1972–1996)
  • -69 kg (2000)
  • -66 kg (2004–2012)
  • -65 kg (2016–)
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
Flag of Italy.svg Enrico Porro (ITA) Flag of Russia.svg Nikolay Orlov (RUS) Flag of Finland.svg Arvid Lindén (FIN)
1912 Stockholm
detaljer
Flag of Finland.svg Emil Väre (FIN) Flag of Sweden.svg Gustaf Malmström (SWE) Flag of Sweden.svg Edvin Mattiasson (SWE)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Finland.svg Emil Väre (FIN) Flag of Finland.svg Taavi Tamminen (FIN) Flag of Norway.svg Frithjof Andersen (NOR)
1924 Paris
detaljer
Flag of Finland.svg Oskari Friman (FIN) Flag of Hungary.svg Lajos Keresztes (HUN) Flag of Finland.svg Källe Westerlund (FIN)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Hungary.svg Lajos Keresztes (HUN) Flag of Germany.svg Eduard Sperling (GER) Flag of Finland.svg Edvard Westerlund (FIN)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Sweden.svg Erik Malmberg (SWE) Flag of Denmark.svg Abraham Kurland (DEN) Flag of Germany.svg Eduard Sperling (GER)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Finland.svg Lauri Koskela (FIN) Flag of the Czech Republic.svg Josef Herda (TCH) Flag of Estonia.svg Voldemar Väli (EST)
1948 London
detaljer
Flag of Sweden.svg Gustav Freij (SWE) Flag of Norway.svg Aage Eriksen (NOR) Flag of Hungary.svg Károly Ferencz (HUN)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Shazam Safin (URS) Flag of Sweden.svg Gustav Freij (SWE) Flag of the Czech Republic.svg Mikuláš Athanasov (TCH)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Finland.svg Kyösti Lehtonen (FIN) Flag of Turkey.svg Rıza Doğan (TUR) Flag of Hungary.svg Gyula Tóth (HUN)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Avtandil Koridze (URS) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Branislav Martinović (YUG) Flag of Sweden.svg Gustav Freij (SWE)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Turkey.svg Kazım Ayvaz (TUR) Flag of Romania.svg Valeriu Bularca (ROU) Flag of the Soviet Union.svg David Gvantseladze (URS)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Japan.svg Muneji Munemura (JPN) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Stevan Horvat (YUG) Flag of Greece.svg Petros Galaktopoulos (GRE)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Shamil Khisamutdinov (URS) Flag of Bulgaria.svg Stoyan Apostolov (BUL) Flag of Italy.svg Gian-Matteo Ranzi (ITA)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Suren Nalbandyan (URS) Flag of Romania.svg Ştefan Rusu (ROU) Flag of East Germany.svg Heinz-Helmut Wehling (GDR)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Romania.svg Ştefan Rusu (ROU) Flag of Poland.svg Andrzej Supron (POL) Flag of Sweden.svg Lars-Erik Skiöld (SWE)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Vlado Lisjak (YUG) Flag of Finland.svg Tapio Sipilä (FIN) Flag of the United States.svg James Martinez (USA)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Levon Dzjulfalakjan (URS) Flag of South Korea.svg Kim Sung-Moon (KOR) Flag of Finland.svg Tapio Sipilä (FIN)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Hungary.svg Attila Repka (HUN) Olympic flag.svg Islam Dugushiev (EUN) Flag of the United States.svg Rodney Smith (USA)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Poland.svg Ryszard Wolny (POL) Flag of France.svg Ghani Yalouz (FRA) Flag of Russia.svg Aleksandr Tretyakov (RUS)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Cuba.svg Filiberto Azcuy (CUB) Flag of Japan.svg Katsuhiko Nagata (JPN) Flag of Russia.svg Aleksey Glushkov (RUS)
2004 Athen
detaljer
Flag of Azerbaijan.svg Farid Mansurov (AZE) Flag of Turkey.svg Şeref Eroğlu (TUR) Flag of Kazakhstan.svg Mkhitar Manukyan (KAZ)
