Liste over norske reality-TV-serier 1999-2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over norske Reality-TV-serier som hadde premiere på norsk TV i perioden 1999 til 2009. Listen inkluderer også noen skandinaviske samproduksjoner. Den er kronologisk organisert etter sendestart, men kan sorteres alfabetisk. Se også Liste over norske reality-TV-serier (2010–2019).

Listen innbefatter ikke rene talentkonkurranser eller dokusåper.

Tittel Kanal Premiere Sluttdato Innspillingsstart
første sesong
Antall
Ses.
Antall Delt. Opphav Innspillingssted Høyste seertall (pr. ep.) Generell informasjon om serien
71° nord TVNorge 06.09.1999 Pågår 22 10-15 Norsk Norge 552 000
(2002)[1]
En av de første reality-seriene. Seertallene har vært jevnt over gode.[2][3] Formatet har blitt solgt til flere land.[2]
Robinsonekspedisjonen TV3
TV 2
19.09.1999 Pågår 12 (11) 16-20 Svensk Filippinene
Malaysia
615 000
(2000)[4]
Robinson regnes av mange som den første norske reality-serien, og den som startet «reality-bølgen» i Norge.[5] Seertallene har vært jevnt over gode, med sesong 2 som den beste. Høsten 2014 ble konseptet kjøpt opp av TV 2.[6]
Muldvarpen TVNorge 31.01.2000 07.12.2002 3 11 Belgisk Frankrike (1)
Spania (2)
Canada (3)
462 000
(2001)[7]
Hadde moderate seertall med andre sesong som den beste.[8] I 2002 falt seertallet noe og snittet ble liggende på i overkant av 200 000.[7]
Villa Medusa TVNorge 02.03.2000 11.12.2001 21. januar 2000 3 8 Svensk Gran Canaria 322 000
(2000)[9]
Moderate seertall i starten. Ble nedlagt etter at seertallet falt mye i tredje sesong.[10]
Baren TV3 02.10.2000 26.04.2001 30. september 2000 2 15 Svensk Oslo 240 000 (ca.)
(2000)[11]
Første sesong hadde brukbare seertall, men i andre sesong falt de såpass at programmet ble avviklet.[12] Seersnittet i andre sesong var bare på 94 000.[13] Kun 146 000 så finalen.[11]
Big Brother TVNorge
TV 2 Bliss
FEM
25.02.2001 Pågår 25. februar 2001 7 12-28 Nederlandsk Oslo (2001-2003)
Stockholm (2005-2014)
938 000
(2001)[14]
Første sesong ble en stor seersuksess, men etter det falt seertallene betraktelig, med sesong 6 på bunn.[14][15][16] Sesong 4, 5 og 7 var en svensk-norsk utgave.
Farmen TV 2 17.09.2001 Pågår 05. august 2001 16 12-14 Svensk Norge (landsbygda) 1 250 000
(2014)[17]
En av de mer suksessrike reality-seriene med gjennomsnittlig seertall på over 700 000.
Harem TV3 04.10.2001 06.12.2001 1. september 2001 1 22 Svensk Maldivene 390 000[18] Premieren ble sett av 390 000,[18] men etterhvert falt seertallene betydelig. Seersnittet for hele sesongen var på 170 000.[12] Serien fikk dårlig omtale av aviskritikerne.[18]
Kråkeslottet TV3 21.01.2002 12.04.2002 21. januar 2002 1 13 Norsk Lysaker 220 000[19] Regnes som en av tidenes største reality-flopper.[20][21]
Temptation Island TVNorge 05.03.2002 27.05.2003 August 2001 2 34 Amerikansk Honduras
Thailand
379 000 Skandinavisk samproduksjon. Ble en suksess i Norge.
Astronautene TV 2 09.03.2002 19.05.2002 Høsten 2001 1 12 ? Florida 375 000[22] Serien hadde 349 000 seere i snitt, noe som var lavere enn TV 2 håpte på.[23] Vinneren skulle få en tur i verdensrommet, men det ble det aldri noe av.
