Liste over olympiske medaljevinnere i alpine grener (kvinner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
De olympiske ringer
Alpint

Liste over olympiske medaljevinnere i alpine grener (kvinner) inneholder samtlige kvinner som har tatt olympisk medalje i individuelle øvelser i alpint i olympiske vinterleker.

Alpine grener for kvinner kom med på det olympiske programmet for første gang i 1936 i Garmisch-Partenkirchen.

Slalåm[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i Slalåm kvinner 1948–2022 Alpint
År Gull Sølv Bronse
1948 Flag of the United States (1912-1959).svg Gretchen Frazer (USA) Flag of Switzerland.svg Antoinette Meyer (SUI) Flag of Austria.svg Erika Mahringer (AUT)
1952 Flag of the United States (1912-1959).svg Andrea Mead-Lawrence (USA) Flag of Germany.svg Ossi Reichert (GER) Flag of Germany.svg Annemarie Buchner (GER)
1956 Flag of France.svg Renée Colliard (FRA) Flag of Austria.svg Regina Schöpf (AUT) Flag of the Soviet Union (1955-1980).svg Jevgenija Sidorova (URS)
1960 Canadian Red Ensign (1957-1965).svg Anne Heggtveit (CAN) Flag of the United States (1959-1960).svg Betsy Snite (USA) Flag of the German Olympic Team (1960-1968).svg Barbara Henneberger (EUA)
1964 Flag of France.svg Christine Goitschel (FRA) Flag of France.svg Marielle Goitschel (FRA) Flag of the United States.svg Jean Saubert (USA)
1968 Flag of France.svg Marielle Goitschel (FRA) Flag of Canada.svg Nancy Greene (CAN) Flag of France.svg Annie Famose (FRA)
1972 Flag of the United States.svg Barbara Cochran (USA) Flag of France.svg Danièle Debernard (FRA) Flag of France.svg Florence Steurer (FRA)
1976 Flag of Germany.svg Rosi Mittermaier (FRG) Flag of Italy.svg Claudia Giordani (ITA) Flag of Liechtenstein.svg Hanni Wenzel (LIE)
1980 Flag of Liechtenstein.svg Hanni Wenzel (LIE) Flag of Germany.svg Christa Kinshofer (FRG) Flag of Switzerland.svg Erika Hess (SUI)
1984 Flag of Italy.svg Paoletta Magoni (ITA) Flag of France.svg Perrine Pelen (FRA) Flag of Liechtenstein.svg Ursula Konzett (LIE)
1988 Flag of Switzerland.svg Vreni Schneider (SUI) Flag of SFR Yugoslavia.svg Mateja Svet (YUG) Flag of Germany.svg Christa Kinshofer-Güthlein (FRG)
1992 Flag of Austria.svg Petra Kronberger (AUT) Flag of New Zealand.svg Annelise Coberger (NZL) Flag of Spain.svg Blanca Fernández Ochoa (ESP)
1994 Flag of Switzerland.svg Vreni Schneider (SUI) Flag of Austria.svg Elfi Eder (AUT) Flag of Slovenia.svg Katja Koren (SLO)
1998 Flag of Germany.svg Hilde Gerg (GER) Flag of Italy.svg Deborah Compagnoni (ITA) Flag of Australia.svg Zali Steggall (AUS)
2002 Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) Flag of France.svg Laure Pequegnot (FRA) Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE)
2006 Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE) Flag of Austria.svg Nicole Hosp (AUT) Flag of Austria.svg Marlies Schild (AUT)
2010 Flag of Germany.svg Maria Riesch (GER) Flag of Austria.svg Marlies Schild (AUT) Flag of the Czech Republic.svg Šárka Záhrobská (CZE)
2014 Flag of the United States.svg Mikaela Shiffrin (USA) Flag of Austria.svg Marlies Schild (AUT) Flag of Austria.svg Kathrin Zettel (AUT)
2018 Flag of Sweden.svg Frida Hansdotter (SWE) Flag of Switzerland.svg Wendy Holdener (SUI) Flag of Austria.svg Katharina Gallhuber (AUT)
2022 Flag of Slovakia.svg Petra Vlhová (SVK) Flag of Austria.svg Katharina Liensberger (AUT) Flag of Switzerland.svg Wendy Holdener (SUI)

