Liste over norske TV-humorprogrammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en oversiktsliste over norske humorprogrammer som er blitt sendt på TV. Listen er kronologisk organisert etter sendestart, men kan sorteres alfabetisk.

1960–1990[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Tittel Kanal Produksjon Startår Sluttår Ses. Hovedaktører Høyste seertall
(pr. ep.)
Generelt
P.R. du lyver NRK NRK 1963 1963 1
Ribbe ribbe fattigmann NRK NRK 1963 1963 1
Kunden har alltid rett NRK NRK 1964 1966 3 Harald Tusberg
Rolv Wesenlund
Harald Heide-Steen jr.
Pent nyoppusset fedreland til salgs NRK NRK 1964
Skjermbildet NRK NRK 1965
Hva morer NRK NRK 1965 1966
That's Entertainment NRK NRK 1966 1966 1 Sølvi Wang
Rolv Wesenlund
Harald Heide-Steen jr.
Vant pressepris og Chaplinpris i Rose d'Or.
Kontorsjef Tangen NRK NRK 1966 1966 1 Leif Juster
Smil til det skjulte kamera NRK NRK 1967 1967 1 Harald Tusberg
Tore Ryen
Andreas Diesen
Som De vil NRK NRK 1967 1967 1 Bjørn Sand
Skjemtegauken NRK NRK 1968 1968 1 Diverse
Fremad marsj NRK NRK 1969 Rolv Wesenlund
Og takk for det NRK NRK 1969 Rolv Wesenlund
Harald Heide-Steen jr.
Kirsti Sparboe
Bedside Story NRK NRK 1970 1970 1 Sølvi Wang
Harald Heide-Steen jr.
Lasse Kolstad
Vant bronserosen i Rose d'Or.
Fleksnes fataliteter NRK NRK 1972 1988 6 Rolv Wesenlund
Aud Schønemann
Det ble produsert 6 hovedsesonger i perioden 1972 til 1988. En usendt episode ble sendt i 1995, og en ny episode ble produsert for sending i 2002.
Det internasjonale vegg-til-vegg-show NRK NRK 1973 1973 1 Jon Skolmen
Trond Kirkvaag
Vant Chaplinprisen i Rose d'Or.
Kofferten NRK NRK 1973 1973 1 Cliff Richard
Dizzie Tunes
Sing Sala Bim NRK NRK 1974 1974 1 Dizzie Tunes
Grethe Kausland
Vant bronserosen i Rose d'Or.
Inni er de like NRK NRK 1975 1975 1 Harald Heide-Steen jr.
Men det er utenpå NRK NRK 1975 1975 1 Harald Heide-Steen jr.
Nynytt NRK NRK 1976 1978 2 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
The Nor-way to broadcasting NRK NRK 1976 1976 1 Jon Skolmen
Trond Kirkvaag
Vant gullrosen og Chaplinprisen i Rose d'Or.
Toget NRK NRK 1977 1977 1 Harald Heide-Steen jr.
Sverre Anker Ousdal
Ulf Wengård
Vant Chaplinprisen i Rose d'Or.
Press NRK NRK 1979 1979 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
To Norway - Home of Giants NRK NRK 1979 1979 1 John Cleese Vant presseprisen og Chaplinprisen i Rose d'Or.
Herfra til Haglemoen NRK NRK 1980 1980 1 Øyvind Blunch
Hjemme hos oss NRK NRK 1980 1980 1 Kim Haugen

Linn Stokke

Henki Holstad

Ingrid Vardun

Klin kokos NRK NRK 1981 1985 2 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Fjærsynet NRK NRK 1983 1983 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Happy New Century NRK NRK 1983 1983 1 Øivind Blunck
Anders Hatlo
Brit Elisabeth Haagensli
Vant bronserose i Rose d'Or.
I Spøkelyset NRK NRK 1983 1984 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Diplomatix – The Brief Case of Norwegian Diplomacy NRK NRK 1985 1985 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Vant Chaplinpris i Rose d'Or.
Hotell Smarty, værsågod.... NRK NRK 1985 1985 1 Harald Heide-Steen jr

Harald Tusberg

Nikkerne NRK NRK 1984 1985 2 Henrik Scheele Programserien førte i sin tid til kraftige reaksjoner fra seerne, og NRK mottok en storm av klager. Serien ble til slutt tatt av luften.
Hilde? - On TV?! NRK NRK 1986 1986 1 Anne Marit Jacobsen Vant bronserose i Rose d'Or.
Pilen flyttebyrå NRK NRK 1987 1987 1 Tomas von Brömssen
Mari Maurstad
Erik Lassen
Mark Breitenstein
Samproduksjon mellom NRK og SVT i Sverige.
Du skal høre mye NRK NRK 1987 2003 1 Tore Skoglund
Skai-TV NRK NRK 1988 1989 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Stine Kjelland-Mørdre