Eldrebølgen NRK1 05.01.2003 16.03.2003 12. august 2002 1 12 Norsk Lyngen Serien ble en stor seersuksess. Premieren ble sett av 889 000,[24] mens snittet for hele serien ble 751 000.[25] VG og Dagsavisen gav serien terningkast fire. Men fra Aftenposten lød dommen «pinlig».[26]
Camp Molloy TV3 03.03.2003 26.05.2003 03.01.03 1 17 Svensk Australia 143 000[27] Ble en av tidenes største reality-flopper med seertall som enkelte ganger lå så langt nede som 43 000.[20][28][29][30] Premieren ble sett av 143 000.[27]
Ungkaren TVNorge 01.09.2003 07.05.2009 Juni 2003[31] 3 15-42 Amerikansk Utlandet 582 000 [32] Første sesong ble en stor suksess. Den hadde et seersnitt på 383 000.[32] Deretter gikk seertallene ned. Tredje og siste sesong var seertallene lave.
Sønner av Norge NRK1 03.11.2003 2003
Singel 24-7 TV3 01.03.2004 29.04.2004 29.02.04 1 12 Norsk Fornebu 252 000 Et «Big Brother-lignende» konsept som ikke slo an hos seerne. Premieren ble sett av 252 000, men etter det sank seertallene forholdsvis mye[27] og ble liggende på et snitt på i underkant av 100 000.[33] Programmet høstet meget dårlige kritikker fra både Dagbladets og VGs TV- anmeldere.[20]
Millionæren TVNorge 04.03.2004 29.04.2004 Januar 2004[34] 1 22 Amerikansk Marbella En skandinavisk samproduksjon. Ble ingen stor suksess i Norge.[35]
Bill.mrk: Bryllup TV3 08.03.2004 29.11.2004 Februar 2004 2 Uspes. Norsk Oslo 229 000[36] Premieren for første sesong ble sett av 188 000.[37] Lave seertall i sesong to gjorde at serien ble nedlagt.[20] Andre sesong hadde et seersnitt på bare 86 000.[38]
Nr. 19 TV 2 08.03.2004 07.06.2004 Mars 2004 1 8 Australsk[39] Oslo 870 000[40] Premieren ble sett av 638 000,[37] mens finalen ble sett av 870 000.[40]
Ungkarskvinnen TVNorge 06.09.2004 15.11.2004 Juli 2004 1 31 Amerikansk Lørenskog Premieren ble sett av 196 000.[41] VG karakteriserer serien som velprodusert underholdning og gav den terningkast fire, mens Dagbladet kalte programmet flatt og kjedelig og gav det laveste mulige karakter.[42]
Tjukkholmen TVNorge 22.09.2004 24.11.2004 Sommer 2004 1 5 Norsk Nøtterøy 400 000[43] Finalen ble sett av 400 000.[43] Sesongen som helhet hadde et snitt på 251 000.[44] 10 episoder.
Jakten på kjærligheten TV 2 07.10.2004 Pågår 27.08.04 8 8 Britisk Norge (div. steder) 933 000
(2004)[45]
Ble en stor seersuksess. Finalen i første sesong ble sett av så mange som 933 000.[45]
Stump røyken TVNorge 03.01.2005 14.02.2005 Høsten 2004 1 6 Norsk Norge ? Aftenpostens TV-anmelder beskrev serien som «forutsigbar og kjedelig».[46]
Nr. 15 TV3 27.01.2005 14.04.2005 Januar 2005 1 8 Australsk Oslo Beskrevet som en fiasko.[47] Ble beskyldt for å være en kopi av TV 2s Nr. 19.[20] Serien klarte ikke å dra særlig mange seere med et snitt på 117 000 seere.[48] 11 episoder. Programleder var Cathrin Gram
Kandidaten TVNorge 07.02.2005 02.05.2005 Høsten 2004 1 13 Amerikansk Oslo 372 000 Serien ble en moderat seersuksess. Snittet lå på 250 000.