2008 Beijing
detaljer
Flag of France.svg Steeve Guenot (FRA) Flag of Kyrgyzstan.svg Kanatbek Begaliev (KGZ) Flag of Ukraine.svg Armen Vardanyan (UKR)
Flag of Belarus.svg Mikhail Siamjonaw (BLR)
2012 London
detaljer
Flag of South Korea.svg Kim Hyeon-Woo (KOR) Flag of Hungary.svg Tamás Lőrincz (HUN) Flag of Georgia.svg Manuchar Tskhadaia (GEO)
Flag of France.svg Steeve Guenot (FRA)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Weltervekt[rediger | rediger kilde]

  • -72 kg (1932–1936)
  • -73 kg (1948–1960)
  • -78 kg (1964–1968)
  • -74 kg (1972–1996)
  • -76 kg (2000)
  • -74 kg (2004–2012)
  • −75 kg (2016–)
Leker Gull Sølv Bronse
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Sweden.svg Ivar Johansson (SWE) Flag of Finland.svg Väinö Kajander (FIN) Flag of Italy.svg Ercole Gallegati (ITA)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Sweden.svg Rudolf Svedberg (SWE) Flag of Germany.svg Fritz Schäfer (GER) Flag of Finland.svg Eino Virtanen (FIN)
1948 London
detaljer
Flag of Sweden.svg Gösta Andersson (SWE) Flag of Hungary.svg Miklós Szilvási (HUN) Flag of Denmark.svg Henrik Hansen (DEN)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Hungary.svg Miklós Szilvási (HUN) Flag of Sweden.svg Gösta Andersson (SWE) Flag of Lebanon.svg Khalil Taha (LIB)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Turkey.svg Mithat Bayrak (TUR) Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Maneyev (URS) Flag of Sweden.svg Per Berlin (SWE)
1960 Roma
detaljer
Flag of Turkey.svg Mithat Bayrak (TUR) German Olympic flag (1959-1968).svg Günther Maritschnigg (EUA) Flag of France.svg René Schiermeyer (FRA)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Kolesov (URS) Flag of Bulgaria.svg Kiril Petkov (BUL) Flag of Sweden.svg Bertil Nyström (SWE)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of East Germany.svg Rudolf Vesper (GDR) Flag of France.svg Daniel Robin (FRA) Flag of Hungary.svg Károly Bajkó (HUN)
1972 München
detaljer
Flag of the Czech Republic.svg Vítězslav Mácha (TCH) Flag of Greece.svg Petros Galaktopoulos (GRE) Flag of Sweden.svg Jan Karlsson (SWE)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Bykov (URS) Flag of the Czech Republic.svg Vítězslav Mácha (TCH) Flag of Germany.svg Karl-Heinz Helbing (FRG)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Hungary.svg Ferenc Kocsis (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Bykov (URS) Flag of Finland.svg Mikko Huhtala (FIN)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Finland.svg Jouko Salomäki (FIN) Flag of Sweden.svg Roger Tallroth (SWE) Flag of Romania.svg Ştefan Rusu (ROU)
1988 Seoul
detaljer
Flag of South Korea.svg Kim Young-Nam (KOR) Flag of the Soviet Union.svg Daulet Turlykhanov (URS) Flag of Poland.svg Józef Tracz (POL)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Mnatsakan Iskandaryan (EUN) Flag of Poland.svg Józef Tracz (POL) Flag of Sweden.svg Torbjörn Kornbakk (SWE)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Cuba.svg Filiberto Azcuy (CUB) Flag of Finland.svg Marko Asell (FIN) Flag of Poland.svg Józef Tracz (POL)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Murat Kardanov (RUS) Flag of the United States.svg Matt Lindland (USA) Flag of Finland.svg Marko Yli-Hannuksela (FIN)
2004 Athen
detaljer
Flag of Uzbekistan.svg Aleksandr Dokturishvili (UZB) Flag of Finland.svg Marko Yli-Hannuksela (FIN) Flag of Russia.svg Varteres Samourgachev (RUS)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Georgia.svg Manuchar Kvirkelia (GEO) Flag of the People's Republic of China.svg Chang Yongxiang (CHN) Flag of Bulgaria.svg Yavor Yanakiev (BUL)