Storslalåm[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i Storslalåm kvinner 1952–2022 Alpint
År Gull Sølv Bronse
1952 Flag of the United States (1912-1959).svg Andrea Mead Lawrence (USA) Flag of Austria.svg Dagmar Rom (AUT) Flag of Germany.svg Annemarie Buchner (GER)
1956 Flag of Germany.svg Ossi Reichert (EUA) Flag of Austria.svg Josefin Frandl (AUT) Flag of Austria.svg Dorothea Hochleitner (AUT)
1960 Flag of Switzerland.svg Yvonne Rüegg (SUI) Flag of the United States (1959-1960).svg Penny Pitou (USA) Flag of Italy.svg Giuliana Chenal-Minuzzo (ITA)
1964 Flag of France.svg Marielle Goitschel (FRA) Flag of France.svg Christine Goitschel (FRA) Flag of the United States.svg Jean Saubert (USA)
1968 Flag of Canada.svg Nancy Greene (CAN) Flag of France.svg Annie Famose (FRA) Flag of Switzerland.svg Fernande Bochatay (SUI)
1972 Flag of Switzerland.svg Marie-Therese Nadig (SUI) Flag of Austria.svg Annemarie Pröll (AUT) Flag of Austria.svg Wiltrud Drexel (AUT)
1976 Flag of Canada.svg Kathy Kreiner (CAN) Flag of Germany.svg Rosi Mittermaier (FRG) Flag of France.svg Danièle Debernard (FRA)
1980 Flag of Liechtenstein.svg Hanni Wenzel (LIE) Flag of Germany.svg Irene Epple (FRG) Flag of France.svg Perrine Pelen (FRA)
1984 Flag of the United States.svg Debbie Armstrong (USA) Flag of the United States.svg Christin Cooper (USA) Flag of France.svg Perrine Pelen (FRA)
1988 Flag of the United States.svg Vreni Schneider (USA) Flag of Germany.svg Christa Kinshofer-Güthlein (FRG) Flag of Switzerland.svg Maria Walliser (SUI)
1992 Flag of Sweden.svg Pernilla Wiberg (SWE) Flag of the United States.svg Diann Roffe (USA) Flag of Austria.svg Anita Wachter (AUT)
1994 Flag of Italy.svg Deborah Compagnoni (ITA) Flag of Germany.svg Martina Ertl (GER) Flag of Switzerland.svg Vreni Schneider (SUI)
1998 Flag of Italy.svg Deborah Compagnoni (ITA) Flag of Austria.svg Alexandra Meissnitzer (AUT) Flag of Germany.svg Katja Seizinger (GER)
2002 Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE) Flag of Switzerland.svg Sonja Nef (SUI)
2006 Flag of the United States.svg Julia Mancuso (USA) Flag of Finland.svg Tanja Poutiainen (FIN) Flag of Sweden.svg Anna Ottosson (SWE)
2010 Flag of Germany.svg Viktoria Rebensburg (GER) Flag of Slovenia.svg Tina Maze (SLO) Flag of Austria.svg Elisabeth Görgl (AUT)
2014 Flag of Slovenia.svg Tina Maze (SLO) Flag of Austria.svg Anna Fenninger (AUT) Flag of Germany.svg Viktoria Rebensburg (GER)
2018 Flag of the United States.svg Mikaela Shiffrin (USA) Flag of Norway (ef2b2d for red & 002868 for blue).svg Ragnhild Mowinckel (NOR) Flag of Italy.svg Federica Brignone (ITA)
2022 Flag of Sweden.svg Sara Hector (SWE) Flag of Italy.svg Federica Brignone (ITA) Flag of Switzerland.svg Lara Gut-Behrami (SUI)