Fagerstrand TV 2 28.02.2005 19.05.2005 Februar 2005 1 24 Norsk Nesodden 816 000[49] Finalen ble sett av så mange som 816 000.[49]
Slankekrigen TVNorge 04.09.2005 20.11.2005 Sommer 2005 1 18 Amerikansk Estland 497 000[50] Skandinavisk samproduksjon. En forholdsvis vellykket serie som hadde 363 000 seere i snitt i Norge.[50] Premieren ble sett av 315 000,[51] mens finalen ble sett av 497 000.[50] Trine Grung
Internatet TVNorge 14.09.2005 16.11.2005 Sommer 2005 1 20 Britisk[52] Eidsvoll Premieren ble sett av 392 000.[53]
Søppelkongen TV 2 19.09.2005 22.12.2005 Sommer 2005 1 14 Norsk Oslo Premieren ble sett av 386 000,[54] men de gjennomsnittlige seertallene for serien var ikke TV 2 fornøy med.[55] Til tross for beskjedne seertall ble konseptet solgt til flere land.[56]
Heia Tufte! TVNorge 26.09.2005 30.11.2006 Sommer 2005 2 15 Dansk Oslo 810 000
(2005)[57]
Første sesong av serien ble en svært stor seersuksess for TVNorge med et seersnitt på 676 000.[58] Seertallene for andre sesong var betydelig lavere med en snitt på 280 000.[59] Ble i 2008 etterfulgt av TV 2s FK Zebra.
Skal vi danse TV2 15.01.2006 Pågår 16 10-12 Norsk Norge 733 000

(2008)

En Dansekonkurranse med en kjendis og en profesjonell danser på hvert lag.
Ville Vesten TV3 05.03.2006 20.05.2006 30.01.06 1 12 Norsk Arizona 95 000[60] Ble en seermessig fiasko. Premieren ble kun sett av 95 000[60] og etter noen uker var seertallene sunket under 70 000.[61] Enkelte episoder var nede på 40 000 seere.[62]
Sjarmørskolen TVNorge 20.04.2006 22.06.2006 2005/2006 1 8 Norsk Norge 274 500[63] Serien ble den første TVN-realityen som fikk terningkast 6 av avisene, og generelt sett meget gode kritikker i samtlige medier. Til tross for dette gikk seertallene ned i løpet av sesongen.[63]
Enstemmig TV3 03.09.2006 22.10.2006 Sommer 2006 1 9 Amerikansk Norge 150 000[64] Ble en seermessig nedtur for TV3. Premieren ble sett av 150 000.[64] Etter det falt seertallene betydelig og ble i snitt liggende på under 100 000.[65] En av episodene hadde bare 53 000 seere.[66] Serien fikk relativt hard medfart av kritikerne.[64]
Et lettere liv TVNorge 13.09.2006 15.11.2006 Sommer 2006 1 6 Norsk Lanzarote Premieren ble sett av 207 000.[67] Programleder var Trine Grung
Alt for Rognan TV 2 27.09.2006 Avsluttet
Feriekolonien TVNorge 11.01.2007 15.03.2007 Sommer 2006 1 16 Røyken En oppfølger til Internatet. Premieren ble sett av 227 000.[68]
Birkebeinerne TVNorge 27.02.2007 Avsluttet
Gretne gamle gubber TVNorge 22.03.2007 2007 2006 1 7 Dansk Norge Serien fikk god anmeldelse i blant annet VG, med terningkast fem.[69]
Peking Express TVNorge 20.09.2007 06.12.2007 Sommer 2007 1 18 Nederlandsk Øst-Asia Skandinavisk produksjon. Serien ble ingen seersuksess i Norge.[70]
Den rette for Tor TV3 05.09.2007 14.11.2007 1
Fengselskoret TVNorge 09.09.2007 11.11.2007 1
Rockeskolen TV 2 15.09.2007 5.11.2007
Mamma søker kjæreste TV3 25.02.2008 28.04.2008 1 Sverige
FK Zebra TV 2 Zebra 01.10.2008 Avsluttet Sommer 2008 1 16 Dansk Norge En mislykket oppfølger til TVNorges Heia Tufte!. Serien fikk har medfart av Dagbladets anmelder som beskrev den som «blek og utdatert».[71]