1990–2000[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Tittel Kanal Produksjon Startår Sluttår Ses. Hovedaktører Høyste seertall
(pr. ep.)
Generelt
Kine og Stine NRK NRK 1990 1990 1 Kine Hellebust
Stine Kjelland-Mørdre
Fredrikssons fabrikk NRK NRK 1990 1993 3 Magnus Härenstam
Anne Marie Ottersen
Brit Elisabeth Haagensli
Elsa Lystad
Aud Schønemann
Geir Kvarme
2 300 000
Njus NRK NRK 1991 1991 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
KLMs Nachspiel NRK NRK 1992 1992 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Egentlig NRK NRK 1993 2000 Minken Fosheim
Sigrid Huun
Trond Brænne
Åsleik Engmark
Rune Gokstad
Øystein Bache
Mot i brøstet TV 2 Komistudio 1993 1997 8 Nils Vogt
Arve Opsahl
Sven Nordin
The Rise and Fall of an Olympic Village NRK NRK 1994 1994 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
Vant humorprisen og Chaplinpris i Rose d'Or.
Seieren er vår NRK NRK 1994 1994 1 Elsa Lystad

Espen Skjønberg

Eldar Vågan

Reidar Sørensen

Harald Heide-Steen jr.

Anne Nyutstumo

Earle Hyman

Kenneth Løkken

Sitcom om familien Skuggedal som driver kafeen ''Olas truckstop'', en nedslitt trailerkafe i utkanten av Lillehammer og vinter-OL. Fikk oppmerksomhet for å få med Earle Hyman for å spille en av rollene.
O.J. – ut på prøve NRK NRK 1994 1994 1 Otto Jespersen
Grip ordet, komiker! NRK NRK 1994 1995
Lille Lørdag NRK NRK 1995 1996 3 Harald Eia
Bård Tufte Johansen
Marit Åslein
KLMs Vorspiel NRK NRK 1995 1995 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Lars Mjøen
O.J. – på nye eventyr NRK NRK 1995 Otto Jespersen
Sett på maken TV 2 TV 2 1995 1995 1 Inspirert av den britiske satire-serien kalt Spitting image. Det ble i alt produsert 12 episoder, men på grunn av seermessig fiasko og elendige kritikere ble den tatt av sendeskjemaet etter bare en sending.[1]
Radio 2 TV 2 TV 2 1995 1996 Anders Hatlo
Mandagsklubben TVNorge Mastiff TV 1996 2000 Thomas Giertsen
Bjarte Hjelmeland
Espen Eckbo
Nils Ole Oftebro
Kari Gjæver Pedersen
Silje Stang
Atle Antonsen
Espen Thoresen
Solveig Kloppen
Ble lagt ned to ganger, og satt opp på nytt med stadig nye paneldeltagere. Gjenoppsto i 2002 på TV 2 som Torsdagsklubben.
Bot og bedring TV 2 Wegelius TV 1996 1998 Marianne Krogness
Kjersti Fjeldstad
Sturla Berg-Johansen
Anne Ryg
Toni Usman
Anne Marie Ottersen
Tommy Steine
Solveig Kloppen
Per Christensen
Direkte lykke NRK2 NRK 1996 1997 2 Anne-Kat. Hærland
Chez toi NRK1 NRK 1996 1996 1 Terje Strømdahl
Ingar Helge Gimle
Anitra Terese Eriksen
Bjarte Hjelmeland
Sverre Bentzen
Helén Vikstvedt
Eindride Eidsvold
Handel og vandel TVNorge 1996 1996 1 Rolv Wesenlund
Bare når jeg ler TVNorge 1996 1996 1 Harald Heide-Steen jr.
Sommeren med Guggen TV 2 1996 1996 1 Morten Faldaas
Trotto libre NRK NRK 1996 Otto Jespersen
Trond Kirkvaag
D'ække bare, bare Bernt TV3 MTV 1996 1997 1 Grethe Kausland
Jon Skolmen
Lära att simma NRK1 NRK 1997 1997 1 Åsleik Engmark
Bombay Suprise NRK2 NRK 1997 1997 1 Anne-Kat. Hærland
Nettopp stått opp NRK1 NRK 1997 1997 1 Dagfinn Lyngbø
m.fl.
Wesensteen NRK1 NRK 1998 1999 1 Rolv Wesenlund
Harald Heide-Steen jr.
Nr. 13 NRK1 NRK 1998 2000 3 Geir Kvarme
Aud Schønemann
Helge Reiss
Behruz Arshi
Marit Andreassen
Brit Elisabeth Haagensli
Åpen post NRK NRK 1998 2002 4 Harald Eia
Bård Tufte Johansen
Egil Birkeland
Robert Gustafsson
647 000 Vant Gullruten i 1998 og 1999. Da Kyllingstuntet ble vist fikk programmet flere seere enn noen gang tidligere med 647 000.[2]
Karl & Co TV 2 Komistudio 1996 2001 3 Nils Vogt
Knut Lystad
Harald Heide-Steen jr.
Grethe Kausland
Nytt på nytt NRK NRK 1999 Pågående 25 Jon Almaas
Knut Nærum
Linn Skåber
Anne-Kat. Hærland
Første sesong fikk kritikerslakt med terningkast 1. Gradvis bygget de seg opp en stor seermasse, og gikk fra å bli kritisert til å bli hyllet. Programmet er det mestvinnende humorprogrammet i Norge med fem Gullruter, og fem Komipriser.
I kveld med Thomas Giertsen TVNorge Rubicon TV 1999 1999 1 Thomas Giertsen
Espen Eckbo
Jon Øigarden
TvTv NRK NRK 1999 1999 1 Espen Thoresen
Atle Antonsen
Kristopher Schau
Johan Golden
Kristin Skogheim
Programmet hadde et seersnitt på 181 000, noe som ble betegnet som skuffende.[3][4] Programmet fikk også slakt i blant annet Aftenposten [5], og VG som mente det var for folk med sterk mage og at det ville få vansker med å rekruttere nye seere.[6]

