Liste over norske sciencefictionbøker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over norske sciencefictionbøker.

Dette er en liste over science fiction-romaner og novellesamlinger skrevet av norske forfattere. Som utvelgelseskriterium gjelder at:

  • Verket er en bok av en kjent norsk forfatter, og -
  • boken er av forfatteren eller andre i skrift omtalt som science fiction eller tilhørende en undersjanger av science fiction (f.eks framtidsfortelling, alternativ historie, tidsreise med mere.)

Listen inneholder ikke:

  • Science fiction ikke publisert i bokform.
  • Novellesamlinger hvor bare en liten del av innholdet er science fiction.
  • Barnebøker.
  • Rene eventyr og fantasy-bøker.
  • Egentutgitte bøker.

Bokliste[rediger | rediger kilde]

Ludvig Holberg (1684–1754) forfattet Niels Kliems reise til den underjordiske verden, Norges første og sannsynligvis fremdeles eneste internasjonalt kjente bidrag til science fiction.
Johan Herman Wessel (1742–1745) forfattet Anno 7603, en tidsreise til en matriarkalsk framtidsverden.
Johan Nordahl Bruns (1745–1816) Republikken paa Øen var en satire mot den franske republikken.
Siful Sifadda var et pseudonym for Henrik Wergeland (1808–1845). Under dette navnet skrev han blant annet dystopien De Sidste Kloge.
Sven Elvestad (1884–1934) skrev Professor Umbrosus – en satirisk verdenshistorie der tiden går baklengs og «avviklingen» bejubles.
Axel Jensens (1932–2003) Epp er kanskje den mest omtalte norske SF-romanen fra 1960-tallet.
© Robert E. Haraldsen
Ingar Knudtsen (1944–) er en av Norges mest produktive forfattere av SF og Fantasy
Foto: Adon Elmir
Jon Michelet advarte på 70-tallet i flere sjangere mot sovjetisk ekspansjonisme, også i framtidsromanen Angrepet på Longyearbyen
Blått glass, en samling noveller fra Oslo i nær og fjern framtid utgitt under pseudonymet Eirik Austey, var forfattet av Tron Øgrim.
Tor Åge Bringsværd er en av Norges mest betydelige forfattere av fabelprosa
B. Andreas Bull-Hansen var den mest aktive norske SF-forfatteren ved inngangen til 2000-tallet.
Eirik Newth formidler populærvitenskap og er en entusiastisk talsmann for SF. Han har skrevet framtidsfabelen Neopangea.
Utgitt Forfatter Tittel Sjanger Forlag ISBN
1741 Holberg, Ludvig Nicolai Klimii iter subterraneum
(Nils Klims reise til den underjordiske verden)
roman Utgitt i Leipzig
1772 Bie, Jacob Christian Den ifra Maanen hiemkomne Politicus
(1-5)
«et Ugeskrift» Utgitt i København
1774 Storm, Edvard Bræger : Et heltedigt Gyldendalske, København
1781 Wessel, Johan Herman Anno 7603 skuespill Gyldendal, København
1793 Brun, Johan Nordahl Republikken paa Øen :
et Skuespill i fem Handlinger
skuespill Utgitt i Bergen
1835 Sifadda, Siful

(Henrik Wergeland)

De sidste Kloge skuespill Utgitt i Christiania
1891 Vibe, Johan Fantastiske fortællinger noveller Alb. Cammermeyer
1899 Fare, Finn

(Harald Didrik Alfsen)

Jernmennesket :
En norsk opfinders skjæbne i Amerika
roman Det Norske Aktieforlag
1906 Munk, Odd
(Olaf Wilhelm Erichsen og
Sven Elvestad)
Det nye Norge : Krigen 1905 roman Eget forlag
1911 Visionary, Johan

(Olav Gullvåg)