Mesternes Mester NRK1 09.01.2009 Pågår Høst 2008 6 11 Belgisk Spania (2009)
Malta (2010)
Kypros (2011)
Ungarn (2012)
Italia (2014 og 2015)
Monaco (2016)
Hellas (2017)
1 220 000
(2009)[72]
Serien hadde svært høye seertall der første sesong hadde et seersnitt på 1 172 000.[73] Sesong to hadde et seersnitt på 902 000 mens finalen ble sett av 1 128 000.[73]
Paradise Hotel TV3 09.03.2009 Pågår Januar 2009[74] 6 24-38 Amerikansk Mexico 312 000
(2010)[75]
266 000 så premieren i første sesong.[76] Finalen i tredje sesong ble sett av 272 000, noe som var rekord for sesongen. Gjennomsnittet for denne sesongen var 200 000.[77] Seerrekord ble satt i løpet av andre sesong.[75]
Pia og Jasmin TV3 24.08.2009 Avsluttet - 16 Norsk Frankrike 182 000[78] Programmet ble i forkant av premieren slaktet av pressen. Det første programmet ble sett av 182 000, og falt deretter ned til et snitt på 87 000. Kanalen valgte da å flytte programmet fra prime time på mandager til søndager klokken 17.00.[78]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten morgen - Årets beste for 71 grader nord (9.11.2004) «Torsdag satte 71 grader nord ny seerrekord med 456 000 seere»
  2. ^ a b Propaganda NA24 - Selger 71 grader nord (15.12.09) Arkivert 18. desember 2009 hos Wayback Machine. «71 grader nord har vært en vinner for produksjonsselskapet Nordisk Film. Foruten gjentatte serier på TVNorge har også USA, Nederland og Belgia sendt formatet».
  3. ^ Carat - TV-høstens premieretall (6.9.2011) Arkivert 6. oktober 2014 hos Wayback Machine. «TV 2- og TVN-bautaene Ido l og 71 grader nord er konsepter som har vist at de leverer gode seertall år etter år.»
  4. ^ Aftenposten morgen - Kongelig forlovelse gav nett-rekord (5.12.2000, s.17)
  5. ^ Dagbladet - ... Og alle de andre «Det er fem år siden Norge ble introdusert for et nytt fenomen: Reality-tv. TV3 var først ute i 1999 med «Robinson- ekspedisjonen».»
  6. ^ DN - TV3 mister reality-flaggskip (15.8.2014)
  7. ^ a b Aftenposten - Stabilt for Muldvarpen (23.10.2002, s.48)
  8. ^ VG - Ny rekord for «Muldvarpen» (27.3.2001) «Muldvarpen på TVNorge setter stadig nye rekorder. I går hadde programmet hele 411.000 seere.»
  9. ^ Aftenposten aften - Mer reality-TV-humor (14.12.2001, s.54) «Etter en seerrekord på 322 000 våren 2000 falt seertalle til under 200 000 høsten 2001»
  10. ^ Aftenposten aften - Slutt for Villa Meduza (12.12.2001, s.56)
  11. ^ a b Kampanje - Baren-finale mistet 100 000 seere (30.04.2001) «146 000 seere så Bjørn Sjulstok (bildet) vinne én million kroner under fredagens finale i Baren. Det er cirka 100 000 færre seere enn fjorårets finale.»
  12. ^ a b Aftenposten morgen - Fiasko-rekke gir krise i TV3 (11.2.2002, s.13)
  13. ^ Aftenposten - Synkende seertall (11.3.2002, s.25)
  14. ^ a b VG - 1,1 millioner så Lars vinne (1.6.2001)
  15. ^ VG - Klart for den store finalehelgen (16.5.2006) «Big Brother kan ikke måle årets seertall med de de hadde da realityserien første gang gikk på lufta i 2001. Da lå de opp mot millionen, men i år har de på det meste kunnet skilte med om lag 400 000 seere.»