2000–2009[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Tittel Kanal Produksjon Startår Sluttår Ses. Hovedaktører Høyste seertall
(pr. ep.)
Generelt
Bla, bla, bla NRK2 NRK 2000 2003 3 Anne-Kat. Hærland
Geir Schau
Copacabana NRK1 NRK 2000 2000 1 Robert Stoltenberg
Showtalk NRK1 NRK 2000 2000 1 Trond Kirkvaag
Marianne Krogness
Kjetil Kooyman
Øivind Johannessen
Café NRK1 NRK 2000 2000 1 Robert Stoltenberg
Adamseplene: Full pupp NRK1 NRK 2001 2001 1 Ivar Nergaard
Klaus Joacim Sonstad
Hans Petter Nilsen
Marianne Meløy
En L.U.N. aften med Golden og Antonsen Metropol-TV 2001 2002 2 Atle Antonsen
Johan Golden
Håvard Lilleheie Show Metropol-TV 2001 2002 2 Håvard Lilleheie
Slå på ring NRK1 NRK 2001 Stein Johan Grieg Halvorsen
Erlend Klarholm Nilsen
Torsdagsklubben TV 2 Feelgood
Cosmo Television
Dropout Productions
2002 2008 6 Thomas Giertsen
Otto Jespersen
Silje Stang
1 200 000
Endelig fredag TV 2 Rubicon TV 2002 2002 1 Jon Øigarden
Bjørn Sundquist
Trond Høvik
Rebecka Hemse
Løvebakken NRK NRK 2002 2012 Øystein Bache
Jan-Paul Brekke
Kim Haugen
Helén Vikstvedt
Nils Petter Møland
Andreas Tønnesland
Veslemøy Mørkrid
Kristin Jess Rodin
Cecilie Steinmann Neess
Kari Slaatsveen
Pernille Sørensen
På klozz hold TVNorge Seefood 2002 2002 1 Siw Anita Andersen
Atle Antonsen
Nikis Theophilakis
Silje Torp Færavaag
Serien gikk bare en sesong siden den ble en seermessig fiasko.[7] VGs tv-anmelder Svein Østbø gav den dårlig omtale og mente blant annet at manglet referanser til det de skulle parodiere.[8]
Uti vår hage NRK NRK
Dropout Productions
2003 2008 2 Bård Tufte Johansen
Harald Eia
Atle Antonsen
De to sesongene ble sendt med 5 års mellomrom. I 2008 vant serien både Gullruten og Komiprisen.
Best uten ball TV 2 2003 2003 1 Sturla Berg Johansen
Jon Schau
Carsten Skjelbreid
Mini Jacobsen
Susann Goksør Bjerkrheim
Valen TV TVNorge Monster 2003 2004 2 Kristian Valen 666 000 Premieren på Valen-TV i 2003 trakk 666 000 seere og serien hadde i snitt 495 000 seere [1].
God kveld, Dagfinn TV 2 2003 2003 1 Dagfinn Lyngbø
Team Antonsen NRK NRK 2004 2004 1 Bård Tufte Johansen
Harald Eia
Atle Antonsen
Kristopher Schau
Vant i 2004 Gullruten for Beste humorprogram, og Komiprisen for i både klassen Beste forestilling og Publikumspris.
Rikets Røst TV 2 Rubicon TV 2005 2007 6 Otto Jespersen
Espen Eckbo
Henrik Elvestad
Zahid Ali
Tre brødre som ikke er brødre NRK NRK 2005 2005 1 Bård Tufte Johansen
Harald Eia
Atle Antonsen
Singelklubben NRK NRK 2005 2005 1 Steinar Sagen
Bjarte Tjøstheim
Jesper Lind
Vidar Magnussen
Serien fikk gode kritikker men oppnådde bare seertall på rundt 100 000.[9]
Manshow TV 2 Zebra Feelgood 2007 2008 Håvard Lilleheie
Morten Ramm
Fremtiden kommer bakfra NRK NRK 2006 2006 1 Steinar Sagen
Kaia Varjord
Terje Rangnes
Sigmund Falch
Serien hadde et snittseertall på rundt 250 000.[9]
Valen & de etter fjøstid TVNorge Monster 2006 2006 1 Kristian Valen
Jul i Tøyengata TVNorge Seefood 2006 2006 1 Zahid Ali
Robert Gustafsson
Nikis Theophilakis
Siw Anita Andersen
Morten Rudå
432 000 Serien begynte sterkt med over 400 000 seere, men mistet raskt mange, i uke 50 lå seertallsnittet på 147 000 seere.[10]
9 av 10 nordmenn TV 2 Rubicon TV 2006 2008 3 Dagfinn Lyngbø
Lisa Tønne
Terje Sporsem
Silje Stang
Serien hadde en gjennomsnittlig markedsandel på 28,8 prosent i 2006 og 32,5 prosent i 2007.[11]
Hjemme hos Bye & Rønning NRK1 Feelgood 2007 2007 1 Anders Bye
Jon Niklas Rønning
Torsdag kveld med Steinar Sagen NRK1 NRK 2007 2007 1 Steinar Sagen
Bjarte Tjøstheim
Mari Grydeland
Tore Sagen
Martin Horntveth
297 000 [9] Serien startet med 297 000 seere, men mistet 87 000 til program nummer to. Serien klarte ikke å innhente tapet til tredje episode.[9]
Luftens Helter NRK NRK 2007 2007 1 Trond Kirkvaag
Knut Lystad
Jon Skolmen
Kristin Zachariassen
Ingar Helge Gimle
Henrik Mestad
Halvseint NRK NRK 2007 2008 2
Snabbgrabbar med Raske Menn TVNorge Rubicon TV 2007 2007 1 Anders Hoff
Calle Hellevang-Larsen
Øyvind Rafto
Serien hadde i snitt over 450 000 seere hver uke
Tett på tre TV 2 Seefood 2008 2008 1 Espen Eckbo 515 000
Sladder TVNorge Rubicon TV 2008 2008 1 Zahid Ali
Tor Milde
Øyvind Loven
Berit Bomann
156 000 Første norskutviklede humorpanelprogram. Få seere gjennom sesongen, med et snitt på 114 700.
Torsdag kveld fra Nydalen TV 2 Feelgood 2009 2014 11 Morten Ramm
Else Kåss Furuseth
Henriette Steenstrup
John Brungot
Odd-Magnus Williamson
Henrik Thodesen
Sigrid Bonde Tusvik
Jan Gunnar Røise
Martin Beyer-Olsen
Stian Blipp
Mariann Saastad Ottesen
Programmet har vunnet Gullruten tre ganger.
En god nummer to TV 2 Feelgood 2009 2009 1 Henriette Steenstrup
Anne-Kat. ser på TV NRK1 NRK 2009 2009 1 Anne-Kat. Hærland
Valens frokost-tv TVNorge Monster 2009 2009 1 Kristian Valen
Karl III TV 2 Komistudio 2009 2009 1 Nils Vogt
Bjørn Sundquist
Nina Woxholtt
Håvard Bakke
652 000[12] Serien ble slaktet i media og fikk terningkast 2 av VG med grunnlag av at serien hadde mistet sjarmen og humoren kunne ikke måles med de tidligere seriene om Karl. Også seere viste misnøye med serien og over 2200 lesere på VG nett ga serien i gjennomsnitt terningkast 2.[12]

