Liste over norske TV-kanaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over norske TV-kanaler. Lista gjelder både nåværende og tidligere kanaler.

Norske kanaler[rediger | rediger kilde]

Kanaler i drift per 2021[rediger | rediger kilde]

Navn Kategori / Målgruppe Lansert Eier
NRK1 Allmennkringkaster 20. august 1960 Norsk rikskringkasting AS
NRK2 Allmennkringkaster
Hovedsakelig fakta- og nyhetsprogrammer
31. august 1996
NRK3 Allmennkringkaster
Hovedsakelig underholdningsprogrammer
3. september 2007
NRK Super Innhold for Barn 1. desember 2007
TV 2 Kommersiell allmennkringkaster 5. september 1992 TV 2 Gruppen (Egmont)
TV 2 Zebra Nisjekanal med innhold rettet mot menn 24. januar 2004
TV 2 Nyhetskanalen Nisjekanal med nyheter og aktualiteter 15. januar 2007
TV 2 Sport Premium 1 Sport, hovedsakelig fotball og noe ishockey 11. juni 2010
TV 2 Sport Premium 2 Sport, hovedsakelig fotball og noe ishockey 11. juni 2010
TV 2 Livsstil Nisjekanal med livsstilsinnhold 2. november 2015
TV 2 Sport 1 Nisjekanal innen sport 18. september 2018
TV 2 Sport 2 Nisjekanal innen sport med studiosendinger og sportsnyheter. 18. september 2018
TVNorge Kommersiell tv-kanal med hovedfokus på underholdning 5. desember 1988 Discovery Networks Norway
FEM Underholdningskanal for kvinner 3. september 2007
MAX Underholdningskanal for menn 1. november 2010
VOX Underholdningskanal for voksne 23. januar 2012
Eurosport Norge Sport 3. september 2015
TV3 Underholdning 31. desember 1987 Nordic Entertainment Group[1]
Viasat 4 Underholdning 8. september 2007
TV6 Underholdning. Retter seg mot kvinner 21. november 2013
Viasport+ Sport 4. september 2017
Viasport 1 Fotball 4. september 2017
Viasport 2 Motorsport 4. september
Viasport 3 Hockeysport 4. september 2017
VGTV Nett-TV desember 2007 Schibsted Norge AS
Matkanalen Mat 1. desember 2015
TLC Norge Dokumentar. Retter seg mot kvinner 4. mars 2010 Discovery Communications
Discovery Channel Norge Underholdning 17. juni 2013
MTV Norge Musikk, underholdning 18. september 2005 Viacom
Rikstoto Direkte Hestesport 1999 Norsk Rikstoto
Åpen kanal Åpen kanal 14. mars 2008 Foreningen Frikanalen
TV Visjon Norge Religiøs 24. mars 1998 Visjon Norge
Kanal 10 Norge Religiøs 1. november 2010 Kristen TV i Norge AS
Fox Underholdning 21. mars 2012 Fox Networks Group/The Walt Disney Company

Markedsandeler[rediger | rediger kilde]

Oversikt over markedsandelen til de største kanalene i det norske tv-markedet. Tallene gjelder for hele året. For årene frem til og med 2017 omfatter tallene alle seere over 12 år, etter 2018 omfatter tallene alle seere 10–79 år:[2][3][4]

Kanal Markedsandel (%) Endring

2019–20

2015 2016 2017 2018 2019 2020
NRK1 31,8 30,7 32,8 30,5 31,9 35,7 +3,8
TV 2 18,2 18,3 18,8 19,0 18,7 16,9 –1,8
TVNorge 7,4 7,1 6,4 7,9 5,6 5,2 –0,4
NRK2 5,2 5,3 5,1 5,0 5,3 5,1 –0,2
TV 2 Nyhetskanalen 2,7 2,8 3,0 3,7 3,5 4,3 +0,8
TV3 3,8 4,7 3,7 3,9 4,2 4,1 –0,1
VOX 1,9 1,8 2,2 2,1 2,4 2,4
MAX 3,2 3,1 3,2 2,9 2,6 2,3 –0,3
NRK3 3,4 3,0 2,9 2,4 2,2 1,9 –0,3
FEM 2,2 2,0 1,9 2,0 2,1 1,9 –0,2
Viasat 4 2,1 2,1 1,9 1,9 1,9 1,7 –0,2
TV 2 Zebra 2,3 2,2 2,0 1,6 1,9 1,6 –0,3
Andre kanaler 15,8 16,9 16,1 17,1 17,7 16,9 –0,8

Nedlagte kanaler[rediger | rediger kilde]

Det fantes også flere lokale tv-kanaler som eies av NRK og TVNorge, blant andre Oslo-TV.

Lokale kanaler[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «TV». Nordic entertainment group (engelsk). Besøkt 3. september 2021. 
  2. ^ «Nyhetsbrev for tv-seeing, uke 52 i 2017» (PDF). TNS Kantar. januar 2018. Besøkt 13. januar 2018. «Markedsandeler siste 52 uker» 
  3. ^ «Årsrapport for TV-seing 2016». Besøkt 13. januar 2018. 
  4. ^ «TV-kanalenes seertall per år». medienorge (norsk). Besøkt 28. februar 2021.