Utfor[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i Utfor kvinner 1948–2022 Alpint
År Gull Sølv Bronse
1948 Flag of Switzerland.svg Hedy Schlunegger (SUI) Flag of Austria.svg Trude Beiser (AUT) Flag of Austria.svg Resi Hammerer (AUT)
1952 Flag of Austria.svg Trude Beiser-Jochum (AUT) Flag of Germany.svg Annemarie Buchner (GER) Flag of Italy.svg Giuliana Minuzzo (ITA)
1956 Flag of Switzerland.svg Madeleine Berthod (SUI) Flag of Switzerland.svg Frieda Dänzer (SUI) Canadian Red Ensign 1921-1957.svg Lucille Wheeler (CAN)
1960 Flag of the German Olympic Team (1960-1968).svg Heidi Biebl (EUA) Flag of the United States (1959-1960).svg Penny Pitou (USA) Flag of Austria.svg Traudl Hecher (AUT)
1964 Flag of Austria.svg Christl Haas (AUT) Flag of Austria.svg Edith Zimmermann (AUT) Flag of Austria.svg Traudl Hecher (AUT)
1968 Flag of Austria.svg Olga Pall (AUT) Flag of France.svg Isabelle Mir (FRA) Flag of Austria.svg Christl Haas (AUT)
1972 Flag of Switzerland.svg Marie-Therese Nadig (SUI) Flag of Austria.svg Annemarie Pröll (AUT) Flag of the United States.svg Susan Corrock (USA)
1976 Flag of Germany.svg Rosi Mittermaier (FRG) Flag of Austria.svg Brigitte Totschnig (AUT) Flag of the United States.svg Cindy Nelson (USA)
1980 Flag of Austria.svg Annemarie Moser-Pröll (AUT) Flag of Liechtenstein.svg Hanni Wenzel (LIE) Flag of Switzerland.svg Marie-Therese Nadig (SUI)
1984 Flag of Switzerland.svg Michela Figini (SUI) Flag of Switzerland.svg Maria Walliser (SUI) Flag of Czechoslovakia.svg Olga Charvátová (TCH)
1988 Flag of Germany.svg Marina Kiehl (FRG) Flag of Switzerland.svg Brigitte Oertli (SUI) Flag of Canada.svg Karen Percy (CAN)
1992 Flag of Canada.svg Kerrin Lee-Gartner (CAN) Flag of the United States.svg Hilary Lindh (USA) Flag of Austria.svg Veronika Wallinger (AUT)
1994 Flag of Germany.svg Katja Seizinger (GER) Flag of the United States.svg Picabo Street (USA) Flag of Italy.svg Isolde Kostner (ITA)
1998 Flag of Germany.svg Katja Seizinger (GER) Flag of Sweden.svg Pernilla Wiberg (SWE) Flag of France.svg Florence Masnada (FRA)
2002 Flag of France.svg Carole Montillet (FRA) Flag of Italy.svg Isolde Kostner (ITA) Flag of Austria.svg Renate Götschl (AUT)
2006 Flag of Austria.svg Michaela Dorfmeister (AUT) Flag of Switzerland.svg Martina Schild (SUI) Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE)
2010 Flag of the United States.svg Lindsey Vonn (USA) Flag of the United States.svg Julia Mancuso (USA) Flag of Austria.svg Elisabeth Görgl (AUT)
2014 Flag of Slovenia.svg Tina Maze (SLO)
Flag of Switzerland.svg Dominique Gisin (SUI)
Flag of Switzerland.svg Lara Gut (SUI)
2018 Flag of Italy.svg Sofia Goggia (ITA) Flag of Norway (ef2b2d for red & 002868 for blue).svg Ragnhild Mowinckel (NOR) Flag of the United States.svg Lindsey Vonn (USA)
2022 Flag of Switzerland.svg Corinne Suter (SUI) Flag of Italy.svg Sofia Goggia (ITA) Flag of Italy.svg Nadia Delago (ITA)