2010–[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Tittel Kanal Produksjon Startår Sluttår Ses. Hovedaktører Høyste seertall
(pr. ep.)
Generelt
Desken NRK3 NRK
Monster
2010 2010 1 Ingrid Gjessing
Henrik Horge
Mats Eldøen
Lyngbø og Hærlands Big Bang NRK1 Rubicon TV 2010 2011 2 Anne-Kat. Hærland
Dagfinn Lyngbø
Storbynatt NRK1 Funkenhauser 2010 2010 1 Bård Tufte Johansen
Harald Eia
550 000 Programserien fikk mye kritikk, men hadde gode seertall på premieren.[13][14] Utover sesongen mistet dog Storbynatt store deler av seermassen.[15]
Lurt av Karlsen TV 2 Monster 2010 2010 2 Jan Fredrik Karlsen Programmet hadde et seertall-snitt på 413 000.[16]
Radioresepsjonen på TV NRK3 NRK 2010 2010 1 Steinar Sagen
Bjarte Tjøstheim
Tore Sagen
219 000 Serien oppnådde et snitt på cirka 170 000 seere gjennom sesongen.
Roast fra Chat Noir TVNorge Feelgood 2011 2011 1 Helén Vikstvedt
Thomas Giertsen
277 000
Kollektivet TV 2 Seefood 2011 2015 Sebastian Trulsrud Brynestad
Cecilie Steinmann Neess
Kevin Vågenes
Jakob Schøyen Andersen
Fridtjof Josefsen
Bingobanden TVNorge Mastiff TV 2011 2012 2
Kongsvik Ungdomsskole TVNorge Seefood 2011 2011 1 Lene Kongsvik Johansen
Helt perfekt TVNorge Feelgood 2011 Pågående 5 Thomas Giertsen
Ine Jansen
Jon Øigarden
Eivind Landsverk
398 000 Fikk i 2012 og 2013 Gullruten for Beste humorprogram, og i 2012 også prisen for Beste kvinnelige skuespiller.
Er dette morsomt? TV 2 Monster 2011 2011 1 Solveig Kloppen
Helén Vikstvedt
I kveld med Ylvis TVNorge Funkenhauser

