Liste over offisielle statistikkbyråer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over offisielle statistikkbyråer.

Land Institusjon Nettside
Afghanistan Afghanistan Central statistics office (CSO) cso.gov.af
Albania Albania Instituti i Statistikës (INSTAT) instat.gov.al
Algerie Algerie fr:Office national des statistiques (ONS) ons.dz
Andorra Andorra Departament d'Estudis i d'Estadística (DEE) estadistica.ad
Angola Angola Instituto Nacional de Estatistica
Antigua og Barbuda Antigua og Barbuda Statistics department
Argentina Argentina Instituto Nacional de Estadística y Censos (INDEC); spansk ; engelsk indec.mecon.ar
Armenia Armenia ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱԶԳԱՅԻՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ
National statistical service of the Republic of Armenia (ARMSTAT)
armstat.am
Australia Australia Australian bureau of statistics (ABS) ; engelsk abs.gov.au
Aserbajdsjan Aserbajdsjan State statistical committee of the Azerbaijan Republic (AZSTAT) azstat.org
Bahamas Bahamas The Department of statistics (DOS) bahamas.gov.bs/statistics
Bahrain Bahrain Directorate of statistics cio.gov.bh/en
Bangladesh Bangladesh Bangladesh bureau of statistics (BBS) ; engelsk bbs.gov.bd
Barbados Barbados Barbados statistical service (BSS) barstats.gov.bb
Belgia Belgia Nationaal Instituut voor de Statistiek (NIS) néerlandais statbel.fgov.be
Belize Belize Statistical institute of Belize (SIB) statisticsbelize.org.bz
Benin Benin Institut national de la statistique et de l'analyse économique ; fransk (INSAE) insae-bj
Bhutan Bhutan National statistics bureau nsb.gov.bt
Burma Burma Central statistical organization (CSO) csostat.gov.mm
Bolivia Bolivia Instituto Nacional de Estadística (INE) ; spansk ine.gov.bo
Bosnia-Hercegovina Bosnia-Hercegovina Federani zavod za statistiku
Republički zavod za statistiku
Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine (BHAS)
fzs.ba
rzs.rs.ba
bhas.ba
Botswana Botswana Central statistics office (CSO) cso.gov.bw
Brasil Brasil Det brasilianske instituttet for geografi og statistikk Iibge.gov.br
Brunei Brunei Department of Statistics (DOS) depd.gov.bn
Bulgaria Bulgaria НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ
National statistical institute (NSI)
nsi.bg
Burkina Faso Burkina Faso (INSD) insd.bf
Burundi Burundi Institut de statistiques et d’études économiques du Burundi (ISTEEBU) burundistats.org
Canada Canada Statistique Canada ; fransk (SC) statcan.gc.ca
Chile Chile Instituto Nacional de Estadísticas (INE) spansk ine.cl
Colombia Colombia Departamento Administrativo Nacional de Estadística (DANE) ; engelsk dane.gov.co
Cookøyene Cookøyene Statistics office (CISO) stats.gov.ck
Costa Rica Costa Rica Instituto Nacional de Estadística y Censos (INEC) ; engelsk inec.go.cr
Cuba Cuba Oficina Nacional de Estadísticas (ONE) one.cu
Danmark Danmark Danmarks Statistik
Statistics Denmark ; engelsk
dst.dk
Djibouti Djibouti Direction des statistiques et des études démographiques (DISED) ministere-finances.dj
Den dominikanske republikk Den dominikanske republikk Oficina Nacional de Estadísticas (ONE) one.gob.do
Dominica Dominica Central statistical office gov.dm/cms
Egypt Egypt Central agency for public mobilization and statistics (CAPMAS) ; engelsk capmas.gov.eg
Ekvatorial-Guinea Ekvatorial-Guinea Dirección General de Estadística y Cuentas Nacionales (DGS)
Direction générale de la statistique et des comptes nationaux
dgecnstat-ge.org
Elfenbenskysten Elfenbenskysten Institut national de la statistique ; fransk (INS) ins.ci
De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater Central statistics department economy.ae/CentralStatisticsDepartment
Ecuador Ecuador Instituto Nacional de Estadística y Censos (INEC) ; engelsk inec.gov.ec
Eritrea Eritrea National statistics office
Estland Estland Statistikaamet (SA)
Statistics Estonia (SE)
stat.ee
Etiopia Etiopia Central statistical agency (CAS) ; engelsk csa.gov.et
Fiji Fiji Fiji islands bureau of statistics (FIBOS) statsfiji.gov.fj
Filippinene Filippinene National statistical office (NSO) ; engelsk census.gov.ph
Finland Finland Statistikcentralen