Flag of France.svg Christophe Guenot (FRA)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Roman Vlasov (RUS) Flag of Armenia.svg Arsen Dzjulfalakjan (ARM) Flag of Lithuania.svg Aleksandr Kazakevič (LTU)
Flag of Azerbaijan.svg Emin Ahmadov (AZE)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Mellomvekt[rediger | rediger kilde]

  • -73 kg (1908)
  • -75 kg (1912–1928)
  • -79 kg (1932–1960)
  • -87 kg (1964–1968)
  • -82 kg (1972–1996)
  • -85 kg (2000)
  • -84 kg (2004–2012)
  • −85 kg (2016–)
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
Flag of Sweden.svg Frithiof Mårtensson (SWE) Flag of Sweden.svg Mauritz Andersson (SWE) Flag of Denmark.svg Anders Andersen (DEN)
1912 Stockholm
detaljer
Flag of Sweden.svg Claes Johansson (SWE) Flag of Russia.svg Martin Klein (RUS) Flag of Finland.svg Alfred Asikainen (FIN)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Sweden.svg Carl Westergren (SWE) Flag of Finland.svg Arthur Lindfors (FIN) Flag of Finland.svg Masa Perttilä (FIN)
1924 Paris
detaljer
Flag of Finland.svg Edvard Westerlund (FIN) Flag of Finland.svg Arthur Lindfors (FIN) Flag of Estonia.svg Roman Steinberg (EST)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Finland.svg Väinö Kokkinen (FIN) Flag of Hungary.svg László Papp (HUN) Flag of Estonia.svg Albert Kusnets (EST)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Finland.svg Väinö Kokkinen (FIN) Flag of Germany.svg Jean Földeák (GER) Flag of Sweden.svg Axel Cadier (SWE)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Sweden.svg Ivar Johansson (SWE) Flag of Germany.svg Ludwig Schweickert (GER) Flag of Hungary.svg József Palotás (HUN)
1948 London
detaljer
Flag of Sweden.svg Axel Grönberg (SWE) Flag of Turkey.svg Muhlis Tayfur (TUR) Flag of Italy.svg Ercole Gallegati (ITA)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Sweden.svg Axel Grönberg (SWE) Flag of Finland.svg Kalervo Rauhala (FIN) Flag of the Soviet Union.svg Nikolay Belov (URS)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Givi Kartoziya (URS) Flag of Bulgaria.svg Dimitar Dobrev (BUL) Flag of Sweden.svg Rune Jansson (SWE)
1960 Roma
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Dimitar Dobrev (BUL) German Olympic flag (1959-1968).svg Lothar Metz (EUA) Flag of Romania.svg Ion Țăranu (ROU)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Branislav Simić (YUG) Flag of the Czech Republic.svg Jiří Kormaník (TCH) German Olympic flag (1959-1968).svg Lothar Metz (EUA)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of East Germany.svg Lothar Metz (GDR) Flag of the Soviet Union.svg Valentin Oleynik (URS) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Branislav Simić (YUG)
1972 München
detaljer
Flag of Hungary.svg Csaba Hegedűs (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Nazarenko (URS) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Milan Nenadić (YUG)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Momir Petković (YUG) Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Cheboksarov (URS) Flag of Bulgaria.svg Ivan Kolev (BUL)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Gennadi Korban (URS) Flag of Poland.svg Jan Dołgowicz (POL) Flag of Bulgaria.svg Pavel Pavlov (BUL)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Romania.svg Ion Draica (ROU) Flag of Greece.svg Dimitrios Thanopoulos (GRE) Flag of Sweden.svg Sören Claeson (SWE)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Mikhail Mamiashvili (URS) Flag of Hungary.svg Tibor Komáromi (HUN) Flag of South Korea.svg Kim Sang-Kyu (KOR)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Hungary.svg Péter Farkas (HUN) Flag of Poland.svg Piotr Stępień (POL) Olympic flag.svg Daulet Turlykhanov (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Turkey.svg Hamza Yerlikaya (TUR) Flag of Germany.svg Thomas Zander (GER) Flag of Belarus.svg Valeriy Tsilent (BLR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Turkey.svg Hamza Yerlikaya (TUR) Flag of Hungary.svg Sándor Bárdosi (HUN) Flag of Georgia.svg Mukhran Vakhtangadze (GEO)
