Liste over nummererte småplaneter/101–200

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er Liste over nummererte småplaneter/101–200. For å gå til den fulle listen, se Liste over nummererte småplaneter.
Navn Overgangsnavn Oppdagelsesdato Oppdagelsessted Oppdager(e)
101 Helena 15. august 1868 Ann Arbor J. C. Watson
102 Miriam 22. august 1868 Clinton C. H. F. Peters
103 Hera 7. september 1868 Ann Arbor J. C. Watson
104 Klymene 13. september 1868 Ann Arbor J. C. Watson
105 Artemis 16. september 1868 Ann Arbor J. C. Watson
106 Dione 10. oktober 1868 Ann Arbor J. C. Watson
107 Camilla 17. november 1868 Madras N. R. Pogson
108 Hecuba 2. april 1869 Düsseldorf R. Luther
109 Felicitas 9. oktober 1869 Clinton C. H. F. Peters
110 Lydia 19. april 1870 Marseille A. Borrelly
111 Ate 14. august 1870 Clinton C. H. F. Peters
112 Iphigenia 19. september 1870 Clinton C. H. F. Peters
113 Amalthea 12. mars 1871 Düsseldorf R. Luther
114 Kassandra 23. juli 1871 Clinton C. H. F. Peters
115 Thyra 6. august 1871 Ann Arbor J. C. Watson
116 Sirona 8. september 1871 Clinton C. H. F. Peters
117 Lomia 12. september 1871 Marseille A. Borrelly
118 Peitho 15. mars 1872 Düsseldorf R. Luther
119 Althaea 3. april 1872 Ann Arbor J. C. Watson
120 Lachesis 10. april 1872 Marseille A. Borrelly
121 Hermione 12. mai 1872 Ann Arbor J. C. Watson
122 Gerda 31. juli 1872 Clinton C. H. F. Peters
123 Brunhild 31. juli 1872 Clinton C. H. F. Peters
124 Alkeste 23. august 1872 Clinton C. H. F. Peters
125 Liberatrix 11. september 1872 Paris P. M. Henry
126 Velleda 5. november 1872 Paris P. P. Henry
127 Johanna 5. november 1872 Paris P. M. Henry
128 Nemesis 25. november 1872 Ann Arbor J. C. Watson
129 Antigone 5. februar 1873 Clinton C. H. F. Peters
130 Elektra 17. februar 1873 Clinton C. H. F. Peters
131 Vala 24. mai 1873 Clinton C. H. F. Peters
132 Aethra 13. juni 1873 Ann Arbor J. C. Watson
133 Cyrene 16. august 1873 Ann Arbor J. C. Watson
134 Sophrosyne 27. september 1873 Düsseldorf R. Luther
135 Hertha 18. februar 1874 Clinton C. H. F. Peters
136 Austria 18. mars 1874 Pula J. Palisa
137 Meliboea 21. april 1874 Pula J. Palisa
138 Tolosa 19. mai 1874 Toulouse J. Perrotin
139 Juewa 10. oktober 1874 Beijing J. C. Watson
140 Siwa 13. oktober 1874 Pula J. Palisa
141 Lumen 13. januar 1875 Paris P. P. Henry
142 Polana 28. januar 1875 Pula J. Palisa
143 Adria 23. februar 1875 Pula J. Palisa
144 Vibilia 3. juni 1875 Clinton C. H. F. Peters
145 Adeona 3. juni 1875 Clinton C. H. F. Peters
146 Lucina 8. juni 1875 Marseille A. Borrelly
147 Protogeneia 10. juli 1875 Wien L. Schulhof
148 Gallia 7. august 1875 Paris P. M. Henry
149 Medusa 21. september 1875 Toulouse J. Perrotin
150 Nuwa 18. oktober 1875 Ann Arbor J. C. Watson
151 Abundantia 1. november 1875 Pula J. Palisa
152 Atala 2. november 1875 Paris P. P. Henry
153 Hilda 2. november 1875 Pula J. Palisa
154 Bertha 4. november 1875 Paris P. M. Henry
155 Scylla 8. november 1875 Pula J. Palisa
156 Xanthippe 22. november 1875 Pula J. Palisa
157 Dejanira 1. desember 1875 Marseille A. Borrelly
158 Koronis 4. januar 1876 Berlin V. Knorre
159 Aemilia 26. januar 1876 Paris P. P. Henry
160 Una 20. februar 1876 Clinton C. H. F. Peters
161 Athor 19. april 1876 Ann Arbor J. C. Watson
162 Laurentia 21. april 1876 Paris P. M. Henry
163 Erigone 26. april 1876 Toulouse J. Perrotin
164 Eva 12. juli 1876 Paris P. P. Henry
165 Loreley 9. august 1876 Clinton C. H. F. Peters
166 Rhodope 15. august 1876 Clinton C. H. F. Peters
167 Urda 28. august 1876 Clinton C. H. F. Peters
168 Sibylla 28. september 1876 Ann Arbor J. C. Watson
169 Zelia 28. september 1876 Paris P. M. Henry
170 Maria 10. januar 1877 Toulouse J. Perrotin
171 Ophelia 13. januar 1877 Marseille A. Borrelly
172 Baucis 5. februar 1877 Marseille A. Borrelly
173 Ino 1. august 1877 Marseille A. Borrelly
174 Phaedra 2. september 1877 Ann Arbor J. C. Watson
175 Andromache 1. oktober 1877 Ann Arbor J. C. Watson
176 Iduna 14. oktober 1877 Clinton C. H. F. Peters
177 Irma 5. november 1877 Paris P. P. Henry
178 Belisana 6. november 1877 Pula J. Palisa
179 Klytaemnestra 11. november 1877 Ann Arbor J. C. Watson
180 Garumna 29. januar 1878 Toulouse J. Perrotin
181 Eucharis 2. februar 1878 Marseille P. Cottenot
182 Elsa 7. februar 1878 Pula J. Palisa
183 Istria 8. februar 1878 Pula J. Palisa
184 Dejopeja 28. februar 1878 Pula J. Palisa
185 Eunike 1. mars 1878 Clinton C. H. F. Peters
186 Celuta 6. april 1878 Paris P. M. Henry
187 Lamberta 11. april 1878 Marseille J. Coggia
188 Menippe 18. juni 1878 Clinton C. H. F. Peters
189 Phthia 9. september 1878 Clinton C. H. F. Peters
190 Ismene 22. september 1878 Clinton C. H. F. Peters
191 Kolga 30. september 1878 Clinton C. H. F. Peters
192 Nausikaa 17. februar 1879 Pula J. Palisa
193 Ambrosia 28. februar 1879 Marseille J. Coggia
194 Prokne 21. mars 1879 Clinton C. H. F. Peters
195 Eurykleia 19. april 1879 Pula J. Palisa
196 Philomela 14. mai 1879 Clinton C. H. F. Peters
197 Arete 21. mai 1879 Pula J. Palisa
198 Ampella 13. juni 1879 Marseille A. Borrelly
199 Byblis 9. juli 1879 Clinton C. H. F. Peters
200 Dynamene 27. juli 1879 Clinton C. H. F. Peters
... Forrige · Liste over nummererte småplaneter · Neste ...


Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Dictionary of Minor Planet Names, 5. utg.: Prepared on Behalf of Commission 20 Under the Auspices of the International Astronomical Union, Lutz D. Schmadel, ISBN 3-540-00238-3
  • The Names of the Minor Planets, Paul Herget, 1968, OCLC 224288991

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]