Tilastokeskus
stat.fi
Frankrike Frankrike Institut national de la statistique et des études économiques ; fransk (INSEE) insee.fr
Færøyene Færøyene Hagstova Føroya hagstova.fo
Gabon Gabon Direction générale de la statistique et des études économiques ; fransk (DGSEE) stat-gabon.ga
Gambia Gambia Central statistics department (CSD) csd.gm
Georgia Georgia Department of statistics of Georgia ; engelsk statistics.ge
Ghana Ghana Ghana statistical service statsghana.gov.gh
Grenada Grenada Statistics department gov.gd
Guatemala Guatemala Instituto Nacional de Estadística (INE) ; spansk ine.gob.gt
Guinea Guinea Direction nationale de la statistique ; fransk stat-guinee.org
Guinea-Bissau Guinea-Bissau Instituto Nacional de Estatística e Censos (INEC)
Institut national de la statistique et des recensements (INEC)
stat-guinebissau.com
Guyana Guyana Bureau of statistics (BoS) statisticsguyana.gov.gy
Haiti Haiti Institut haïtien de statistique et d’informatique (IHSI) Institut ihsi.ht
Hellas Hellas ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (Γ.Γ. ΕΣΥΕ)
National statistical service of Greece (NSSG) ; engelsk
statistics.gr
Honduras Honduras Instituto Nacional de Estadística (INE) ne-hn.org
Hongkong Hongkong Census and statistics department (C&SD) censtatd.gov.hk
Hviterussland Hviterussland National statistical committee of the Republic of Belarus belstat.gov.by
India India Central statistical organization mospi.gov.in
Indonesia Indonesia Badan Pusat Statistik (BPS)
(BPS)-Statistics Indonesia
bps.go.id
Irak Irak Central organization for statistics and information technology (COSIT) cosit.gov.iq
Iran Iran Statistical centre of Iran sci.org.ir
Irland Irland Central statistics office (CSO) ; engelsk cso.ie
Island Island Hagstofa Íslands
Statistics Iceland ; engelsk
hagstofa.is
Israel Israel Israels statistiske sentralbyrå cbs.gov.il
Italia Italia Istituto Nazionale di Statistica istat.it
Jamaica Jamaica Statistical institute of Jamaica statinja.com
Japan Japan Statistics bureau stat.go.jp
Jemen Jemen Central statistical organization (CSO) cso-yemen.org
Jordan Jordan Department of statistics (DOS) dos.gov.jo
Kambodsja Kambodsja National institute of statistics (NIS) ; engelsk nis.gov.kh
Kamerun Kamerun Institut national de la statistique (Cameroun) ; fransk (INS) statistics-cameroon.org
Kapp Verde Kapp Verde Instituto Nacional de Estatística (INE) ine.cv
Kasakhstan Kasakhstan Қазақстан Республикасы Статистика Агенттігінің
Statistics agency of Republic of Kazakhstan
stat.kz
Kenya Kenya Kenya national bureau of statistics (KNBS) cbs.go.ke
Kina Kina National bureau of statistics (NBS) ; engelsk stats.gov.cn
Kirgisistan Kirgisistan Национальный статистический комитет Кыргызской Республики
National statistical committee of the Kyrgyz Republic
stat.kg
Kiribati Kiribati Kiribati national statistics office (NSO) spc.int/prism/Country/KI
Komorene Komorene Direction de la statistique
Den demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo Institut national de la statistique (INS)
Republikken Kongo Republikken Kongo Centre national de la statistique et des études économiques ; fransk (CNSEE) cnsee.org
Kroatia Kroatia Drzavni zavod za statistiku (DZS)
Croatian Central Bureau of Statistics ; engelsk
dzs.hr
Kuwait Kuwait Central statistical office (CSO) cso.gov.kw
Kypros Kypros Statistical service of the Republic of Cyprus (CYSTAT) mof.gov.cy/mof/cystat
Laos Laos Department of statistics (DoS) nsc.gov.la
Lesotho Lesotho Bureau of statistics (BoS) bos.gov.ls
Latvia Latvia Centrālā statistikas pārvalde
Central statistical bureau
csb.lv
Libanon Libanon Administration centrale de la statistique (ACS)
Central administration of statistics (CAS)
cas.gov.lb
Liberia Liberia Liberia institute of statistics and geo‐information services (LISGIS) ; engelsk lisgis.org
Libya Libya National board for information and documentation
Liechtenstein Liechtenstein Statistik Liechtenstein as.llv.li
Litauen Litauen Statistikos departamentas
Department of statistics
stat.gov.lt
Luxemburg Luxemburg Service central de la statistique et des études économiques (STATEC) ; engelsk statec.lu