  16. ^ Nettavisen - Storebrors hemmeligheter (27.1.2006)[død lenke] «Seertallene for Big Brother har gått kraftig ned siden oppstarten i 2001.»
  17. ^ AS, TV 2. «Tidenes mest sette Farmen-sesong». TV 2. Besøkt 28. januar 2020. 
  18. ^ a b c Dagbladet - Mia lei Mia (11.10.2001) «Første episode av «Harem» gikk forrige torsdag - og ble myrdet av aviskritikerne: «Like fengslende som synet av et glass kaldt vann som når romtemperatur,» skrev Dagbladets anmelder. «Skikkelig kjempeteit,» skrev Aftenposten.»
  19. ^ Dagbladet - «Kråkeslottet» sliter (5.2.2002) «Premierekvelden var det 220 000 som fulgte deltakernes strabaser, men siden da har seertallet falt sterkt.»
  20. ^ a b c d e Nettavisen - De største reality-blemmene (23.8.2005)[død lenke]
    1. «Blant tidenes største TV-tapere er «Kråkeslottet», som var TV 3s storsatsing vinteren 2002»
    2. «I «Camp Molloy» kjempet 17 deltakere mot naturkreftene i Australias villmark. Serien ble ingen suksess»
    3. «Programmet høstet dårlige kritikker. Dagbladet skrev: «søtladet kalkunfjernsyn» og ga serien terningen én, mens VG ga en toer og konkluderte med at «det er rett og slett så dumt at ingen har funnet på det før».»
    4. «Bill. mrk: Bryllup var heller ikke den store suksessen. Det ble sendt sendt to sesonger av serien på TV 3»
  21. ^ BT - Programmene som floppet (22.4.2005)
  22. ^ Aftenposten - Borettslaget vinner suverent (19.3.2002, s.19)
  23. ^ Kampanje - Svakere enn ventet for Astronautene (21.5.2002) «Astronautene leverte færre seere enn tv-kanalen hadde håpet på forhånd, og endte med 349 000 seere i gjennomsnitt»
  24. ^ Kampanje - 889 000 så premieren på Eldrebølgen (6.1.2003)
  25. ^ Kampanje - Historiske tall for Eldrebølgen (17.3.2003) «Med et gjennomsnitt på 751 000 seere, går serien inn som tidenes virkelighets-tv-serie i det norske tv-markedet.»
  26. ^ Kampanje - Terningkast fire for Eldrebølgen (6.1.2003)
  27. ^ a b c Dagbladet - 100 000 rømte fra 24-7 (3.3.2004) «De to store reality-floppene til kanalen, Kråkeslottet og Camp Molloy, hadde premieretall på henholdsvis 220 000 og 143 000. De falt til en brøkdel etter kort tid»
  28. ^ VG - Reality-fiasko for TV3 (26.3.2003) «Han var egentlig fornøyd med permièren på «Camp Molloy» for tre uker siden. Men i løpet av denne treukersperioden har seertallet rast til 69000 i snitt i uken som gikk.»
  29. ^ Dagbladet - «Camp Molloy» på TV3 flopper (16.3.2003)
  30. ^ Aftenposten - Reality redder kanalene (21.8.2003, s.30)
  31. ^ VG - «Ungkaren» vil finne kone blant 20 vakre kvinner (29.7.2003)
  32. ^ a b Dagbladet - FINALEN AV «UNGKAREN» (12.11.2003) «582 000 seere fikk med seg Max' frieri til svenske Maria Ljung, skriver Kampanje. I snitt har serien hatt 383 000 seere».
  33. ^ Dagbladet - Gikk amok på direkten (21.4.2004) «TV-serien har ikke vært noen stor suksess for tv-kanalen. Hittil har de hatt gjennomsnittlig 95.000 seere på sine programmer.»
  34. ^ VG - Kynisk utnyttelse av deltagerne (16.1.2004)
  35. ^ Adressa - Reality- seriene flopper (23.3.2004) «Satsingen på en skandinavisk versjon av «Millionæren» har gitt dårlig uttelling for kanalen»
  36. ^ VG - Reality-bruden: - Endelig over (25.5.2004) «Selv om 229 000 seere i går (det er rekord) ...»