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Aleksey Mishin (RUS) Flag of Sweden.svg Ara Abrahamian (SWE) Flag of Belarus.svg Viachaslau Makaranka (BLR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Italy.svg Andrea Minguzzi (ITA) Flag of Hungary.svg Zoltán Fodor (HUN) Flag of Turkey.svg Nazmi Avluca (TUR)
2012 London
detaljer
Flag of Russia.svg Alan Khugayev (RUS) Flag of Egypt.svg Karam Gaber (EGY) Flag of Kazakhstan.svg Daniyal Gadzhiyev (KAZ)
Flag of Poland.svg Damian Janikowski (POL)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • +82.5 kg (1912–1928)
  • +87 kg (1932–1960)
  • +97 kg (1964–1968)
  • -100 kg (1972–1996)
  • -97 kg (2000)
  • -96 kg (2004–2012)
  • -98 kg (2016–)
Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm
detaljer
Flag of Finland.svg Yrjö Saarela (FIN) Flag of Finland.svg Johan Olin (FIN) Flag of Denmark.svg Søren Marinus Jensen (DEN)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Finland.svg Adolf Lindfors (FIN) Flag of Denmark.svg Poul Hansen (DEN) Flag of Finland.svg Martti Nieminen (FIN)
1924 Paris
detaljer
Flag of France.svg Henri Deglane (FRA) Flag of Finland.svg Edil Rosenqvist (FIN) Flag of Hungary.svg Rajmund Badó (HUN)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Sweden.svg Rudolf Svensson (SWE) Flag of Finland.svg Hjalmar Nyström (FIN) Flag of Germany.svg Georg Gehring (GER)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Sweden.svg Carl Westergren (SWE) Flag of the Czech Republic.svg Josef Urban (TCH) Flag of Austria.svg Nikolaus Hirschl (AUT)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Estonia.svg Kristjan Palusalu (EST) Flag of Sweden.svg John Nyman (SWE) Flag of Germany.svg Kurt Hornfischer (GER)
1948 London
detaljer
Flag of Turkey.svg Ahmet Kireççi (TUR) Flag of Sweden.svg Tor Nilsson (SWE) Flag of Italy.svg Guido Fantoni (ITA)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Johannes Kotkas (URS) Flag of the Czech Republic.svg Josef Růžička (TCH) Flag of Finland.svg Tauno Kovanen (FIN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Parfyonov (URS) German Olympic flag (1959-1968).svg Wilfried Dietrich (EUA) Flag of Italy.svg Adelmo Bulgarelli (ITA)
1960 Roma
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Ivan Bogdan (URS) German Olympic flag (1959-1968).svg Wilfried Dietrich (EUA) Flag of the Czech Republic.svg Bohumil Kubát (TCH)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Hungary.svg István Kozma (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Roshchin (URS) German Olympic flag (1959-1968).svg Wilfried Dietrich (EUA)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Hungary.svg István Kozma (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Roshchin (URS) Flag of the Czech Republic.svg Petr Kment (TCH)
1972 München
detaljer
Flag of Romania.svg Nicolae Martinescu (ROU) Flag of the Soviet Union.svg Nikolai Yakovenko (URS) Flag of Hungary.svg Ferenc Kiss (HUN)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Nikolai Balboshin (URS) Flag of Bulgaria.svg Kamen Goranov (BUL) Flag of Poland.svg Andrzej Skrzydlewski (POL)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Georgi Raikov (BUL) Flag of Poland.svg Roman Bierła (POL) Flag of Romania.svg Vasile Andrei (ROU)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Romania.svg Vasile Andrei (ROU) Flag of the United States.svg Greg Gibson (USA) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Jožef Tertei (YUG)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Poland.svg Andrzej Wroński (POL) Flag of Germany.svg Gerhard Himmel (FRG) Flag of the United States.svg Dennis Koslowski (USA)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Cuba.svg Héctor Milián (CUB) Flag of the United States.svg Dennis Koslowski (USA) Olympic flag.svg Sergei Demyashkevich (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Poland.svg Andrzej Wroński (POL) Flag of Belarus.svg Sergey Lishtvan (BLR) Flag of Sweden.svg Mikael Ljungberg (SWE)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Sweden.svg Mikael Ljungberg (SWE) Flag of Ukraine.svg Davyd Saldadze (UKR) Flag of the United States.svg Garrett Lowney (USA)
2004 Athen
detaljer
Flag of Egypt.svg Karam Gaber (EGY) Flag of Georgia.svg Ramaz Nozadze (GEO) Flag of Turkey.svg Mehmet Özal (TUR)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Russia.svg Aslanbek Khushtov (RUS) Flag of Germany.svg Mirko Englich (GER) Flag of the United States.svg Adam Wheeler (USA)
Flag of Kazakhstan.svg Asset Mambetov (KAZ)
2012 London
detaljer
Flag of Iran.svg Ghasem Rezaei (IRI) Flag of Russia.svg Rustam Totrov (RUS) Flag of Armenia.svg Artur Aleksanjan (ARM)
Flag of Sweden.svg Jimmy Lidberg (SWE)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Super tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • +93 kg (1908)
  • +100 kg (1972–1984)
  • -130 kg (1988–2000)
  • -120 kg (2004–2012)
  • -130 kg (2016–)
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
Flag of Hungary.svg Richárd Weisz (HUN) Flag of Russia.svg Aleksandr Petrov (RUS) Flag of Denmark.svg Søren Marinus Jensen (DEN)
1912–1968 ikke på programmet
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Anatoly Roshchin (URS) Flag of Bulgaria.svg Aleksandar Tomov (BUL) Flag of Romania.svg Victor Dolipschi (ROU)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Aleksandr Kolchinsky (URS) Flag of Bulgaria.svg Aleksandar Tomov (BUL) Flag of Romania.svg Roman Codreanu (ROU)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Aleksandr Kolchinsky (URS) Flag of Bulgaria.svg Aleksandar Tomov (BUL) Flag of Lebanon.svg Hassan Bechara (LIB)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Jeff Blatnick (USA) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Refik Memišević (YUG) Flag of Romania.svg Victor Dolipschi (ROU)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Aleksandr Karelin (URS) Flag of Bulgaria.svg Rangel Gerovski (BUL) Flag of Sweden.svg Tomas Johansson (SWE)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Aleksandr Karelin (EUN) Flag of Sweden.svg Tomas Johansson (SWE) Flag of Romania.svg Ioan Grigoraş (ROU)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Russia.svg Aleksandr Karelin (RUS) Flag of the United States.svg Matt Ghaffari (USA) Flag of Moldova.svg Sergei Mureiko (MDA)
2000 Sydney
detaljer
Flag of the United States.svg Rulon Gardner (USA) Flag of Russia.svg Aleksandr Karelin (RUS) Flag of Belarus.svg Dmitry Debelka (BLR)
2004 Athen
detaljer
Flag of Russia.svg Khasan Baroyev (RUS) Flag of Kazakhstan.svg Georgiy Tsurtsumia (KAZ) Flag of the United States.svg Rulon Gardner (USA)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Cuba.svg Mijaín López (CUB) Flag of Russia.svg Khasan Baroyev (RUS) Flag of Lithuania.svg Mindaugas Mizgaitis (LTU)
Flag of Armenia.svg Yuri Patrikeyev (ARM)
2012 London
detaljer
Flag of Cuba.svg Mijaín López (CUB) Flag of Estonia.svg Heiki Nabi (EST) Flag of Turkey.svg Rıza Kayaalp (TUR)
Flag of Sweden.svg Johan Eurén (SWE)
2016 Rio de Janeiro
detaljer

Tidligere øvelser[rediger | rediger kilde]

Lett fluevekt[rediger | rediger kilde]

  • -48 kg (1972–1996)
Leker Gull Sølv Bronse
1972 München
detaljer