Republikken Makedonia Republikken Makedonia Државниот завод за статистика
State statistical office
stat.gov.mk
Madagaskar Madagaskar (INSTAT) instat.mg
Malaysia Malaysia Jabatan Perangkaan Malaysia
Department of statistics Malaysia
statistics.gov.my
Malawi Malawi National statistical office (NSO) nso.malawi.net
Maldivene Maldivene Statistics division (ST) planning.gov.mv
Mali Mali Institut national de la statistique (INSTAT) ; fransk refonte en cours
Malta Malta National statistics office - Malta (NSO) nso.gov.mt
Marokko Marokko Haut commissariat au plan
(Direction de la statistique et Direction de la comptabilité nationale)
hcp.ma
Marshalløyene Marshalløyene Economic policy, planning and statistics office (EPPSO) spc.int/prism/country/mh
Mauritius Mauritius Central statistics office (CSO) statsmauritius.gov.mu
Mauritania Mauritania Office national de la statistique ; fransk (ONS) ons.mr
Mexico Mexico Instituto Nacional de Estadística y Geografía INEGI ; spansk ; engelsk inegi.org.mx
Mikronesiaføderasjonen Mikronesiaføderasjonen FSM Division of statistics fsmgov.org
Moldova Moldova Biroului Naţional de Statistică (BNS)
National bureau of statistics (NBS) ; engelsk
statistica.md
Monaco Monaco Division de statistiques et des études économiques gouv.mc
Mongolia Mongolia Монгол улсын статистикийн байгууллага
National Statistical office of Mongolia
nso.mn
Montenegro Montenegro Statistical office of Montenegro (MONSTAT) onstat.cg.yu
Mosambik Mosambik Instituto Nacional De Estatística (INE)
National statistics institute (INE)
ine.gov.mz
Namibia Namibia Central bureau of statistics (CBS) npc.gov.na/cbs
Nauru Nauru Nauru bureau of statistics spc.int/prism/country/nr
Nederland Nederland Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) néerlandais ; engelsk cbs.nl
Nepal Nepal Central bureau of statistics cbs.gov.np
Nicaragua Nicaragua Instituto Nacional de Información de Desarrollo (INIDE) ; engelsk National inec.gob.ni
Niger Niger Institut national de la statistique (Niger) ; fransk (INS) stat-niger.org
Nigeria Nigeria National bureau of statistics (NBS) nigerianstat.gov.ng
Niue Niue Statistics Niue spc.int/prism/Country/NU
Nord-Korea Nord-Korea Central bureau of statistics
Norge Norge Statistisk sentralbyrå (SSB) ssb.no
New Zealand New Zealand Statistics New Zealand ; engelsk stats.govt.nz
Oman Oman General directorate of social statistics
General directorate of economic statistics
moneoman.gov.om/mainStat
Pakistan Pakistan Federal bureau of statistics (FBS) ; engelsk statpak.gov.pk
Palau Palau Office of planning and statistics (OPS) palaugov.net/stats
Palestina Palestina Palestinian central bureau of statistics (PCBS) ; engelsk pcbs.gov.ps
Panama Panama Dirección de Estadística y Censo (DEC) contraloria.gob.pa
Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea National statistical office (NSO) ; engelsk spc.int/prism/country/pg
Paraguay Paraguay Dirección General de Estadìstica, Encuestas y Censos (DGEEC) dgeec.gov.py
Peru Peru Instituto Nacional de Estadística e Informática (INEI) ; spansk  ; engelsk inei.gob.pe
Polen Polen Główny Urząd Statystyczny (GUS)
Central statistical office (GUS) ; engelsk
stat.gov.pl
Portugal Portugal Instituto Nacional de Estatística (INE) ; portugisisk ine.pt
Qatar Qatar Qatar statistics authority (QSA) qsa.gov.qa
Romania Romania Institutul Naţional de Statistică (INS) ; roumain ; engelsk insse.ro
Russland Russland Service fédéral des statistiques (Rosstat) gks.ru
Rwanda Rwanda National institute of statistics of Rwanda (NISR)
Institut national de la statistique du Rwanda (INSR)
statistics.gov.rw
Saint Kitts og Nevis Saint Kitts og Nevis Statistical office
Saint Lucia Saint Lucia The Central statistical office of Saint Lucia stats.gov.lc
San Marino San Marino Ufficio Programmazione Economica e Centro Elaborazione Dati e Statistica (UPECEDS)
Office of économic planning data processing and statistic
upeceds.sm
Saint Vincent og Grenadinene Saint Vincent og Grenadinene Statistical office
Salomonøyene Salomonøyene Solomon islands national statistics office (SINSO) spc.int/prism/country/sb