Kaptein Skugge:
fantastisk forteljing um krigen
millom Russland og Noreg i 1950
roman Utgitt i Orkdal
1916 Poulsen, Christian Andre dyr og mennesker :
Baron Anastasius von Ohlsens
merkelige reiser og bedrifter
roman Helge Erichsen
1919 Vono, Let (pseudonym) Fra verden til verden :
Historien om ham som levde
tre gange paa jorden
roman L. E. Tvedte
1921 Frich, Øvre Richter Det yderste hav :
En roman fra en ukjent verden
roman Helge Erichsen
1922 Elvestad, Sven Professor Umbrosus roman Helge Erichsen
1923 Karlsen, Arthur Reisen forbi maanen, eller Det siste menneske paa Mars roman Eget forlag
1925 Rasmussen, Egil Drapsmanden roman C. Andersen
1926 Anthony, James K. (Christian Haugen) Reisen til Ken roman Tønsberg Forlag
1928 Frich, Øvre Richter Ulvene roman
1943 Sebastopol, Ivan
(Gerhard Severud)
Revolusjon i Bergen roman Kamban
1944 Fjord, Helge (Halvor Holter) Sumo griper inn;
en fantastisk roman fra år 2045
roman Blix
1945 Sandbeck, Hans Christian Atomene spiller : Roman fra år 2250 roman Tiden
1951 Sletto, Olav Skrinet skal opnast um hundre år roman Olaf Norli
1952 Christov, Solveig

(Solveig Christophersen)

Torso roman Gyldendal
1952 Nedreaas, Torborg De varme hendene roman Aschehoug
1953 Vogt, Johan Intervju med fremtiden : Norge anno 1980 Aschehoug
1954 Bennett, Frank

(Kristian Gleditsch)

Visitten fra verdensrommet roman Gyldendal
1954 Gammeng, Harald

(Niels Christian Brøgger)

Stoppested i evigheten : En norsk science-fiction roman Aschehoug
1955 Bjørnseth, Finn Til minne om en klode dikt Gyldendal
1957 Evensmo, Sigurd Gåten fra år null roman Gyldendal
1965 Horg, Ingvar Den onde sirkel roman Aschehoug
1965 Jensen, Axel Epp roman Cappelen
1966 Evensmo, Sigurd Miraklet på Blindern roman Gyldendal
1966 Rasmussen, Egil Den siste skrivekaren :
En norsk bygdelegende
roman Dreyer
1967 Bing og Bringsværd Rundt solen i ring noveller Gyldendal
1967 Borgen, Jacob Den fortapte verden roman Harald Lyche
1967 Lønn, Øystein Kontinentene roman Gyldendal
1968 Carling, Finn Tilfluktsrommet skuespill Gyldendal
1968 Skagen, Fredrik Historien om Auriga :
Historien om en Avviker
roman Cappelen
1969 Bing, Jon Komplex novelle-roman Gyldendal
1969 Bing og Bringsværd Å miste et romskip skuespill Pax
1969 Medbøe, Odd De heldige tre konger :
En kort fremtidsroman som utspilles idag
roman Aschehoug
1970 Bing, Jon Det myke landskapet roman Gyldendal
1970 Bringsværd, Tor Åge Bazar roman Gyldendal
1970 Ramm, Eva En gang var himmelen blå roman Aschehoug
1971 Sørlie, Stian Et tårn inn i himmelen skuespill Minerva
1972 Bing, Jon Scenario roman Gyldendal ISBN 82-05-05466-5
1972 Forfang, Åsmund Bilen med det store hjertet noveller Gyldendal ISBN 82-05-00459-5
1972 (Flere) Malstrøm : norsk science fiction