Super-G[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i Super-G kvinner 1988–2022 Alpint
År Gull Sølv Bronse
1988 Flag of Austria.svg Sigrid Wolf (AUT) Flag of Switzerland.svg Michela Figini (SUI) Flag of Canada.svg Karen Percy (CAN)
1992 Flag of Italy.svg Deborah Compagnoni (ITA) Flag of France.svg Carole Merle (FRA) Flag of Germany.svg Katja Seizinger (GER)
1994 Flag of the United States.svg Diann Roffe (USA) Flag of Russia.svg Svetlana Gladisjeva (RUS) Flag of Italy.svg Isolde Kostner (ITA)
1998 Flag of the United States.svg Picabo Street (USA) Flag of Austria.svg Michaela Dorfmeister (AUT) Flag of Austria.svg Alexandra Meissnitzer (AUT)
2002 Flag of Italy.svg Daniela Ceccarelli (ITA) Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) Flag of Italy.svg Karen Putzer (ITA)
2006 Flag of Austria.svg Michaela Dorfmeister (AUT) Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) Flag of Austria.svg Alexandra Meissnitzer (AUT)
2010 Flag of Austria.svg Andrea Fischbacher (AUT) Flag of Slovenia.svg Tina Maze (SLO) Flag of the United States.svg Lindsey Vonn (USA)
2014 Flag of Austria.svg Anna Fenninger (AUT) Flag of Germany.svg Maria Höfl-Riesch (GER) Flag of Austria.svg Nicole Hosp (AUT)
2018 Flag of the Czech Republic.svg Ester Ledecká (CZE) Flag of Austria.svg Anna Veith (AUT) Flag of Liechtenstein.svg Tina Weirather (LIE)
2022 Flag of Switzerland.svg Lara Gut-Behrami (SUI) Flag of Austria.svg Mirjam Puchner (AUT) Flag of Switzerland.svg Michelle Gisin (SUI)

Kombinasjon[rediger | rediger kilde]

De olympiske ringer
Medaljevinnere i Kombinasjon kvinner 1936–2022 Alpint
År Gull Sølv Bronse
1936 Flag of Germany (1935–1945).svg Christl Cranz (GER) Flag of Germany (1935–1945).svg Käthe Grasegger (GER) Flag of Norway (ef2b2d for red & 002868 for blue).svg Laila Schou Nilsen (NOR)
1948 Flag of Austria.svg Trude Beiser (AUT) Flag of the United States (1912-1959).svg Gretchen Fraser (USA) Flag of Austria.svg Erika Mahringer (AUT)
Ikke arrangert 1952–1984
1988 Flag of Austria.svg Anita Wachter (AUT) Flag of Switzerland.svg Brigitte Oertli (SUI) Flag of Switzerland.svg Maria Walliser (SUI)
1992 Flag of Austria.svg Petra Kronberger (AUT) Flag of Austria.svg Anita Wachter (AUT) Flag of France.svg Florence Masnada (FRA)
1994 Flag of Sweden.svg Pernilla Wiberg (SWE) Flag of Switzerland.svg Vreni Schneider (SUI) Flag of Slovenia.svg Alenka Dovžan (SLO)
1998 Flag of Germany.svg Katja Seizinger (GER) Flag of Germany.svg Martina Ertl (GER) Flag of Germany.svg Hilde Gerg (GER)
2002 Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) Flag of Austria.svg Renate Götschl (AUT) Flag of Germany.svg Martina Ertl (GER)
2006 Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) Flag of Austria.svg Marlies Schild (AUT) Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE)
2010 Flag of Germany.svg Maria Riesch (GER) Flag of the United States.svg Julia Mancuso (USA) Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE)
2014 Flag of Germany.svg Maria Höfl-Riesch (GER) Flag of Austria.svg Nicole Hosp (AUT) Flag of the United States.svg Julia Mancuso (USA)
2018 Flag of Switzerland.svg Michelle Gisin (SUI) Flag of the United States.svg Mikaela Shiffrin (USA) Flag of Switzerland.svg Wendy Holdener (SUI)
2022 Flag of Switzerland.svg Michelle Gisin (SUI) Flag of Switzerland.svg Wendy Holdener (SUI) Flag of Italy.svg Federica Brignone (ITA)

Medaljefordeling[rediger | rediger kilde]

Oppdatert per vinter-OL 2022

Mestvinnende utøvere[rediger | rediger kilde]