Concorde TV

2011 Pågående 3 Bård Ylvisåker
Vegard Ylvisåker
Calle Hellevang-Larsen
David Batra
Programmet ble først produsert av Funkenhauser, før Ylvis-brødrene etablerte eget produksjonsselskap.
Sara og Selma TV 2 Strix 2011 2011 1 Hege Schøyen
Robert Gustafsson
Christian Skolmen
423 000
Komiker i arbeid TV 2 Monster 2011 2012 2 Klaus Sonstad
Anders Hoff
Nils-Ingar Aadne
Kristin Skogheim
Nissene over skog og hei TVNorge Seefood 2011 2011 1 Espen Eckbo
Kristian Ødegård
Atle Antonsen
Henrik Elvestad
Lilyhammer NRK Rubicon TV 2012 2014 3 Steven Van Zandt
Trond Fausa Aurvåg
Marian Saastad Ottesen
Steinar Sagen
1 077 000 Serien fikk blandet mottakelse av kritikerne,[17] men ble en seersuksess med et snitt på rundt 1 million seere på samtlige episoder.
tweet4tweet NRK3 NRK 2012 2012 1 Jenny Skavlan
Hasse Hope
Øivind Vogt
78 728 Programmet ble slakten i pressen med terningkast 2 i VG[18] og terningkast 1 i Dagbladet.[19]. De siste tre episodene lå på ca. 33 000 seere i snitt, og programmet hadde derved mistet nærmere 60 % av seerne siden premieren.
Nårje TV 2 Feelgood 2012 2014 2 Otto Jespersen
Henriette Steenstrup
John Brungot
Anmelderne var over gjennomsnittet fornøyde med serien.[20][21][22]
Valens Rikskringkasting NRK1 NRK 2012 2012 1 Kristian Valen Mottakelsen av serien var varierende,[23][24][25] men den første episoden ble sett av 937 000 seere.[26] Episode to ble fulgt av 776 000 seere.[27] Tredje episode fikk 661 000 seere.
Morten Ramm fyller Oslo Spektrum TV 2 Feelgood 2012 2012 1 Morten Ramm
Brille NRK1
TVNorge
Funkenhauser
Feelgood
2012 Pågående 2 Bård Tufte Johansen
Harald Eia
795 000 Programmet ble fra 2013 flyttet fra NRK til TVNorge.
Karl Johan NRK3 NRK
Norsk Fjernsyn AS
2012 Pågående 3 Erik Solbakken
Hasse Hope
Nattskiftet TV 2 Monster 2012 2012 1 Otto Jespersen
John Brungot
Mats Eldøen
263 000 Serien fikk lunken mottagelse i pressen med terning to i Aftenposten, og terningkast 4 i Dagbladet og VG.[28]
20.00 med Raske Menn TV 2 Funkenhauser 2012 2012 1 Anders Hoff
Calle Hellevang-Larsen
Øyvind Rafto
Fikk dårlig mottagelse i pressen med eksempelvis terningkast 2 i Dagbladet [29] Programmet fikk et seersnitt på 241 000 gjennom sesongen.
5080 Nyhetskanalen NRK3 NRK 2012 2012 1 Markus Gaupås Johansen
Sturle Vik Pedersen
Kompani Karlsen TVNorge Monster 2012 2012 1 Jan Fredrik Karlsen
Aylar Lie
Jan Fredrik Karlsen fikk under halvparten så mange seere med skjult kamera på TVNorge som han fikk med Lurt av Karlsen på TV 2. Snittallet for sesongen ble 196 000.[16]
Asbjørn Brekke-show TVNorge Seefood 2012 Pågående 1 Espen Eckbo 565 000 Programmet ble godt mottatt i pressen, med eksempelvis terningkast fem i VG.[30] Sesong 1 fikk et snitt-seertall på 410 000.[16] Fikk Komiprisen for beste TV-program i 2013.
Bye & Rønning NRK1 NRK 2012 2012 1 Anders Bye
Jon Niklas Rønning
680 000
Mannegruppa Ottar Viasat4 Snowman 2013 2013 1 Geir Schau
Isac Treekrem
Vidar Hodnekvam
100 000
Anne-Kat TVNorge Monkberry 2013 2013 1 Anne-Kat Hærland
Espen Beranek Holm
Yousef Hadaoui
Mímir Kristjansson
193 000[31] Premiereprogrammet fikk middels anmeldelser av avisene med terningkast 4 i Dagbladet, og 3 i VG.[32]
Underholdningsavdelingen NRK 1 NRK 2013 Pågående 1 Robert Stoltenberg
Herborg Kråkevik
Bjarte Tjøstheim
Live Nelvik
Steinjo
Vidar Magnussen
Kristin Grue