  37. ^ a b Dagbladet - Harde realiteter for reality-tv (9.3.2004) «638 000 seere fulgte TV 2-premieren på «Nr. 19» i går, mens 188 000 fulgte TV3s «Bill.mrk: Bryllup».»
  38. ^ Dagbladet - FAKTA «Bill.mrk: Bryllup» (30.11.2004) «I snitt har bare 86 000 seere sett serien i høst, og som Dagbladet skrev søndag, legger TV3 konseptet vekk neste sesong».
  39. ^ Dagbladet - Suppe på en spiker (9.3.2004) «Ideen er ikke norsk, men bygger på en suksess fra Australia.»
  40. ^ a b Dagbladet - Kapret 7 av 10 TV-seere (8.6.2004)
  41. ^ Dagbladet - Sjekker hverandre (20.09.2004) ««Ungkarskvinnen» på TVNorge fikk en knallstart med 196 000 seere.»
  42. ^ Kampanje - Blandet mottakelse for Ungkarskvinnen (7.9.2004)
  43. ^ a b Aftenposten morgen - Overvektige danker ut homsene (28.11.2004, s.2) «..fulgte nesten 400 000 med på (finalen)»
  44. ^ Kampanje - Åpner for ny runde med Tjukkholmen (25.11.2004) «Det ble en sterk avslutning på TVNorges slanke-reality Tjukkholmen i går. Finaleprogrammet dro opp snittet på serien til 251 000 seere»
  45. ^ a b Aftenposten - Braksuksess så yre bønder (11.12.2004, s.10)
  46. ^ Aftenposten morgen - Røykere uten gnist (4.1.2005, s.9)
  47. ^ Nettavisen - Fiasko for TV 3 (14.4.2005)[død lenke] «Fiaskoen var komplett for TV 3 da det ikke kom ett eneste bud på den ene av leilighetene i Nr 15. Blåkopien av TV 2-suksessen Nr. 19 kunne aldri måle seg med forløperen i seertall.»
  48. ^ Kampanje - Uvisst med ny Nr. 15-satsing (15.4.2005) «Boligrealityen Nr. 15 hadde sin siste sending i går og programmet har i snitt vært sett av 117 000 seere.»
  49. ^ a b Dagbladet - Flyttet inn i natt (2.5.2005)
  50. ^ a b c Kampanje - Sterk avslutning på «Slankekrigen» (21.11.2005)
    1. «Gårsdagens finale ble da også det mest sette «Slankekrigen»-programmet med sine 497.000 seere. Minst sette episode var programmet som ble sendt 25. september som bare fikk 280.000 seere.»
    2. «..om man tar med programmet «Livet etter Slankekrigen» som gikk før søndagens finale, så har i snitt 363.000 seere fulgt programmet.»
  51. ^ Kampanje - Tjukt med seere på Slankekrigen (5.9.2005) «Gårsdagens premiere på Slankekrigen fikk 315 000 seere i gjennomsnitt»
  52. ^ Kampanje - TVNorge vil ha mer av Internatet (23.9.2005) «Formatet er opprinnelig engelsk og heter «That Will Teach You», og Channel 4, som har rettighetene, er allerede i gang med en oppfølger.»
  53. ^ Kampanje - TVNorge fortsetter flyten (15.9.2005) «TVNorge ser ut til å ha truffet godt med høstsatsingene sine i år. I går åpnet realityserien Internatet med hele 392 000 seere.»
  54. ^ Kampanje - God start for Wiese (20.9.2005) «Søppelkongens premiere på TV 2 ble sett av 386 000 seere.»
  55. ^ Kampanje - Kostbar TV 2-høst (8.2.2006) «Men problemet var bare at TV 2 fikk lavere oppslutning enn forventet på flere av de viktigste satsingene. Verken «Søppelkongen» eller «Filmstjerne» klarte å levere godt nok med seere.»