Flag of Romania.svg Gheorghe Berceanu (ROU) Flag of Iran.svg Rahim Ali-Abadi (IRI) Flag of Bulgaria.svg Stefan Angelov (BUL)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Alexei Shumakov (URS) Flag of Romania.svg Gheorghe Berceanu (ROU) Flag of Bulgaria.svg Stefan Angelov (BUL)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Zhaksylyk Ushkempirov (URS) Flag of Romania.svg Constantin Alexandru (ROU) Flag of Hungary.svg Ferenc Seres (HUN)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Vincenzo Maenza (ITA) Flag of Germany.svg Markus Scherer (FRG) Flag of Japan.svg Ikuzo Saito (JPN)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Italy.svg Vincenzo Maenza (ITA) Flag of Poland.svg Andrzej Głąb (POL) Flag of Bulgaria.svg Bratan Tzenov (BUL)
1992 Barcelona
detaljer
Olympic flag.svg Oleg Kucherenko (EUN) Flag of Italy.svg Vincenzo Maenza (ITA) Flag of Cuba.svg Wilber Sánchez (CUB)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of South Korea.svg Sim Kwon-Ho (KOR) Flag of Belarus.svg Aleksandr Pavlov (BLR) Flag of Russia.svg Zafar Guliyev (RUS)

Fluevekt[rediger | rediger kilde]

  • -52 kg (1948–1996)
  • -54 kg (2000)
Leker Gull Sølv Bronse
1948 London
detaljer
Flag of Italy.svg Pietro Lombardi (ITA) Flag of Turkey.svg Kenan Olcay (TUR) Flag of Finland.svg Reino Kangasmäki (FIN)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Boris Maksovich Gurevich (URS) Flag of Italy.svg Ignazio Fabra (ITA) Flag of Finland.svg Leo Honkala (FIN)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Nikolai Solovyov (URS) Flag of Italy.svg Ignazio Fabra (ITA) Flag of Turkey.svg Dursun Ali Eğribaş (TUR)
1960 Roma
detaljer
Flag of Romania.svg Dumitru Pîrvulescu (ROU) Flag of Egypt.svg Osman Sayed (EGY) Flag of Iran.svg Mohammad Paziraei (IRI)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Japan.svg Tsutomu Hanahara (JPN) Flag of Bulgaria.svg Angel Kerezov (BUL) Flag of Romania.svg Dumitru Pîrvulescu (ROU)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Petar Kirov (BUL) Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Bakulin (URS) Flag of the Czech Republic.svg Miroslav Zeman (TCH)
1972 München
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Petar Kirov (BUL) Flag of Japan.svg Koichiro Hirayama (JPN) Flag of Italy.svg Giuseppe Bognanni (ITA)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Vitali Konstantinov (URS) Flag of Romania.svg Nicu Gingă (ROU) Flag of Japan.svg Koichiro Hirayama (JPN)
1980 Moskva
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Vakhtang Blagidze (URS) Flag of Hungary.svg Lajos Rácz (HUN) Flag of Bulgaria.svg Mladen Mladenov (BUL)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of Japan.svg Atsuji Miyahara (JPN) Flag of Mexico.svg Daniel Aceves (MEX) Flag of South Korea.svg Bang Dae-Du (KOR)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Norway.svg Jon Rønningen (NOR) Flag of Japan.svg Atsuji Miyahara (JPN) Flag of South Korea.svg Lee Jae-Suk (KOR)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Norway.svg Jon Rønningen (NOR) Olympic flag.svg Alfred Ter-Mkrtychyan (EUN) Flag of South Korea.svg Min Kyung-Gab (KOR)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Armenia.svg Armen Nazaryan (ARM) Flag of the United States.svg Brandon Paulson (USA) Flag of Ukraine.svg Andriy Kalashnikov (UKR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of South Korea.svg Sim Kwon-Ho (KOR) Flag of Cuba.svg Lázaro Rivas (CUB) Flag of North Korea.svg Kang Yong-Gyun (PRK)

Fjærvekt[rediger | rediger kilde]

  • -60 kg (1912–1920)
  • -62 kg (1924–1928)
  • -61 kg (1932–1960)
  • -63 kg (1964–1968)
  • -62 kg (1972–1996)
  • -63 kg (2000)
  • -60 kg (2004–2012)