(De beste bidrag i Lanterne-seriens SF-konkurranse 1971)

antologi Gyldendal ISBN 82-05-00864-7
1974 Bing, Jon Knuteskrift noveller Gyldendal ISBN 82-05-06725-2
1974 Bringsværd, Tor Åge Karavane
samlede noveller 1967-1974
noveller Gyldendal ISBN 82-05-06168-8
1974 Bjerke, Tore Rendezvous roman Gyldendal
1974 Johansen, Dag Ove T for Tramatura Fredhøi ISBN 82-04-00366-8
1974 Johansen, Dag Ove Planetmalerne Forlaget for flere
1974 Mikkelsen, Magnar Svart hav roman Cappelen ISBN 82-02-03102-8
1974 Myhre, Øyvind Aster roman Cappelen ISBN 82-02-03097-8
1974 Faldbakken, Knut Uår. Bok 1: Aftenlandet roman Cappelen ISBN 82-05-06792-9
1975 Bing, Jon Azur – kapteinenes planet ungdomsroman Damm ISBN 82-517-9618-0
1975 Hansen, Thore Grimaser : 12 science fiction noveller noveller Gyldendal ISBN 82-05-08461-0
1975 Knudtsen, Ingar Dimensjon S noveller Gyldendal ISBN 82-05-08071-2
1975 Myhre, Øyvind Snøen på Nix Olympica :
Fortellinger fra Mars
noveller Cappelen ISBN 82-02-03215-6
1976 Angell, Olav Den elektriske blomsten tekster i
rammefortelling
Gyldendal ISBN 82-05-08572-2
1976 Bing, Jon Zalt – dampherrenes planet ungdomsroman Damm ISBN 82-517-9055-7
1976 Jensen, Reidar Natten da stjernene falt ned
og andre noveller
noveller Gydendal ISBN 82-05-08855-1
1976 Knudtsen, Ingar Jernringen roman Rune ISBN 82-523-0095-2
1976 Myhre, Øyvind Kontrabande roman Stowa forlag ISBN 82-90199-01-5
1976 Ringdahl, Roar Skandalen i Dodderston noveller STOWA forlag ISBN 82-90199-00-7
1976 Faldbakken, Knut Uår. Bok 2: Sweetwater roman Cappelen ISBN 82-05-09128-5
1977 Jensen, Reidar Mannen som kunne se hele verden;
og andre fantastiske fortellinger
noveller Gyldendal ISBN 82-05-10515-4
1977 Knudtsen, Ingar Lasersesongen noveller Rune ISBN 82-523-0137-1
1977 Ringdahl, Roar og
Olsen, Per G.
Nazna roman STOWA forlag ISBN 82-90199-02-3
1977 (Flere) Nazar 4: Dragsug

(De beste bidrag i Lanterne-seriens SF-konkurranse 1976)