Martin Beyer-Olsen

Christian Mikkelsen

Kristine Riis

835 000 Humorshowet fikk en blandet mottakelse i pressen med terningkast 2 i VG [33], og terningkast 4 i Dagbladet[34] og BA [35]. Programmet ble av flere karakterisert i negative ordelagsom en russerevy, men seertallene holder seg ok.[36]
Riksforsamlinga NRK1 ITV Studios 2013 2013 1 Are Kalvø
Klaus på kanten TV 2 Feelgood 2013 2014 2 Klaus Sonstad Programmet fikk gode anmeldelser med blant annet terningkast 6 i VG[37].
Side om side NRK NRK 2013 Pågående 2 Tore Sagen
Vidar Magnussen
Jon Almaas
Pernille Sørensen
Charlotte Frogner
Else TV 2 Feelgood 2013 2014 2 Else Kåss Furuseth 424 000
Killer karaoke TVNorge Mastiff 2013 2013 1 Øyvind Rafto
Anders Hoff
Klippkompaniet TV 2 Rubicon TV 2014 2014 1 Johan Golden
Sigrid Bonde Tusvik
Odd-Magnus Williamson
242 000 222 000 seere i snitt, første sesong.[38]
Berrum og Beyer NRK NRK 2014 2014 1 Martin Beyer-OlsenLars Berrum
Samurai Sikkerhet TV 2 Rubicon TV 2014 2014 1 Henrik Elvestad
Odd-Magnus Williamson
400 000 Seertallene falt mye fra premieren, og serien endte derved på 285 000 seere i snitt.[38]
Neste sommer TVNorge Feelgood 2014 Pågående 3 Trond Fausa Aurvåg
Janne Formoe
534 000 443 000 seere i snitt, første sesong.[38]
Costa del Kongsvik TVNorge Seefood 2014 2014 1 Lene Kongsvik Johansen 363 000 293 000 seere i snitt, første sesong.[38]
Kanal Valen TVNorge Monster 2014 2014 1 Kristian Valen 412 000 Programmet mistet 178 000 seere fra episode en til to.[39] 233 000 seere i snitt, første sesong.[38]
Humordugnaden TV 2 Zebra Feelgood 2014 2014 1 Mats Eldøen
Mikkel Niva
Andreas Skjellum Tønnesland
Enkeltepisode vist som en del av TV 2s prosjekt for utforskning av nyskapende TV, TV Lab.[40]
Maniac TV 2 Zebra Rubicon TV 2014 2015 1 Espen P. A. Lervaag
Håkon Bast Mossige
Enkeltepisode vist som en del av TV 2s prosjekt for utforskning av nyskapende TV, TV Lab.[40] Full sesong bestilt som følge av den sendte pilotepisoden.
Plata TV 2 Zebra Seefood 2014 2014 1 Sebastian Trulsrud Brynestad Enkeltepisode vist som en del av TV 2s prosjekt for utforskning av nyskapende TV, TV Lab.[40]
Fri bar TV 2 Zebra Feelgood 2014 2014 1 Martin Giæver Enkeltepisode vist som en del av TV 2s prosjekt for utforskning av nyskapende TV, TV Lab.[40]
Meglerne TV 2 Monster 2014 Pågående 1 Truls Svendsen
Henriette Steenstrup
479 000 Programmet mistet 180 000 seere fra episode en til to som fikk 297 000 seere.[41] Første sesong fikk 362 000 seere i snitt.[38] Serien fikk terningkast tre av VG.[42]
Klovn til kaffen TVNorge Seefood 2014 Pågående 1 Espen Eckbo
Linn Skåber
Knut Lystad
Hege Schøyen
Odd-Magnus Williamson
Stein Johan Grieg Halvorsen
504 000 358 000 seere i snitt, første sesong.[38]
Dritseint med Edel TV 2 Feelgood 2014 Pågående 2 Henriette Steenstrup 401 000 401 000 seere fikk med seg premieren.[43] Serian hadde 393 000 seere i snitt i første sesong, til tross for sen sendetid (ca. 22.40).[38]
Uaktuelt VGTV Norsk fjernsyn 2014 2015 2 Odin Eriksson