  56. ^ VG - Utlandet vil ha «Søppelkongen» (4.11.2005)
  57. ^ Kampanje - Tufte IL sprenger alle grenser (25.10.2005) «Hvis man kan snakke om drømmegrenser når det gjelder seertall, så passerte TVNorges «Heia Tufte» den i går. 810.000 seere så gårsdagens episode av den populære reality-serien.»
  58. ^ Dagbladet - Kjærlighetsjegerne banket Tufte (27.09.2006) «Premieren på «Tufte 2» i går trakk bare 279 000 seere, mot et snitt på 676 000 i fjor høst.»
  59. ^ Kampanje - Tufte ga TVNorge-baklengs (1.12.2006) ««Heia Tufte» var kraftlokomotivet i fjor høst, og oppnådde da et snitt på 676.000 seere. I år landet sesongsnittet på mer beskjedne 280.000.»
  60. ^ a b Dagbladet - Verken homser, damer eller cowboyer hjelper (10.03.2006)
  61. ^ Dagbladet - Sjette forsøk for TV3 (26.3.2006) «Aller mest pinlig er tallene til «Ville Vesten», som bare hadde 67 000 seere i snitt. Denne uka ble programmet flyttet til lørdag klokka 15.15, et tidspunkt hvor kanalen knapt nok har seere.»
  62. ^ Kampanje - TV3-fiasko kan bli spaghetti-western (24.4.2006) «Western-realityen med Liv Marit Wedvik i programlederrollen ble raskt en dundrende fiasko med seertall helt ned mot 40.000 seere.»
  63. ^ a b http://www.kampanje.com/medier/article5258345.ece
  64. ^ a b c Dagbladet - 150 000 så Falcks tortur-reality (4.9.2006)
  65. ^ Kampanje - «Enstemmig»-deltaker slakter TV3 (19.10.2006)) «Da serien gikk på lufta første gang for syv uker siden, lå seertallet på 150.000. Nå har det dalt til godt under 100.000.»
  66. ^ Kampanje - Slakter TV3-fiasko (3.10.2006) «søndag var det klart for nytt lavmål med bare 53.000 seere»
  67. ^ Kampanje - Tøffere tv-høst for TVNorge (3.10.2006) «Det som lå an til å bli den store kontroversielle serien, «Et lettere liv», åpnet ikke på bedre enn 207.000 seere»
  68. ^ Kampanje - Straffet av Viggo (12.1.2007) «Den nye satsningen «Feriekolonien» hadde i går premiere på TVNorge, og sikret 227.000 seere»
  69. ^ Kampanje - Gretne gubber til fem (23.03.2007)
  70. ^ Kampanje - Fengselskoret floppet (4.12.2007) «Alle våre lokale produksjoner gikk helt greit. Men med «Peking Express» hadde vi håpet på litt bedre tall, sier Landsverk.»
  71. ^ Dagbladet - FK bleik kopi (2.10.2008)
  72. ^ Seertallenes mester (2.2.2009) «Fredag så 1,22 millioner programmet. Det ga en markedsandel på 68 prosent.»
  73. ^ a b Kampanje - Mesterlig slutt for NRK-program (18.5.2010)
  74. ^ Dagbladet - Triana på sykehus etter fiskeangrep (16.1.2009) Arkivert 6. oktober 2014 hos Wayback Machine. «De neste seks ukene skal den kontroversielle TV3-realityserien «Paradise hotel» spilles inn i Mexico.
  75. ^ a b Kampanje - Seerrekord for Paradise Hotel (25.3.2010) «Med 312.000 seere på Paradise Hotel i går er dette den mest sette Paradise-episoden noen gang»
  76. ^ Kampanje - Hotell-sex lokket nesten 300.000 (10.3.2009) «266.000 seere fikk i gjennomsnitt med seg premieren.»
  77. ^ Dagbladet kjendis - «Paradise Hotel» avsluttet med seerrekord (2.6.2011) Arkivert 6. oktober 2014 hos Wayback Machine. «Torsdagens finale av realityserien «Paradise Hotel» på TV3 samlet 272.000 seere.»
  78. ^ a b TV 2 - TV3 flytter Pia og Jasmin (14.10.2019)