Liste over norske mesterlag i kvinnefotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Denne siden fokuserer på medlemmene av de landslag som vant et internasjonalt mesterskap i fotball for kvinner.


EM[rediger | rediger kilde]

EM 1987[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Norge Erling Hokstad

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål[1]
Janne Andreassen Keeper Norge Bøler 1 -
Torill Hoch Nielsen Forsvar Norge Sprint-Jeløy 2 -
Liv Strædet Midtbane Norge Sprint-Jeløy 3 -
Bjørg Storhaug Keeper Norge Klepp 4 -
Mariann Mortensen Forsvar Norge BUL 5 -
Ellen Scheel Midtbane Norge Jardar IL[2] 6 -
Tone Haugen Angrep Norge Trondheims-Ørn 7 -
Heidi Støre Midtbane Sverige Trollhättans IF 8 1
Trude Stendal Angrep Norge Sandviken 9 3
Gunn Nyborg Angrep Norge Asker 10 -
Kari Nielsen Angrep Norge Asker 11 -
Hege Ludvigsen Keeper Norge Sprint-Jeløy 12 -
Trude Haugland Midtbane Norge Grand 13 -
Tone Opseth Midtbane Norge Setskog 14 -
Trine Stenberg Tviberg Midtbane Norge Sandviken 15 -
Lisbeth Bakken Midtbane Norge Sprint-Jeløy 16 -

EM 1993[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Norge Even Pellerud

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål[3]
Reidun Seth Keeper Norge Sandviken 1 -
Katrine Nysveen Forsvar Norge Setskog/Høland 2 -
Cathrine Zaborowski Forsvar Norge Asker 3 -
Nina Nymark Andersen Forsvar Norge Sandviken 4 -
Gro Espeseth Forsvar Norge Sandviken 5 -
Agnete Carlsen Midtbane Norge Sprint-Jeløy 6 -
Linda Medalen Angrep Norge Asker 7 -
Heidi Støre Midtbane Norge Sprint-Jeløy 8 -
Anne Nymark Andersen Midtbane Norge Sandviken 9 1
Ann Kristin Aarønes Angrep Norge Trondheims-Ørn 10 -
Hege Riise Midtbane Norge Setskog/Høland 11 -
Bente Nordby Keeper Norge Sprint-Jeløy 12 -
Trine Tangeraas Midtbane Norge Donn 13 -
Birthe Hegstad Midtbane/Angrep Norge Sprint-Jeløy 14 1
Kristin Sandberg Midtbane Norge Asker 15 -
Tina Svensson Midtbane Norge Asker 16 -

Disse draktnumrene stemmer i forhold til finalen[4], men ikke fra semifinalen[5], da numrene varierte.

VM[rediger | rediger kilde]

VM 1995[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Norge Even Pellerud

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål
Bente Nordby Keeper Norge Sprint-Jeløy 1 -
Tina Svensson Forsvar Norge Asker 2 1
Gro Espeseth Forsvar Norge Sandviken 3 1
Anne Nymark Andersen Midtbane Norge Sandviken 4 -
Nina Nymark Andersen Forsvar Norge Sandviken 5 -
Hege Riise Midtbane Norge Setskog/Høland 6 5
Tone Haugen Forsvar Norge Trondheims-Ørn 7 1
Heidi Støre Midtbane Norge Kolbotn 8 -
Kristin Sandberg Midtbane/Angrep Norge Asker 9 3
Linda Medalen Angrep Japan Nikko 10 -
Ann Kristin Aarønes Angrep Norge Trondheims-Ørn 11 6
Reidun Seth Keeper Norge Sandviken 12 -
Merete Myklebust Forsvar Norge Trondheims-Ørn 13 -
Hege Gunnerød Midtbane Norge Asker 14 -
Randi Leinan Midtbane Norge Trondheims-Ørn 15 1
Marianne Pettersen Angrep Norge Gjelleråsen[6] 16 3
Anita Waage Forsvar Norge Trondheims-Ørn 17 -
Tone Gunn Frustøl Midtbane/Forsvar Norge Donn 18 -
Agnete Carlsen Midtbane Norge Sprint-Jeløy 19 -
Ingrid Sternhoff Keeper Norge Haugar 18 -

OL 2000[rediger | rediger kilde]

Hovedtrener: Norge Per-Mathias Høgmo

Spiller Posisjon Klubb Nummer Mål
Bente Nordby Keeper Norge Athene Moss 1 -
Brit Sandaune Forsvar Norge Trondheims-Ørn 2 -
Gøril Kringen Forsvar Norge Trondheims-Ørn 3 -
Anne Tønnessen Forsvar Norge Kolbotn[7] 4 -
Gro Espeseth Forsvar Norge Sandviken 5 1
Hege Riise Midtbane Norge Asker 6 1 (str.)
Solveig Gulbrandsen Midtbane Norge Kolbotn 7 -
Monica Knudsen Midtbane Norge Asker 8 -
Anita Rapp Midtbane Norge Asker 9 -
Unni Lehn Midtbane Norge Asker 10 -
Tone Haugen Forsvar Norge Trondheims-Ørn 7 -
Marianne Pettersen Angrep Norge Athene Moss 11 2
Silje Jørgensen Forsvar Norge Klepp 12 -
Kristin Bekkevold Forsvar Norge Asker 13 -
Dagny Mellgren Midtbane/Angrep Norge Bjørnar 14 2
Margunn Haugenes Midtbane Norge Bjørnar 15 1
Ragnhild Gulbrandsen Angrep Norge Trondheims-Ørn 16 1
Christine Bøe Jensen Midtbane Norge Grand Bodø 17 -
Ingeborg Hovland Keeper Norge Klepp 18 -
Bente Kvitland Forsvar Norge Trondheims-Ørn 19 -

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ i sluttspillet, det vil si semifinalen og finalen
  2. ^ Spilte i nest øverste divisjon i 1987, rykket opp det året
  3. ^ i sluttspillet, det vil si semifinalen og finalen
  4. ^ NFFs referat fra finalen[død lenke]
  5. ^ NFFs referat fra semifinalen[død lenke]
  6. ^ Den eneste representanten fra den nest øverste divisjonen i Norge; Gjelleråsen rykket først opp etter VM
  7. ^ Anne Tønnessen ble skadet tidlig under mesterskapet, og spilte ikke de avgjørende kampene. Etter mye om og men fikk hun gullmedaljen