Amir Asgharnejad

Adventslekene NRK NRK 2014 2014 1
Latter Live NRK NRK / Stand-Up Norge 2015 Pågående 2 Diverse standup-komikere
Årsrevyen med Harald Eia TVNorge Feelgood 2015 2015 1 Harald Eia
Bård Tufte Johansen
Premieren samlet 237 000 seere.[44]
Over bakkar og berg TVNorge Seefood 2015 2015 1 Espen Eckbo
Lene Kongsvik Johansen
Odd-Magnus Williamson
Henrik Thodesen
Kevin Vågenes
Varslet premiere våren 2015.[45]
Norske fordommer NRK NRK 2015 2015 1 Martin Beyer-Olsen
Lars Berrum
Tørnquistklubben TV 2 Monster 2015 2015 1 Morten Ramm
Einar Tørnquist
Sigrid Bonde Tusvik
231 000 Premieren samlet 231 000 seere på TV 2. TV 2 syntes det var en god start, mens mediebyrået Mediacom mente det var ingen grunn til å være fornøyd.[46][47] Premiereprogrammet fikk terningkast tre i VG.[48]
Det er lov å være blid med Else TV 2 Feelgood 2015 Pågående 2 Else Kåss Furuseth
Alt er lov TV 2 Rubicon TV 2015 Pågående 2 Mikkel Niva

Mats Eldøen

Jan Gunnar Røise

Gunhild Dahlberg

Nils Petter Mørland

Ingvild Haugstad

En helt vanlig dag TVNorge Seefood 2015 2015 1 Odd-Magnus Williamson
Henrik Thodesen
Kjendiskveld med Magnus Devold TVNorge Concorde TV 2015 2015 1 Magnus Devold

Amir Asgharnejad

Emilie Skolmen

Dansken og Fingern - Best i alt MAX Feelgood 2015 2015 1 Thomas Gullestad

Esben Selvig

Tusvik & Tønne TV 2 Mexiko 2015 2015 1 Sigrid Bonde Tusvik

Lisa Tønne

Spill meg NRK NRK 2015 2015 1 Diverse improkomikere
School of Success TV 2 Humor Seefood 2015 2015 1 Sebastian Trulsrud Brynestad
Cecilie Steinmann Neess
Kevin Vågenes
Jakob Schøyen Andersen
Fridtjof Josefsen
Hæsjtægg TV 2 Anti TV 2015 2015 1 Jakob Oftebro

Mariann Hole

Morten Ramm

Mattis Herman Nyquist

Laila Goody

Iben Akerlie

Ukens vinner NRK Feelgood 2016 Pågående 1 Steinar Sagen

Tore Sagen

Bjarte Tjøstheim

BMI NRK Nordic Stories 2016 2016 1 Olav Svarstad Haugland

Emil Lystvedt Berntsen

Leo Magnus de la Nuez

Christian Mikkelsen 

Amatørenes mester TV 2 Feelgood 2016 Pågående 1 Henrik Elvestad
Ramm og Tørnquist redder Norge TV 2 Monster 2016 2016 1 Morten Ramm

Einar Tørnquist

Aktiv på dagtid TV 2 Humor Rubicon TV 2016 Pågående 1 Lars Berrum
Humornieu TV 2 Humor Humornieu / Norsk fjernsyn 2016 Pågående 1 Morten Ramm

Bjørn Asgeirsson

m.fl.

Krisemøte TV 2 Humor Monster 2016 Pågående 1 Kristopher Schau

Kyrre Holm Johannessen

Sølvrekka TV 2 Humor Nordisk Film og TV 2016 Pågående 1 Even Torgan

Emilie Skolmen

Henrik Fladset

Oda Djuplasti

Mathias Luppichini

Kristin Jess Rodin

Seieren er vår TVNorge Monday 2016 Pågående 1
Førti, feit og ferdig TV 2 Seefood 2016 Pågående 1 Linn Skåber
Vikingane NRK NRK 2016 Pågående 1
Live på direkten TV 2 Monster 2016 Pågående 1 John Brungot