 Nr.  Utøvere    Gull       Sølv    Bronse Totalt
1. Flag of Croatia.svg Janica Kostelić (CRO) 4 2 0 6
2. Flag of Switzerland.svg Vreni Schneider (SUI) 3 1 1 5
3. Flag of Italy.svg Deborah Compagnoni (ITA) 3 1 0 4
Flag of Germany.svg Maria Höfl-Riesch (GER) 3 1 0 4
5. Flag of Germany.svg Katja Seizinger (GER) 3 0 2 5
6. Flag of Slovenia.svg Tina Maze (SLO) 2 2 0 4
7. Flag of Liechtenstein.svg Hanni Wenzel (LIE) 2 1 1 4
8. Flag of Austria.svg Michaela Dorfmeister (AUT) 2 1 0 3
Flag of France.svg Marielle Goitschel (FRA) 2 1 0 3
Flag of Austria.svg Trude Jochum-Beiser (AUT) 2 1 0 3
Flag of Germany.svg Rosi Mittermaier (FRG) 2 1 0 3
Flag of the United States.svg Mikaela Shiffrin (USA) 2 1 0 3
Flag of Sweden.svg Pernilla Wiberg (SWE) 2 2 0 4
14. Flag of Switzerland.svg Marie-Therese Nadig (SUI) 2 0 1 3
Flag of Switzerland.svg Michelle Gisin (SUI) 2 0 1 3
16. Flag of Austria.svg Petra Kronberger (AUT) 2 0 0 2
Flag of the United States.svg Andrea Mead-Lawrence (USA) 2 0 0 2
18. Flag of the United States.svg Julia Mancuso (USA) 1 2 1 4
19. Flag of Austria.svg Annemarie Moser-Pröll (AUT) 1 2 0 3
Flag of Austria.svg Anna Veith (AUT) 1 2 0 3
Flag of Austria.svg Anita Wachter (AUT) 1 2 0 3
22. Flag of Sweden.svg Anja Pärson (SWE) 1 1 4 6

Nasjonsvis medaljefordeling[rediger | rediger kilde]

 Nr.  Land    Gull       Sølv    Bronse Totalt
1 Flag of Switzerland.svg Sveits (SUI) 15 10 12 37
2 Flag of Austria.svg Østerrike (AUT) 13 23 18 54
3 Flag of the United States.svg USA (USA) 11 12 6 29
4 Flag of Germany.svg Tyskland (GER) 10 5 6 21
5 Flag of Italy.svg Italia (ITA) 6 5 8 19
6 Flag of Sweden.svg Sverige (SWE) 5 2 5 12
7 Flag of France.svg Frankrike (FRA) 4 8 7 19
8 Flag of Croatia.svg Kroatia (CRO) 4 2 0 6
9 Flag of Canada.svg Canada (CAN) 4 1 3 8
10 Flag of Germany.svg Vest-Tyskland (FRG) 3 5 2 10
11 Flag of Slovenia.svg Slovenia (SLO) 2 2 2 6
12 Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein (LIE) 2 1 3 6
13 Flag of the Czech Republic.svg Tsjekkia (CZE) 1 0 1 2
Flag of the German Olympic Team (1960-1968).svg Det forente Tyskland (EUA) 1 0 1 2
15 Flag of Slovakia.svg Slovakia (SVK) 1 0 0 1
16 Flag of Norway (ef2b2d for red & 002868 for blue).svg Norge (NOR) 0 2 1 3
17 Flag of Russia.svg Russland (RUS) 0 1 0 1
Flag of Finland.svg Finland (FIN) 0 1 0 1
Flag of SFR Yugoslavia.svg Jugoslavia (YUG) 0 1 0 1
Flag of New Zealand.svg New Zealand (NZL) 0 1 0 1
21 Flag of Australia.svg Australia (AUS) 0 0 1 1
Flag of Czechoslovakia.svg Tsjekkoslovakia (TCH) 0 0 1 1
Flag of the Soviet Union.svg Sovjetunionen (URS) 0 0 1 1
Flag of Spain.svg Spania (ESP) 0 0 1 1

Kilder[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]