antologi Gyldendal ISBN 82-05-09383-0
1978 Bjerke, Tore Farvel, jord, farvel... roman Gyldendal ISBN 82-05-11223-1
1978 Haars, Peter Ai-Po-Tu roman Gyldendal ISBN 82-05-11326-2
1978 Hansen, Thore Karivold roman Gyldendal ISBN 82-05-11288-6
1978 Jensen, Reidar Historien som ikke ville slutte noveller Gyldendal ISBN 82-05-11395-5
1978 Michelet, Jon Angrepet på Longyearbyen :
En kort framtidsroman
roman Oktober ISBN 82-7094-222-7
1978 Myhre, Øyvind Sabotørene : en framtidsroman roman Cappelen ISBN 82-02-04114-7
1979 Bing, Jon Alene, og i fremtiden
noveller i utvalg
noveller Gyldendal ISBN 82-05-11863-9
1979 Knudtsen, Ingar Tova : en roman fra Mars ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-04372-7
1979 Per G. Olsen Død og ved godt mot i New York noveller Gyldendal ISBN 82-05-11659-8
1980 Bing og Bringsværd Marco Polos nye eventyr hørespill og
fjernsynsserie,
manuskript
Gyldendal ISBN 82-05-12134-6
1980 Myhre, Øyvind En himmel av jern roman Cappelen ISBN 82-02-04681-5
ISBN 82-02-04682-3
1980 Jarving, Stein Syvstjernen roman Futurum ISBN 82-90367-00-7
1980 Pedersen, Melkior
(Willy Dahl)
Kampen om fristaten Bergen :
En science fiction-roman
roman Eide ISBN 82-514-0143-7
1981 Leonard Borgzinner
(Geir Arne Olsen)
Universets varmedød
og andre selvmord
noveller Solum ISBN 82-560-0209-3
1981 Jarving, Stein Livsegget roman Regnbueforlaget ISBN 82-7223-024-0
ISBN 82-7223-025-9
1981 Knudtsen, Ingar Reisen til Jorda ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-04890-7
1982 Alver, Liv Margareth Oora og Gaios ungdomsroman Gyldendal ISBN 82-05-14005-7
1982 Bing, Jon Mizt – gjenferdenes planet ungdomsroman Damm ISBN 82-517-9664-4
1982 Carling, Finn Museumstekster tekster Gyldendal ISBN 82-05-13971-7
1982 Jarving, Stein Luftslottet roman Regnbueforlaget
1982 Moe, Rolf Ragnarok noveller Aschehoug ISBN 82-03-10798-2
1982 Myhre, Øyvind 1989 roman Dreyer ISBN 82-09-10108-0
1982 Nielsen, Unni Janeks historie roman Dreyer ISBN 82-09-10015-7
1982 Solheim, Øyvind Henrik Tellus 89 roman Det norske samlaget ISBN 82-521-2159-4
1983 Bringsværd, Tor Åge Ker Shus roman Gyldendal ISBN 82-05-14653-5
1983 Brodin, Elin Morgen i aftenlandet roman Forfatterforlaget ISBN 82-90182-54-6
1983 Mohn, Albert Henrik Sovjetrepublikken Norge roman Atheneum ISBN 82-7334-000-7
1983 Schumann, Marta Våge å tenkje roman Samlaget ISBN 82-05-12978-9
1983 Schwarz, Johanna Stifinneren noveller Aschehoug ISBN 82-03-11130-0
1983 (Flere) Siste reis : Norsk science fiction antologi Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-03-2
1984 Alver, Liv Margareth Natten har fire måner ungdomsroman Gyldendal ISBN 82-05-15064-8
1984 Bing, Jon Flod roman Gyldendal ISBN 82-05-15000-1
1984 Johansen, Dag Ove Ond sirkel roman Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-08-3
1984 Knudtsen, Ingar Operasjon Ares noveller Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-05-9
1985 Bing, Jon Tanz – gåtenes planet ungdomsroman Damm ISBN 82-517-9747-0
1985 Buland, Trond S-O-S Jupiter noveller Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-10-5
1985 Hansen, Thore Han som lengtet til stjernene roman Gyldendal ISBN 82-05-16331-6
1986 Knudtsen, Ingar Pandoras planet : science fiction noveller noveller Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-12-1
1986 Schumann, Marta Tynn hinne roman Samlaget ISBN 82-521-2871-8
1987 Gjærevold, Einar Ville fugler flyr novellesamling Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-17-2
1988 Brodin, Elin Askefolket roman Aschehoug ISBN 82-03-15998-2
1989 Brodin, Elin De vises sten roman Dreyer ISBN 82-09-10561-2
1989 Johansen, Dag Ove Stormnatt roman Bladkompaniet ISBN 82-509-2095-3
1989 Nygårdshaug, Gert Nullpluss roman Aschehoug ISBN 82-03-15405-0
1989 Thomassen, Arne Geilobomben roman Mortensen ISBN 82-527-1013-1
1989 Torvanger, Magnus Helge Knivseggen ungdomsroman Samlaget ISBN 82-509-2277-8
1989 Ustad, Willy Ulva fra Huldretjernet roman Bladkompaniet ISBN 82-509-2277-8
1989 Gjærevold, Einar (red.) Asterveg : Ny norsk science fiction og fantasi antologi Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-21-0
1990 Britt Karin Larsen I ly for regnet roman Tiden ISBN 82-10-03363-8
1990 Bing og Bringsværd Av støv er du kommet skuespill Pax ISBN 82-530-1503-8
1991 Austey, Eirik

(Tron Øgrim)