Einar Tørnquist

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten morgen – TV 2 stanset dukkesatiten (10.10.1995, s.2)
  2. ^ Rekord for «Åpen Post» (VG, 2002)
  3. ^ VG - NRK-FIASKO OVERTAR «MANDAGSKLUBBEN» (18.12.1999)
  4. ^ Aftenposten aften - Giertsen slår Thoresen (12.10.1999, s.29)
  5. ^ Aftenposten aften - TVTV uten XL-galskap (24.9.1999, s.45)
  6. ^ VG - TVTV FOR FOLK MED STERK MAGE (24.09.1999 - Side: 51)
  7. ^ Produsentforeningen Arkivert 16. juli 2003 hos Wayback Machine.
  8. ^ Dagbladet - TV-intevjuet: Nå er tre av fjorårets nisser på låve (26.09.2002)
  9. ^ a b c d «Sagens seertall høvles». Nettavisen. 19. april 2007. Besøkt 16. januar 2012. [død lenke]
  10. ^ Kampanje: Årsbeste for TV2
  11. ^ «FAKTA «9 av 10 nordmenn»». Dagbladet. 13. februar 2008. Besøkt 16. oktober 2008. 
  12. ^ a b Øystein David Johansen (24. februar 2009). «- «Karl III» slaktes». VG Nett. Besøkt 24. februar 2009. 
  13. ^ vg.no «Storbynatt» slaktes av kritikere
  14. ^ wap.nrk.no Storbynatt får kritikk
  15. ^ Aftenposten: Storbynatt har tapt 200 000 TV-seere
  16. ^ a b c VG.no: Seerne svikter Karlsen
  17. ^ Hamrer det inn, Dagbladet, 25. januar 2012 2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner
  18. ^ «Tweet4tweet»: Seig satire VG, 13. januar 2012 2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner2/6 stjerner
  19. ^ Med iPad'en foran ansiktet, Dagbladet, 12. januar 2012 1/6 stjerner1/6 stjerner1/6 stjerner1/6 stjerner1/6 stjerner1/6 stjerner
  20. ^ "Nårje" i dag Arkivert 19. juli 2013 hos Wayback Machine., Dagsavisen, 8. mars 2012 4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner
  21. ^ Heia Nårje!, Dagbladet, 8. mars 2012 5/6 stjerner5/6 stjerner5/6 stjerner5/6 stjerner5/6 stjerner5/6 stjerner
  22. ^ TV-anmeldelse: Nårje»: Selvpisking med snert, VG, 8. mars 2012 4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner4/6 stjerner
  23. ^ Anmeldelse: Vaklende Valen, VG, 3. mars 2012 3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner
  24. ^ I hytt og gevær, Dagbladet, 3. mars 2012 3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner3/6 stjerner
  25. ^ VG Nett protokoll: Hva synes du om «Valens rikskringkasting»?, VG
  26. ^ Nesten en million så Valen, VG, 5. mars 2012
  27. ^ Kristian Valen mistet over 160.000 seere, VG, 12. mars 2012
  28. ^ '- Firer til Otto Jespersen kampanje.com, 20.09.2012
  29. ^ Dagbladet: Skuffende kjappe
  30. ^ - Kongen på humorhaugen kampanje.com, 10.09.2012
  31. ^ TVNorge-seerne sviktet Anne-Kat kampanje.com, 13.02.2013
  32. ^ Anne-Kat skuffer tv-anmelderne kampanje.com, 13.02.2013
  33. ^ Få tilbake lørdagen min! vg.no, 16.02.13
  34. ^ Greit og blandet dagbladet.no, 16.02.2013
  35. ^ Kongelig V-humor ba.no, 16.02.2013
  36. ^ Sammenligner Underholdningsavdelingen med en russerevy tv2.no, 16.02.2013
  37. ^ VG.no: «Klaus på kanten»: En perle 8. april 2013
  38. ^ a b c d e f g h «Han er kongen av tv-humor». Kampanje. 05.12.2014. 
  39. ^ «Valen snublet i andre runde». Kampanje. 24.09.2014. 
  40. ^ a b c d «TV Lab». TV2. 2014. Arkivert fra originalen 30. desember 2014. Besøkt 8. april 2019. 
  41. ^ «Fire av ti hoppet av "Meglerne"». Kampanje. 19.09.2014. 
  42. ^ Ingvill Dybfest Dahl (11.09.2014). «TV-anmeldelse: Spastisk flausejag». VG. 
  43. ^ ««Edel» åpnet sent og godt». Kampanje.com. 30.09.2014. 
  44. ^ «Eias årsrevy på "Brille"-nivå». Kampanje. 07.01.2015. 
  45. ^ «Humortung TVNorge-vår». Kampanje. 13.11.2014. 
  46. ^ «231.000 så «Tørnquistklubben»». Kampanje.com. 06.03.2015. 
  47. ^ «Slik blir TV2-våren». Kampanje. 25.11.2014. 
  48. ^ Øystein David Johansen (05.03.2015). «TV-premiere: Slapt og småslemt». VG.