Leker Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm
detaljer
Flag of Finland.svg Kaarlo Koskelo (FIN) Flag of Germany.svg Georg Gerstäcker (GER) Flag of Finland.svg Otto Lasanen (FIN)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Finland.svg Oskari Friman (FIN) Flag of Finland.svg Heikki Kähkönen (FIN) Flag of Sweden.svg Fritiof Svensson (SWE)
1924 Paris
detaljer
Flag of Finland.svg Kalle Anttila (FIN) Flag of Finland.svg Aleksanteri Toivola (FIN) Flag of Sweden.svg Erik Malmberg (SWE)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Estonia.svg Voldemar Väli (EST) Flag of Sweden.svg Erik Malmberg (SWE) Flag of Italy.svg Gerolamo Quaglia (ITA)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Italy.svg Giovanni Gozzi (ITA) Flag of Germany.svg Wolfgang Ehrl (GER) Flag of Finland.svg Lauri Koskela (FIN)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Turkey.svg Yaşar Erkan (TUR) Flag of Finland.svg Aarne Reini (FIN) Flag of Sweden.svg Einar Karlsson (SWE)
1948 London
detaljer
Flag of Turkey.svg Mehmet Oktav (TUR) Flag of Sweden.svg Olle Anderberg (SWE) Flag of Hungary.svg Ferenc Tóth (HUN)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Yakov Punkin (URS) Flag of Hungary.svg Imre Polyák (HUN) Flag of Egypt.svg Abdel Al-Rashid (EGY)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of Finland.svg Rauno Mäkinen (FIN) Flag of Hungary.svg Imre Polyák (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Roman Dzeneladze (URS)
1960 Roma
detaljer
Flag of Turkey.svg Müzahir Sille (TUR) Flag of Hungary.svg Imre Polyák (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Konstantin Vyrupayev (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Hungary.svg Imre Polyák (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Roman Rurua (URS) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Branislav Martinović (YUG)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Roman Rurua (URS) Flag of Japan.svg Hideo Fujimoto (JPN) Flag of Romania.svg Simion Popescu (ROU)
1972 München
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Georgi Markov (BUL) Flag of East Germany.svg Heinz-Helmut Wehling (GDR) Flag of Poland.svg Kazimierz Lipień (POL)
1976 Montreal
detaljer
Flag of Poland.svg Kazimierz Lipień (POL) Flag of the Soviet Union.svg Nelson Davydyan (URS) Flag of Hungary.svg László Réczi (HUN)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Greece.svg Stelios Mygiakis (GRE) Flag of Hungary.svg István Tóth (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Boris Kramorenko (URS)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of South Korea.svg Kim Weon-Kee (KOR) Flag of Sweden.svg Kent-Olle Johansson (SWE) Flag of Switzerland.svg Hugo Dietsche (SUI)
1988 Seoul
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Kamandar Madzhidov (URS) Flag of Bulgaria.svg Zhivko Vangelov (BUL) Flag of South Korea.svg An Dae-Hyun (KOR)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Turkey.svg Mehmet Akif Pirim (TUR) Olympic flag.svg Sergei Martynov (EUN) Flag of Cuba.svg Juan Marén (CUB)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Poland.svg Włodzimierz Zawadzki (POL) Flag of Cuba.svg Juan Marén (CUB) Flag of Turkey.svg Mehmet Akif Pirim (TUR)
2000 Sydney
detaljer
Flag of Russia.svg Varteres Samourgachev (RUS) Flag of Cuba.svg Juan Marén (CUB) Flag of Georgia.svg Akaki Chachua (GEO)
2004 Athen
detaljer
Flag of South Korea.svg Jung Ji-Hyun (KOR) Flag of Cuba.svg Roberto Monzon (CUB) Flag of Bulgaria.svg Armen Nazaryan (BUL)
2008 Beijing
detaljer
Flag of Russia.svg Islambek Albiev (RUS) Flag of Azerbaijan.svg Vitaliy Rahimov (AZE) Flag of Kazakhstan.svg Nurbakyt Tengizbayev (KAZ)
Flag of Kyrgyzstan.svg Ruslan Tyumenbayev (KGZ)
2012 London
detaljer