Blått glass roman Tiden ISBN 82-10-03448-0
1991 Bing og Bringsværd Tvilstilfeller noveller Pax ISBN 82-530-1539-9
1991 Moen, Torbjørn Den som kommer aller sist.. roman Tiden ISBN 82-10-03436-7
1992 Bing, Jon En gammel romfarers beretninger roman Gyldendal ISBN 82-05-21014-4
1992 Sande, Hans Det hjertet som vi har. Som og er kjøtt roman Gyldendal ISBN 82-05-20644-9
1992 Pedersen, Vidar Gullandet roman Scanbok ISBN 82-590-1026-7
1993 Jensen, Axel Lul roman Cappelen ISBN 82-02-13038-7
1994 Brodin, Elin En klode full av lys roman Aschehoug ISBN 82-03-24062-3
1994 Hansen, Thore En vind fylt av tusen sommere roman Gyldendal ISBN 82-05-22312-2
1995 Eggen, Torgrim Hilal roman Gyldendal ISBN 82-05-23274-1
1995 Jensen, Axel Og resten står skrivd i stjernene roman Cappelen ISBN 82-02-15242-9
1995 Myhre, Øyvind Kvernvold Stjerner over Tharsis :
nye fortellinger fra Mars
noveller Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-35-0
1995 Newth, Philip Barn av universet noveller for ungdom ISBN 82-10-03866-4
1997 Andersen, Helge Ulvetider ungdomsroman Gyldendal Tiden ISBN 82-478-0091-8
1997 Aspås, Anne-Berit Barnas dal ungdomsroman Gyldendal Tiden ISBN 82-478-0153-1
1997 Elven, Anne J. Sannhetens løgner ungdomsroman Gyldendal Tiden ISBN 82-02-17962-9
1997 Myhre, Øyvind Kvernvold Vindens datter, Bjørnens bror roman Bok og magasinforlaget ISBN 82-90387-36-9
1997 Sande, Hans Hjernegråt ungdomsroman Gyldendal ISBN 82-05-24862-1
1998 Brodin, Elin Farvel, Babylon roman Aschehoug ISBN 82-03-17992-4
1998 Johansen, Dag Ove Tidskapselen ungdomsroman Orkana forlag ISBN 82-91233-28-4
1998 Moen, Torbjørn Cyber-Jonas :
En framtidsthriller for ungdom
ungdomsroman Gyldendal Tiden ISBN 82-478-0263-5
1998 Sande, Hans Oldemor ligg i frysen. Blip ungdomsroman Gyldendal Tiden ISBN 82-478-0441-7
1998 Ustad, Willy Vokterne ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-17830-4
1999 Ustad, Willy Vokternes hemmelighet ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-18265-4
2000 Bull-Hansen, B. Andreas Profetier :
Memoarer om John Thiersen
roman Direkteforlaget ISBN 82-91690-21-9
2000 (Flere) Nova 2000 antologi Bok og Magasinforlaget ISBN 82-91690-21-9
2000 Horgar, Fartein Pyramiden i Lille Giza :
En roman fra Trondheim/Kleptopolis
roman Nidrosia forlag ISBN 82-92010-01-7
2000 Ustad, Willy Vokternes fiende ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-18959-4
2001 Bringsværd Pudder? Pudder! roman Gyldendal ISBN 82-05-29777-0
2001 Horvei, Nild Gullak Markarian roman Tiden ISBN 82-10-04669-1
2001 Renberg, Tore En god tid roman Tiden ISBN 82-10-04629-2
2001 Ustad, Willy Vokternes kamp ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-20421-6
2002 Moen, Torbjørn Love bugs :
Uendelig i øyeblikkenes tid
ungdomsroman Gyldendal Tiden ISBN 82-530-2285-9
2002 Ustad, Willy Vokternes vokter ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-21124-7
2003 Brodin, Elin Sverm roman Aschehoug ISBN 82-03-24509-9
2003 Drange, Ørjan Under steinbølgene roman Samlaget ISBN 82-521-5506-5
2003 Eide, Rita Tidsmaskin til evigheten roman Indre Ledelse Forlag ISBN 82-92301-43-7
2003 Ustad, Willy Vokternes valg ungdomsroman Cappelen ISBN 82-02-22838-7