El Salvador El Salvador Dirección General de Estadística y Censos digestyc.gob.sv
Samoa Samoa Samoa bureau of statistics (SBS) spc.int/prism/country/ws
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Central department of statistics and information CDSI planning.gov.sa
Ikke-eksisterende flaggmal[?] Institut centrafricain des statistiques, des études économiques et sociales (ICASEES) minplan-rca.org
São Tomé og Príncipe São Tomé og Príncipe Instituto Nacional de Estatística (INE) ine.st
Senegal Senegal Agence nationale de la statistique et de la démographie ; fransk (ANSD) ansd.sn
Serbia Serbia Републички завод за статистику (Србије)
Statistical office of the Republic of Serbia (SORS)
statserb.sr.gov.yu
Seychellene Seychellene National statistics bureau (NSB) nsb.gov.sc
Sierra Leone Sierra Leone Statistics Sierra Leone (SSL) statistics.sl
Singapore Singapore Singapore department of statistics (DOS) singstat.gov.sg
Slovakia Slovakia Štatistický úrad Slovenskej republiky
Statistical office of the Slovak Republic
statistics.sk
Slovenia Slovenia Statistični urad Republike Slovenije
Statistical office of the Republic of Slovenia ; engelsk
stat.si
Somalia Somalia
Spania Spania Instituto Nacional de Estadística ine.es
Sudan Sudan Central bureau of statistics (CBS) cbs.gov.sd
Sri Lanka Sri Lanka Department of census and statistics (DSC) statistics.gov.lk
Storbritannia Storbritannia Office for national statistics (ONS) Office for National Statistics
Sverige Sverige Statistiska centralbyrån (SCB) scb.se
Sveits Sveits Office fédéral de la statistique ; fransk (OFS) bfs.admin.ch
Surinam Surinam Algemeen Bureau voor de Statistiek in Suriname (ABS) statistics-suriname.org
Swaziland Swaziland Central statistical office gov.sz
Syria Syria Central bureau of statistics (CBS) ; engelsk cbssyr.org
Sør-Afrika Sør-Afrika Statistics South Africa (Stat SA) ; engelsk statssa.gov.za
Sør-Korea Sør-Korea Korea national statistical office (KNSO) nso.go.kr
Tadsjikistan Tadsjikistan State committee on statistics stat.tj
Republikken Kina Republikken Kina Statistical bureau stat.gov.tw
Tanzania Tanzania National bureau of statistics (NBS) nbs.go.tz
Tsjad Tsjad Institut national de la statistique, des études économiques et démographiques ; fransk (INSEED) inseed-tchad.org
Tsjekkia Tsjekkia Český statistický úřad (CSU)
Czech Statistical office (CSO) ; engelsk
czso.cz
Thailand Thailand National statistical office (NSO) ; engelsk nso.go.th
Togo Togo Direction générale de la statistique et de la comptabilité nationale ; fransk (DGSCN) stat-togo.org
Tonga Tonga Tonga statistics department (TDoS) spc.int/prism/Country/TO/
Trinidad og Tobago Trinidad og Tobago Central statistical office (CSO) cso.gov.tt
Tunisia Tunisia Institut national de la statistique |Institut national de la statistique (Tunisie)|Institut national de la statistique ; fransk (INS) ins.nat.tn
Turkmenistan Turkmenistan State Committee for Statistics of Turkmenistan
Tyrkia Tyrkia Türkiye İstatistik Kanunu
Turkish statistical institute (TURKSTAT) , engelsk
Tturkstat.gov.tr
Tyskland Tyskland Statistisches Bundesamt (StBA) destatis.de
Tuvalu Tuvalu Tuvalu central statistics division (CSD) spc.int/prism/country/tv
Uganda Uganda Uganda bureau of statistics (UBOS) ubos.org
Ungarn Ungarn Központi Statisztikai Hivatal (KSH)
Hungarian central statistical office (KSH)
portal.ksh.hu
Ukraina Ukraina State statistics committee of Ukraine (SSC) ; engelsk ukrstat.gov.ua
Uruguay Uruguay Instituto Nacional de Estadística (INE) ; spansk Iine.gub.uy
Usbekistan Usbekistan State statistics committee of Uzbekistan stat.uz
USA USA FedStats ; engelsk fedstats.gov
Vanuatu Vanuatu Vanuatu national statistics office (VNSO) spc.int/prism/Country/VU
Vatikanstaten Vatikanstaten
Venezuela Venezuela Instituto Nacional de Estadística (INE) ; spansk ine.gov.ve
Vietnam Vietnam General statistical office (GSO) gso.gov.vn
Zambia Zambia Central statistical office (CSO) zamstats.gov.zm
Zimbabwe Zimbabwe Central statistical office
Østerrike Østerrike Statistik Österreich (ÖSTAT) statistik.at
Øst-Timor Øst-Timor Direcção Nacional de Estatística dne.mof.gov.tl