Flag of Iran.svg Omid Norouzi (IRI) Flag of Georgia.svg Revaz Lashkhi (GEO) Flag of Russia.svg Zaur Kuramagomedov (RUS)
Flag of Japan.svg Ryutaro Matsumoto (JPN)

Lett tungvekt[rediger | rediger kilde]

  • -93 kg (1908)
  • -82.5 kg (1912–1928)
  • -87 kg (1932–1960)
  • -97 kg (1964–1968)
  • -90 kg (1972–1996)
Leker Gull Sølv Bronse
1908 London
detaljer
Flag of Finland.svg Verner Weckman (FIN) Flag of Finland.svg Yrjö Saarela (FIN) Flag of Denmark.svg Carl Jensen (DEN)
1912 Stockholm
detaljer
ikke utdelt Flag of Sweden.svg Anders Ahlgren (SWE)
Flag of Finland.svg Ivar Böhling (FIN)
Flag of Hungary.svg Béla Varga (HUN)
1920 Antwerpen
detaljer
Flag of Sweden.svg Claes Johansson (SWE) Flag of Finland.svg Edil Rosenqvist (FIN) Flag of Denmark.svg Johannes Eriksen (DEN)
1924 Paris
detaljer
Flag of Sweden.svg Carl Westergren (SWE) Flag of Sweden.svg Rudolf Svensson (SWE) Flag of Finland.svg Onni Pellinen (FIN)
1928 Amsterdam
detaljer
Flag of Egypt.svg Ibrahim Moustafa (EGY) Flag of Germany.svg Adolf Rieger (GER) Flag of Finland.svg Onni Pellinen (FIN)
1932 Los Angeles
detaljer
Flag of Sweden.svg Rudolf Svensson (SWE) Flag of Finland.svg Onni Pellinen (FIN) Flag of Italy.svg Mario Gruppioni (ITA)
1936 Berlin
detaljer
Flag of Sweden.svg Axel Cadier (SWE) Flag of Latvia.svg Edwins Bietags (LAT) Flag of Estonia.svg August Neo (EST)
1948 London
detaljer
Flag of Sweden.svg Karl-Erik Nilsson (SWE) Flag of Finland.svg Kelpo Gröndahl (FIN) Flag of Egypt.svg Ibrahim Orabi (EGY)
1952 Helsinki
detaljer
Flag of Finland.svg Kelpo Gröndahl (FIN) Flag of the Soviet Union.svg Shalva Chikhladze (URS) Flag of Sweden.svg Karl-Erik Nilsson (SWE)
1956 Melbourne
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Valentin Nikolayev (URS) Flag of Bulgaria.svg Petko Sirakov (BUL) Flag of Sweden.svg Karl-Erik Nilsson (SWE)
1960 Roma
detaljer
Flag of Turkey.svg Tevfik Kış (TUR) Flag of Bulgaria.svg Krali Bimbalov (BUL) Flag of the Soviet Union.svg Givi Kartoziya (URS)
1964 Tokyo
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Boyan Radev (BUL) Flag of Sweden.svg Per Svensson (SWE) German Olympic flag (1959-1968).svg Heinz Kiehl (EUA)
1968 Mexico City
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Boyan Radev (BUL) Flag of the Soviet Union.svg Nikolai Yakovenko (URS) Flag of Romania.svg Nicolae Martinescu (ROU)
1972 München
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Valery Rezantsev (URS) Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Josip Čorak (YUG) Flag of Poland.svg Czesław Kwieciński (POL)
1976 Montreal
detaljer
Flag of the Soviet Union.svg Valery Rezantsev (URS) Flag of Bulgaria.svg Stoyan Ivanov (BUL) Flag of Poland.svg Czesław Kwieciński (POL)
1980 Moskva
detaljer
Flag of Hungary.svg Norbert Növényi (HUN) Flag of the Soviet Union.svg Igor Kanygin (URS) Flag of Romania.svg Petre Dicu (ROU)
1984 Los Angeles
detaljer
Flag of the United States.svg Steve Fraser (USA) Flag of Romania.svg Ilie Matei (ROU) Flag of Sweden.svg Frank Andersson (SWE)
1988 Seoul
detaljer
Flag of Bulgaria.svg Atanas Komchev (BUL) Flag of Finland.svg Harri Koskela (FIN) Flag of the Soviet Union.svg Vladimir Popov (URS)
1992 Barcelona
detaljer
Flag of Germany.svg Maik Bullmann (GER) Flag of Turkey.svg Hakkı Başar (TUR) Olympic flag.svg Gogi Koguashvili (EUN)
1996 Atlanta
detaljer
Flag of Ukraine.svg Vyacheslav Oliynyk (UKR) Flag of Poland.svg Jacek Fafiński (POL) Flag of Germany.svg Maik Bullmann (GER)

Åpen klasse[rediger | rediger kilde]

Leker Gull Sølv Bronse
1896 Athen
detaljer
Flag of Germany.svg Carl Schuhmann (GER) Flag of Greece.svg Georgios Tsitas (GRE) Flag of Greece.svg Stephanos Christopoulos (GRE)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]