2004 Bing og Bringsværd Oslo 2084 :
Fire fortellinger om fremtidige forbrytelser
noveller Gyldendal ISBN 82-530-2687-0
2004 Bull-Hansen, B. Andreas Lushons plater roman Cappelen ISBN 82-02-24053-0
2005 Bakkeid, Heine T. Boblejim - spesialagenten ungdomsroman Tun ISBN 82-529-2967-2
2005 Bringsværd, Tor Åge WEB: Betroelser om en truet art roman Gyldendal ISBN 82-05-34626-7
2006 Bull-Hansen, B. Andreas Anubis roman Cappelen ISBN 978-82-02-26432-1 ISBN 82-02-26432-4
2006 Grøndahl, Christopher 104 roman Aschehoug ISBN 978-82-03-19041-4 ISBN 82-03-19041-3
2006 Kvalvågnæs, Knut Spikerhatten : Die Pickelhaube roman Publica ISBN 82-92789-05-7
2006 Newth, Eirik Neopangea : En framtidsfabel ungdomsroman Cappelen ISBN 978-82-02-26387-4
ISBN 82-02-26387-5
2007 Bull-Hansen, B. Andreas Evercity roman Cappelen ISBN 978-82-02-27248-7
2007 Kvalvågnæs, Knut Omkampen roman Publica ISBN 978-82-92789-25-4
2008 Harstad, Johan Darlah : 172 timer på månen ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 9788202292089
2008 Kvalvågnæs, Knut Gullbarrene roman Publica ISBN 978-82-927-8949-0
2008 Pihl, Roger Limo roman Piratforlaget ISBN 978-82-8143-136-2
2009 Johnsen, Kjetil Den 4. parallell: Lasarusfenomenet ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05354-19-7
2009 Lirhus, Agnar Mount Tupelo roman Oktober ISBN 978-82-495-0652-1
2009 Salvesen, Rune Zookose roman Aschehoug ISBN 978-82-031-9481-8
2009 Torkildsen, Terje Dystopia 2014 ungdomsroman Samlaget ISBN 978-82-521-7409-0
2010 Gustavsen, Kristine Oseth I dypet av en ruin ungdomsroman Panthera ISBN 978-82-998-1930-5
2010 Johnsen, Kjetil Den 4. parallell: Carrington-katastrofen ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05397-27-9
2010 Johnsen, Kjetil Den 4. parallell: Aeon-paradokset ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05399-56-3
2010 Torkildsen, Terje Dystopia II ungdomsroman Samlaget ISBN 978-82-521-7555-4
2011 Johnsen, Kjetil Den 4. parallell: Maria-eksperimentet ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05413-24-5
2011 Knudsen, Sverre Aarons maskin ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 978-82-02363-73-4
2011 Lerum, May Grethe Solstorm 1: Himmelslør ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-03-25388-1
2011 Sørum, Steffen Dødsengler 1: Momentum ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-03-25435-2
2011 Torkildsen, Terje Dystopia III ungdomsroman Samlaget ISBN 978-82-52-17556-1
2012 Terje Dragseth Bella Blu : håndbok for verdensrommet poesi Cappelen Damm ISBN 978-82-02-36847-0
2012 Lerum, May Grethe Solstorm 2: Nymånenatt ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-03-25477-2
2012 Sannes, Anne Mette og
Ødegaard, Knut Jørgen Røed
Ad astra 1 : Apollomannen ungdomsroman Sannes & Ødegaards univers ISBN 978-82-99-85125-1
2013 Aurstad, Tore Ufo! Ufo! ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-02-42197-7
2013 Lerum, May Grethe Solstorm 3: Morgengry ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-03-25577-9
2013 Ewo, Jon 1920 : En roman om det som kunne ha skjedd ungdomsroman Capelen Damm ISBN 978-82-02-41864-9
2013 Sannes, Anne Mette og
Ødegaard, Knut Jørgen Røed
Ad astra 2 : Proxima Centauri ungdomsroman Sannes & Ødegaards univers ISBN 978-82-99-85126-8
2013 Sørum, Steffen Dødsengler 2: Invasjon ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-03-25531-1
2014 Bing & Bringsværd London 2084 : en fortelling om fremtidige forbrytelser roman Pax ISBN 978-82-53-03704-2
2014 Bringsværd, Tor Åge Vår verden er dugg roman Cappelen Damm ISBN 978-82-02-43872-2
2014 Ewo, Jon 1957 ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 978-82-02-44935-3
2014 Igland, Torborg og
Hestsveen, Amund
Beta bok 1 : Flukten ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05-45881-9
2014 Martenson, Erik Den siste navigatør 1 : Skyggespinneren ungdomsroman Schibsted Forlag ISBN 978-82-51-65681-8
2014 Mostue, Sigbjørn I morgen er alt mørkt : Brages historie ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 978-82-02-45095-3
2014 Karlsson, Ørjan Nordhus Huset mellom natt og dag roman Vendetta Forlag ISBN 978-82-93-05982-0
2014 Nielsen, Christopher Metamorfose roman No Comprendo Press ISBN 978-82-82-55030-7
2014 Sander, Terje Daudmannaland roman Samlaget ISBN 978-82-52-18526-3
2015 Igland, Torborg og
Hestsveen, Amund
Beta bok 2 : Øya ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05-47681-3
2015 Knudsen, Sverre Aarons hevn ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-05476-85-1
2015 Mostue, Sigbjørn I morgen er alt mørkt : Marlens historie ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 978-82-02-48283-1
2015 Mæhle, Lars Bouvetøya 2052 ungdomsroman Samlaget ISBN 978-82-521-8712-0
2015 Sannes, Anne Mette og
Ødegaard, Knut Jørgen Røed
Ad astra 3 : Terra Nova ungdomsroman Sannes & Ødegaards univers ISBN 978-82-998-5127-5
2015 Sørum, Steffen Dødsengler 3: Endelikt ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-032-5866-4
2016 Brekke, Jørgen Oppdrag Mars 1 : Akademiet ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-032-6182-4
2016 Ewo, Jon 1992 ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 978-82-024-8866-6
2016 Grue, Jan Det blir ikke bedre roman Gyldendal ISBN 978-82-054-9569-2
2016 Igland, Torborg og
Hestsveen, Amund
Beta bok 3 : Offeret ungdomsroman Gyldendal ISBN 978-82-054-8753-6
2016 Karlsson, Ørjan Nordhus Speilets bakside : Huset mellom natt og dag 2 roman Vendetta Forlag ISBN 978-82-829-9032-5
2017 Brekke, Jørgen Reisen : Oppdrag Mars 2 ungdomsroman Aschehoug ISBN 978-82-0326-280-7
2017 Fosshaug, Lasse W. Alt etter havet roman Flamme Forlag ISBN 978-82-8288-190-6
2017 Hallstrøm, Didrik M. Lysår roman Cappelen Damm ISBN 978-82-025617-2-7
2017 Unstad, Elin Viktoria Vega ungdomsroman Cappelen Damm ISBN 978-82-025-4810-0
2018 Jensen, Jørn A. Gjenkomst noveller Forlagshuset i Vestfold AS ISBN 978-82-833-0212-7

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Øyvind Eide: Fabelprosa : Science Fiction og Fantasy på norsk – AL Biblioteksentralen, 1992
  • Einar Gjærevold: Bibliografi over norsk fantastisk litteratur 1972-1984 – hovedoppgave, Statens bibliotekhøgskole, 1985
  • Ola Strøm: Science fiction av norske forfattere (1719 – 1971) (i Malstrøm – Gyldendal, 1972)
  • Willy Dahl: Dødens fortellere, kapitlet «Norske revolusjoner» – Eide, 1993